Centikre az álomtól

shadow

Alexander Kristoff centiméterekre volt élete legkomolyabb győzelemtől, de lemaradt róla.
Hazai pályán lehetett volna világbajnok. Ez volt az ő nagy lehetősége.

“És bosszant is egy kicsit, mert tényleg nem sokon múlott. Néha még eszembe jut a sprint, és azt kell mondjam, nem rontottam el semmit. Jött Sagan, és egyszerűen lehajrázott. Ennyi történt. Ha egy háromszoros világbajnok tud megelőzni, akkor tényleg egy erősebb versenyzőtől kaptál ki.”

Kristoff már elengedte a múltat, és előre tekint. Hat év után elhagyta a Katushát, és az elég jól erősítő UAE Emirateshez írt alá.

“Egyszerű a történet: eljöttem, mert úgy éreztem, ennyi idő után váltanom kell. Új sor, új társak, új közeg, ezek mind-mind extra motivációt jelentenek. Hiszek benne, hogy ebben a csapatban megint lehet esélyem a komoly győzelmekre. És ez alatt főleg a Sanremót és a Flandriát értem. Előbbi volt az első klasszikusom, amit Luca Paolini elképesztő melója nélkül, valószínűleg nem nyerek meg.”

000_SQ2HQ

Fotó: Europress/AFP

Kristoff mellett Saronni csapata Arut és Dan Martint is megszerezte, így az UAE tényleg minden terepen jó lehet.

“Dubaiban szeretném kezdeni az évet, aztán jöhet a Nizza, majd a klasszikusok. Nagy álmom a Roubaix, de valahogy oda még egyszer sem érkeztem top formában. Szóval marad a Flandria, amit egyszer már megnyertem. Azon a versenyen elképesztően erősnek éreztem magam, talán életem egynaposa volt. A Vb jövőre nekem nem játszik, túl nehéz a pálya. De egy Eb címvédés azért tetszene.”

Hiába az erős olasz vonal az UAE-nél, Kristoff a tervek szerint 2018-ban sem tér vissza a Giróra.

“Utoljára öt éve indultam, de az már nagyon régen volt. Mint említettem, azért igazoltam ebbe a csapatba, hogy újra minőségi győzelmeim legyenek. Szóval a Tourra szeretnék menni, mert ott is elég régen nyertem legutóbb.”

 

 

(Forrás: Gazzetta)

Related Posts

 • Respectvv4laci

  Kivancsi lennék Kristoffal és Bernallal kapcsolatban Mátyus “nagyba***ó ” Pista véleményére is ?Elnézést a vulgaritásért de Pista rászolgált a becenévre.

 • Márton Farkas

  István sajnos már átesett a ló túloldarára állandóan belekever valamit aminek semmi köze a témához. De meglátszik miért nem értünk sokan egyet vele, ő másképp látja a dolgokat. Önbíráskodást férfiasnak találja a sportban… hova vezetene ha midenki ezt csinálná….

  • Respectvv4laci

   Igazad van de azt ismerd el h férfiként , bikaként csillagos ötös amit elővezet!

   • Márton Farkas

    hát nem tudom nálam nem feltétlnül ez az igazi férfi hozzáállás, de ez már tényleg nem ide tartozik