A legnagyobb holland focioldalon is téma lett a felcsúti teakonyha

shadow

Az egyik legnagyobb holland futballmagazin, a Voetbalzone ingerküszöbét is átlépte a félmillió eurós felcsúti teakonyha. Valami azt súgja, hamarosan raportra hívják a holland nagykövetet.

A Voetbalzone a legnépszerűbb holland futballsite, napi 2 millió oldalletöltését ugyan részben az oldal alá húzott fórum adja, de így is havi közel kétmillió olvasót ér el. Tulajdonképpen dagadnia kellene a mellünknek a büszkeségtől, hogy anélkül sikerült magyar futballhírnek helyet kapnia az oldalon, hogy a gyepbe döngöltek volna a hollandok, de már a cím elárulja, hogy itt bizony nem sok okunk lesz büszkeségre.

“Egy kisvonat, egy stadion és egy teakonyha: feltámadt Orbán futballálma”

Voetbalzone – Meepraten over voetbal.

Meepraten over het laatste voetbalnieuws doe je op Voetbalzone.nl

Azért gondolom, hogy a holland nagykövet néhány napig kukoricán térdel majd a külügyminisztérium egyik sötét szobájában, mert a lead utáni első szakaszcím egyetlen szó: Dief (Tolvaj).

Gijs Freriks szerző az EU költségvetési ellenőrző bizottságának felcsúti látogatásával nyit, megemlíti, hogy a naponta átlagosan 113 ember által használt, EU-s forrásból épült kisvasúttal érkezett a faluba az Ingeborg Grassle által vezetett küldöttség. A szerző kitér a stadionra, illetve a teljes felcsúti komplexumra is, és megjegyzi, maga Orbán Viktor is futballozott a csapatban, sőt még miniszterelnökként is igazolt játékos volt. (A tolvaj szó egyébként nem vélemény, a Grassle-ékat váró ellenzéki tüntetők egyik transzparensén volt olvasható a sommás vélemény.) A német diplomatát is idézi a szerző, Grassle szerint “nem biztos, hogy egy kisvasút volt a lehető legjobb befektetés”, de leszögezte, nem kíván a magyar pártpolitika eszközévé válni semmilyen megjegyzésével.

Fotó: Mix Online

Fotó: Mix Online

A cikkbe ágyazott felcsúti imázsvideó alatt jelzi, hogy a falu teljes lakossága kétszer is befér a Pancho Arénába, aztán jön a TAO-rendszer összegzése – néhány tárgyi tévedéssel, de azért a legerősebb tényt nem kihagyva: a G7 honlap szerint 2011 óta egymilliárd euróval kevesebb adó került a költségvetésbe a rendszernek köszönhetően.

A cikkben megszólal Ligeti Miklós, a Transparency International jogi igazgatója, a végén pedig “Banjan” Gordon, akit mi Bajnaiként ismerünk. A volt miniszterelnöktől azt a tűpontos megjegyzést idézi a szerző, miszerint Orbán olyan, mint a kisgyerek, aki Disneylandben akar élni, ezért épült stadion 20 méterre a házától (a szerző tévesen azt írja, előbb volt a stadion, aztán lett a tuszkulánum).

A kisgyerek, aki Disneylandben akar élni 

Ebben az utolsó szakaszban kap helyet a felcsúti teakonyha is. Freriks – nyilván nem sokat tud Gyurcsány Ferenc pártjáról – leírja, hogy a DK perelte ki a felcsútiakból, mire költötték az obskúrus akadémiának juttatott 36 millió eurót. Megjegyzi, az 502,000 euróból (ennyi átszámítva a felcsúti teakonyha ára) 7-8 lakást lehet venni Budapesten, ami közel akkora csúsztatás, mint hogy 150 millióba kerül egy teakonyha.

Fotó: Theesto.com

Fotó: Theesto.com

A cikkben szóba kerül még Orbán “legjobb barátja”, Mészáros Lőrinc, illetve a felcsúti klub közeli kapcsolata a Videotonnal, amit az ország 23. leggazdagabb oligarchája, Orbán barátja, Garancsi István futtat. De még ennél is fontosabb, mi minden maradt ki a cikkből:

– az akadémiának becézett futballklub irtózása a fiatal futballistáktól

– a Puskás-örökség, benne Puskás Ferenc nevének teljesen indokolatlan Felcsútra irányítása.

– Szöllősi György varázslatos utazása a felcsúti sajtófőnökségtől a FourFourTwo-n, a Nemzeti Sporton és a Sportújságíró Szövetségen át a Puskás- és Futballügyi Ispánságig.

– és persze a TAO-rendszernél a megbízható káderek senkit nem érdeklő futballklubjainak felvirágoztatása (Mezőkövesd, Balmaz, Kisvárda, stb.), illetve közpénzből épült, üresen kongó stadionokkal ellátása.

A cikk címlapképe a Voetbalzone írásának a kopfjában is ott virít.  

Related Posts

 • Respectvv4laci

  Minden szava igaz! Annyi h Szőllösi Gyurit nem kéne szerintem bántania .Egy elképesztően tehetséges munkamániás zseni .A magyar sportujságirás ikonikus alakja .

 • adolf hitler

  Azért fura hogy mindenki látja a valót ami itt folyik, csak a hiveknek nem szur szemet semmi sem….

 • László Kerekes

  Egy ostoba orbángyűlölő cikk.
  Ez sem hoz szavazatot!

  • Karl Han

   Bameg ennyit késni, csak a harmadik vagy! Pedig első befutónak vártunk!

  • Klára Kabai-tóth

   A hollandoknak? Minek az azoknak?

  • Árpád Tornyai

   Sok ilyen cikk kellene, és Orbánt nem leváltani, agyonverni kellene. Fene bánja, ne hozzon szavazatot, csak patkolna már el ez a mocsok cigány.

 • horvathpeter

  Ha ez kell a népnek, akkor meg is érdemlik!

 • SuperTölgy

  Hollandiában mindent tudnak, vajon kitől?

  • Lajos Kovács

   Vádat kellene emelni ellenük, mert kiszivárogtatták a nemzetbiztonság szempontjából létfontosságú titkot:
   Mennyibe került a teakonyha!

   • Orbán Viktor

    Szólok is Bástya elvtársnak!

 • Szőke Julianna

  Nem titok semmi. Mert minden rendeben van. De egy holland izének mi köze ahhoz hogy itt mi van?Hála ezeknek a rosszindulatú bandának de csak maguknak ártanak Képzeld pont egy ilyen semmire lenne szüksége a magyar embereknek.

  • Árpád Tornyai

   Sajnos nem a magyar emberek tehetnek erről. A cigány Orbán, mert ha normális lenne nem volna ilyen cikk. Szégyen nem a magyar emberekre, mert tudják az Orbán aljasságait mit is csinál a magyar néppel, csak el kell olvasni a Holland oldalon lévő cikket, mit is írnak erről a mocsok görény Orbán maffiozóról, hogyan tesz tönkre a magyar népet, az országot.

  • Lajos Kovács

   Nagyjából annyi, mint annak, aki soha sem élt és nem is akar Magyarországon élni, mégis beleszól abba, milyen politikai berendezkedés legyen Magyarországon.
   “Kibicnek semmi sem drága!”

 • Árpád Tornyai

  De azért édekes, mert amit írt egy Holland komment író, hogy az Orbán ki akar lépni az EU-ból, holott M.O. nem hallani ilyesmit. A lényeg, többet tudnak külföldön az Orbán Maffiózó aljasságairól amit művel az EU-ban mint mi a polgárok, Ugyanis nagyon picike pöcs az EU ban csak M.O jár a pofája de nem az igazságot, a hazugságot dumálja. Ne meg mert sajtó szabadság már nincs és nem merik megírni mit is ugat az Orbán, és neki mit is mondanak, hogyan fenyítik az EU-ban. Ezért is kellett megszüntetni a szabad sajtót, a szabad szólás szabadságot, kicsrélni a magyar igaz embereket zsidó Fideszesekre, mert a sok barom agyú Fideszest etetheti a cigány Orbán olyan szöveggel amivel akarja.

  • Lajos Kovács

   ” Orbán ki akar lépni az EU-ból”
   Dehogy akar! Csak úgy viselkedik!
   Hülye hollandokat ez téveszti meg!

 • Szeghalmi Balázs

  Ami a cikkben szerepel – nagyjából a valóság -, az a magyar társadalom szegénységi bizonyítványa. Lehet ezen mérgelődni Hollandiában, de ameddig nálunk nem veri ki a biztosítékot, nincs miről beszélni.