Megvan a Bayern München új edzője – hivatalos

shadow

A várakozásoknak megfelelően Jupp Heynckes lett a német bajnok Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A 72 éves szakember negyedszer irányítja a bajorokat, legutóbbi szerepvállalása alkalmával, 2013-ban triplázott a csapattal, azaz a bajnoki cím és a Német Kupa mellett a Bajnokok Ligáját is megnyerte. Utódjai, Josep Guardiola és a gyenge szezonkezdet miatt a múlt héten menesztett Carlo Ancelotti nem tudták megismételni ezeket a sikereket, nekik “csak” a Bundesliga-diadal jött össze.

A játékosként 1974-ben világbajnok Heynckes 1987-től 1991-ig, majd 2009-ben egy hónapig, végül 2011-től 2013-ig ült a Bayern München kispadján. Azóta nem dolgozott, nyugdíjasként élte napjait. Mostani szerződése az idény végéig szól.

“Ez nem visszatérés, hanem egy baráti gesztus a részemről. Csak azért döntöttem így, mert hihetetlenül sokkal tartozom a Bayernnek, és köszönetet szeretnék mondani. Nagyon jó érzésekkel állok munkába” – nyilatkozta a Kicker című lapnak a régi-új edző.

Ancelotti menesztése után – ideiglenesen – a francia Willy Sagnolra bízták az együttes irányítását. A korábbi másodedzőre Heynckes nem tart igényt, és bár a szerződése 2019 nyaráig szól, egyelőre nem tudni, mi lesz a feladata.

A 72 esztendős Heynckes mellett a 65 éves Peter Herrmann és a 63 éves Hermann Gerland alkotja a szakmai stábot, amely az életkorokat összeadva éppen 200 esztendős.

A vezetőedző már a Bayer Leverkusennél (2009-2011) és Münchenben (2011-2013) is együtt dolgozott Peter Hermann-nal, aki legutóbb a másodosztályú Fortuna Düsseldorf pályaedzője volt. A Rheinische Post értesülése szerint a Bayern 1,75 millió euróért vásárolta ki élő szerződéséből, és az összeg a csapat sikeres szereplése esetén kétmillióra emelkedhet.

MTI

Related Posts

  • Thomas Ferguson

    aranyos bácsika

  • Selli

    Juppi bácsi aggódom! A 2013-as diadal egy fiatalabb, jobb csapattal volt! A mai csapatban talán egy német bajnokság van benne, ha sikerül őket felturbózni! Ettől persze nem kell őket eldobni, de hol láthatóak Lahm, Schweinsteiger, a fiatalabb Ribery és Robben utódai? Jó döntés, hogy a Bayern nem akar euro százmilliókat költeni nagyon jó játékosokra. Tudomásul kell venni, hogy így viszont nem lesz Európa legjobb klubcsapata. Ennél pedig többet remélnek Öntől! Azért szurkolok! Hajrá Juppi bácsi!!!!