Dumoulin: “Egyszer biztosan rámegyek a Tourra”

shadow

Kicsit eltűnt, de ő amúgy sem az a sok figyelmet igénylő típus.
Már az is zavarja, hogy manapság nem tud normálisan elmenni vásárolni, mert a szurkolók folyamatosan felismerik. Egy családi vacsora esetén ugyanez a helyzet.

Rég hallottunk róla, legutóbb nagyjából karácsony környékén.
A hazajában az év sportolójának megválasztott Tom Dumoulin akkor jelentette be, hogy megpróbálkozik a címvédéssel. Vagyis újra elindul a Girón, a holland média nagy bánatára. Persze teljesen a Tour de France-részvételét sem zárta ki, de most egyértelműnek tűnik, hogy idén mi lesz a legfontosabb számára.

“Egyszer biztosan megcélzom a Tourt, de nem szeretnék abba a hibába esni, hogy teljesen rápörgök. Idén a Giro lesz a fő versenyem, annak ellenére, hogy nem rám írták az útvonalat. Kicsivel több időfutam kilométert azért el tudtam volna képzelni. De összességében tetszenek a szakaszok, és ugye csapatonként eggyel kevesebben leszünk. Én támogatom ezt a döntést, mert így némileg kiegyenlítődnek az erőviszonyok. Azért az nem volt “normális”, hogy valamelyik nehéz hegyen a 20 fős élcsoportban öt Sky-os ment tempót. Persze gyakorlatban is meg kell nézni ennek a változásnak a következményeit, de nekem most tetszik az ötlet.”

“Soha nem gondoltam volna, hogy megnyerem a Girót” | Hosszabbítás

Tom Dumoulin 2017-es szezonja felülmúlt minden várakozást. Győzött a Girón, majd megnyerte az időfutam-világbajnokságot is, így önbizalma, érthető módon, jelentősen megnőtt. Az elkövetkező években komoly esélyesként kell vele számolni valamennyi háromhetesen, ahol csak elindul. Tom novemberben töltötte a 27-et, és csapata, a Sunweb már bejelentette, hogy ott lesz a 2018-as Giro rajtjánál.

Dumoulin idén nem csak Girózni fog, hanem a vb-re is készül. Szeretne ugyanis címet védeni az időfutamon. Épp ezért még nem döntötte el, hogy alakul a nyári programja. Vagy elmegy a Tourra, vagy a szerinte jóval nyugisabb Vueltán készül fel a világbajnokságra. Ebben a kérdésen majd május végén lehetünk okosabbak.

Addig is próbál szépen, csendben készülni, már amennyire ez lehetséges. Otthon ugyanis nem könnyen felejtik el a 100. Giro megnyerését. Maastrichtban például egy vicces graffiti főszereplője lett, és nemrég elneveztek róla egy limburgi kerékpáros központot is.

Ha újra megnyeri a Girót, akkor a nyugis éttermi vacsikat jó ideig tényleg elfelejtheti.

Related Posts

 • razs

  Mennyire király lett már ez a “Tom Dumoulin Bike Park”. :)

  Egyrészt önmagában az, hogy nem csak élete során, hanem a pályfutása KÖZEPÉN elneveznek Róla egy ilyet, másrészt hogy milyen sok féle vonalvezetés van különböző domborzatokkal és csillagozott nehézségekkel. Ha 20 évvel fiatalabb és holland lennék, akkor lenne egy hétvégi program javaslatom. :)
  [Mondjuk az Olimpia sem lesz rossz…]

 • Brigo

  Sem az idei Tour sem az idei Giro utvonala nem neki kedvez. Giro azért jobb neki. Alapjáratban nem szeretem ha valaki hegyen csak védekezik és megy 2 baromi erős időfutamot és ezzel nyer GT-t de ő tök egyedül csinálta szóval respect. Idén szerintem nem lesz annyira jó éve.

  • Szem

   Tudom, hogy az Oropa nem volt egy hosszú támadás, de ha visszanézed, ott a legjobbak nagyon keményen szétrángatták egymást, és amikor ezt megelégelte Dumoulin, akkor ő is ritmust váltott, és végül behúzta a szakaszt. Ez ilyen, alapvetően persze, hogy defenzív, de azért volt benne annyi vér, hogy visszatámadjon, amikor tudott. Quintana vagy Contador se tudott úgy támadni, hogy elfogyott az ereje.

 • horvathpeter

  Mezőnyverseny vb már nem is pálya neki? Bár mondjuk Mollema sokkal jobb egynapos menő nála.

 • snookerista

  Szurkolok neki most ő lett az új kedvencem, hogy Berci visszavonult . Giro címvédés meglehet simán, Froome-os ügy tárgyalás addigra remélhetőleg elkezdődik és nem lesz az mint Contanál, hogy utolag veszik el a háromhetest, bár ha az nincs az akkor szegény Scarponinak nem lett volna meg a gyözelem. Visszatérve Dumoulinra idén Giro Vuelta meglehetet esetleg VB, jövőre Tour fiatal még van ideje :)