Anna Veith: „Ki voltam égve”

Anna Veith Semmeringen (Fotó: Europress/Getty)
shadow

Anna Veith egy tegnapi tévéműsorban először beszélt korábbi lelki problémáiról. Visszatérésének időpontja továbbra is nyitott kérdés.

Egy súlyos sérülés egy élsportoló számára mentálisan talán megterhelőbb, mint fizikailag. Anna Veith-nak pedig igencsak próbára tette a kitartását az előző két év.

2015 októberében a söldeni szezonnyitó előtt olyan súlyos térdsérülést szenvedett, ami kis híján a karrierjét törte derékba. Hosszú rehabilitáció után tavaly decemberben tért vissza, majd hamarosan újra dobogón állhatott világkupa-versenyen.

Ekkor hidegzuhanyként jött a hír, hogy a másik térdében egy elhúzódó patella-ín-sérülés csak műtéti úton orvosolható. Ez újabb, közel egyéves kihagyást jelentett.

Veith nem épül fel Söldenre | Hosszabbítás

Anna Veith két hónappal az újabb térdműtétje után beszélt a jövőjéről. Az osztrák sícsillag tervei szerint a gyorsasági számokban szeretne visszatérni a világkupába. A szezonnyitó söldeni óriás-műlesikláson való indulást irreálisnak tartja. A bájos osztrák sízőnő a krone.at portálnak adott interjújában hangsúlyozta, örül, hogy hallgatott az orvosai tanácsára, és vállalta a műtétet.

Meglepő módon a pszichés problémák nem az utóbbi két évhez kapcsolódnak. Ahogy Anna a Servus TV műsorában elárulta, éppen a sikerszéria okozott neki problémát:

„Az extrém sikeres évek után egyszerűen kiégtem.”

2014-ben Szocsiban olimpiai bajnok lett, egy évvel később pedig világbajnoki címet szerzett. Mindezek tetejébe mindkét szezonban megnyerte az összetett világkupát.

A sikerszériának a fent említett sérülés vetett véget. Most mindenki azt várja, vajon mikor láthatjuk ismét versenyen az osztrák szupersztárt. Erre azonban egyelőre ő sem tud válaszolni. Az osztrák válogatottal az Egyesült Államokban edz, így Lake Louise-ban akár indulhatna is. Ő azonban semmiképpen sem akarja elkapkodni a dolgot. Akkor dönt, amikor úgy érzi, készen áll.

“A visszatérés idejét a testem fogja diktálni. Az előző években megtanultam, hogy ez mindennél fontosabb” – mondta Veith.

Természetesen nagyon szeretné megvédeni olimpiai bajnoki címét Phjongcshangban, de nem csak ekörül forognak a gondolatai.

“Több célom van, mint az az egyetlen nap februárban. Szeretném végre újra jól érezni magam.”

via sport1.de

Related Posts