Bréking: Miklós Edit nem indul az olimpián!

shadow

Miklós Edit nem indul a phjongcshangi téli olimpián, miután az alpesi sízők világkupa-sorozatának ausztriai állomásán, a szombati szuperóriás-műlesiklás során bukott és jobb térdében elszakadt a keresztszalag.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Edit bukott a szombati versenyben. A késő délutáni órákban még a szövetségi kapitány abban reménykedett, hogy nincs komoly baj, viszont a vizsgálatok kimutatták a keresztszalag-szakadást, így Edit szezonja és olimpiai álmai sajnos 2018-ra véget értek.

A hazai sportági szövetség szombat este közleményben tudatta, hogy a versenyzőt az éjszaka folyamán megműtik, rehabilitációja várhatóan több hónapot vesz igénybe, így a február 9-én kezdődő téli játékokon nem tud részt venni.

Miklós Edit Bad Kleinkirchheim az utolsó kaput kihagyva haladt át a célvonalon, hanyatt esett, a hátán többször megpördült, majd percekig mozdulatlanul feküdt a havon. Rövid idő múlva a mentők hordágyra tették és helikopterrel a villachi kórházba szállították.

Stark Márton szövetségi kapitány elmondása szerint a versenyző nem vesztette el az eszméletét.

“A célegyenes előtt túl közel ment az egyik kapuhoz, korrigált, de úgy érezte, mintha valami elvitte volna a lábát. Ezek után nem akarta megterhelni a jobb térdét, és ezért csak úgy tudott megállni a célban, hogy eldőlt. A jobb lábában fájdalmat érzett, a bal lába szerencsére sértetlen maradt”.

Miklós Edit szinte napra pontosan egy éve sérült meg az ausztriai Altenmarkt-Zauchensee-ben, a világkupa edzésén, ezután mindkét térdét meg kellett műteni. Küzdelmes rehabilitációs időszak következett a számára, majd augusztusban kezdte el a havas edzéseket, és december elején tért vissza, Lake Louise-ban a világkupa-sorozatba.

(MTI/Hosszabbitas)

Related Posts

 • snookerista

  Karma a magyar síszövetségnek. Sajnálom Editet de Kaszóéknak ez a pofon kell hogy végre elkezdjék értékelni a tehetséges fiatalokat , nem hátráltatni és eltiltani őket. Honosítottak Samsalt aki semmi eredményt nem hoz, cserébe a többi síszakágra alig jut pénz. Addig mindig volt 1-2 sifutó vagy biatlonos a világkupákon most már egy sincs.

  • Szt.Kleofas

   Semmi köze egyiknek a másikhoz.
   Egyébként meg az is “nagy pofon” lett volna, ha Edit nem sérül meg, hanem szerez kvótát saját magán kívül még egy indulónak…

   • snookerista

    Igen az jó lett volna de akkor is a szövetsèg honositott osztrák Arcam Chiarát inditotta volna akit mèg nem láttam vègig menni a pályán normális idővel ahelyett hogy egy fiatal magyart inditottak volna. Editet magát nagyon sajnálom, ő többet èrdemel kimaradt St moritz után de szerencsère elèg fiatal hogy Peking is benne legyen neki

  • Dosvon

   Gratulálok, hogy neked ez jut eszedbe erről a hírről!