Bombameglepetés: Olaszország nem lesz ott a világbajnokságon

shadow

Hatvan év után az olasz labdarúgó-válogatott nélkül rendezik meg jövőre a világbajnokságot, ugyanis hétfőn a milánói visszavágón nem tudta ledolgozni egygólos hátrányát a svéd csapattal szemben.

A Squadra Azzurra harmadszor hiányzik majd a tornáról: 1930-ban nem indult, az 1958-as, svédországi vb-re pedig szintén nem jutott ki. A skandináv ország képviselői viszont 2006 után térnek vissza a futballvilág legnagyobb rendezvényére, amelyen 12. alkalommal szerepelhetnek majd.

Az első félidő ugyanolyan feszült hangulatban telt, mint amilyen a solnai első összecsapás volt. Több vitatott jelenet is volt a találkozón, az olaszok egy buktatás utáni, míg a svédek két kezezés utáni 11-est kértek számon a spanyol játékvezetőn. A 20. perctől hatalmas mezőnyfölényben futballozott a négyszeres világbajnok olasz csapat, de a befejezések rendre pontatlanok voltak.

A folytatásra annyit változott a játék képe, hogy mivel a hazaiak egyre jobban kinyíltak, így a vendégek előtt is komoly lehetőségek adódtak gyors ellentámadások végén. Az olaszok hiába egykapuztak a meccs nagy részében, gólt nem tudtak szerezni, így 1-0-s összesítéssel alulmaradtak a párharcban.

MTI

Európai vb-pótselejtező, visszavágók:
Olaszország-Svédország 0-0
Továbbjutott: Svédország 1-0-s összesítéssel

Related Posts

 • ikvafalvy

  Heja Sverige!

 • Nicsak

  Gratis Sverige…:-)

 • Ákos Weress

  Ezek szerint az olaszokkal egy kategóriába kerültünk …:)

 • mtomiblade

  1970. Olaszország vb-2.
  1982. Olaszország világbajnok.
  1994. Olaszország vb-2.
  2006. Olaszország világbajnok.
  2018. Olaszország ̶v̶b̶-̶2̶ NABAZDMEGUGROTTAMIXEM.

 • greeniusz

  Ez mind rendben. De,hogy Magyarország nem lesz ott. Ez már vérciki.

 • George B. Wagner

  :)) Go Sweden!