Élet Contador után

shadow

Visszavonult Cancellara, aztán visszavonult Contador.
Azt a közhelyet hagyjuk is, hogy két ilyen kerékpárost egyszerűen lehetetlen (egyből) pótolni.
De mégis mit várhatunk ebben az idényben a Trektől? Főleg ilyen komoly változások után. Hisz előbb elvesztették minden idők egyik legjobb egynapos specialistáját, majd egy fantasztikus képességekkel rendelkező háromhetes menőt. Erre a kérdésre próbál meg válaszolni az amerikai csapat sportigazgatója, Luca Guercilena.

 

Milyen szezonban bíztok a tavalyi, nem túl eredményes év után?
A Sanremótól kezdve egészen az északi egynaposokig tele van a tavasz olyan versenyekkel, ahol lehet esélyünk. Degenkolb, Stuyven, Nizzolo, Felline és Pedersen kivétel nélkül készen áll arra, hogy komoly győzelmekért harcoljon. Szerintem a segítő személyzetre sem lehet panaszunk. Az alap szerencsére megvan, vagyis győzelmekkel tudtuk kezdeni az új szezont. Ráadásul olyan versenyzők tudtak nyerni, akiknek legutóbb nem volt erős évük.

Mi lesz a háromhetesekkel?
A Giróra Brambillával megyünk, ez nem lehet kérdés. Ő simán képes lehet arra, hogy egy jó összetett helyezésért tekerjen. Szerintem benne több van annál, hogy csak egy-két szakaszért küzdjön. Simán ott lehet az öt legerősebb versenyző között. És ugye ott van Nizzolo, aki pedig a mezőnyhajrás napokon lehet jó.

Jöjjön egy játék! Kapsz egy nevet, és mondd el, hogy mit vársz tőle ebben a szezonban. Elsőként itt van Brambilla.
Szintet kell lépnie, és erre minden esélye megvan.

Pantano?
Tavaly Alberto árnyékában tekert, idén több szabadsága lesz. Azokra a versenyekre mehet, ahol tényleg szeretne indulni. És ahol benne lehet egy kiemelkedő eredmény.

Stuyven?
Ő az emberünk a tavaszi egynaposokra, szerintem neki köszönhetően lesz sikerélményünk. Nem is kicsi.

Mollema?
A Tour de France-kapitányunk. Mindenki érte megy majd.

És ki lehet a meglepetésemberetek?
Szerencsére sok fiatalunk van. Szerintem Skujins mellett az olasz Conci és Ruben Guerreiro is villanthat valahol.

066_DPPI_20317227_014

Fotó: Europress/AFP

Vagyis elégedett vagy az idei kerettel?
Teljes mértékben. Mollemának köszönhetően továbbra is van esélyünk arra, hogy háromhetesen komoly eredményért harcoljunk. Ez egy minőségi sor. Már csak a tavalyinál több szerencsére lesz szükségünk.

Megkerülhetetlen kérdés: mit szólsz a Froome-ügyhöz? Tudod, hogy te mit tettél volna Brailsford helyében?
Nehéz kérdés, de szerintem én nem engedném versenyezni. Az biztos, hogy ezzel nem csak a Sky, hanem az egész kerékpársport veszített valamennyit.

Új idény, egy új UCI-elnökkel. Mit vársz tőle? Illetve milyennek látod a sportág jelenlegi helyzetét?
A következő négy év sorsöntő lesz. Nem is kérdés, az élvonalbeli csapatoknak a jelenleginél sokkat több gazdasági stabilitásra és tervezhetőségre lenne szükségük. Szerintem Lappartiennek amolyan közvetítő szerepet kellene betöltenie a versenyszervezők és a csapatok között. Mi is azt csináljuk, amit a többiek más sportágakban: próbáljuk a lehető legjobban eladni magunkat. Fontos, hogy rangja legyen a World Tour-sorozatnak, és az sem mindegy, ki juthat élvonalbeli licenchez. Jól tervezhető jövőképre van szükségünk, nem szabadna a csapatoknak évről-évre élniük.

 

(Forrás: tuttobiciweb)

Related Posts

 • Sportember

  Na itt van baj a zárójellel @disqus_4KHOL3RgVz:disqus és @horvathpeter:disqus úr!!
  Nem az előző cikkben!!
  Nem hogy egyből, hanem soha nem lehet őket pótolni. Ahogy Ullrichot, Klödent, Savoldellit meg Bassot sem… meg persze Menchovot sem…

  • Szem

   bullshit
   nem is kell őket pótolni
   nem az a cél, hogy legyen még egy Klöden vagy Basso, hanem az, hogy most is kialakuljanak egyéniségek, sztárok, akik meghatározó húzónevei a sportnak
   ha felbukkanna egy Contador stílusú csávó, akkor szerencsétlennek, az egész karrierjét úgy kéne eltöltenie, hogy Contadorhoz hasonlítják, és az ő eredményeit várják el tőle.
   Új egyéniségek kellenek, nem régi utánzatok

   • barni

    Ezt èn is így látom. Minden generációnak megvan a maga bajnoka. Ahogy fejlődik a világ úgy fejlődik a sport is. Contának 2009 óta köze nem volt a Tourhoz. Conta a múlt jöjjenek a jelen, jövő bajnokai. Aki a múltban él az elfelejt élni, ez neked szólt!

   • Sportember

    Igen, úgy értettem hogy jöjjenek egyéniségek. De nincsenek.

    IndyCarba is nem lesz Castroneves se már!
    Marad TK, Dixon, esetleg Sato.. Will Power meg Hunter-Reay. A legfiatalabb aki normális szimpátiára méltó is 36 éves lesz…

    Rahal, Marco Andretti kapcsán 10 éve várjuk hogy történjen meg az áttörés. Hinch sem tud fejlődni… Pagenaud is 34 már de ő még határeset félig-meddig… de ez az elpályaversenyzésített IndyCar nekem nem tetszik! Newgarden meg Power igazi INDY naptárban sehol nem lenne!

    De ez is érdekes régen működött az IndyCar, nem halt meg senki, mostanában meg el kell törölni az Oval, Indy pályákat mert Wheldon, Wilson meg mindenki meghal?? Régen miért nem haltak meg ilyen gyakran az Oval pályákon? Régen miért tudott az INDY versenyzés Indy versenyzés lenni, igazi Oval pályákon, miért kellett belőle Pályaverseny bajnokságot csinálni??

    Régen volt Edmonton, Toronto, St.Pete, Long Beach talán Sao Paolo és ennyi!

    Ma már van Road America, Watking Glen, Sonoma, Indy GP, Detroit meg minden Houston meg minden szar szemét pálya ami CHAMP CAR! volt!!!
    KURVÁRA NEM INDY versenyzés!! az Champ Car volt ahol kevés volt az Oval.
    Az INDY CAR az Ovalról szólt.
    Manapság van vagy 3-4 Oval, van az Indy, van talán egy rövid Milwaukee vagy Iowa, meg Texas… Bár idénre pont növelik talán…

    De régen volt Motegi, Homestead Miami Speedway a kedvencem! Kentucky, Kansas!! Chichagoland!! Volt 13 Indy, Oval pálya és 3 pályaverseny kb…

    Jó mondjuk Alabama meg Mid-Ohio a sok szinttel, meg Sonoma is baromi jó és élvezetes Hullámvasút az egész! De egyensúly kéne ott is! A jelenlegi helyzet ott sem jó!

    • barni

     Képzeld el idén nem fog leesni a tavalyi hó, pedig a tavalyi olyan szép, olyan fehér, olyan káprázatos volt!!!! Emlékszem még a vörös hó idejére is!!! Azok voltak a szép napok!!!

    • Szem

     Pár név, akiket sokra tartok a jelenleg aktív versenyzők közül, ilyen-olyan okokból. Idősebbek, fiatalok vegyesen.

     Froome, Dumoulin, Quintana, Nibali, Bardet, Eisel, Valverde,
     Sagan, L.L.Sanchez, Pinot, MA Lopez, Pozzovivo, Boasson Hagen,
     Pelizotti, Gasparotto, Visconti, GVA, Roche, Formolo, Vanmarcke, Tuft, Greipel, Lars Yitting Bak, Adam Hansen, Pöstlberger, Majka, König, Cavendish, De Gendt, S és A Yates, Chaves, Nieve, Albasini, Gilbert, Alaphilippe, Capecchi, Gaviria, Stybar, Morkov, Viviani, Mas, Uran, Kittel, Zakarin, Roglic,
     Kwiatkowski, Kiryenka, Castroviejo, Knees, de la Cruz, Moscon, Poels, Ten Dam, Mollema, Kelderman, Matthews, Ulissi, Dan Martin, Polanc, Barguil.

     És vedd figyelembe, hogy bármelyik év, bármely versenyén felbukkanhat újra a “tömegből” egy szimpi, tehetséges vagy érdekes versenyző.

  • horvathpeter

   Ullrichnak megszűnt a csapata szal mind1. Meg a német keérkpásport is majdnem. Klöden eredményességét azt bármelyik csapat pótolja. Savoldelli után jött Di Luca és Scarponi, Basso után Nibali, Menchov után Zakarin.

   • Sportember

    Basso után nem jött Nibali.
    Menchov után se Zakarin.

    Csak madarak, és rossz utánzatok jöttek ugyanabból a nemzetből!

    • horvathpeter

     Mondjuk Nibali pont eredményesebb volt mint Basso. Zakarint meg majd meglássuk. Meg kéne tanulnia időfutamot menni!

     • Tóth Ati

      Először is meg kéne tanulni kezelni a kerékpárt, mert néha rossz nézni, amit csinál.

    • barni

     Szàlj el sportmadár!!! Nibali: 4 GT győzelem 10 dobogó, Basso: 2 Giro ,5 dobogó. Kérlek àllj le a kannás borral, úgy látom nagyon butít!!!

     • Sportember

      Eredményesség != tehetség
      Eredményesség != egyéniség

      @horvathpeter:disqus ha már Unióba vagyunk!

     • barni

      2014 Tour 5. szakasz nézd vissza!!!

     • Sportember

      Macskakőnek mi köze a háromhetes képességekhez?

     • barni

      Ennek a tournak az 5. szakasza macskaköves volt, úgy mint előtte jó pár a Touron, volt ilyen, aki nyerni akar annak készülnie kell ennyi. Ez kb a 150km-es időfutam kategória!!!!

     • barni

      Nálad a tehetség egyenesen arányos a bevitt EPO mennyiségével

 • Sportember

  Mollema?
  A Tour de France-kapitányunk. Mindenki érte megy majd.

  Pantano?
  Tavaly Alberto árnyékában tekert, idén több szabadsága lesz. Azokra a
  versenyekre mehet, ahol tényleg szeretne indulni. És ahol benne lehet
  egy kiemelkedő eredmény.

  Megütte az agyát ez a csávó? Most akkor Pantano mégsem mehet oda ahova akar? Például a Tourra? Vagy akkor mégsem fog mindenki Mollemáért menni mert Pantanonak szabadsága lesz??? Ez durva ellentmondás!!

  Könnyű impotensen hűségesnek lenni azt szoktam mondani a doppingos kérdésre. Az erkölcsi igazság az, hogy Froome-ot nem engedjük versenyezni! De ki az a hülye csapatvezető aki felfüggeszti a legjobb kerékpárosát önszántából? Tehát biztos vagyok benne, hogy az eredményesség kedvéért én is engedném versenyezni ha nálam tekerne. De mint kívülálló meg teljesen egyértelmű hogy ez elfogadhatatlan, sportszerűtlen, hogy engedik versenyezni! Itt a WADA hibázott, és az UCI, hogy nem függesztették fel!!
  Nyilván a saját csapatvezetője nem fogja a legjobb kerékpárosát önszántából….

  Semmi konkrétumot nem mondott az UCI elnökös kérdésre, csak szokásos sablon, mit kéne, mit nem kéne, de a HOGYAN az egy mondatában nem szerepel, hogy ezeket hogyan kéne elérni. Egy konkrétumot nem mond az utolsó kérdésre. Klasszikus szép mellébeszélés…

  • Szem

   Nem ellentmondás. Lehet beállítják a Touron Mollema mellé segítőnek, aztán a Vueltán lehet kapitány, ha szeretne.

  • Tóth Ati

   Ugyan hányszor kell még leírni, hogy a szabályok szerint, ezért nem kell felfüggeszteni a versenyzőt. Az UCI nem tehet semmit, egyedül a csapata léphetne, de Sky meg nem fog.

   • horvathpeter

    De igy meg mi ertelme van hogy hagyjak versenyezni, ha ugyis torlodnek az eredmenyei?

    • Tóth Ati

     Az egyáltalán nem biztos.
     Semmi szabályba ütközőt nem csinál sem Froome, sem a Sky. Nyugodtan versenyezhet.

     • horvathpeter

      Az egy dolog hogy nem utkozik szabalyba, de ha egyszer ervenytelenek lesznek ezek az eredmenyek, ha megszuletik az itelet, akkor mi ertelme versenyezni? Normalis csapatok ezert fuggesztik fel azokat, akik lebuktak, mert ugyis torlodnek az eredmenyei.

     • Tóth Ati

      Mondom, egyáltalán nem biztos, hogy törődnek majd az eredményei.

     • horvathpeter

      Eleg kicsi a valoszinusege, hogy elorefele kap egy 18 honapos eltiltast. Foleg, hogy akkor vissza is vonulhat lenyegeben. Valverdenek, Contadornak, Bassonak, Ulissinek, Petachhinak, gyakorlatilag mindenkinek toroltek eredmenyeket.

 • tomi

  Hát igen vékony keret ez az amcsiktól, Molleme egy jó TOP 10 bármelyik körön a többieknek ez a szint meg az álom kategória (sem).

 • Mike B.

  Stuyven, Degenkolb és Felline oké, ők tényleg nyeregethetnek az egynaposokon. Brambilla és Pantano háromhetesen szerintem kevés, nem hogy a top 5-re de én 10-be se nagyon tudom elképzelni őket. Segítőnek kiválóak lehetnek illetve rövidebb versenyeken is leeshet nekik ez-az.
  Mollema nem rossz, de fel kell kötnie a gatyáját a jó eredményhez a touron mert elég erős lesz a mezőny.
  Látva a tavalyi Contadort sportszakmailag annyira nem gyengültek az elvesztésével, inkább az erős marketingértéke fog hiányozni.
  Kicsit szürke csapat ez a Trek, van egy csomó tök jó bringásuk, de egyikük se annyira jó mint a legjobbak.

 • horvathpeter

  Gratulálunk a Tuttobiciwebnek! Egy egész cikket képesek voltak írni arról, amit mi egy szóval elintéztünk volna: semmit.