Öt új igazolás, akiktől sokat várhatunk

shadow

Nyugodtan lehetett volna ez egy tízes lista, de nem szerettünk volna az összes csapatot váltó nagy névre kitérni. Most inkább öt olyan versenyzőről lesz szó, akik számára akár vízválasztó is lehet a 2018-as idény. Sokat várnak maguktól, és cserébe mindenki sokat vár tőlük.
A csapatváltás pedig (talán Kittelt leszámítva) lehetőséget teremthet ahhoz, hogy tényleg egy nagyot lépjenek előre. Vagy akár rátaláljanak régi önmagukra.

1. Mikel Landa
Életkor: 28
Honnan-hova: Sky → Movistar
Legjobb tavalyi eredmény(ek): Giro: szakasz+hegyitrikó, Tour de France: 4.hely
Fő verseny 2018-ban: TdF
A csapatváltása továbbra is érdekes, de erről már sokat írtunk. Főleg annak fényében meglepő a döntése, hogy idén nem Girózni, hanem Tourozni fog. Quintanával együtt…

2. Marcel Kittel
Életkor: 29
Honnan-hova: Quick-Step → Katusha
Legjobb tavalyi eredmény(ek): TdF: 5 szakaszgyőzelem
Fő verseny 2018-ban: TdF
Elnézve a Katusha egyik főszponzorát (Alpecin), a lehető legjobb helyre került :) Nem volt rossz az elmúlt két Quick-Step-es éve (összesen 30 versenyt nyert), de mégis váltott. A Marco Haller-Rick Zabel-Nils Politt hármasnak köszönhetően nem lesz rossz felvezető vonata, de ha bombaformában van, sokszor egyedül is megoldja a sprinteket. Kristoff távozása miatt egyértelmű a helyzete, és ezt ő nagyon szereti.

3. Elia Viviani
Életkor: 28
Honnan-hova: Sky → Quick-Step
Legjobb tavalyi eredmény(ek): Hamburg Cyclassic, Romandia: szakaszgyőzelem
Fő verseny: Tirreno, Sanremo, Giro
Túl egyszerű lenne azt írni, hogy ‘Kittel-pótlónak’ érkezett, de számára tényleg az áttörés éve következhet. Gaviriával szépen eloszthatják a versenyeket, talán csak a Sanremón lehet köztük “probléma”. Biztosan több támogatást kap majd, mint tavaly a Sky-ban. És a Giro-részvétele is biztos.

DSiawAHX0AALccj

Fotó: twitter

4. Alexander Kristoff
Életkor: 30
Honnan-hova: Katusha → UAE Emirates
Legjobb tavalyi eredmény(ek): RideLondon, Eschborn-Frankfurt, De Panne: szakaszgyőzelem
Fő verseny: Sanremo, Flandria, Giro (?)
A tavaly előtti évvel ellentétben, 2017-ben bár volt WT-győzelme, még mindig nem azt a Kristoffot láttuk, aki korábban Sanremót, illetve Flandriát nyert. Ennek érdekében váltott, és elment az UAE-hez, ahol – a számára fontos tavaszi egynaposokon – megkérdőjelezhetetlen lesz a vezető szerepe. Ha valamelyik igazolás indokolt volt, az övé mindenképp. Hat év után jött el a Katushától, jót tehet neki a környezetváltás.

5. Matteo Trentin
Életkor: 28
Honnan-hova: Quick-Step → Mitchelton-Scott (ex Orica)
Legjobb tavalyi eredmény(ek): Vuelta: 4 szakasz, Paris-Tours
Fő versenyek: Strade Bianche, Sanremo, E3, GW, Flandria
A 2017-es idény egyik kellemes meglepetése volt, sok minőségi versenyt nyert. A Vueltán majdnem a ponttrikót is elvitte. Amióta profi, csak a Quick-Stepnél tekert, így ez lesz az első éve egy új sorban. Az ex-Oricánál biztos, hogy több versenyen is kapitányként tekerhet. Itt meg fogja kapni az esélyt.

Related Posts

 • Szem

  Kittel, Trentin, Viviani szerintem ők hozni fogják az eredményeket, és nem fog bezavarni az igazolás.
  De Kristoffra kiváncsi leszek, már évek óta úgy érzem, hogy csak árnyéka önmagának, mindig csak egy picit marad el a győzelmektől, vagy már a nap elején látványosan rosszul mozog, és látni, hogy nem fog nyerni.
  Landánál pedig arra vagyok kiváncsi hogyan fog tudni együtt dolgozni Quintanaval.

 • Satya

  Landa mellett Kittel átigazolása volt a legfurcsább, hiszen látszólag számára a tökéletes csapatban tekert, ahol a sprint az első számú prioritás, óriási hiba volt elengedni szerintem és olyan másodvonalú sprinterekre alapozni a jövőt, mint amilyen Viviani, vagy Gaviria. Öröm lesz nézni, ahogy ledurrantja őket.

  • tomi

   Gaviria nem másodvonal, hanem egy olyan sprinter akivel lehet klasszikuson számítani, Kittel a legegysíkúbb sprinter a mezőnyben, ha rajtam múlna ő mehetne világgá. Viviani sehol nem tényező az igaz.

   • Tóth Ati

    Viszont a Tour-on csak róla tudom elképzelni, hogy 5 vagy több szakaszt nyerjen. Ha csúcsformában van, nem nagyon van ellenfele és megoldja csapat nélkül is. Erre a tavalyi Tour a bizonyíték.

    • tomi

     Jó de klasszikus győzelem, versus Tour- Giro 28 és fél szakaszgyőzelem sincs fasorban egymással. Amúgy sem érdekelnek a spint szakaszok, viszont Gaviriánál kifejezetten értékeltem, hogy az etnás szakaszon nem ő kezdett el elsőként integetni.

     • Tóth Ati

      A sprinterek egyik álma egy Párizsi szakaszgyőzelem.

     • tomi

      Nekem fogalmam nincs ki nyerte a párizsi befutót idén, de tavalyit sem tudom a sprinterek/egynapos menőknek kiírt klasszikusok győztesit azért mondom fejből, annak ellenére, hogy azok sem érdekelnek.

     • Tóth Ati

      Marketing szempontból is nagyon megéri a Tour-on szakaszt nyerni. Messze a legnézetteb kerékpárverseny, a klasszikusok a fasorban sincsenek mögötte.

     • tomi

      Nem hiszem, hogy a sprint szakaszok olyan nagyon nézettek lennének, 5-6 óra dögunalom, nem véletlen volt róla szó, hogy mi a francnak berakni 200+ sprintszakaszt. Azért egy San Rémo, Flandria, Roubaix jóval nagyobb érdeklődésre tart számot, mint a Giro/Tour X. rendkívüli izgalmakat hordozó sprintszakasza.. És tényleg mondom ezt úgy, hogy sem ezeket a klaszikusokat sem pedig sprintszakaszokat nem szeretem.

     • Tóth Ati

      A hegyi szakaszok mellett a Párizsi szakasz a legnézettebb. A Tour-n még a sprint szakaszok nézettsége is magas. Szerinted miért akarják a szponzorok, hogy csapat legjobb sprintere a Tour-on induljon.
      A San Rémo-nál unalmasabb versenyt nem ismerek.

     • tomi

      Mert ott van a legtöbb sprint szakasz, azaz a legtöbb nyerési esély :-)

     • Tóth Ati

      Ne már, ennyire nem lehetsz elvakult. Tudom, hogy utálod a Tour-t, de azért a tényekkel nincs értelme vitázni. Sok szponzor csak a garantált Tour indulás esetén hajlandó támogatni csapatot, ezért a ott akarják látni csapat legjobban 3hetes menőjét vagy sprinterét. Népszerűség, nézettsége, pénz, pénz, pénz, ebből messze a Tour tud nyújtani a legtöbbet. Sajnálom, hogy még mindig nem vagytok hajlandóak ezt elfogadni.

     • tomi

      Ez nem elvakultság, Kittel is és Grepeil is de a csúcs Cavendish is simán letolta a Giro sprint szakaszait majd kiszállt a hegyek előtt és utána Touron is kimaxolta a sprint stageket, erre nem lehet az mondani, hogy a legjobbak a Touron mennek mert pont a sprinterek simán csúcsformában vannak mind a kettőn és el is indultak/nak. Az más kérdés, hogy a Giron 4-5 esély van a győzelemre a Touron meg 8-9.

     • Tóth Ati

      És mikor fejezte be utoljára top springer a Giro-t? Nyertek pár szakaszt, aztán hazautaztak. Nálam Gaviria csak akkor lesz top sprinter, ha a legjobbak ellen is tud bizonyítani a Tour-on.

     • tomi

      Persze, mert a Gironak más a struktúrája, ráadásul nem is mindig sprinttel zárul, szóval ez érthető. Gaviria simán versenyképes lesz bármelyik sprinterrel, nem kell túlmisztifikálni ezt a dolgot, mert aztán a sprinter mezőnyben még a 90-es években sem volt különbség a Tour és a Giro között.

     • Tóth Ati

      Azért 4-5 ember ellen csak könnyebb nyerni, mint 8-9 ellen.

     • tomi

      Azt a szakaszra értettem…

     • Tóth Ati

      Ok, ezt félreértettem. Szerintem is jó lesz Gaviria, valószínűleg Ő lesz Sagan legnagyobb ellenfele.

     • Háromhetes menő

      ha a legjobbak ellen is tud bizonyítani bárhol. én így mondanám. ha az egy Sanremo lesz vagy Paris-Tours vagy Vattenfall akkor ott, csak a lényeg hogy egy top mezőnyt, egy Kitteles mezőnyt üssön meg!

     • Háromhetes menő

      “MUNDUS VULT DECIPI, ERGO DECIPIATUR”

     • Háromhetes menő

      Mindkettőtöknek igaza van. Erkölcsileg @disqus_WYarXEFv8w:disqus-nak.
      De neked meg abban van igazad @tthati:disqus hogy a világ sajnos így működik, hogy a Tour nézettebb, és a Tourért fizetnek.
      “A világ azt akarja hogy becsapják, tehát be kell csapni”

      De az erkölcsi igazság korábbi Arce úr és én mellettem van ebben a kérdésben úgy érzem. Hogy ez így nem helyes. A Tour túl sok közvetítést, nézettséget és anyagi támogatást kap a többi versenyhez képest, pl. 2018-ba ha Dumoulin és Froome is indul a Giron tényleg akkor ha valaki bemegy közéjük és 2. lesz, mondjuk Aru akkor az a 2. hely az én szememben többet fog érni mint egy Tour győzelem amit mondjuk Uran vagy Nibali vagy Quintana nyer. Ha Dumoulin és Froome körül végzel, vagy közöttük végzel az nagyobb teljesítmény mint a sokadik vonal előtt nyerni. Oké, persze, rangosabb verseny a Tour, de a mezőny is számít. Ha a nagyok Giroznak akkor a Gironak van értéke. Ha Touroznak akkor meg a Tournak.
      Ahova a nagyok mennek ott van színvonal, ott van érték.
      Én azt gondolom az erkölcsi igazság ez.

     • Tóth Ati

      Komolyan, néha nem tudom mit gondoljak rólad…
      Kezdjük azzal, hogy Quintana-t indokolatlanul gyengébbnek gondolod. A tavalyi nem volt csúcsformában. Nézd meg a 2015-ös Alpe d Huez-i szakaszt utána nézd meg Blockhous-t. Lesz némi különbség az első javára. Ha Froome-nak akkor képes volt másfélpercet adni, akkor egy csúcs Quintana bárkinek képes perceket adni. Szerintem egy csúcs Porte sem marad el sokkal mögötte. Ne felejtsük el, hogy csak most jönnek Quintana legjobb évei, mivel még mindig csak 27 éves.

     • horvathpeter

      Egyébként befogsz sírni, de lehet hogy a Blockhauson kb. annyi VAM-ot ment mint anno az Alp d’Huezen.

     • Tóth Ati

      Adott is Nibali-nak 1percet. A Piancavallo-n már gyenge volt. A Giro harmadik hete nem Quintana útvonala volt. Egy hegyi befutó kevésnek bizonyult.

     • Háromhetes menő

      2015 Alpe d’Huez:
      13.8 km 8% (1104 szint)
      Quintana 1683 VAM
      Froome-Valverde 1628 VAM
      Pinot (szökésből) 1605 VAM

      Blockhaus
      13.8 km 8.4% (1159 szint)
      Quintana 1728 VAM
      Nibali 1686 VAM!!
      Pinot 1711 VAM

     • Tóth Ati

      És mégis perceket adott mindenkinek. Amúgy azt a szakaszt rendszeresen kifelejted, mikor nagy támadásokat sorolgatod. Mondjuk Nibali itt is, ott is megkapta a neki járó percet. :)

     • horvathpeter

      Alp d’Huezen mondjuk defektje volt.

     • Tóth Ati

      Az még a hegy előtt volt. Amúgy azért írtam csak percet, valójában több mint 2 percet kapott.

     • Háromhetes menő

      2016-ba se volt már jó Quintana a fő versenyén, a Touron, tavaly meg sehol sem volt jó. Én nem várok már tőle sokat. El fog tűnni, Landa luxussegítője lesz maximum.

     • Tóth Ati

      Mert beteg volt. Talán elfogadható, hogy úgyis képes volt dobogón végezni.

     • Háromhetes menő

      Tudod ki betegszik meg? Aki gyenge… Aki nem bírja a sorozatterhelést, akinek nem bírja a szervezete, aki nem igazán erős…
      Miért nem Froome vagy Dumoulin volt beteg?

     • Tóth Ati

      Meg aki allergiás valamire, mint Qintana, amiről aztán tényleg nem tehet.

     • Háromhetes menő

      Gyenge a szervezete. Miért nem más allergiás? Froome vagy Dumoulin miért nem allergiás?

     • Tóth Ati

      Ne már, Froome asztmás. Gyenge szervezet? Az allergia nem a gyengeség jele. Sokszor már születésük után allergiásak. Van egy ismerősöm, aki még most sem tudja pontosan, mire is allergiás. Jalebert 2ezer méter felett szenvedett a legjobban az allergiája miatt.

     • Háromhetes menő

      Froome kreált asztmás… valójában nem az csak van róla papírja…
      engem is minősítettek depresszióssá leírtam már múltkor mikor arra volt szükség hogy ki tudjak menni a laktanyából picsákkal találkozni, raklizni…
      “A látást erősen befolyásolja az a kis készpénzösszeg amit kikúrnak a vászonasztalra!”

     • Háromhetes menő

      Múltkori hosszabb írásom:
      “Magyarországon is a NAV-os ismerőseim mondják sokan hogy ők a legnagyobb adócsalók, bejelentetlenül dolgoznak, hiszen ők a NAV, őket senki nem ellenőrzi hogy adóznak-e… ők tudnák saját magukat ellenőrizni amit meg nyilván nem tesznek meg… a világ sajnos így működik…. gyerekek vagytok még ebből látszik…
      Rendőrség is ha ittasan vezetsz de sok pénzed van akkor nem veszi el a jogosítványodat, és tovább is enged… adsz nekik zsebbe egy kis pénzt “költsétek el a családotokra” és már mehetsz is… Fábry Sándor mondta egyszer a Heti Hetesben, hogy “A látást erősen befolyásolja az a készpénzösszeg amit kikúrnak a vászonasztalra”. Így van ez mindenhol… Múzeumok ugyanígy működnek… lefizetett értékbecslők, lopott műtárgyak… lefizeted a becsüst hogy a 3 milliós árut csak 300 ezerre becsülje fel, cserébe adsz neki 1 milliót. Megveszed az árut 300 ezerért, adsz a becsüsnek 1 milliót, és máris csak 1,3 milliót költöttél a 3 millió helyett… Minden így működik…”

     • Tóth Ati

      Én meg annyit írok csak neked. Armstrong elmenekült Franciaországból, mert a doppingellenőrök szó szerinti elüldözték. Spanyolországba költözött. Csak annyit nyilatkozott, hogy a franciák nem hagyják nyugodtan készülni. Szóval nem mindenhol működik így.

     • tomi

      De bármelyik Tour sprintszakasz, ami nem a tengerpart mellett megy, ráadásul az esetek 90 %-ban a táj is döglesztő hozzá.

     • Tóth Ati

      Persze, mert kastélyok nem érdekelnek téged. :)

     • horvathpeter

      Mondjuk olyan gyorsan felejtik őket, mert jön a következő Tour, ahol ünnepelni kell a győzteseket! Kicsit mint a tehetségkutatókban. Szerencsére azért az egynapos menők, főleg az a kevés, aki maradt, azok nem felejtődnek el.

     • Szem

      Az a jó fej belga gyerek? Emlékeim szerint. Groenewegen? Nem vagyok benne biztos, de élete legnagyobb sikere volt eddig.

     • razs

      Majdnem, de abban alighanem megsértődne, hogy “lebelgáztad”. :)

     • Szem

      Hehe, fogalmam sincs, tényleg nem emlékszem rá, csak arra, hogy senki nem számított rá, és rohadt nagy odsokkal lehetett rá fogadni.

     • razs

      Igen, de az utolsó szakasz sem elsősorban a spinterek miatt érdekes, hanem hogy hivatalosan is eldől az összetett és a kapcsoldódó eredményhirdetések, a szakasz közbeni koccintások és ünneplés miatt. Ez “húzza fel” a legutolsó szakasz értékét. Ha meg ITT van, mint idén Monzában, akkor pedig az időfutam értékét húzza fel az, hogy az az utolsó szakasz.

      Tahát az utolsó szakasz esetében a sprintereknek szerencséjük van, hogy az összetett menőkre jutó rivaldafényből több jut rájuk is. :)

     • horvathpeter

      Másik a San Remo. Hopp!

     • Tóth Ati

      Szerinted miért írtam, hogy az egyik?

     • Háromhetes menő

      Sanremo jóval többet ér @horvathpeter:disqus

     • Tóth Ati

      Ettől független, agyatlan módon gyepálják egymást a sprinterek egy Párizsi győzelemért.

    • Háromhetes menő

     Oké, csak ez az 5 szakaszgyőzelem nem ér fel 1 Zabel, Kirsipuu, Petacchi győzelemmel sem amikor kb 8 ilyen van még Kittelnél is jobb sprinter volt… tehát nyerhet ő akár 10 szakaszt is vagy bármennyit 1 Tour alatt, nincs ellenfele, így nincs értéke.. Régen mikor McEwan, Petacchi, Boonen, Hushovd, Farrar, Cave, Freire mentek egymás ellen akkor nyilván max 2-3 jutott mindenkinek, mert hatalmas színvonal volt nem lehetett így kiemelkedni. Most nincs mezőny… Így könnyű 5-öt nyerni, egyed én is tudnék nyerni bárhol… Ne mondjátok már hogy egy Sagan konkurencia egy igazi sprinternek, egy klasszikus “egysíkú” sprinternek..
     Sagannak más képességei is vannak amik miatt veszít a végsebességéből.
     Emiatt tud több helyen is jó lenni, de ez áldozatokkal jár a klasszikus sprintekben!

     • Szem

      Jaj, legalább itt ne István!
      Nagyon sok nagyon jó sprinter van a mezőnyben. Legalább annyi mint régen a te hőskorodban.
      Kittel pedig tényleg egysíkú, csak és kizárólag egyenes, lapos befutót tud nyerni, ebben igazad van, de amikor adott volt a lehetősége azt akár csapat nélkül is, izomból benyomta.
      Sagan taktikusabb és sokoldalúbb, többet is kap, népszerűbb is, és van is 3 világbajnoki címe.

     • tomi

      Szerintem pont, hogy klasszik sprinterből kevesebb van és ez azért is lehet, mert hála az égnek a GT-ken sokkal változatosabb az útvonal mint régen, Szóval régen szerintem több jobb sprinter volt mint most, mondjuk nekem biztos nem hiányoznak, inkább nézek Sagan, Gaviria, Trentin féléket, mint Petakki Sándor, Super Mário, McEwan, Hushhovd, Farrar Cavendish féléket.

     • Szem

      Persze, de attól, hogy van 1-2 izomsprinter, és a többi sokoldalúbb nem csökkenti, vagy növeli a győzelem értékét.
      Azt az öt szakaszt így is úgyis meg kellett nyerni.
      Nézd meg, amikor Nikias Arndt vagy ki indult a vueltán és nem volt ellenfele, akkor neki az a 2 szakaszgyőzelem is óriási teljesítmény volt, és gondolom a szponzorokat egyáltalán nem érdekelte, hogy épp nem Greipel vagy Kittel ellen nyert, hanem egy Nizzolót vagy ilyesmi kalibert durrantott le.

     • Háromhetes menő

      Én ezzel nem értek egyet. Lásd Dumoulin. Inkább Froome-ot verje Giron mint lódereket a Touron.
      Nem annak van rangja hogy hol vagy hányat nyersz, hanem hogy kik ellen.
      Madarak ellen bárki tud. De ha megütöd Froome-ot a Giron az a győzelem sokkal-sokkal értékesebb mint ha 7-9 perccel nyersz Nibali vagy Landa vagy Quintana előtt a Touron.

     • Háromhetes menő

      Egyet értek az elejével, hogy szerintem is ez van, de én nem örülök az eltűnésüknek én szívesebben nézek klasszikus izomsprintereket mint ezeket a státusztalanokat akik igazán sehol sem jók, csak mindenhol jók félig.
      Igazad van abban is hogy több jobb sprinter volt mint most.
      De az abszolút nem igaz hogy nem hiányoznak!!

     • Tóth Ati

      Ez most pont nem igaz. 2016-ban nyert egy emelkedőset is a Tour-on. :)

     • Szem

      Kivétel erősíti a szabályt :)

     • horvathpeter

      Csapat nélkül mikor láttad nyerni? A vb-n elfújta az első szellő, amikor nem volt vonata.

     • Szem

      Touron láttam, de nem ezen van a hangsúly, hanem azon, hogy István megint olyasmit állít, ami nem igaz, pusztán álnosztalgiából.
      Azt állítani, hogy most nincsenek jó sprinterek és Kittel csak a felvezetőemberek, meg vízhordók ellen tud nyerni már pofátlanság.

     • Háromhetes menő

      Van 1 jó sprinter. Kittel.
      De csak ő az egyetlen igazi klasszikus sprinter ahogy @disqus_WYarXEFv8w:disqus is mondta. A többiek már státusztalan keverékek.

     • razs

      “…nem lehetett így kiemelkedni…” ???

      Petacchi 2003: Giro – 6, Tour – 4, Vuelta – 5 szakszgyőzelem, 2004: Giro – 9, Vuelta – 4 szakszgyőzelem, 2005: Giro – 4, Vuelta – 5 szakszgyőzelem + San Remo győzelem.
      Ennyi erővel akkor az Ő konkurenciája is gyenge volt.

     • Háromhetes menő

      2003 Tour 4 a 10 sík szakaszből
      2004 Tour 0 szakaszgyőzelem!!

      Kittel viszont 6 sík szakaszból 5 győzelem.. A maradék 1 az Démare.

     • razs

      De ilyen alapon ez az EGYETLEN ilyen szinten domináns Kittel év.

      Pl. 2014: Kittel (4), Greipel, Trentin, Kristoff (2), Navardauskas. 9-ből 4 sík szakasz. Az majdnem ugyanolyan, mint az a Petacchi-s statisztika, amibe belkötöttél.
      Azaz Kittel is csak idén volt annyira kimagaslóan domináns, mint régi-Sanyi (ezt Valverde miatt mondom így :) ) a 2004-es Giro-n.

     • Háromhetes menő

      Ránéztem a 2004-es Girora…
      Cunego, Gonchar, Simoni, Cioni, Popovych, Garzelli… a top 6
      ha megfogadnám hogy akkor néznék legközelebb háromhetest mikor 6 ekkora kerékpáros ismét ott lesz a mezőnyben akkor lehet soha többet nem látnék háromhetest…

     • Szem

      következő Giro vagy Tour, bőven veri a fent említet hat nevet bármelyik mai “madár”.
      Popo egy jó segítő volt, oszt ennyi.
      Ez olyan, mintha az egyébként 1000x szimpatikusabb és nagyobb sportember Tiralongot sírnád vissza, vagy a nekem is nagy kedvenc Voigtot.

     • Háromhetes menő

      Dehogy veri… Aru vagy Nibali jó segítői lehetnének Cunegonak, Simoninak vagy Garzellinek.. Vagy Landa vagy Quintana is kiváló segítője lehetne Popovychnak vagy Gonchar-nak…

     • horvathpeter

      Aztán simán leszakítanák, mint ahogy majd Landa leszakítja Quintánát, vagy ahogy leszíkotta Froome-ot, Nibali meg Arut.

     • Háromhetes menő

      Ma már igen mivel mind 40 év felett vannak.
      Tudod Bobby Chartlon, az EB kiesés után, miután az angolok kiestek Izland ellen emlékszel mit mondott az öreg?
      Mi, az 1966-os angol válogatott meg tudtuk volna verni ezt az Izlandod, de csak 1-0-ra, mert mind 70 év felett vagyunk már.

     • horvathpeter

      Cunegót, Simonit és Popovichot már akkor is leszakították, amikot együtt versenyeztek.

     • Háromhetes menő

      Addigra kiöregedtek… A 2003-2004 körüli Cunego, Popovych meg Simonit soha nem tudták volna… A csúcs Nibali meg Aru se…

     • horvathpeter

      Persze, mert nekik már nem jutott annyi EPO.

     • Tóth Ati

      Mondok én neked valamit. Ha Kittel is EPO alapú üzemanyagot használna, akkor Ő is brutálisan erős lenne. Mondjuk szerintem most is az.

     • Háromhetes menő

      De nem érted a lényeget. Régen 5-8 top sprinter volt, ma egyedül Kittel az.
      Ha EPO-zik ha nem tökmindegy, nincs ellenfele, nem ér annyit az 5 győzelem mint 1 győzelem EPO-val Zabel vagy Petacchi ellen. Egy 10 évvel ezelőtti szakaszgyőzelem bármelyik háromhetesről Sprintben többet ér mint 5 mai Champs-Elysées… És ezzel nem a Champs-Elysées-t becsülöm alá hanem a mai kerékpárosok színvonalát.
      Ha lenne verseny, normális fordulatos verseny nem érdekelne hogy EPO-znak vagy nem. Az se érdekelne hogy 83-al vagy 74-el sprintel, hanem az, hogy verseny van, színvonal van.. Sokan vannak, és nem pedig mesterségesen van összehúzva a verseny lásd összetett… Ahol azt csinálják. Sprintben is majd bevezetik hogy csak 50 méterrel a vége előtt lehet kiállni a nyeregből hogy izgalmasabb és szorosabb legyen a célban a befutó és ne ünnepelhessen Kittel olyan hosszan?

     • Szem

      Nem tudom hombre, de van még egy öregedő Greipel, van egy Cavendish, egy Sagan, egy Kittel, egy Gaviria, egy Caleb Ewan, de talán még Demaré is, akik még sprinternek számítanak. S ott vannak még Colbrelli, Matthews, Alaphilipe, Boasson Hagen, Kristoff, Van Avarmaet, Potslberger, Sam Bennett, Viviani, Bouhanni, Trentin, akik nem feltétlen nagy végsebességű sprinterek, de bele tudnak szólni a sprintbe, és még biztos összetudnánk szedni 4-5 másik nevet is, vagy ha összeszedik magukat harcolhatnak a ponttrikókért.
      De ott van pl Rojas is a Movistarban, akiből pár év alatt sprinterből univerzális segítőt neveltek.
      Vagy ott van még a szintén “öreg” Eisel, aki a DD road captainjeként dolgozik fáradhatatlanul, és kisebb kaliberű versenyeken még elveri a csirkéket.
      Szerintem egy lehelettnyivel se rosszabb ez a mezőny, mint az általad említettek.
      Zabel X zöldtrikóját se tudta volna megnyerni, ha nem emelkedik ki valamivel a tömegből. Úgyanúgy nem emlékszünk arra ki ellen nyert Zabel, mint hogy ki ellen nyert most Kittel.
      De neked semmi se jó, ha a 21 Tour szakaszt 21 különböző versenyző nyerte volna akkor az lenne a bajod, hogy egyetlen egyéniség se emelkedik ki, és még egy dupla szakaszgyőzelmet se tudott elérni. Ha egy valaki megnyer a 21-ből 10 szakaszt akkor meg azt állítod, hogy az ellenfeleik gyengék.
      Az álnosztalgiád sose támasztod alá semmivel, csak azt hajtogatod, ami a fejedben van, soha semmi újat nem állítasz, és a régi állításaidat is kiforgatod, csak nehogy el kelljen ismerni, hogy hülyeség, amit állítasz.

     • Háromhetes menő

      Greipel és Cave oké. Ők igazi sprinterek, bár már-már Greipel sem. Flandriára, Roubaixra ő is rámegy, már ő sem tipikus izomsprinter ezáltal, mert oda más képességek kellenek.
      Sagan abszolút nem. Gaviria és Ewan meg Démare sem. Ők is mind-mind vegyesek félig Rouler-Puncher-ek és félig Sprinterek.
      Francia megfogalmazás szép erre:
      Sprinteur-Puncheur vagy valami ilyesmi.
      A XXI. századi új elnevezéseket annyira nem ismerem már most kerestem rá neten pl. ők már elfogadják van egy cikk New Types of Riders ahol elfogadják a Valverde, Dan Martin típusúakat is és Climber + Puncheur-nek nevezik őket. Számomra ez akkor is olyan mint a kutyáknál hogy a kutyának a fajtatisztaság adja a státuszt, az értéket. Vagy Pireneusi vagy Közép-Ázsiai juhász, vagy Kaukázusi, vagy Kuvasz az oké, az értékes a fajtatiszta kutya, de egy státusztalan keveréknek nincs akkora értéke. Így hogy kicsit tudok sprintelni is meg kicsit robbanékony is vagyok a rövid emelkedőkön az számomra csak azt jelenti hogy valaki sehol sem jó igazán, hanem csak mindenben egy kicsit.

     • Joe-G

      Keveréknek nincs akkora értéke???
      Ha nincs értékük akkor példa Sagan miért keres 6 milliót …

      És a Igazi Jó Háromhetes Menők véletlenül nem Keverékek?!?!
      Időfutam + Hegyimenő.

     • Háromhetes menő

      Na várjál az más!
      A háromhetes menő az KIEMELKEDIK hegyen és időfutamban is!

      Sagan meg mindkettőt tudja de egyikbe se emelkedik ki. Tud sprintelni, de nem Kittel-Cave szinten, és egynapos menőnek se Cancellara-Boonen szint..
      Nagy nehezen a kiöregedett Cancellarat sikerült a Paterbergen otthagynia… És utána 10-12 km-en adott neki 25 mp-t… Annak idején Cancellara 1:27-et adott Sagannak ugyanekkora távon… mikor fordított volt a helyzet és Cancellara hagyta ott Sagant a Paterbergen….
      Tehát Sagan olyan hogy itt is jó kicsit, ott is jó kicsit, de sehol sem jó igazán, nincs státusza, sehol sem kiemelkedő.

      A háromhetes menő meg kiemelkedik, a legjobb hegyen és időfutamban is. A legjobbak között van. Lásd Froome, képes hegyi befutót nyerni simán bárki ellen, és időfutamban is képes nyerni meg VB-n dobogóra állni. Vagy Dumoulin, képes hegyi szakaszt nyerni lásd Oropa a legjobbnak tartott ellen, Quintana ellen, és képes Időfutam VB-t is nyerni.

     • Joe-G

      Sagan 6 milliót keres szóval VAN értéke. Én nem adnék neki, de nem én (és Te sem) döntök.
      Indurain jó volt hegyeken de mikor nyert hegyi befutót háromhetesen???
      Nibali, Chaves, Quintana, Pantani, Sastre, Simoni … KIEMELKEDKNEK időfutamban???
      Szóval nem kell mindent túl gondolni.

     • Háromhetes menő

      Nem is háromhetes menő se Nibali, se Chaves, se Quintana, se Pantani, se Sastre, se Simoni…
      Ők hegyi menők. Climber. Grimpeur-ek…
      A klasszikus háromhetes menő vagy régen All-Rounder de ma már nem tudom azt hiszem Stage Racer a legújabb kifejezés rá már, az olyan mint Dumoulin, Uran, Indurain, Contador, Froome.
      Akik hegyen és időfutamon is jók.
      Akik csak hegyen azok GC Contender-ek azaz General Classification Contenderek akik az összetett versenyért harcolnak de nem igazi háromhetes menők. Quintana, Pantani klasszikusan ilyenek. Csak hegyen jók, ezáltal képesek lehetnek háromhetest nyerni de mivel időfutamon nem jók így nem igazi háromhetes menők.

      De a GC Contender egybe foglalja a klasszikus háromhetes menőket és a Climbereket, azaz a klasszikus hegyimenőket is.

     • Ambi

      Az a háromhetes menő, aki képes háromhetest nyerni, főként ha többet is, illetve folyamatosan a a top3 környékén van… a többi az egyéni definíciód :p

     • Háromhetes menő

      Nem az enyém.. erre nemzetközi szakzsargon van… ez nagyon nincs így ahogy mondjátok…

     • Háromhetes menő

      Érdekes franciák, angolok, meg mindenkinek van erre definíció szerinti zsargonja, meghatározása…

      Mi magyarok meg felülbíráljuk és lebutítjuk hogy “mindenki háromhetes menő aki képes dobogó környékén végezni”….
      ez nagyon szomorú, másrészt dühítő, mert ez nagyon pökhendi állítás… szakmátalan… és tudatlan is nagyon…
      Jó tudom nem a száraz definíciók érdekelnek senkit, vagy a többséget, de akkor is erre vannak külföldi nálam is jóval okosabb szakértő emberek akik leírják ezeket a meghatározásokat, hogy ki hegyi menő, ki háromhetes menő, meg ki micsoda, kinek mi a státusza, meghatározása..
      Persze tudom, hogy a hétköznapi nem szakmai néző az szereti leegyszerűsíteni, hogy mindenki háromhetes menő aki dobogós, de ez baromira nincs így… ez tiszteletlenség… azokkal szemben akik többek, ha őket egy lapra mosod a csak hegyi menőkkel.

     • Ambi

      Hívhatnánk összetett esélyesnek is, ha a fordítást nézem. Az pedig az útvonaltól függ, hogy milyen kvalitasu versenyzőnek kedvez. De többször győztes nem lesz csak úgy valaki. Szimplán hibás az ervelesed… :)

     • Háromhetes menő

      Az más. Az a GC Contender.
      Az összetett esélyes.
      De annak van 2 típusa. A Grimpeur (Climber, hegyi menő) és a Course à étapes (Stage Racer vagy régen All-Rounder, magyarul háromhetes menő)
      Ez nem az én érvelésem. Ezek nemzetközileg megfogalmazott definíciók, megfogalmazások, ezeket nem én találom ki, hanem ezek nemzetközileg használt kifejezések, ha egy Virenque-nek vagy LeMond-nak azt mondod hogy Froome és Quintana is háromhetes menő akkor kiröhög és otthagy.

      Ez azért szakmai fórum még ha sokszor én is szegem meg ennek szabályait különböző karácsonyi üdvözlésekkel meg politikai véleménynyilvánításokkal, de ez egy szakmai fórum akkor is, nem kocsmába beszélgetünk sörözve szakmaiatlanul!! Oké, na ezért én jogosan kapok @disqus_MI2qJcyaN7:disqus @horvathpeter:disqus @disqus_4KHOL3RgVz:disqus meg Domokos úrtól meg mindenkitől, mert a leginkább én képviselem ezt a zendülő irányt amit most te.

     • Háromhetes menő

      Sífutásba nagyon sokszor van olyan hogy nagy Tourokon ha több Sprint van az első után a sprinterek visszalépnek így a távolsági futók képesek dobogóra állni sprintben ezt @mrtonfarkas:disqus úr tudja megerősíteni, pl. Sundby is volt már Sprintben dobogós, ettől ő minden csak nem sprinter, sőt… soha nem tudott hajrázni, egy csomó tömegrajtos VB címet meg Síatlont veszített már el a gyenge hajrája miatt és nem lehet váltóba se betenni utolsó embernek hiába a legerősebb 10 km-en időt nézve ha nem tud hajrázni, de amikor Pellegrinoék visszalépnek, a nagy hajrások visszalépnek mert nem éri meg nekik végig szenvedni a 15 km-es versenyeket akkor képes akár Sundby vagy Manificat is top6-ba végezni, akik még az első Sprintben a 40-50. helyen voltak, csak addigra vissza lépett mindenki, meg sokat fáradtak is a Sprinterek, így a gyengébb hajrások is képesek top6-os, döntős eredményekre… de ettől nem lesznek sprinterek…

     • horvathpeter

      Nibali idén jobb volt időfutamon mint hegyen.

     • Joe-G

      Na akkor mi az a nemzetközi szakzsargon a Háromhetes Menőre ???
      … Hát csak is a GC Contender marad!!

      Aki rendszeresen 3hetes győzelemért harcol az mindehogy GC Contender
      Nibali, Pantani, Basso, Sastre és Quintana igazi 3hetes menők. Ezek a Fiúk 3hetesekre specializálódnak és Nyertek is (+ X Dobogó), erre építik a karrierjüket. Ez a lényeg.
      Szakzsargon csak szavak amik nem tekerik a bringát, úgyhogy itt lényegtelenek

     • Háromhetes menő

      Stage Racer. Franciául Course à étapes! Magyarul háromhetes menő.

      A GC Contender az Grimpeur és Course à étapes is. Azaz háromhetes menő is és hegyi menő is.. Quintana is GC Contender mint Grimpeur, hegyi menő, és Froome is ez a kategória mint klasszikus háromhetes menő.
      A GC Contender egy GYŰJTŐFOGALOM!

      A Course à étapes (Stage Racer, Háromhetes menő) és a Grimpeur (Climber, hegyi menő) kifejezés pedig FŐFOGALOM!

     • Háromhetes menő

      Nem mindenki háromhetes menő aki háromhetest nyer…

     • Tóth Ati

      Egyet biztos nyert. Luz Ardiden 1990.

     • Joe-G

      1990 Touron nyert szakaszt ??? Nem hiszem.
      1989 Cauterets de mint Delgado segítője, akit hagytak az esélyesek szökni

     • Háromhetes menő

      https://fr.wikipedia.org/wiki/Miguel_Indurain
      Courses à étapes
      Rouleur

      Hát a franciák szerint minden Rouleur contre-la-montre is egyben, de nem minden contre-la-montre Rouleur… vagy valami ilyesmi.

      Angoloknál ez szebben van.

      Ott a Rouleur az északi egynapos menő, macskaköves egynapos menő, és a Time Trialist az időfutam menő.

      Franciáknál a Rouleur-nek 2 “alfaja” van, a “contre-la-montre” azaz időfutam menők és az északi egynapos menők is.

      Angoloknál ez jobban elkülönül, ott a Rouleur kizárólag az északi egynapos menők, a Time Trialist (fr. contre-la-montre) pedig az időfutam menő.

      Na és akkor Szem tesó a fő kérdés:

      Baroudeur vagy Rouleur Voigt?

      A Baroudeur az aki jól szökik, lásd Voeckler, Anthony Charteau, a Rouleur pedig a jó motorral rendelkező versenyzők, az északi egynapos menők és az időfutam menők. Erre Cancellara a legjobb példa, ő az igazi Rouleur aki északi egynaposon és időfutamban is kiemelkedő. Sokáig tud magas tempót fenntartani, ez a Rouleur.

      De Voigt-ra ez is igaz, hogy sokáig tud magas tempót fenntartani, és az is hogy jól szökik, azaz Baroudeur! Szerintem Voigt inkább Rouleur mert síkon szökik jól, míg Voeckler és Charteau azért Baroudeur mert hegyi szakaszokon szöknek jobban, és oda nem kell hosszú ideig olyan magas tempót fenntartani, a hegyre nem 45-50-el mész. Ráadásul Voeckler nagyon szar az időfutamokon is míg Voigt jó időfutammenő volt!

     • Joe-G

      Figyeld, ez szerintem neked nem fog tetszeni
      Angoloknak mindenki All-Rounder Froome, Contador, Nibali, Valverde, Indurain, Merkcx

      https://en.wikipedia.org/wiki/Glossary_of_cycling#all-rounder
      https://en.wikipedia.org/wiki/Alejandro_Valverde

      Ezért mondom hogy a lényeg, aki rendszeresen 3hetes győzelemért harcol az 3hetes menő

      Amúgy nem vagyok Szem, de örülök hogy befogadtál

     • Háromhetes menő

      Azt neki írtam csak ugyanabban a hozzászólásban mint neked!
      Azt a részt neki írtam már, célzottan neki, nem neked, csak nem jelöltem meg @disqus_MI2qJcyaN7:disqus benne!

      Jó a wikipédia nem mindenhol megbízható.. nézz szét boardgamegeek.com meg
      cyclingweekly oldalakon! Ott vannak igazán szakértő emberek! Mi ahhoz képest kocsmaszínvonalon vagyunk, jó ez egyrészben nekem is köszönhető amikor nem szakmai dolgokról írok hanem idealista, politikai és egyéb dolgokat, életvezetési, csajozási dolgokat..

     • Háromhetes menő

      @disqus_MI2qJcyaN7:disqus

     • Tóth Ati

      https://fr.m.wikipedia.org/wiki/Tour_de_France_1990
      Nem is olyan régen láttam a szakaszt.

     • Joe-G

      Igen igen. Gondoltam hogy Te nem csak úgy írod, hogy van alapja …

      De ugye az internet varázsa. Én viszont ebben bízom

      https://www.procyclingstats.com/race/tour-de-france/1990//stages/

     • Tóth Ati

      Akkor rosszul teszed, mert azt a szakaszt tényleg Indurain nyerte Lemond előtt. Most ismét megnéztem a videót.

     • Rodzsa

      Nem emelkedik ki semmiben? Miért van 101 szakaszgyőzelme? Annak idején Sagan kb 23 éves volt, Cancellara meg karrierje csúcsán. Befejezhetnéd már a baromságok írását. Kurva unalmas!

  • Szem

   Azt tegyük hozzá, hogy Katusha most félig német csapat, és nem tudhatjuk mi ment a csapatmegbeszéléseken, lehet Gaviria szeretne a Touron debütálni, és ott is behúzni pár szakaszt, mint Kittel, és esetleg nem akart osztozkodni a kapitányi pozíción.
   Meg Gaviria fiatalabb, én is beléfektetném a pénzt. Kittel már visszahozta a QuickStepnek a befektetést.

   • Háromhetes menő

    Ez is vicces, a Sztálinról elnevezett fegyverről (Sztálinorgona = Katyusa) elnevezett csapat leigazol egy szőke kékszemű árja f.szfejt…
    Mennyit változik a világ…

    • Szem

     Német sampongyártó cég kit igazoljon? Valami kopasz kazahot?

    • Tóth Ati

     A csapat már nem is orosz…

     • Háromhetes menő

      @tthati:disqus @disqus_MI2qJcyaN7:disqus
      Többek között annak a fegyvernek de elsődlegesen annak a népnek amelyik ezt a fegyvert legyártotta köszönhetjük mi közép-kelet európai emberek az életünket, meg azt hogy az anyanyelvünkön beszélhetünk, és nem németül beszélgetünk mi itt most… Ezt ti sem vitathatjátok el, az hogy utána mi történt, az más kérdés, de hogy ezt kizárólag nekik köszönhetjük ez abszolút történelmi tény!

     • Tóth Ati

      Szeretem a történelmet, csak nem ezen a fórumon.

     • Szem

      Meg nem elfogultan :)

     • Háromhetes menő

      Én nem vagyok elfogult testvérem!!

     • Háromhetes menő

      Akkor melyiken tudunk arról beszélgetni testvérem?

     • Tóth Ati

      Neten nem szoktam, az már túl sok lenne. Olvasás, kerékpár, krikett, rögbi, téli sportok, filmek… Ugye melózni is muszáj. :)

     • Háromhetes menő

      Sífutásnál ritkán látlak testvérem!!

     • Tóth Ati

      A biatlon jobban érdekel.

     • Háromhetes menő

      Pedig abba nincs C
      Klasszikus stílusú futás!
      Meg lövöldöznek ott.. durva erőszakos emberek… tudod én milyen gallamb lelkű vagyok.

 • tomi

  Szerintem Trentin és Landa egyértelműen ebből az 5-ből. Tretin az egyik legsokoldalóbb sprinter, aki nagyon jól bírja a dombokat, igazi csapatjátékos akire bármikor lehet számítani, Landa meg jelenleg a legjobb hegyimenő, ha nem lenne az idióta ötlete Unzuével karöltve felhúzhatná simán Rómában a rózsaszínt, így marad majd a magyarázkodás.

  • Tóth Ati

   Landa a Tour-on akar indulni, ezt nyilatkozza már tavaly nyár óta.

   • tomi

    Ok, de a tavalyi Tour után Quintana lenyilatkozta, hogy jövőre/idén a Tour az első, ez rendben is van, aztán kijött az útvonal, ami finoman szólva sem fekszik a kolumbiainak erre amikor kijött a Giro is utána Landa is bejelenti, hogy ő is Tour, amikor neki sem fekszik. Vállalom minden hülyének idiótanak el lehet mondani, ha ez a páros sikeres lesz az idei Touron, erre is simán fogadnék, hogy akár még dobogon sem lesznek, vagy max az egyikőjük, de valódi győzelmi esély nélkül.

    • Tóth Ati

     Miért ne működhetne. A Sky tavaly kétszer is megcsinálta Top 5. Mármint 2 versenyzójük végzett a Top 5-ben.

     • horvathpeter

      Poels csak hatodik lett.

     • Tóth Ati

      Tényleg! Contador-t valamiért kifelejtettem.

     • tomi

      Meg ott mindkettőnél egyértelmű volt mi a feladatuk, Froome segítése a többit majd meglátjuk, most meg erről szó sincsen, ráadásul TTT, pavé, oldalszél kombó így mégnagyobb befolyásal fog bírni a csapatra.

    • Háromhetes menő

     Nem értem miért ne feküdne nekik a Tour. Rendkívül kevés időfutam lesz, sőt, kevesebb időfutam lesz a Touron mint a Giron, akkor miért ne nekik feküdne?
     Jó, Romme-Colombier-Le Grand Bornand szakaszra befizetek hogy megint támadás lesz kettő heggyel a vége előtt, a Romme-on mint 2009-be… Ezek a mai madarak arra már nem képesek amire Schleckék meg Contador volt.

     De ha mégis, és Romme-on mégis támad Landa és Quintana akkor azt a 2 és fél percet amit 2009-be is ezen a szakaszon kiosztottak Nibalinak Contadorék azt ők is már egyből megtehetik, amivel 1 szakasz alatt visszahozzák azt a különbséget amit Contador is kapott a macskakövön, a 2 és fél percet. És ez a legrosszabb eset, ehhez defekt, eső meg minden kell, hogy 2 és fél – 3 percet kapjanak ott.
     A 65 km-es szakasszal az a bajom hogy ott mindenki friss lesz.. 40-45 km alatt nem tudod megölni a többieket annyira hogy megzuhanjanak akár percekre is, ott sajnos mindenki friss lesz és hiába hosszú az a hegy nagyon, meg elég meredek is, ha frissen érkezel rá nem lesznek különbségek… Bár… abban a szakaszban azért bízhatunk. De nekem örök alapelvem hogy inkább 200 km és 5-6000 szint legyen mint 65 km és 3500…

     • tomi

      A mostani tendenciákat nézve aki oldalszeles/TTT/pavén perceket kap, annak 0 eselyé lesz/van a győzelemre.

     • Háromhetes menő

      Ma vidám napom van jól alakulnak a dolgok az üzletben úgyhogy azt mondom neked hogy 3 percről lehet majd még fordítani, mint régen is megtették!
      Hiszek benne, szeretném azt a kerékpárt látni, ami tényleg kerékpár, nem ez a vonatozunk és a végén 1-2 km-et hajrázunk, hanem tényleg akár 30 km-es támadások is!! És súlyos 3-5 percek győzelmi esélyesek között 1 hegyi szakaszon!!
      Ebbe a Le Grand Bornand szakaszba abszolút benne van ez!!
      Nyilván ehhez vér is meg harci szellem is kell, hogy támadjanak a Romme-on, az utolsó előtti hegyen már!!

     • Tóth Ati

      Miért is ne! Porte, Quintana, Pinot 😀 leszakít mindenkit. Landa és Froome, Bardet, Barguil kap 1 percet, Kelderman, Zakarin, Thomas,Fuglsang 2 percet, Nibali, Majka, Yates, Jungels, Martin, Valverde, Kruiswijk, Mollema 3 percet. Tőlem jöhet. 😀

     • tomi

      Erre a mozira nem veszek jegyet, szerencsére ezt a filmet nem júliusban fogják vetítetni.

     • Tóth Ati

      Hátha… Amúgy ez így 20!! név, aki esélyes lehet a Top 10-re.

     • Háromhetes menő

      Viszont csak 4 akik tudnak hegyre menni.
      Porte, Quintana, Landa és Froome..
      Ebből Porte és Landa kihúzható mert nem tudnak végig menni
      Quintana meg azért mert nem tud időfutamot menni.
      Maradt Froome mint egyetlen Háromhetes menő

  • Háromhetes menő

   Trentint felejtsd el testvérem…
   2013-as Tour győzelme óta várok tőle valami RANGOS eredményt, 5 éve semmi.. Én tavaly feladtam őt is mint Arut…
   Viviani is tökéletes felvezetője lesz majd Gavirianak, de másra nem lesz jó..

   • tomi

    Trentin jó lesz, én öt kifejezetten kedvelem, az Oricanál nem kell neki másokért feláldoznia magát.

    • Háromhetes menő

     Én is kedveltem de 5 éve várunk rá… “Nem érdemelnek több esélyt!”

     • tomi

      Basszus 23 volt akkor :-)

   • razs

    Szerintem Trentin-ben pont megvoltak azok a tulajdonságok, amiket másokból hiányolsz és ezért van “csak” ennyi győzelme. Hogy ha az volt a feladata, akkor a csapatársáért dolgozott és nem a saját pecsenyéjét sütögette. Amiért sokakat utálsz, az Nála pont pozitív szerintem. Csak olyankor ment a szakaszgyőzelemért, amikor ez volt a feladata egyébként “dolgozott”.
    És egy Cav – Kittel – Gaviria – Gilbert – Štybar – Kwiatkowski – Boonen csapatban ezt nyilván kevesebbszer tehette meg (nyilván nem mind egyszerre voltak a csapattársa, de mindig volt jó pár).

   • Rodzsa

    Megint új név?

 • snookerista

  Kiváncsi leszek Kittel mire megy a Katushába de legfőbbképp Sagan évére. Igazat adok Istvánnak , az a nyilatkozatta , hogy unatkozott a VB-n amit megnyert az elégé visszataszító volt mindenkiben aki sportolt versenyszerűen akármiben is. Megnéztem a vidit amit István ajánlott , 67. lett a gyerek és elsírja magát, hogy végig csinálta és ott lehetett kint
  https://www.youtube.com/watch?v=aK8IuNtkK1Y

  • Trozsák

   https://www.youtube.com/watch?v=IvA5aMR16QQ
   https://www.youtube.com/watch?v=S7RFSgDiAsw
   “Valószínű mindenki azt fogja mondani hogy gyenge vagyok, de valószínű emberből vagyok és ezért történt ez”

  • Trozsák

   https://www.youtube.com/watch?v=FGQZnCZl5pk
   Kerékpárba is volt ilyen…
   Sipi. Amikor Bodrogi 2. lett az ITT VB-n…

   • barni

    Nagyon jó videó!!! Fantasztikus lenne, ha lenne egy jó kerekesünk akinek lehetne szurkolni.

  • Rodzsa

   Ugyan már. Sagan egy idióta mondatán fennakadni hülyeség. Egyébként meg igaza volt, mert semmi nem történt a végéig. Ott volt, tekert, év vége volt, nem élvezte azt, hogy 6 órából 5 és félen semmi nem történt. Ő legalább bevallja. Azért került fugyelem középpontjába, mert Cippolini kihangsúlyozta. Azért ő sem volt szent gyerek nyilatkozatok terén… 🙂