Lengyelország legyőzésével nyolcaddöntőbe jutott a magyar válogatott

shadow

A magyar női kézilabda-válogatott 31-28-ra legyőzte a lengyel csapatot csütörtökön a Németországban zajló világbajnokság csoportkörének negyedik fordulójában, ezzel biztosította helyét a nyolcaddöntőben.

A kezdés előtt egyszerű volt a forgatókönyv: amelyik csapat nyer, az biztosan a nyolcaddöntőbe jut. A meccs másik pikantériája, hogy a magyarok szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen most találkozott először ellenfélként a lengyelekkel, akikkel az előző két világbajnokságon egyaránt negyedik lett, és 2015-ben éppen a magyar válogatottat búcsúztatták a nyolcaddöntőben.

A lengyelek két góllal, a magyarok két kapufával kezdték a meccset, aztán az ötödik percben már döntetlen volt az állás (2-2). Bíró Blanka egyre jobban védett, és bár társai a másik kapu előtt ezúttal is túlságosan statikusan támadtak felállt védőfallal szemben, elszántabban, tudatosabban kézilabdáztak, mint korábban.
A magyar együttes a 15. percben vezetett először (7-6), és a hibák mellett a játékosoknak ebben az időszakban olyan leleményes, extra megoldásaik is voltak, amik eddig hiányoztak tőlük.

Az ellenfél nyolc percen keresztül nem talált a hálóba – Bíró egy büntetőt is hárított -, a magyar válogatott viszont sorozatban négyszer is, így sikerült növelni a különbséget (11-8). A korábban szintén hiányolt pontos átlövésekre sem lehetett panasz, elsősorban Kovacsics Anikó remekelt ebben a játékelemben, csapata pedig kettővel vezetett a szünetben (13-11).

Magyar védésekkel és gólokkal indult a második felvonás (17-12), és a védekezés stabilitása, illetve a támadások lendülete a folytatásra is megmaradt (24-16). A 45. percben Kisfaludy Anett piros lapot kapott, mert védekezés közben megütötte a lengyel csapatkapitány, Karolina Kudlacz-Gloc arcát.
Az ápolás miatti kényszerszünet nem zavarta meg a magyarokat, szép gólokat lőttek. Később – magabiztos előnyük tudatában – elrontottak néhány akciót, ezt kihasználva a lengyelek csökkentették a különbséget (29-24), de az egyenlítésre nem volt esélyük.

A lengyel csapat legeredményesebb tagja Kudlacz-Gloc volt nyolc góllal, a meccs legjobbjának pedig Kovacsics Anikót választották.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 81. alkalommal találkozott egymással, tíz lengyel győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a 67. magyar siker.

MTI

Eredmény, 4. forduló, B csoport:
Magyarország-Lengyelország 31-28 (13-11)

Related Posts

  • János Forró

    Érthetetlen Szucsánszky szerepeltetése.Semmit nem lendített a csapat teljesítményén.Ezért kár volt egy másik embert megfosztani a további szerepléstől.Nyolc gólos előnyt leadni nem vall szuper teljesítményre.Janurik jobb kapus mint Bíró mégis ő van favorizálva.Rengeteg hibával játszanak.Véleményem változatlan: a vezetőség nulla,és szöv.kapitánynak nem kellett volna senkit hozni.Itt van Elek Gábor és Ambros Martin.Bármelyik jobb a mostaninál.Görbicznek nem szabad hetest dobni.

    • Respectvv4laci

      Látod és érted a kézilabdát eltudnálak képzelni valahol a kispadon vagy egy komolyabb csapat menedzsmentjében is . Több ilyen széleslátókörü kézilabdát látó és értő értelmiségire lenne szükségünk a kézilabda környékén akikben a tenni akarás mellet a kellő szerénység is megvan.