Érdi Mári tovább remekel Melbourne-ben

shadow

Pénteken újabb két futamot rendeztek a Laser Radial osztálynak a Melbourne-ben a Világkupa sorozat záró versenyén. Érdi Mári az első versenynap gyengébb szelei után az egyenletesebb és erősebben fújó szélben továbbra is kitűnően szerepel.

Szerdai futamgyőzelme után ma 2., majd 6. helyen ért célba, így továbbra is az összetett lista 4. helyén áll Bouwmeester (NED), Rindom (DEN) és Zennaro (ITA) mögött a megelőzőekhez képest azzal a különbséggel, hogy már nincs pontazonosságban az őt üldöző ausztrál Ashley Stoddarttal, hanem három pontnyi előnyre is szert tett.

Mári erősszeles jó szereplése még azért is jó hír, mert a verseny előtti nyilatkozatában azt mondta, kíváncsian várja milyen az erősszeles sebessége, hiszen azon dolgozott sokat az elmúlt hetekben Ausztráliában elvégzett edzésein.

A tegnapi viharos szeles kényszerű szünnap után mára megváltozott az időjárás Melbourne-ben. A negyvencsomós szelet okozó alacsonnyomású időjárási rendszer középpontja Tasmániától délkeletre mozogva eltávolodott, így Melbourne-ben az emelkedő légnyomással ismét jól megvitorlázható szelek vették át az uralmat.

Az ötszörös korosztályos világbajnok és olimpiai 14. helyezett Érdi Mári 2016-ban a most zajló melbourne-i záró fordulón kívül három Világkupa eseményen versenyzett. Hyeres-ben 13., Weymouth-ban és Csingtaóban is a 8. helyen végzett. 2016-ban a Világkupa versenyeken már csak a meghívott, legjobb versenyzők vehetnek részt.

Forrás: hunsail.hu

Related Posts