Milano-Sanremo: Sagan már elkezdte

shadow

Egy apró beszólás a címvédőnek, Peter Sagan már a szombati Sanremóra hangol.
Mikor még jóval fiatalabb volt, megtalálta Fabian Cancellarát is, most a friss Tirreno-győztes Michal Kwiatkowskiba “állt bele”.

“Ha úgy nyernék Sanremót mint ő, nem lennék boldog” – mondta Sagan, amire Kwiat a lehető legegyszerűbb módon reagált.

“Próbál egy picit belemászni a fejembe, de ez nyilván a játék része. Néha nem a legerősebb, hanem a legokosabb versenyző nyer. Tudom miről beszélek, én is tekertem világbajnokként. Van fogalmam arról, milyen az, ha rád helyezik a nyomást, és ellened versenyeznek. 2016-ban például mindenki rám tette a kereket a Poggión, majd megelőztek, és nem szóltam semmit. Az a lényeg, hogy a sorsdöntő támadást te tudd megcsinálni.”

IMG-20170319-WA0000

Fotó: twitter

Kwiatkowski tehát gyorsan reagált, de azt sem felejtette el megjegyezni, hogy nála ki a Sanremo legnagyobb esélyese.

“Nagyjából lesz 20 név a mezőnyben, akiknek a győzelmén nagyon nem lepődnél meg. De nálam Peter a top favorit. Elnézve, hogy védte ki a Tirrenón a Gaviriás bukást, majd milyen elképesztően zárkózott fel, nem tudok mást mondani.”

De mit várhatunk a 2014-es világbajnoktól szombaton? Hisz a dupla nem túl gyakori az év első klasszikusán. Utoljára Erik Zabel védte meg a címét, még 2001-ben.

“A formám nagyon biztató, de a Sanremo előtt ez semmit nem jelent. Hét órát tekerünk, bárhol elmehet a versenyed. Lehetsz te akármilyen erős, egy pillanatnyi kihagyás, és elúszott az esélyed. Sagan a nagy favorit, én valahol ott jövök mögötte a sorban. De ez így van jól.”

Related Posts