A győriek cinikus közleménye szomorúbb, mint a kézi-vb eredménye

shadow

A hazug propaganda, az emberek hülyének nézése és szándékos hazugságokkal történő félrevezetése tort ül Magyarországon, és ezáltal mindenki, aki valamiféle hatalmat gyakorol, felhatalmazva érzi magát, hogy szemrebbenés nélkül ugyanígy tegyen. A Győri AUDI ETO elnöke, dr. Bartha Csaba bekapcsolta a biturbót is.

Nyilván nem a Nemzeti Sport lesz az az újság, ami páros lábbal beleáll bármilyen olyan konfliktusba, amivel a hatalom érdekeit sérti, de azért óvatosan kénytelenek voltak kicsit kritizálni a történelmi mélypontot elérő női kézilabda-válogatott szereplését. Thury Gábor jegyzete, még ha lényegesen óvatosabban is fogalmaz az indokoltnál, olyan igazságokat tartalmaz, amiket mi is évek óta szajkózunk: nem érünk semmit vele, hogy a legjobb női csapat magyar, és még annyit sem azzal, hogy a magyar a legerősebb (?) női kézilabda-bajnokság Európában.

Az NSO glosszájára – halvány fogalmam sincs, hogy miért – a győri elnök, dr. Bartha Csaba érezte kötelességének, hogy válaszoljon, már ha bármilyen szinten el is fogadjuk válasznak, ami a klub hivatalos közleményeként a honlapon megjelent.

Csak a legfontosabb pontot emelném ki, ami rögtön az első bejegyzés: “Meggyőződésünk, hogy sem a Győri Audi ETO külföldi játékosai, sem pedig más klubcsapatok külföldi játékosainak a magyar bajnokságban való szerepeltetése miatt, semmilyen sportszakmai hátrány nem éri a magyar női válogatottat. Ugyanakkor a külföldi játékosok jelenléte hatalmas lendületet adhat az utánpótlás játékosok szakmai fejlődésének.”

Feltételezem, nem én vagyok az egyetlen női kézilabdáért szorító és aggódó szurkoló, aki a közlemény első bekezdése után lefejelte a monitort. A fenti két mondat azt a bravúrt hajtja végre, hogy egyetlen állítása sem igaz, sőt tulajdonképpen pont az ellenkezője az igaz: a sportszakmai hátrányon kívül semmi mást nem ad a válogatottnak a tejjel-mézzel folyó TAO-Kánaán, a külföldi játékosok pedig nemcsak hogy lendületet nem adnak a magyar fiataloknak, de egyenesen gátolják a fejlődésüket.

dr. Bartha Csaba (Fotó: MOB)

dr. Bartha Csaba (Fotó: MOB)

 

Túl azon, hogy talán bölcsebb lett volna hallgatni, a győriek elnöke, ha már belejött, elkezdi sorolni, más kluboknál milyen sokat játszanak a válogatott játékosai. Nem teljesen értjük, mi köze van az ETO-val szemben felhozott problémához annak, hogy ki mennyit játszik a legmagasabb szinttől igencsak távol versenyző Érdben, Vácban és Dunaújvárosban. Hogy ezzel egyébként mi a probléma, és miért álságos ezeket felhozni, arról itt írtunk bővebben: 

Nem látszik, hogy a magyar lenne Európa legerősebb bajnoksága | Hosszabbítás

A kézilabdába áramló óriási, és egyre nagyobb pénzekből kifolyólag divat lett a magyar női kézilabda-bajnokságot a világ legerősebb ligájának nevezni. Tény, itt játszik a világ legjobb (lehetőségeivel rendelkező) női csapata, és van egy stabil BL-nyolcaddöntős Ferencváros is, ez azonban csak két csapat a 14-ből, és a többieken sokkal kevésbé látszik a TAO által szavatolt elképesztő anyagi bőség.


“Véleményünk szerint Thury úr jegyzete nem áll összhangban a valósággal. Tudjuk jól, hogy az igazi probléma a minőségi utánpótlás nevelés, illetve annak a hosszútávú sportszakmai koncepciónak a hiánya, amelynek során az utánpótlás (ifjúsági és junior) válogatottak a későbbiekben a felnőtt válogatott meghatározó játékosaivá tudnak válni” – olvasható a győri közleményben.

Ha a minőségi utánpótlás nevelése a probléma, abban megvan a győri klub felelőssége is, de még ennél is tovább tudunk menni. A mostani válogatott keretből többen is a győriek neveltjei, de hiába adott “hatalmas lendületet az utánpótlás játékosok szakmai fejlődésének a külföldi játékosok jelenléte”, a klubot nem érdekelte, meddig viszi a neveltjeit a lendület.

Kovacsics Anikó, aki 18 évesen már BL-döntőt játszott az ETO-val, kénytelen volt elmenekülni a klubtól, ha nem akart élete végéig szélsőt játszani, és hasonló a helyzet egyébként Görbicz Anitával is, aki nem is titkolja csalódottságát, hogy Ambros Martín szélsőként számol vele. A válogatott kerettag Tóth Gabriella pontosan ezt az utat járta be, pedig 18 évesen szinte berobbant a válogatottba. Létszámfelettivé vált az ETO-nál, nyáron eladták az Érdnek. Kisfaludy Anett is győri nevelés, nem kellett ő sem, ahogy a szintén győri Mayer Szabina sem. A válogatott korábbi kapusa, Kiss Éva be sem került Rasmussen keretébe, igaz, neki Kari Aalvik Grimsbö a posztriválisa a Győrben.

Kovacsics Anikó

Kovacsics Anikó

 

A győri nevelésű Sirián Szederke már nincs a klubnál, Planéta Szimonetta dettó, és a mostani fiataloknál sem jobb a helyzet: az együtt EYOF-ot nyerő Afentáler Sára, illetve az új Görbicznek tartott Pál Tamara gyakorlatilag perceket is alig tölt a pályán fontos tétmeccseken (igaz, ők ketten még nagyon fiatalok), és hasonló helyzetben van Puhalák Szidónia is, pedig ő már 21 éves. Egy-két év, és ők is Siófokon, Újvárosban vagy Kisvárdán találják magukat, mert a BL-címvédő aktuális világsztárt szerződtet a posztjukra. 

“Az elmúlt évtizedben többször bizonyította az ifjúsági és a junior válogatott keret a korosztályos világversenyeken eredményességét, de sajnos mégsem sikerült ezeket a játékosokat a felnőtt válogatottba beépíteni” – zárja a sorait Bartha Csaba.

Mondjuk ki, ennek egyetlen igazán fontos oka van: az átigazolási piacon részeg milliomosként dőzsölő magyar klubvezetők inkább vesznek és játszatnak külföldieket, mintsem a saját utánpótlásukból kikerülő magyar játékosokat próbálják felépíteni. Bartha közleménye pedig vagy azt mutatja, hogy a döntéshozók nem látják a fától az erdőt, vagy azt, hogy a Magyarországon hatalmat gyakorlók cinizmusának nincs határa.  

Related Posts

 • szederkényi csaba

  Csak rá kell nézni erre a fazonra és az embernek el megy a kedve nem csak a magyar női kézilabda válogatottól, de a sportágtól is. És akkor még nem említettük a sportág rémült tekintetű elnökét, akinek az önkritikai képessége említett fazon szakmai felkészültségével áll kb egy szinten…

  • Sándor Rózsa

   Jóska! Hány kézilabdát lékeltél már életedben ? Tán cáfolnád Bathát ! Ez már magas ,mint a Thurynak is. Miért is akadályozza a Győr valakinek a fejlődést ? Téged is várnak. Próbáld meg ! A férfiak között.

   • szederkényi csaba

    Nem teljesen értem. Ki az a Jóska, meg ki az a Batha, meg hogy jön ide Hofi fura interpretálása…?
    Olyan apróságról már nem is beszélve, hogy milyen remek eredmény kapcsán szólaltak meg a sportágért aggódók…

  • Ferenc Géza Csontos

   Ekézd csak az Eto és járhatsz magyar foci szintu meccsekre

   • szederkényi csaba

    1. Miért bántanám az ETO-t. Én még láttam játszani Orbánt, Keglovitschot, Korsóst, Povázsait és a többi remek játékost a Benfica ellenében anno. Honvéd szurkoló létemre imádtam őket.
    2.Én egész másról szóltam, és a történet is egész másról szól !

    • Ferenc Géza Csontos

     Pedig nem, mert már z a 2. cikk az Eto lejáratására és a fellősség rátolására. Az elnök nem valami szép, de nekem nem kell:)

 • Imre Gyulay

  A győri helyzet kezd emlékeztetni arra az állapotra, ami kb 10-12 évvel ezelőtt Veszprémben volt a férficsapatnál: rendszeresen előfordult, hogy a pályán és a kispadon összesen 1 játoékos volt magyar válogatott, de ő nem tudott magyarul (Carlos Perez ex-kubai), az egyetlen magyarul tudó pedig (akkor) a szlovén válogatott kapusa volt (Sterbik Árpád, most azt hiszem “spanyol”). De egy-kép futball- vagy éppen kosárcsapatnál is hasonló a helyzet.

  • sel

   Éles Józsi, Invácsik Gergő, és Tamás, Csoknyai, Pásztor, Fazekas, Gulyás, megfordult Nagy Korknél, Császár, Gál stb. Ezek közül szerinted ki nem tud magyarul?

   • Imre Gyulay

    Persze, lehetne sorolni, hogy ki mindenki játszott ott MÁSKOR. Az egy különleges év volt, Várszegi úr idejében (kb. ugyanakkor, amikor két NBI-es focicsapatot vett meg egyszerre. Nem emlékszem pontosan az évszámra, elnézést. Régen volt.)

    • Apad Faxa

     Mesélj csak baromságokat, a két Iváncsik és Gulyás ott volt már ezer éve, 10-12 éve pláne.

 • snookerista

  Az a siralmas, hogy a norvég magyaron a norvég csapatba több győri játékos volt mint a magyarba.

  • Ye Olde Trip

   legalabb hetente van kitol ellesni a kezilabdat. De valoban lehet a tobbiek meg le is huzzak a norveg legiosokat. :)

 • József Engler

  Feltétlenül közölni kellett a végtelenül bölcs gondolatokat, Mártha Bence Uram? Ez mostanában a kiosztott feladat, cseszegetni az egyetlen olyan klubot, ami stabil talpon áll népnemzeti hűha és teletömlek nélkül? Összeugrasztani az amúgy is ingatag barátságú két zöld klub szurkolóit – és most már nekimenni az ETO vezetésnek is? Szolidaritgatni a másik alulkalibrált zugfirkász ostobaságaival, ami miatt kiverődött a biztosíték?

  Ennyi zagyva bárgyúságot a Győri Audi ETO-ról viszont már eredmény egyetlen írásba összehordani – ez kétségtelen tény.

  Édes Istenem, minek teremtesz nekünk ide ilyen provokatőr marhákat….

  • Ferenc Géza Csontos

   Szomorú, de már a Fradi szurkolók között is ezeket mantrálják egyesek. lkezdték ásni a magyar kézilabda sírját ezeek a szenzációhajhász írgatók

   • Mészáros Zoltán

    Pedig igaz, hogy ez a mentalitás teszi tönkre a magyar kézilabdát. Hogy fejlődjönenek a fiatal játékosok, ha a győri vezetőség egyből eldobja őket, hogy inkább egy világsztárt igazolhassanak.

    • Wittgen

     Van másik 15 klub ahol fejlődhetnek.

     • Szabó Norbert

      Mintha egy klubból állna a magyar bajnokság. Kedves Wittgen a számból vetted ki a szót! Csak es kizárólag az ETO tehet róla, hogy erre képesek a lányok. Minden mas csapatban csak es kizárólag magyar nevelésű ifik játszanak.

    • József Engler

     Sem ilyen mentalitás, sem egyből, se el nem dobja. A többi stimmel.

  • olika

   Teljesen jó meglátása volt a szerzőnek, nem is értem ki érti ezt problémának. Alapban TÉNYEKET leírni ne legyen már gond.

 • Boros András

  mártha te reménytelenül fogalmatlan vagy….de persze rúgdossuk csak azt a kevés dolog egyikét, ami jól működik. ez ma Mo. hányingerem van az ilyen emberektől. Egyébként van olyan mondata Barthának, ami nem igaz? hagyjuk már ezt a demagóg szart, hogy azért szar a válogatott, mert a csúnya Győr így meg úgy…tényleg ennyire vakok vagytok vagy ezt adták parancsba a gazdik?

  • öregfradista

   Nincs olyan mondata, ami igaz, A szarházi retyósok meg a pökhendi veszprémiek miatt tart itt a magyar kézilabda.

   • József Engler

    ETO drukker vagyok. Igen sok fradistával beszélgetünk, sokszor cikizzük is egymást – de tiszteljük a másik csapatát, tiszteljük az erejét és eredményeit. Öreg fradista létedre, ahogy ide bejelentkeztél ezt tudnod kellene. A foci másik sport – a kézilabdával még ismerkedj egy ideig.

   • Boros András

    ha valamihez tök hülye vagy minek szólsz hozzá? a fradi hány kupát nyert a magyar sorral? na, akkor meg miért nem kussolsz inkább…

    • öregfradista

     A KEK győzelemre emlékszel?

 • hal

  Ahhoz azért nem fér kétség, hogy a női kézilabda élvonalát eltartjuk, nagyon jól megfizetve megteremtjük az egzisztenciájukat, hogy majd világversenyeket hazájuk szineiben tudjanak ellenünk gyózedelmeskedni.. Az meg hab a tortán, hogy a szóban forgó csapat edzője az egyik rivális szövetségi kapitánya, akinek nem igazán érdeke magyar játékos nemzetközi szintre való ” felépítése”. Mi lett volna a reagálás, ha esetleg velük szemben estünk volna ki??

  • József Engler

   Így, ennyit látsz és értesz az egészből – semmit. Ez a szabvány propaganda uszítás, amit ideírtál, többszörösen és tételesen megcáfolt, ostoba hozzá nem értés.

   • Ye Olde Trip

    Nem eltratjuk hanem megfizetjuk de nincs is ezzel baj. Az a baj ha mar itt vannak miert nem tanulunk toluk.

 • bali

  A legnagyobb baj, hogy Ambros Martin nem a magyarok, hanem a románok kapitánya, Az egész szövetséget ki kellene rúgni Kocsismátéval az élen.
  Amelyik sportba a fittyfaszoSS szarrágók betették a lábukat, ott kő-kövön nem maradt, teljesítmény nulla.
  Csak a pénzek lenyúlása, az csillagos ötös. Lásd, Puskás Akadémia, ahol egy fiatal titán se játszik, mert szarnak a fiatalokra.

  • József Engler

   Akkor tételesen:
   – Ambros szeretett volna magyar csapatkapitány lenni. Elekék megfúrták.
   – Az ETO független mindentől és mindenkitől, mert megteheti. Épp ez a szálka a nemzetgazdáék szemében.
   – Az ETO eredményessége önmagától való és nem a támogatásoktól vagy protezsálástól.
   – Az ETO-ban nincs pénzlenyúlás, hülyék lennének saját pénzüket herdálni. Más a módi, mint általában.
   – Bármilyen szövetség mindíg és mindenüt érdekes hely – ám a kézilabdásoknál eddig rengeteget tettek a magyar sportág hazai és nemzetközi elismertetéséért. Talán épp a sikeressége miatt is szúrták ki “hamar fejlesztendő lehetőségként”.
   – Ha a norvégok, hollandok, németek, brazilok és a többi nemzetközi szintű légiósok megélhetési migránsok számodra, értelmezőszótárt kellene nézegetned.
   – Az utánpótlásképzés nagyon magas szinten jelen van Magyarországon. Fokozatosan építik be őket, fokozatosan nőnek fel, lassanként csendes generációváltás van. Ehhez idő és felkészítés szükséges. Felkészítés pedig számtalan szinten működik és eredményes a fiataloknál.
   – végezetül Rasmussen kiváló mesteredző, a válogatott pedig felkészült, technikás, jó játékosokkal volt feltöltve. Az eredménytelenség a kevés összetartáson és a szinkron hiányán kívül épp ezekben az ostoba és provokatív szarkeverésekben kereshető, mint amit ez a provokatív hazugságáradat is tartalmaz.

   • bali

    Emlékszel a VW-en botrányára???
    qrbanci 2 nap múlva elrohant Győrbe 6 milliárdos támogatással az AUDInak, de még így sem sikerült megmentenie az ETO focicsapatot.
    Na ennyit a “multiellenes” fittyfaszoSS-ról.

    • József Engler

     Mi köze ennek az egésznek az ETO focicsapatához és az AUDI gyártói támogatásához …? Háát… ez nem volt túl meggyőző. Szerintem ne erőltesd…

     • bali

      Szerintem te nem ismered a gazdasági összefüggőséget.
      “Ülj le fiam, egyes!”

     • József Engler

      Nem értem a “”gazdasági összefüggőségeket”” meg az “” ide-oda rugdosást.”” … Sic. :)))))) Édes Istenem!
      ….Persze igaz. Mi a fenének figyelek én meg egy nevenincs namajdén viccesnek szánt értelmetlen fontoskodásaira…? Amit akartam, leírtam, a rendkívül bölcs válaszaidat elolvastam.
      Szervusz Pinocchio, boldog révületedben mesélj csak szépen tovább… :)

     • bali

      1. A TAO-pénzek az ifjúság, az utánpótlás nevelését vannak hivatva szolgálni, de ehelyett a felnőtteket és külföldi 5-öd osztályú játékosokra, illetve a stadionra, és saját magukra költik. Ezért mondjuk, hogy LENYÚLJÁK ezeket a pénzeket.
      2. A rendőrség és az állami szervek tele vannak Skodákkal. A Skodának a VW a tulajdonosa, magyarországi képviselője az AUDI. Kapise?

     • József Engler

      Eddig is egészen tökéletesen értettem, lévén közgazdász :)
      Amit viszont te nem értesz:
      – összekavarod ezt a cikket a sportági problémákkal
      – a sportági problémákat összekavarod más sportágakkal
      – a sport körüli dolgokat összemosod az állami és magánfinanszírozással
      Ennek az irománynak nem az volt a nemes és hősi célja, hogy lerántsa a leplet a szörnyűséges kézilabda anomáliákról. Ez a cikk direkt és célzottan a Győri ETO számára készült, provokatív, hamis és ostoba következtetésekkel és kérdésekkel dobálózik. Ezért röffent fel a kézilabdát szerető népség – amellett, hogy a direkt fradi-ETO összeugratást kikérje magának. Másfekők pedig épp azt, hogy a kézilabdasportot is betereljék a Nagy Állami-Politikai Húdemivanitt szófosásba és állandó fröcsögésbe. Mi szeretjük ezt a sportot – és ezt a sportot szeretjük. Nem kérünk mellé már itt is szarkavarást senkitől. Ezért (is) értelmetlen provokáció az ilyen és ehhez hasonló bérfirkálmány.
      Ehhez képest te elkezdtél nagyívű gondolatokat nagyjából felvázolni a sporttámogatásról és a pénzügyi visszaélésekről, holott éppen itt éppen az ETO esetében ehhez abszolut semmi köze az egészhez. Mellesleg az Audi nem képviseli a VW csoportot, az ugyanis a Porsche Hungária – és nem csak importőri, hanem gyártói-beszállítói szinten is. Másfelől az ETO kap ugyan TAO támogatást, de a klub nem ebből áll talpon, a menedzsmentje pedig nem állami pénzeket tapsol el, vagy nem tapsol el. A csapat eredményessége és hírneve továbbra is okot ad az Audi csoportnak arra, hogy nem önzetlenül de tovább támogassa a klubot, lévén saját érdeke és üzlet.
      Hát cca ezek miatt értelmetlen, amit nagyívűen filozofálsz ebben a kérdésben. Ezt nagyon sokáig lehetne még folytatni ugyan, de többet nem magyarázom. Kellemes Ünnepeket.

     • bali

      Most olvasom egy lentebbi kommentedet.
      Te nem csak a kézilabdához nem értesz, de az “ide oda rugdoso”-hoz sem.!!!

   • Mirell N

    Amit itt leírtál,azok tények és szerintem teljesen korrekt ..csak ámulva olvasom itt azt a néhány “szakértőt” ahogyan fröcsög a rosszindulattól. és egyszerűen nem értem őket.

 • Apad Faxa

  Lassan már nincs szánalmasabb figura a “kézis” újságírók között mint te Benci.
  Valaki nagyon megbánthatott, mert csak fosod itt a dettó rosszindulatú egyoldalú, mondjuk ki hazug és félrevezető cikkeidet.
  A kérdés az, hogy az általad felsorolt elküldött játékosok, akik még fiatalok, egy nekik elvileg kedvezőbb közegben, miért nem tudnak kiemelkedni? Nyilván egy ilyen egyoldalú rosszindulatú cikkben, az ilyen információ nem releváns ugye?
  Az elvileg nem baj, hogy van egy topcsapatunk nemzetközi játékosokkal. Ráadásul az ETO még azelőtt kezdte felépíteni magát, hogy a TAO elszabadult volna.
  Attól még lehetnének további sikeres magyar csapatok, lásd 2016 EHF kupa Dunaújváros
  A kisebb csapatok betlijében sokkal több gondot látok, ugyanis azokban sok magyar játékos játszik meghatározó szerepet.

 • István Bendula

  A pénz imádata és közpénz jellegének megszüntetése idézi ezt is elő. Még a lopás,sikkasztás büntije sem riasztja őket,mert tudják,hogy kormányzati szintről indul a dolog. GYERE JOBBIK ÉS TEGYÉL RENDET EBBEN A POLITIKAI,GAZDASÁGI,ERKÖLCSI ÉS ETNIKAI FERTŐBEN !!!!!!!!!!!!!!!

 • Marcsi Kovácsevics

  Lehet magyarázkodni, ragozni így-úgy,de az tény, hogy a mostani VB szereplés igen gyengécskére síke-redett. Szeretem a kézilabdát, de szerintem klubszinten sem leszünk a legjobbak között ebben a szezonban!

 • Márton Farkas

  A cikkel kapcsolatban lenne azert egy két kérdésem…
  Teljesen nyilvánvaló hogy kell a győrnek is fogalkozni az utánpótlással. De egy Bl győztes csapattól mit várunk????? Kiss Évánál a cikk kiemeli a másik kapust, hogy azert nem jtászik az én olvasatomban ezt megértésnek veszik. De most akkor Nora Mörk, Vagy Oftedal vagy Groot nem nem jobb fényévekkel a magyar fiataloknál? Akiknek megértem hogy kell lehetőséget adni, és az is kiderült hogy a győr kinevelt jó fiatal játékosokat, de mivel van náluk jobb ezért eladják vagy kölcsönbe adják mert van náluk jobb.
  De most akkor jobb lenne ha ezek a tehetséges fiatalok jtászanának és el kéne küldeni a győri sztárokat? csak mert persze ez is járhato ut csak akkor ne várjon senki nem hogy Bl döntőt még final 4 et sem a győrtől . És persze lehet azt mondani hogy 4-5 év és minden fiatal beér, viszont addig semmi és akkor arrol írnának hogy a győrnek van pénze sokszoros bl győztes most miért nincs sehol.
  Ilyen nagy csapatokba maximum évente 1 fiatalt lehet beépíteni vagy még azt sem, mert minenk ha vannak eredmények??? És a Győr kineveli a játékosokosat amint a felsorolásból is láthatjuk, csak mivel nincs elég jtáékidejük elengedi más csapatokhoz alol alapemberek lehetnek. NEm értem ezzel hol a gond? Mert akkor jogos lenne ez az irás ha a felsoroltak mind a padon ülnének és meccsenként kapnának egy két percet, akadályozva ezzel a fejlődésüket. De mivel nem ez a helyzet, stabil alapemberek más csapatokban nem értem a probléma forrását. ÉS amugy ezt kb olyan mint hogy valaki a Real, Barca, Psg Bayern szemére vetné hogy hogy képzelik hogy inkább remek vilgásztár játékosokat vesznek semmit a tehetséges fiatalokat támogatják…
  Eljutottunk oda, hogy van egy meghatározó magyar kézilabda klubb stabil háttérrel, bl győzelmekkel, és azt róljuk fel nekik hogy miért vesznek bizotnyíott jó játékosokat a feltörekvő magyar tehetségek helyett… Mikor kb minden sprotágban megfigyelheto hogy a nagy cspatok elengedik kölcsönbe a fiatal játékosaikat, és ha már elég jó szintet képviselnek szépen visszahozzák őket.
  Meg azért azt felróni egy klubbvezetőnek aki rommá nyeri magát a csapatával, hogy miért nem fiatalok játszanak, hát…

 • Gabor Toth

  Ki nem szarja le, hogy nincsen válogattottunk. Legalább nem kapunk szívbajt, mert tudjuk, hogy mindenkitől kikapunk. Tök nyugodtan nézem a meccseket.

 • János Forró

  Nincs igaza az elnnök úrnak és annak sem aki azt állítja.hogy nem tényező hány idegen légiós játszik a csapatban.De nagyon is,mert azokon a posztokon nem tud fejlődni a magyar játékos.Az,hogy Ambros a külföldieket játszatja egyértelmű,hiszen a lényeg ki van adva,mindenek előtt mindenhol az első hely.Nem tehet mást.Nem lenne szabad egy csapatban ennyi külföldit szerződtetni,max egyet és a saját játékosokat felhozni.Ezek a fiatalok is elérnék azt a teljesítményt mint aki külföldiek most a győrben játszanak.Ez vonatkozik a fradira is és minden csapatra.Ilyen edzőkkel főleg mint Pl.Elek Gábor vagy Ambros Martin.Az meg,hogy Kiss Éva nem került be a válogatottba,mert Bíró is és Janurik is sokkal jobb.Sőt Janurik Bírónál is jobb,hátha még úgy lenne edzve,hogy a labdát is lássa,és a helyezkedésen is kicsit javítani.Egyébként a szövetségi kapitányon múlott nagyon sok.

  • Márton Farkas

   jah simán hoznák Mörk (vilag legjobb kézise) Oftedal meg Groot szintjét… reális persze. talan évek mulva igen de most biztos hogy nemm… és mivel más csapatban tuti kezdok és. jo pár csapat nem is annyira gyenge minden adott hogy világszinvonallat elérjék

   • János Forró

    Nem szeretnék vitatkozni,nem látom értelmét.Nem azonnalra gondoltam de egy-két év alatt állandó foglalkoztatással elérhető,mert ezek a lányok igenis nagyon tehetségesek.Az említettek is otthon tanulták meg amit tudnak.

    • Márton Farkas

     pontosan, pont ezert vannak kölcsönadva vagy eleengedve hogy fejlodjek. Aztan kiforrt játékosként simán visszakerulhetnek, és igy ok is fejlodnek és a gyornek meg van esélye nyerni bl-t

  • József Engler

   Ez egy nagyon egyszerű világkép, szépen lecsiszolva a szájba kapott médiamaszlagot. Háttere és tartalma sajnos rendkívül kevés, de az nem baj.
   Az élet egyszerű. Ha elmegy egy világsztár, akkor majd jön helyette egy magyar utánpótlás, aki átveszi a helyét, és ez minden poszton megoldható lehetne, kivéve a kapust, mert ott már van. Jó, legfeljebb valamelyik mégegybe lehet világsztár, döntsék el, melyik helyen legyen. Mondjuk az igazságos, ha minden csapatban másik helyre kerül egy-egy. Azt meg hogy melyikben hová, majd kisorsoljuk. Az az egy légiós pedig húzza meg magát és örömmel játsszon a feltörő ifjú magyar titánokkal. És így megyünk mi egyre feljebb és feljebb, felszegett fejjel a boldog jövő felé…
   János, most komolyan…. Ugye, ez valami vicc volt?

   • János Forró

    Vita nélkül komolyan gondolom.Nagyon tehetséges lányink vannak csak foglalkoztatni kell őket.Klivinyi,Háfra,nagy A,Lukács,és sorolhatom.Természetesen nem máról holnapra de nem is kell sok idő.Több klubot említettem.

 • Pál Zele

  Szar az egész utánpótlás kiválasztása ,nincsenek jó szakemberek .Jó szakemberek az úszás és a kajak-kenu szakágakon kívül nincsenek ha vannak nincsenek helyzetbe hozva ,Ma abból áll az utánpótlás,hogy lehetne a tao pénzeket a legkönnyebben lenyúlni .

 • Ottó

  Okostojás cikkíró, melyik magyar kézilabdacsapatnak van megtiltva, hogy fiatalokat szerepeltessenek? Az ETO amennyi lehetőséget ad nevezzük x -nek. A többi 13 nb1-es csapatnak ott a lehetőség csapatonként akár 2x, 3x stb lehetőséget megadni a fiataloknak. Nem meglepő módon – bár egyébként nem kedvelem Barthát – de teljes mértékben igazat adok neki, sőt – mivel a győriek sározása a válogatottban mindig is megszokott volt – az sem zavar, ha egyetlen győri válogatott sem lesz.
  Bárhol a világon a nagy és eredményes csapatok foglalkoztatnak minőségi légiósokat, akár többet mint hazai játékosokat, de ez a dilettantizmus sehol nem merül fel

 • László K György

  Az legalább akkora fasz újságiró,mint az NSO-s

 • olika

  Én azon csodálkozom, hogy a győri főnök nem közölte azonnal: felkészültünk arra az állapotra: leigazoljuk a komplett norvég-holland-svéd csapatot mert nekünk azonnal eredmények kellenek, ezt szeretik a szurkolók, szarunk a beépítésre mert nincs időnk és a magyar válogatott eredménye nekünk a mesés TAO miatt csak egy mellékszál.
  Hajrá!

 • ferike48

  Én abban nem látok semmi problémát, hogy a Győr leigazolja a mindig aktuális világsztárokat. A pénzükkel azt csinálnak amit akarnak. A magyar fiatal tehetségekkel való törődés az, ami nagyon nem tetszik! Nem kellene “eldugni” őket kisebb csapatokhoz csak azzal az indokkal, hogy ott legalább rendszeresen játszhatnak. Van két BL-csapatunk akiknek össze kellene fogni az “igazi tehetségek” érdekében. Ha nem fér be a Győr keretébe, akkor a Fradiba kellene megpróbálni a játékát és nem a Kisvárdában vagy a Békéscsabában pl….