Helló, Chris! Akkor jöhet az első?

shadow

Már csak egyet kell aludni, és Chris Froome visszatér.
Pontosabban elkezdi az új szezont a december óta húzódó (és még mindig nem megoldott) szalbutamol ügye ellenére. Bár a dátum itt sem teljesen pontos, hisz a “pozitív minta” szeptember hetedikéről származik, a Sky pedig már 10 nappal később tudta, hogy valami nagyon nincs rendben.

De ezt a részt már úgyis ismerjük, és most fontosabb az, hogy mi várható a tavasz során Froome-tól.
A Sky brit versenyzője 2015 után tér vissza Andalúziába, amikor emlékezetes módon két (!) másodperccel megnyerte az összetettet Alberto Contador előtt. Froome-ék hétfő este érkeztek meg Spanyolországba, de a hírek szerint senkinek nem nyilatkoznak. Csak a rajt előtt (a csapatbusznál) lesz némi beszélgetés az újságírókkal. Az nem is lehet kérdés, hogy ilyen hónapok után Froome-nak nem lesz könnyű csak a versenyzésre koncentrálnia.

De tekernie kell, hisz hivatalosan Giro-Tour duplára készül. Pályafutása során először. Teszi ezt annak ellenére, hogy a közelmúltban Contador és Quintana is “bebizonyította”, hogy ez manapság szinte lehetetlen vállalkozás. De ha valaki, akkor talán pont Froome próbálhatja meg.

Bár az is igaz, hogy sok rutinja nem lesz a Girót illetően. Meg hát ott van a Sky-t nyolc éve sújtó Giro-átok.

Az egyértelmű, hogy Froome számára a lehető legtökéletesebb felkészüléshez, a lehető legtökéletesebb versenyprogramra lesz szükség. Meg nyugalomra, bár erről már lecsúszott. Vajon milyen lesz a tavasza? Mert a hírek szerint sokat nem változtat. Már amennyiben versenyezhet, hisz a Gazzetta információja szerint az ügyét akár már a napokban elkezdhetik tárgyalni.

Chris Froome on Twitter

About to head to Ruta del Sol. I want to thank everyone for their support & patience over this difficult period. I am doing my utmost to ensure that things are resolved as speedily as possible. Can’t wait to get this season started!! 🚴🏻‍♂️💨💨💨 #64RdS

Szóval milyen lesz a Giróig tartó időszak? Valószínűleg nem túl sűrű, és a múlthoz képest elég olaszos. Ennek nyilván a Sky kiemelt, és nem mellesleg olasz szponzorai (Pinarello, Castelli, Sidi) igencsak örülnek. Hisz Froome nemhogy tavaly, hanem 2013 szeptembere (!) óta nem versenyzett Olaszországban. Márpedig az utakat és a hegyeket a lehető legjobban meg kellene ismernie a nagy rajtig. A pályabejárás természetesen nála is alap lesz.

“Nem tudom, Izraelbe elutazik-e, de az biztos, hogy a Zoncolant és az időfutam-pályát személyesen is szeretné megnézni” – mondta még a tavalyi év végén Dario Cioni, a Sky egyik sportigazgatója. “Chris Monte-Carlóban lakik, szóval sem a Cervinia, sem Bardonecchia nincs tőle nagyon messze. Azaz simán lehet, hogy az ottani hegyeket is bejárja. Mivel Dumoulin még a potenciális ellenfelek között van, szerintem örülhetünk a pályának. Jó, hogy nem lettek hosszabbak az időfutamok. Ez így nekünk pont megfelelő.”

Chris Froome szerdán hivatalosan is elkezdi a 2018-as szezont.
De, hogy leállás nélkül folytathatja-e, azt nagyon nehéz megmondani.

 

Related Posts

 • Brigo

  mint ha mise történt volna…

 • horvathpeter

  Bekéne rakni a közvetítésekbe, hogy átlátszó legyen vagy egy szellem menjen a helyén a következő 13 hónapban, ha már úgyis mindegy ezeknek az eredményeknek!

 • Sportember

  Kopaszodik! Ami szimpatikus mert azt jelenti hogy sokat van rajta bukósisak! Ennyiből igazi kerékpáros kinézetű.

  • snookerista

   Hát nekem semmi bajom nem volt mikor Armstrongék és Pantaniék sisak nélkül mentek fel a hegyre. Persze biztonságilag érthető, de igy nem lett volna a kalóz kinézet Marconak.

   • Gergely Angyal

    Biztonság az első, manapság ez alapvető.

 • snookerista

  HELLÓ, CHRIS! AKKOR JÖHET AZ ELSŐ?
  Igen de dupla adag legyen minimum 😀