Kétgólos veszprémi vereség a Kiel otthonában

shadow

A Telekom Veszprém két góllal kikapott a német THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 11. – idei első – fordulójában, szerda este.

A német bajnokság ötödik helyezettjének keretéből René Toft Hansen, Domagoj Duvnjak és Christian Dissinger, a veszprémiek közül pedig a francia William Accambray, továbbá Renato Sulic, Győri Mátyás és Ancsin Gábor hiányzott.

A vendégcsapat védekezésben jól kezdett, támadásban kevésbé, ezért az első félidő közepén a hazaiaknál volt az előny (6-4). Mikler Roland védései miatt a Kiel több mint hét percig nem talált be. Ezt kihasználva a Veszprémnek sikerült egyenlítenie (6-6), ám a házigazdák gyors kontratámadásaira nem volt ellenszere, így a németek a 23. percben először vezettek három góllal, a szünetben pedig már öt volt a különbség (14-9).

Remekül, egy 5-1-es sorozattal kezdték a második felvonást az előző idényben BL-bronzérmes veszprémiek, és mivel mindkét kapu előtt pontosabbá vált játékuk, hamarosan az egyenlítésért támadhattak.
Ekkor ismét megtorpant és többet hibázott a magyar együttes, amely hat percig nem volt eredményes, mert Andreas Wolff kapus bravúrosan védett. Mindezek ellenére a hajrában is volt esélye a pontszerzésre a csapatnak, de nem tudott élni a lehetőségeivel.

A vendégeknél szinte végig egyszerre volt pályán a két irányító, Lékai Máté és a téli szünetben igazolt szerb Petar Nenadic, de egyrészt egyikük sem teljesített jól, másrészt a csapat szemmel láthatóan nincs még hozzászokva ehhez a hadrendhez.

A mezőny legeredményesebb játékosa a svéd Niclas Ekberg és honfitársa, Lukas Nilsson volt, mindketten a Kielt erősítik.

A Veszprém jövő szombaton a fehérorosz Meskov Breszt csapatát fogadja a BL középdöntőjében.

MTI

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 11. forduló, B csoport:
THW Kiel (német)-Telekom Veszpém 22-20 (14-9)

Related Posts