Dumoulin: “Mindenki tisztán akar látni Froome-ügyben”

shadow

A nagyok nyilván próbálnak vigyázni és finoman fogalmazni, viszont voltak olyan versenyzők (Tony Martin, Wellens, Naesen) akik nyíltan elmondták a véleményüket. És egyértelműen Chris Froome ellen foglaltak állást.

A Katushában tekerő Tony Martin például nem sokat finomkodott, amikor a témában kérdezték.

“Ez hihetetlenül rosszat tesz a kerékpárnak. Nem értem a Sky-t és nem értem Froome-ot. Még azelőtt visszatért, hogy az ügye tisztázódott volna…ez szégyenletes.”

Gondolhatunk bármit, Froome Andalúziában elkezdte az idényt. És az első szakasz után rögtön meg is jegyezte, hogy sokan odatekertek mellé a mezőnyben, és a támogatásukról biztosították. Erre Tim Wellens csak ennyit tudott mondani:

Chris azt nyiltakozta, hogy hihetetlen mértékű támogatást kapott a többiektől. Érdekes, én valahogy nem ezt tapasztaltam.”

Froome visszatérése erősen megosztja a mezőnyt | Hosszabbítás

Chris Froome is elkezdte a szezont szerdán, az Andalúz körön. A visszatérését nem mindenki fogadta kitörő örömmel, ő mindenesetre sietett megköszönni versenyzőtársainak azt, hogy kiállnak mellette és támogatják őt. A mezőny lelkesedése elsősorban azért visszafogott Froomey indulásával kapcsolatban, mert úgy tért vissza, hogy közben még van egy függőben lévő doppinggyanús ügye.

A holnap rajtoló Abu Dhabi Tour előtti sajtótájékoztatón viszont már Tom Dumoulin sem nagyon kerülhette el az újságírókat, így ő is belefutott a Sky versenyzőjét érintő kérdésekbe. Nem térti ki, nem terelt, megpróbált okosat válaszolni. Már amennyiben ilyen helyzetben ez lehetséges.

“A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha Froome ügyében nem történne semmi, a tervek szerint elindulna a Girón, majd a rajtot követően felfüggesztenék. Vagy utána kapna eltiltást. Ennél rosszabb megoldást el sem tudnék képzelni. Mindenki tisztán akar látni, és mindenki korrekt megoldást szeretne. Nem hiszem, hogy ezt a kérdést sok versenyző máshogy látná, de az biztos, hogy a kerékpársport megint veszített egy picit. Nyilván én nem mondhatom azt, hogy felejtse el a versenyzést, mert erre most engedélyt kapott. Lehet, hogy nem ez a jó döntés, de most ott lehet a mezőnyben.”

(Forrás: cyclingweekly)

Related Posts

 • Szem

  Szimpi ez a Tom

 • Tóth Ati

  Ha a Giro rajtig nem lesz lezárva az ügy, akkor a szervezőknek nem kellene engedni Froome-ot rajthoz állni, de ez nem fog megtörténni, mert Vegni mindenképp ott akarja látni Őt. Nyilván így magasabb lesz a nézettség, plusz a szponzorokat is jobban fogja érdekelni a verseny. Szóval Vegni pénzt lát benne, ezért indulni fog a Giro-n. Persze, ha addigra lezárul az ügy és eltiltást kap, akkor csak a Tour-on indul. Abban biztos vagyok, hogy 9 hónapnál nem kap többet.

  • horvathpeter

   Mert az ASO a Tourról tűzzel vassal fogja elkergetni, ha addig se lesz ítélet… Ja nem.

   • Tóth Ati

    Egyelőre maradjunk a Giro-nál, a Tour még nagyon messze van, addig nagyon sok minden történhet.

    • horvathpeter

     Sokkal messzebb nincs mint a Giró, ha ott indulhat, akkor a Touron is.

     • snookerista

      Mondjuk ez az éve csak a pénzről szolhat neki mert utolag ugyis elfogják 18 honapra min messzelni

  • bguszti

   Johaugnak az olimpiájába került a tiltólistás gyógyszer szedése. A norvég szövetség se mismásolt, pedig vele talán az összes aranyat elhozhatták volna a távolsági versenyekről. Itt nem lesz eltiltás, csak nem elég “kreatívak” a felmentő ítélet indoklásához

   • Tóth Ati

    Ezt én már a múlt héten leírtam, itt pár embernek nem igazán tetszett a véleményem. Sőt, volt aki lila ködöt emlegetett velem kapcsolatban. :)

    • Rodzsa

     Ez így teljes mértékben nem igaz. Mást írtál le és mást kritizáltam. Gizike nem egyenlő a gőzekével… De ahogy érzed. 🙂

     • Tóth Ati

      Azért az csak benne volt a mondandómban, hogy Froome könnyen lehet egyáltalán nem kap büntetést. Mindegy, a lényeg, hogy gyors döntés szülessen.

     • Rodzsa

      Ebben egyet értünk!

   • Szem

    Sok múlik a nemzeti szövetségen és ujsagirokon. Froomeot kb csak a britek tudnak igazán kicsinálni

  • Gábor Viola

   És ki lesz olyan tökös (bármelyik nagy kör kapcsán), hogy több millió eurós per kockázatát a nyakába véve eltiltja a világ egyik (ha nem a legjobb) háromhetes menőjét, csak mert ő nem szeretné, hogy indulna? Ha utólag meg felmenti az UCI, mert találnak egy rendes védelmet erre, akkor…?

  • tomi

   Egyébként én most hajlok arra, hogy ha mindkét körön indul az inkább negatív a kerékpárra nézve, minthogy kihagyja ezt a szezon. Mindenesetre az UCI csak a tetézi a hibákat, mert az idény elejére világos döntés kellett volna hozni, volt rá minimum 2 hónapjuk.

 • horvathpeter

  Az megvan, hogy tegnap a teli olimpian hungarositottuk a Nibalingot?

 • Sportember

  @disqus_MI2qJcyaN7:disqus úr írta hogy szimpi Dumoulin!

  Nekem az egyenes emberek szimpik, akiknek van jellemük, egyéniségük, amit mindig hiányolok!
  Tony Martin, Tim Wellens mondta el a sokak véleményét! Ők lettek a gyávák szóvivői!

  Ők mondták ki azt amit a gyávák, megalkuvók, korruptak nem mertek kimondani!

  Úgyhogy inkább Tony Martin és Tim Wellens aki szimpi!! Akik nem mellé beszéltek! Hanem kimondták hogy aki pozitív mintát adott, a megengedettnél több szer volt a szervezetébe az ne legyen itt! Aki pozitív mintát adott, az akár szándékosan, akár véletlen tévedésből, de doppingvétséget követett el!!

  • razs

   Amúgy Wellens az élő példa arra, hogy nem mindenki ugyanannyira csaló, hanem vannak “jobbak” is, szóval ezentúl ne általánosíts a teljes 150+ fős mezőnyre.

   Ahhoz képest hogy Lance esetén visszamenőlegesen hamisítottak egy TUE igazolást, Wellens egy legálisat utasított vissza, a kettő között szerintem van egy “hajszálnyi” különbség:
   http://www.cyclingweekly.com/news/racing/tour-de-france/tim-wellens-refuses-tue-treat-illness-abandons-tour-de-france-342198

   • Sportember

    Contador kapcsán?
    Igen!
    Jó kis kamu volt az a marhás fertőzött hús!
    Őt szimpátia miatt szerettem volna ha felmentik.
    De egyértelmű volt hogy doppingvétséget követett el!

  • Szem

   Tony Martin mondhat nekem bármit nem lesz szimpi. Pont ő volt az, akiben nem volt annyi erő, hogy megtanuljon hegyre menni.
   Amúgy meg miért is kéne, mindig, mindenkinek úgy nyilatkozni egy adott ügyben, ahogy te azt elképzeled, és hallani szeretnéd? Ha mindegyik profi kerékpáros úgy nyilatkozik ahogy hallani szeretnéd, akkor mitől lesz bármelyik is egyéniség?

   Giro rajt miatt aktuális is.
   https://www.youtube.com/watch?v=-33gykQRks4

 • Máté Kékesi

  Ha el akarták volna meszelni már meg tették volna.
  Nyilván osztottak szoroztak .
  Még utólagos eltiltással vagy eredmény offolással is többet hoz a konyhára mint hogy nem engedik indúlni.
  Pénz beszél……