A Real Madridra és a Barcelonára is sztárcsapat vár a Bajnokok Ligájában

shadow

Hétfőn kisorsolták a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszának nyolcaddöntős párosításait. Nehéz feladat vár a címvédő Real Madridra, Zinedine Zidane csapata a Paris Saint-Germainnel találkozik a legjobb tizenhat között. Nem járt jobban a Barcelona sem, Lionel Messiék a Chelsea-vel kerültek össze. 

A Bajnokok Ligája csoportkörében soha nem látott mennyiségben lőtték a gólokat a csapatok, szám szerint 306 találat született. Meglepetésekből sem volt hiány, az Atlético Madrid és a Napoli sem jutott tovább a csoportból, több sztárcsapat pedig csak a második helyen végzett csoportjában.

Ennek megfelelően lehetett arra számítani, hogy a nyolcaddöntőben is lesznek izgalmas párosítások. Ebben nem is okozott csalódást a sorsolás, a címvédő Real Madrid például a PSG-vel került össze, vagyis Zinedine Zidane csapatára komoly erőpróba vár majd a tizenhat között. Ugyanakkor ez fordítva is igaz, az Európa trónjára vágyó francia sztárcsapat is megmutathatja, nem hiába költöttek százmilliókat nyáron.

A BL történetében hatodik alkalommal rendeznek Barcelona-Chelsea párharcot az egyenes kieséses szakaszban, ennél többször csak a Real Madrid és a Bayern München találkozott egymással, szám szerint nyolcszor. A párosítás azért is érdekes, mert a katalánok az utóbbi hét alkalomból hatszor is továbbjutottak angol ellenfél ellen, 2012-ben viszont épp a Chelsea győzte le a Barcelonát az elődöntőben. (Ráadásul Messinek hagyományosan rosszul megy a londoni kékek ellen.)

A két slágermeccs mellett valószínűleg kevesebb figyelem jut majd a Tottenham és a Juventus mérkőzéseire, pedig érdemes lesz ezt a párosítást is figyelni. A torinói csapatnak kifejezetten rosszul megy az angol csapatok ellen, az utolsó öt alkalommal vesztesen jöttek ki a párharcból ellenük. A Tottenham ellen viszont semmilyen tapasztalatuk nincs, ez a párosítás most jött össze először a sorozat történetében.

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosítása:
Juventus-Tottenham Hotspur
Basel-Manchester City
FC Porto-Liverpool
Sevilla-Manchester United
Real Madrid-Paris Saint-Germain
Shakhtar Donyeck-AS Roma
Chelsea-Barcelona
Bayern München-Besiktas

Related Posts

  • Botka Lajos

    Mind kettő simán tovább megy!

    • Szondi István

      azért az nem lesz olyan egyszerü – de én sem bánnám!