Kobe Bryant mindkét mezszámát visszavonultatja a Lakers

shadow

A Los Angeles Lakers bejelentette, hogy visszavonultatják az ötszörös NBA-bajnok Kobe Bryant mezszámát. Apró csavar a történetben, hogy Bryant karrierje első felét a nyolcas, a második részét pedig a 24-es mezben játszotta le, ezért a csapat úgy döntött, egyik számot sem viselheti a jövőben más játékos.

Kobe Bryant tavaly áprilisban vonult vissza, 20 évnyi szolgálatot követően. Utolsó mérkőzésén 60 pontot dobott. Karrierje során 33 643 pontig jutott, ezzel ő a csapata legeredményesebb pontszerzője, az NBA örökranglistájának pedig a harmadik helyéig jött előre.

“Mindig is arról álmodoztam, hogy kiakasztják a Lakers csarnokában a mezem, de soha nem gondoltam, hogy kettő is lesz belőlük” – nyilatkozta a játékos. A számokat december 18-án vonultatják vissza hivatalosan, méghozzá a Golden State Warriors elleni találkozó félidejében.

Bryant Wilt Chamberlain, Elgin Baylor, Gail Goodrich, Magic Johnson, Kareem Abdul-Jabbar, Shaquille O’Neal, James Worthy, Jerry West és Jamaal Wilkes után a tizedik játékos, akit ebben a megtiszteltetésben részesítettek.

via bbc

Related Posts