Durva ámokfutást rendezett a kínai bringás a szakasz végén

shadow

A napokban zajlik a kilencnapos Hainani körverseny, egy kiemelt UCI kategóriás országúti kerékpárverseny. A „Kína Hawaii-ának” becézett trópusi sziget nyugalmat sugároz, de a mezőny a verseny hevében ebből vajmi keveset érez.

A mai, hetedik szakaszon a svájci válogatott kísérőkocsija az egyik emelkedőn a kisebb tolongás közepette véletlenül fellökte a kínai harmadosztályú alakulat, a Keyi Look Cycling Team versenyzőjét, a kínai Wang Xint.

Sérülés nem törtét, de érthető módon Wang meglehetősen zokon vette az esetet, és nemtetszése jeléül hozzávágta a kulacsát a svájciak autójához.

Az incidenst a szakasz végére már szinte el is felejtettük. Nem úgy Wang, akinél meglehetősen messzire gurult a gyógyszer. Közvetlenül a szakasz után rátámadt a svájci csapat segítőire. Az egyiküket a földre lökte, majd többször megpróbált belerúgni. Miután elrángatták onnan, egy másik segítőt vett célba. A saját kísérőkocsijából elővett egy méretes pumpát, és azzal támadt neki a másik segítőnek, míg rendőri segítséggel meg nem fékezték.

Kiborulásának oka az volt, hogy a svájci csapat nem volt hajlandó elnézést kérni a szakaszon történtek miatt.

Wangot természetesen azonnal kizárták a versenyből. Csapata hivatalos közleményben kért elnézést a szervezőktől, a nézőktől és a kerékpárrajongóktól.

A versenyből egyébként még két szakasz van hátra. Magyar versenyzőért is izgulhattok, a sprintszakaszokon Dér Zsolt rendszeresen top 10-es, csak méterekre végez a dobogótól. Ha kíváncsiak vagytok az izgalmakra, akkor kapcsoljatok az Eurosport 2-re szombaton reggel 5:30-tól és vasárnap reggel 06:00-tól!

via cyclingnews

Related Posts

 • Rodzsa

  Ezt az idiótát… 😁

  • Raklo

   Nyilván tiszteletlenül fellökni majd cserben hagyni a másikat az teljesen természetes dolog, és aki kiáll az igazáért az az idióta. Oké, túlzásba vitte, nem bírt uralkodni az indulatain, és nem ez a dolgok megoldása, de mindenki volt már így sajnos a pillanat hevében.
   Pl. kedden este a városom egyik éttermében rám is kihívták a rendőrséget mert összetűzésbe keveredtem a fiatal pultos hölggyel mert szerintem tiszteletlen volt és 3 rendőr úr kísért engem el onnan @horvathpeter:disqus számodra itt a megerősítés hogy igen sajnos ez a dolog nem áll tőlem sem távol. És igen, én is átmentem trágár stílusba és eldurrant az agyam és felkérdeztem a rendőröktől is az esküjüket hogy szó szerint el tudják-e nekem mondani még mert hogy az eskü az egy életre szól meg a pultos hölggyel közöltem hogy ő egy “kielégítetlen kurva”
   Amúgy a rendőr urak sajnos nem voltak hajlandóak nekem elmondani az esküjüket nem tudtam rávenni őket… Pedig rámutattam volna 1-2 lényeges pontjára amit a mindennapokban (szerintem) nem tartanak be minden esetben!!

   • Rodzsa

    Ne forgasd ki a gondolatainkat. Itt bringáról van szó, nem személyes dolgokról. Már kezdesz unalmas lenni. Megértettük a nézeteidet, most már hanyagolhatod őket. Részemről itt lezárva, ez volt az utolsó ilyen típusú kommentem.

 • horvathpeter

  Mátyus István, te vagy az? 😀

  • Raklo

   Álszent dolog, hogy nem a kísérőautót zárták ki, hanem az igazáért kiálló és a versenyzők tiszteletéért kiálló maoista sporttársat…
   Versenyzőt fellökhetsz, nem is kell tőle bocsánatot kérned, vagy elnézést kérned, nem is kell tisztelned… sőt, amikor ezellen valaki felemeli a hangját és megpróbál tenni a tiszteletlenség ellen még őt büntetik… álszent dolog ez… a férfias bátor viselkedést büntetjük.. aki meg nem tisztel másokat, fel lök és cserben hagy másokat azt meg áldozatnak tekintjük..

   • Gamling

    “Tiszteletéért kiálló maoista sporttárs” 😀 😀
    Lassan komolyan nem tudom eldönteni, hogy te troll vagy-e, mert minden hozzászólásodban megfejeled valamivel a túlszárnyalhatatlannak hitt előzőt. Komolyan nem tudom eldönteni, hogy mi a rosszabb, ha ezt komolyan gondolod, vagy ha csak szívatsz itt mindenkit évek(?) óta.

    • Rodzsa

     Dettó…