És megelőzte Contadort…

shadow

“Rengeteget néztem régebben a tv-ben, imádtam a stílusát. Ő is benne volt egy kicsit abban, hogy profi lettem.”

Thibaut Pinot soha nem tagadta, igenis felnéz Alberto Contadorra. Így gondolhatjuk mit jelentett számára, hogy az egyik kedvencét előzte meg az Andalúz kör mai királyetapján. Ahol a komplett Sky (Landa+Poels+Rosa) képtelen volt érdemben reagálni a Trek kapitányának ritmusváltására, de Alejandro Valverde helyzete sem lett könnyebb az összetettet illetően. A Movistar versenyzője ugyan nem kapott sokat (5 mp hátránnyal érkezett célba), de a pénteki időfutam miatt messze nem ő a legesélyesebb.

“Alberto első támadása után úgy döntöttem, saját tempóban folytatom. Egy idő után egyre jobban közelítettem hozzá, talán kicsit fáradt is. Meg elég sokat nézegetett hátra. Én közben szépen közelítettem felé.”

Pinot aztán utol is érte a Trek versenyzőjét, majd az utolsó 150 méteren belül kikerülte Contadort. Jöhet a pénteki, 12 km hosszú időfutam. “Ebben a számban nagyjából hasonló a tudásunk azokkal, akik még lőtávolban vannak. Szóval megtippelni sem tudtom mi várható. Harcolunk egy nagyot, az biztos” – nyilatkozta Thibaut Pinot, aki ebben a szezonban szakítva a hagyományokkal, a Giróra készül kiemelten.

A piros trikót megszerző Contador, bár lemaradt a győzelemről, mégis elégedetten értékelt. “Ez a szezon első versenye, ilyenkor előfordulnak menet közben kisebb holtpontok. A csapatom megint óriásit ment, nekem pedig sikerült egy-két riválist leráznom magamról. Most ez is volt a cél, nem csak a szakaszgyőzelem. Egy alapos pihenésre van szükség az időfutam előtt, ami várhatóan igen szoros lesz. Izagirre például nagyon jó ebben a számban, és ő nincs messze tőlem.”

Tényleg nagy meccs lesz, a legjobb hét versenyző 12 másodpercen belül áll. (KÖSZI ATT!)
A pénteki szakaszt 15.30-tól közvetítjük élőben az Eurosport 2-n.

Related Posts

 • Tóth Ati

  Ugyan ebből a szakaszból nem lehet messzemenő következtetést levonni, de ez Pinot szempontjából nagyon bíztató volt. Nagyon okosan versenyzett, szépen saját tempóban ledolgozta hátrányát. A holnapi időfutam elvileg kedvez neki, akár még nyerhet is. :)

 • horvathpeter

  Nos, legalább jövőre is láthatjuk megint Contadort, mert abból hogy egy #egyszervoltegyjóTourja Pinot beárazza hazai pályán a királyszakaszon úgy hogy talán már volt életében hegyi edzőtáborban, de lehet hogy még nem, abból bizony megint nem lesz sárga trikó.

  • Tóth Ati

   2szer volt jó Tour-ja. :)

   • horvathpeter

    Kinek? Contadornak? :)

    • Tóth Ati

     Neki 3szor. Pinot 2012-ben 10 lett. Szerintem jónak számít, mivel még csak 21 éves volt. Nibali első Tour-ján 20 lett. :)

     • horvathpeter

      Ja egy Giro után, azért az nem olyan rossz. Am majdnem stimmel Contadornál a 2, 2010-ben is már eléggé szenvedett, beteg volt a verseny előtt-alatt-után, még bocival is megmérgezték, ott volt a kockakő is, csak akkor még sehol se volt Froome és így is tudott nyerni.

     • Tóth Ati

      Nem szenvedett ő egy pillanatot sem, hacsak azért nem, mert Andy alaposan megizzasztotta.

     • horvathpeter

      Időfutamon voltak gyomorproblémái, na jóó akkor a te kedvedért legyen a 2007-es, amikor Rasmussen bucira verte, csak nehéz volt eldönteni, hogy volt szenvedősebb.

     • Tóth Ati

      Maradjunk a 2010-es évnél, amit ugye végül mégsem nyert meg.

  • GzsakSam

   Szeretném, hogy igazad legyen (mármint abban, hogy Contador nem lesz sárga trikós Párizsban), de korai még februárban júliusra jósolni. Sőt, ha a Tour-t nézzük, még az első pihenőnapon is korai jósolni.

   • horvathpeter

    Mondjuk Contadornál pont lehet jósolni, mert ő ha formában van egy évben, akkor mindig jó (lásd 2014). Másrészt meg hazai pályán neki akkor is kötelező győznie ha mondjuk egy bivalytökecsattogtatós körversenyen indul. Ő jelképezi az egységes Spanyolországot, tökmindegy hogy Andalúziában, Katalóniában, vagy Baszkföldön indul, örjöng érte a nép. Tavaly is ez volt, hogy ilyen Thomasok megverték idény elején, aztán nem is ért el utána sokmindent.

 • Respectvv4laci

  Rövid konkluzió szakmai szemmel:
  -Pouels túlértékelt
  -Landa szánalmas
  -Contador erőtlen de csakis magához képest még igy is TOP5 háromhetes/hegyimenő csak ugye a királytól ez nem elég nem ehhez szoktunk.
  -Pinaut biztató
  -Valverde szokásos
  -Sky biztató a Tourra Quintanának

  Végkövetkeztetés:ha Grande itt van beárazott volna mindenkit.

  • GzsakSam

   A “szakmai konklúzió” kifejezést árnyald légyszi:
   – a Sky (vagy bármely csapat, vagy versenyző) februári állapota mennyiben lehet mérvadó egy júliusban kezdődő verseny tekintetében?
   – tudod-e (ha igen, linket adj légyszi hozzá), milyen sorral indul a júliusi Tour-on a Movistar (esetleg a Sky-hoz is dobnál linket?)?
   A Sky biztató sora tavaly öléggé “beárazta” Quintana-t a Touron.
   (Végkövetkeztetés:én vagyok a hülye, hogy ebbe belemegyek)

   • Tom Neale

    Szép volt a szakmai válaszod! :) Fárasztó az az arc. Miattam már biztos megérte belemenned. Köszi!

    • Respectvv4laci

     Vegyél vissza “inas” több kerekpár van a kisujjamban mint neked az egész testedben.Vérembe van a szakma Márton Pista meg én esetleg Tóth Ati látjuk és értjük ezt a sportot.

     • horvathpeter

      Mondjak ezt olyanok, akik meg eletukbe nem ultek meg talan felorszagutin sem.

     • Tóth Ati

      Mondjuk én már ültem, igaz jóval többet montiztam. :)
      Szerintem erre semmi szükség. Azért szeretek az ES Bringára járni, mert itt többnyire érdekes viták szoktak kialakulni és általában nem sértegetik egymás a kommentelők. A legtöbbet talán veled vitázok, de nem hinném, hogy többet tudnék a kerékpársportról.

     • Respectvv4laci

      Többet tudsz !Horváth teljesen tufa te meg látod és érted az országuti savát-borsát.

     • horvathpeter

      Magyarországon ez ilyen bagoly mondja verébnek, hogy ki ért az országuti kerékpárhoz, mert fingunk nincs hozzá valójában. Még ha egy Bodrogi mondaná, ja hogy ő sincs már rég itt.

     • Respectvv4laci

      Azért teljesen logikus következtetéseket levonni elemezni egy magas intelligenciájú és sport/kerékpáros vénával megáldott emberek mint az általam felsoroltak is tudnak tény te nem tartozol közénk.Persze Laci benne volt tudja minden rezgését az országutinak .

     • horvathpeter

      Ja szóval, akkor ez úgy megy mint a magyar fociban, hogy aki kikiáltja magát szakértőnek az már az is? Kár hogy nektek nem csinálnak TV-műsorokat, mint a Várhidi és Zombori féle társaságnak. Végülis ők is tudnak logikus következtetéseket levonni, az nyer, aki elhozza a három pontot stb.

     • Tom Neale

      A szakmai hozzáértésemet nem minősítettem, csak a annak az embernek a stílusát, és ennek örülök is, mert a válaszaival szépen megerősítette a saját magáról kialakított képet. Egyébként hozzá nem is szóltam, és továbbra sincsen kedvem. Szerintem is nagyon jó itt a hangvétel és szívesen olvasom a hozzászólásokat általában. Ja, 87-ben vettem az első országúti bringámat, és azóta nyomom rendszeresen, bár az utóbbi 5 évben már én is inkább montizok, de a versenyzéshez tényleg nemigen értek.

    • GzsakSam
     • Respectvv4laci

      Mondhatnám h mi olyan k…va vicces. De az amit mondtam vagy h lemaradt egy N betű ?Veled még nem fordult elő h félre gépelsz?

     • Tom Neale

      :-) Talált, süllyedt.

 • LPdeGC

  Mielott sikerul eldonteni a fotelbol, hogy Contador eros v. nem, erdemes megnezni a Stravan az idoket.
  A verseny elotti heten edzes: Teide, Canarias alias Faustino Muñoz (a szerelo).
  Az osszes KOM-et behuzta ami szembe jott.

  • horvathpeter

   Ja és kik voltak az ellenfelek? Amúgy mondott ilyet 2013-ban is, hogy az összes addigi rekordját megdöntötte, aztán láttuk mi lett belőle.