22 éves a Fradi történelmi, Grasshoppers elleni BL-sikere

shadow

Napra pontosan 22 évvel ezelőtt, 1995. szeptember 12-én történelmi sikert ért el a Ferencváros labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája főtábláján: idegenben 3-0-ra legyőzték a svájci Grasshopperst az esős zürichi mérkőzésen. A találkozón Lisztes Krisztián kezdte a gólgyártást, majd a mérkőzés hajrájában Vincze Ottó kétszer is bevette az ellenfél kapuját.

A Fradi végül összesen öt pontot szerzett a csoportkörben – köztük a Real Madrid elleni döntetlennek köszönhetően – és mind a mai napig a Grasshopper elleni győzelem az egyetlen magyar siker a BL-főtábláján. Ami azt illeti: maga a főtáblás szereplés is kiemelkedő sikernek számít, rajtuk kívül a Debrecennek sikerült a bravúr, de a Loki nem tudott mérkőzést nyerni.

Bajnokok Ligája, D-csoport:
Grasshopper-Club (svájci) – Ferencváros 0-3 (0-0)
Zürich, Hardturm-stadion, 15.350 fizető néző, V: Pedersen (norvég)
Grasshopper-Club: Zuberbühler – Vogel, Gren, Vega, Thüler (de Napoli 67.) – Lombardo, Koller, Geiger, Yakin, Comisetti (Ibrahim 58.) – Magnin (Viscaal 67.)
Ferencváros: Hajdu – Telek – Simon, Milovanovic – Kopunovic, Nyilas, Lisztes, Szűcs M., Vincze O. – Zavadszky (Nagy Zs. 76.), Fatusi
Gól: Lisztes (61.), Vincze O. (82., 90.)
Sárga lap: Gren (31.) illetve Lisztes (16.), Szűcs M. (29.)
Kiállítva: Gren (34.)

Related Posts