“Én leszek a Tour-kapitány”

shadow

Landa és huszonkét kilométernyi kockakő.
Két kifejezetten rossz hír, melyet Quintana a felejthetőre sikerült Tour de France után kapott.
A csapata megszerezte a Sky-t elhagyó baszk versenyzőt, a keddi prezentáción pedig kiderült, hogy a Touron még soha nem látott hosszúságú (21.7 kilométernyi) kockaköves szakaszt kell teljesíteni.

Ez a jövő, de mi a helyzet a múlttal? Ezzel a szezonnal, ami a nagy köröket nézve, nem sült el túl jól. Azt már Quintana is látja, hogy idén egy kicsit besokallt. Ennyi háromhetest egymás után szinte lehetetlen lehozni komoly hullámvölgyek nélkül.

“Tavaly Tour majd Vuelta, idén Giro és Tour. Ez 13 hónap alatt négy nagy kör egymás után. Sok volt, nem bírtam. A végére nagyon elfáradtam. Az év jól indult, hatszor nyertem, szóval nem volt ez egy annyira negatív szezon. A Giró is jól kezdődött, de csak volt 70 kilométernyi időfutam. Az utolsó nap már kifejezetten rosszul voltam, de ezt nem kifogásként mondom. Második lettem, egy erős mezőnyben. A Tourra viszont nincs mentség, ott elfogytam.”

Szóval akkor többet nem is lesz duplás próbálkozás?
“Ezt nem mondom, de minden évből lehet valamit tanulni, és mindig vannak kijavítandó hibák. Jövőre például arra kell figyelni, hogy ne menjek minden versenyen maximumon és kellően friss legyek júliusra. Nyilván nem zárom ki a későbbi próbálkozást, de az biztosan nem 2018-ban lesz. Jövőre csak a Tour érdekel.”

Ahol ő lesz a kapitány. Ezt Quintana már az útvonalbemutató után is egyértelműen jelezte.
Ha valakiben esetleg felmerült volna Landa neve…

000_QS4LI

Fotó: Europress/AFP

“Én leszek az elsőszámú ember. Nem tudom milyen sorral indulunk, és azt sem, hogy Mikel ott lesz-e mellettem. Valverdével voltunk már hasonló helyzetben, és képesek voltunk együtt dolgozni a Movistar sikereiért.”

Végül jöjjön egy gyors vélemény a 2018-as Tour útvonaláról.
 “Szép számmal lesznek hegyi szakaszok, ennek én örülök. Nincs vészesen sok időfutam, ez is jó hír. Ha a verseny első felét nézem, nyilván a kockaköveken kell nagyon figyelni. De ott van a csapatunkban Erviti, Bennati és Rojas, szóval nekik köszönhetően jól le tudjuk hozni azt a napot.”

 

 

(Forrás: Gazzetta, cyclingnews)

Related Posts

 • Tóth Ati

  Egyszerűen még mindig nem értem Landa döntését. Jövőre szinte biztos nem lesz a Tour-on kapitány, így marad a Giro. Pedig a Tour-on szeretett volna kapitányi szerepet.

  • István Tóth

   De ha Giron indul Valverde ott akkor megint csak megosztott kapitány lesz szerintem(Vele legalább más típusú versenyzők, Quintanaval pedig kb egy helyen jók, vagy rosszak). Ennyi erővel maradhatott volna a Skyban, idén is tulajdonképpen hasonló szituban volt a Giron.
   Ez csak találgatás, de lehet, hogy annak ellenére, hogy ő egy nagyon jó képességű kerékpáros, de nem igazán tűnik jó csapatjátékosnak. Pedig Froome szerintem a körülette lévőket kellően szokta tudni motiválni, és bár egyértelmű, hogy ki a főnök, de nekem úgy tűnt, hogy a csapaton belül a társak kedvelik. De Landa neki sem szívesen állt be. Mintha nem tudna egészben gondolkodni, csak az adott szakasz adott szituációja. Bár tulajdonképpen ezt mondta ő is, hogy a skynak nem feküdt az ő stílusa. Unzuenál azért szabadabb kezet kaphat, de nem biztos hogy ettől eredményesebb is lesz.

   • Szem

    Szerintem ezt csak a sajtó generálta Landa köré. Landa végignyomta a Tourt Froomért.

    • horvathpeter

     Ja és a sajtó is szakította le Froome-ot? Ja nem.

     • Szem

      Mikor szakította le úgy Froomeot, hogy az valós, veszélyes támadás volt?
      Amint elindult az akció lényegében pár percen belül utólérték Landát.
      Te úgy gondolod Landa leszakította Froomeot.
      Én úgy gondolom hagyták had menjen, nem oszt nem szoroz, és talán összejön neki egy dobogó.
      1másodpercen múlott.
      Ha Froomenak nem kell egy támadásra reagálni, akkor a Sky két versenyzővel állt volna a dobogón, mert 5-10másodpercet tudott volna hozni Landa egy nyugisabb napon, ha a főni ülhet hátul.

     • horvathpeter

      De ilyet megse lattal a tobni segitojetol soha. Egyebkent Portal minek ordibalt akkor Landaval? Nyilvan nem azert mert ez volt a terv.

   • tomi

    Szerintem a Poels, Thomas, Rosa, König, Nieve féle figurákban nincs ambició, ha lenne nem a pénzt választanák meg a csörlő szerepét. Ezek az emberek bármelyik 3 hetes simán Top 10-ért mennének ehelyett jó nekik, hogy Froome-t kisérgetik, mikozben egy van egy rakat olyan GT csapat ahol egy évben nem tudnak a 3 GT közül egyen sem összetett esélyest kiállítani és még büszkék is erre.

    • razs

     Amúgy az tényleg elgondolkodtató kérdés, hogy egy 7.-10. hely ér-e többet, vagy egy győztes csapatnak a tagjának lenni. Mindkettő mellett és ellen tudnák érveket felhozni.

     Szerintem a legfontosabb, hogy az adott emberke fel tudja-e mérni magáról, hogy képes-e háromhetes kapitány lenni. Mert ha az van, mint Kiryienka esetén, hogy Ő maga is kimondta hogy nem, akkor minden rendben van. De akkor necces a kérdés, ha valaki most a segítő szerepet választotta, és később hiányérzete van, hogy a legjobb korában egyszer megpróbálhatta volna.

    • Szem

     König már eligazolt, és Nieve is az Oricában folytatja, lehet ott is csak segítő lesz. De nem mindenkinek olyan jó az állóképessége és a regenerációs képessége, hogy 21 etapot végigtoljon azonos színvonalon, és koncentráltan.
     Porteról is azt nyilatkozta Froome, hogy a világ legjobb hegyimenője szerinte. De mikor láttuk Portet utóljára befejezni egy háromhetest? 😀

     • Na figyeld majd csak Portet amikor megmásszák a Portet! 😉

     • Szem

      Szúrkolok, hogy ez a helyzet álljon elő. Tényleg. Örülnék, ha valaki érdemben megszorongatná, mert akkor lenne igazi meccs. De úgy érzem össze fogja magát megint törni, ha nem a Touron akkor előtte 😀

     • horvathpeter

      El se jut odáig…

     • Látom senkinek sem ment át a poén…

     • snookerista

      Fogadtam haverommal hogy Porte a pavès szakaszon adja fel jövőre 😀

     • tomi

      Porte nálam a hagyjuk kategória, remélem jövőre végleg eltűnik a süllyesztőbe, már nagyon unom, hogy minden évben mondogatják, hogy ilyen jó, meg olyan jó, én meg évek óta mondom, hogy totál alkalmatlan, de még ennyi bukta után is elő jön a neve, mást már harmad ennyi buktáért is rég leírtak volna.

     • Márton Farkas

      ereje van a hegyeken jó időfutamos és nem lesz mindig pechje bukások vagy defekt miatt… Sokkal inkább tartom esélyesnek ugy hogy nincs top eredménye, mert róla mindenki tudja ha nem bukik vagy más hiba akkor ott lesz elől mert erős, mint most ide felsorolhatnék kb 10 embert akik már dobogosok is voltak meg top 5 is volt de abszolut nem tart tőlük az ember mert tudja róluk mindenki hogy megjönnek szépen stabilan és max ennyi. Porte ha nem esik jó lesz SZERINTEM és nem azt mondom hogy tuti jó lesz mert és akkor írnám a a felseleges dolgokat… Nézzük meg milyen mikor befejez normálisan egy versenyt. De nyilván ha megint lesz vele valami akkor egy nagyon peches ember sajnos van ilyen…

     • tomi

      Én meg Porte-tól nem tartok, hogy veszélyes lesz bárkire is, főleg nem a győzelmet illetően.

     • Márton Farkas

      te biztos vagy abban hogy mindig bukni fog? mert bukás nékül erőből régen szakadt már le. De nyilván ha te igy érzed az jó. Nekem se a kedvencem de Froome ellen neki láttam reális esélyt csak mert jó időfutamosként ő az egyetlen akitl hegyen is tartok de legyen akkor igazad :)

     • tomi

      Ő s soha sehol nem bizonyító ember, szomorú hogy egyáltalán felmerül bárhol is a neve, csak ismételni tudom magam, ő nem 3 hetes versenyre való, soha nem lesz az .

     • horvathpeter

      Háromhetesen még az életben volt egy jó időfutama, mindig nyelte csak a perceket. Az más kérdés, hogy még hegyen se volt jó háromhetesen, ott is inkább a perceket nyelte.

  • horvathpeter

   Szerintem érzi, hogy Quintana már nem az igazi, főleg a mostani Tourokon.

  • Raklo

   Ha megosztott kapitányok lesznek akkor ütheti Quintana-t. Olyan Lopezes szabad vegyértékként, aki szintén ütötte a kapitányként kinevezett Arut!
   Csak most ne állítsák meg Landát Quintana-hoz mint ahogy annak idején Aruhoz tették!!

 • Respectvv4laci

  Haaaaaaaaaaaaaaa a zseniiii végre megszólalt !!! TÁMADÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁSSSS!Most vagy sohaa be kell árazni Froomékat végre már a Touron is ! Nem elég minden 1hetes + Vuelta

 • Respectvv4laci

  Ezt mondom h tavasszal mindig jó 6ot nyert tavaly is nemugy mint a doperek és még rá mondják h eltünik

 • Respectvv4laci

  Egyébként az átlagosnál egy kicsit most tartalmasabb volt a Grande Nairo interju

 • Tóth Ati

  Egy kis érdekesség. Tour esélyesek. Persze nem mindenki indul majd.
  William Hill:
  Froome 6/5
  Dumoulin 11/4
  Porte 7/1
  Quintana 9/1
  Landa 10/1
  Lopez 13/1
  Bardet 20/1
  Nibali 25/1 !
  Aru 28/1
  Uran 28/1
  Pinot 33/1
  Zakarin 33/1
  Adam Yates 40/1
  Valverde 40/1

  • Mike B.

   Ha tuti lenne, hogy Nibali indul még lehet el is gondolkodnék, hogy megdobom 1-2 ezerrel. Na nem ezért mert őt tartom a legnagyobb favoritnak, de szerintem irreálisan magas az odds nála. (Mondjuk Lopeznél meg nagyon alacsony, kizártnak tartom, hogy – ha mind indulnak és be is fejezik a versenyt – Pinot és Zakarin előtt végezzen, akármennyire is tehetséges)

   • Raklo

    Lopez óriási tehetség! Nibali meg full tehetségtelen, csak jókor jó helyen van mindig!
    Nibalit szerintem Uran simán de jövőre már Zakarin is simán üti, azonos feltételek és forma mellett persze!!

    Lopez pedig kinőtte Arut idén csúnyán!! Szerintem Lopezzel az a baj hogy még nincs Touros tapasztalata, de tehetségét tekintve simán ott a helye a legjobbak között, és simán Tour győzelem esélyes! De lehet csak 2 év múlva és még nem jövőre.

    Uran magas! Egy Tour 2. nem lehetne ilyen magas!! Bardet mi alapján került Uran elé Odds-okat nézve??? Másfél perccel mögötte végzett idén!!!!!

    • tomi

     Elmondom neked, ha Nibali indul/erre készül csak, akkor ugyanúgy mint a Vueltan a 2. legnagyobb esélyes Froome után.

     • Tóth Ati

      Szerintem inkább 4. legnagyobb esélyes. Quintana-t még soha nem tudta legyőzni. Dumoulin a 2 időfutamon nagy előny szerezhet vele szemben, és ő nem rossz pavé-n.

     • Márton Farkas

      pavebol sztem nem induljunk ki az lutri teljsen mértékben. Eleve nem egynapos igy más a verseny mások az érdekek és bármikor kaphatsz defektet akár többet is lásd Sagant….

     • Brigo

      Nem teljesen lutri de benne van nagyobb valószínűséggel a defekt. Dumoulin-t leszámítva a többinél jobba paven.

     • tomi

      Csapatidőfutam a legnagyobb hátránya, pave jó, a lejtes befutók is fekszenek neki, plusz a sok szintes hegyi befutó is. Quinatana, főleg ha megy Landa és eleve minusz egy fő a csapat, akkor pávera kell vinni Rojast és Ervitit, és így már a fél csapat kifejezetten gyengusz TT-n.

     • Ha nem is második, de a 25-ös odds nagyon magas mindenképpen. Érdekes egyébként, én Nibali helyében oda mennék, ahova Dumoulin nem megy. Ha Tom is a Tourra megy, akkor Nibali győzelmi esélyei nagyon alacsonyak: Froome és Dumoulin is nagy előnyben lesz vele szemben a TT-k miatt, és mindkettővel szemben ledolgozni plusz még Quintanát és Bardet is elverni nem reális.

      Ugyanakkor ha Dumoulin a Girora megy, az azt jelenti, hogy ott aránylag sok TT lesz, és Nibalinak már idén sem sikerült Tomot egy ilyen útvonalon elverni, jövőre pedig sanszosan még erősebb lesz. Ekkor a Tourra mennék, mert mindkét körön más a nagy esélyes, de ha mégis sikerül valamit nyernie, az a Tour legyen.

  • Dumoulin oddsa elég alacsony, főleg, hogy bőven van esély rá, hogy nem is indul… Ráadásul az útvonal sem kifejezetten neki készült, még ha feküdhet is neki valamennyire.

   Nibali ennyiért szerintem is ajándék, Lopez oddsa meg szintén túl alacsony.

  • Raklo

   Lopez 13/1 !! Akiről fél éve pofázok hogy nagyon jó lesz!!
   Nibaliról egyre többen belátják hogy tehetségtelen??
   Kezdek nem csak én érteni a kerékpárhoz!!!!

   • horvathpeter

    Így igaz, mivel egyik se nyer.

   • Márton Farkas

    olynamjo mikor így irod :) sok mindenhez valóban értesz, de Lopez mitől jó? 1 hétnyi jo vueltától ahol pl kikapott Nibalitól? Uran meg azért mert soha nem nyert semmit… egy jó Tourja volt az elmult 4 évben és ennyi. Nibalinak azért ekkora mert lehet ott se lesz… De te sztem nem nézel tv-t mert az idei év alapján Nibalinál egyértelműen csak Froome és Doumulan volt jobb senki más… ezt mire alapozom? felvetésekre? számokra? megérzésekre? NEM! a látottakra meg az eredményekre… De te holnap ugyis egy másik poszt alá leírod a tényeidet… :) nyugi elöbb utobb megnunom aztáán ugyse válaszolok :)

  • Bohus

   nem tudom Porte-ra ki az az elvetemült aki fogadna bármilyen is az odds rá :) Lopez esélyesebb mint Bardet vagy Nibali? :) azéert előbb nyerjen is valamit, a tehetség egy dolog… Rajtuk kivűl kb jó a sorrend ha mindenki indul, Aru még egy kicsit érdekes helyen van, ő nálam inkább Zakarin-Pinot mögé..

 • Szem

  Egyébként lehet Quintana azért mert a Tourra, mert bízik abban, hogy kialakul egy olyan helyzet, ahogyan Nibali is megnyerte a Tourt?
  Egy ilyen első hétben benne van, hogy a nagy esélyesek eltaknyolnak, és akkor láthatunk egy Nibali Quintana párharcot a győzelemért. Amúgy nem látok reális esélyt arra, hogy Quintana valaha is megverjen egy egészséges Froomot a Touron, max ha kiöregszik a gyarmati brit.