Peter Sagan: Nem egy átlagos apukaCsinálhat bármit, ez az idény más lesz, mint a többi.
És nem csak azért, mert sorozatban harmadik alkalommal láthatjuk majd a világbajnoki trikóban.

Peter Sagan friss apukaként kezdi el a 2018-as szezont. Október 26-án megszületett Marlon nevű kisfia, lassan pedig itt a nagy rajt. Az előző évhez hasonlóan, Sagan Ausztráliában kezdi a szezont. Mint mondja, egy teljesen átlagos apukaként.

 

Kezdjük a legfontosabbal: milyen érzés szülőnek lenni?
Csodálatos. Szavakkal nem is nagyon tudnám leírni. Olyan vagyok, mint minden átlagos első gyerekes apuka. Izgulok ha sír, és próbálom kitalálni mit szeretne. De amúgy kiválóan elvagyunk együtt. Sokat még nem változtak a hétköznapjaink, talán annyiban, hogy egy-két órával kevesebbet alszom. De ez bőven megéri. Amúgy sok mindent a feleségem intéz. Szerintem akkor fognak változni a dolgok, ha Marlon nagyobb lesz.

Azt tudni rólad, hogy nagy mozirajongó vagy. Tényleg Marlon Brandon miatt lett ez a fiad neve?
Erre majd máskor visszatérünk. :)

Mennyit tudtál pihenni a szünetben?
Őszinte leszek, nem sokat. Decemberben már megvolt az első edzőtáborunk. Azóta megy a felkészülés. És rengeteget járok edzőterembe is. Meg a tekerés mellett ott vannak az interjúk. De ez a munkánk része. Már megszoktam.

A versenyprogramodról mit lehet tudni?
Azt, hogy keveset változik. Ausztrália után jön egy spanyolországi hegyi edzőtábor, aztán a Het Nieuwsblad majd Kuurne-Bruxelles-Kuurne. Ezt követően megyek Olaszországba. Először a Strade Bianchéra és Tirrenóra, utána pedig a Sanremóra. Ezt követően jöhet a Flandria és a Roubaix. A Boránál nem lennének szomorúak ha elindulnék az Amstelen, de ezt még nem döntöttem el. A Tour előtt meg szokás szerint jön a Kaliforniai kör, és elmegyek Svájcba is.

Nyertél már három világbajnokságot, Flandriát, és összesen 101 versenyt. Van ami nagyon hiányzik?
A Roubaix és Sanremo. De ha idén esetleg újra nyerek egy Flandriát, nem leszek szomorú.

A tavaszi egynaposokra Oss-szal erősített a csapatod. Elégedett vagy az igazolásokkal?
Nagyon. Oss jó haver, és kiváló versenyző. A tavaszi sorunkban még ott van Burghardt, Bodnar, Postlberger, Juraj a tesóm, és már Daniel is. Illetve már nálunk teker Formolo és Kennaugh. Jók vagyunk.

Manapság mindenki téged tart a sportág arcának, pedig kezdetben sokaknak nem voltál szimpatikus…
Erre nehéz válaszolni. Ha engem tartanak a sportág arcának, az nagyon megtisztelő. De én semmit nem változtam. Ugyanúgy viselkedem, mint mindig. Látszanak rajtam az érzelmek, a magánéletben ugyanilyen vagyok. És ilyen is leszek.

Az újévi egykerekezős videó megint nagy siker volt.
Igen, ez kicsit már a védjegyemmé vált. Mindig azt csinálom, amihez kedvem van. Nem azt, amit elvárnak tőlem.

DQrLONzW4AABWTb

Fotó: twitter

Bár még nagyon messze van, szerinted mi lesz a világbajnoksággal? Lehet esélyed a negyedik győzelemre?
Imádok ebben a mezben tekerni, a lehető legtöbb versenyt szeretném nyerni világbajnokként. De szeptember még tényleg messze van. Nyilván alaposan meg kell nézni az útvonalat, de egy kicsit pesszimista vagyok. Ez a pálya inkább nibalisnak, vagy valverdésnek tűnik. Bármi elképzelhető, de nem érzem magaménak ezt a szintrajzot.

Mennyire vagy most elégedett az életeddel?
Teljesen. Próbálom kiélvezni azt a kevés szabadidőmet. Nyilván mind a magánéletben, mind az országúton folyamatosan lehet javulni, de én most remekül vagyok.

Végül egy játék. Tegyük fel, te vagy az UCI elnöke. Mi lenne az első intézkedésed?
Versenyző vagyok, egy elnök helyzetébe nehéz beleképzelni magam. Nekem az a feladatom, hogy eredményeket hozzak és szórakoztassam a nézőket. Abban bízom, hogy a most megválasztott elnök jól fogja végezni a dolgát.

 

(Forrás: Gazzetta)

Related Posts

 • alexkarf

  Erről a Brandonos dologról hol lehet olvasni?

 • Háromhetes menő

  muraspyd/Lengetoavastapu testvérem a kedvencedről itt egy cikk!!

  • muraspyd

   😁😁😁😁

  • muraspyd

   Végre már vártam töki

   • Háromhetes menő

    Nagy sinter gyerek vagy te! Egyik nickneveden kitiltanak visszatérsz másikkal!!
    Dopping témába kéne szakértősködnöd!! Ott van rád nagy szükségem nekem is! Doppingot nehéz elmagyarázni 1-2 fiatal kezdő néző barátunknak, hogy hogyan is működik…

    • muraspyd

     Ezt most benézted töki nagyon

     • Háromhetes menő

      Mit?

    • muraspyd

     Dopping kit érdekel Sagan a lényeg tanuld már meg 😁

 • Háromhetes menő

  Na legalább a gyerek születése váltott ki belőle érzelmi reakciót. Azt hittem arra is azt mondja majd hogy egész végig unatkozik vele…
  Így az emberi/lelki/érzelmi tényezők rendben vannak nála, csak sportemberként bukott meg!

  “Mindig azt csinálom, amihez kedvem van. Nem azt, amit elvárnak tőlem.”
  Contador elárulására továbbra is büszke…

  De amúgy ez is egy szimpatikus cikk. Nem beszél mellé!

  “Imádok ebben a mezben tekerni, a lehető legtöbb versenyt szeretném nyerni világbajnokként.”
  Sárga trikóról mikor mondott ilyet?

  • Márton Farkas

   hagyad már ezt az oltári nagy baromságot!!!!!!!!!!! COntador elárulása vicc… írd le még százszor…
   ja igen ő legalabb őszinte nem jön a közhely dumával , hogy egész versenyemn izgultam ott tűz bennem, meg ehez hasonló unalmas hülyeségek amiknek csak te tulajdonítasz jelentőséget….
   Meg állandóan összemosod a tourt meg vb-t hogy nyerjen sárga trikót egy sprinter?????????Ajjj istenem áh mind1 hagyuk, ugyis leírod még 100x a szokásos dolgaidat…

   • Háromhetes menő

    @Rodzsa testvérrel múltkor megbeszéltük hogy oké nem csak Sagan hibája. Nem volt egy erőskezű csapatvezető aki rendet tegyen. Tehát Sagan ennyiből felmentve.
    Nyilván ha neked a főnököd megengedi hogy ne dolgozz te se fogsz dolgozni.

    Pökhendin és arrogánsan a világ egyik legnagyobb kerékpárversenyéről nyilatkozni akkor sem lehet, Cipollini jogosan szólt be ezzel kapcsolatban neki!!!!

    Nem sárga trikó megnyerése, hanem sárga trikó viseléséről szól!! Pl. Cancellara imádta viselni. Saganból nem nagyon tudnánk róla hogy bármit is kiváltott belőle, hogy viselte a sárga trikót….

    • Márton Farkas

     ja igen mert neki ez egy munka is… Kimit is ezért bírom nem ugrál össze vissza, nyer t örül kész megyünk tovább…. én ilyen típusuakat szeretem akik valamenynire egy munnkának fogják fel nem maguk a görcsök….

     • Háromhetes menő

      Mert fiatal vagy és nem tudod mit jelent az alázat.
      Nem tudod mit jelent igazán harcolni vagy akár meg is halni valamiért..
      De ez nem a te hibád, generációs probléma…

     • Márton Farkas

      msot komolyan már sokszor meg akartam kérdezni,de te hány éves vagy?

     • Háromhetes menő

      Tippelj egy intervallumot! Látod én @disqus_4KHOL3RgVz:disqus tesót hogy telibe találtam!

     • Rodzsa

      Szerintem egy troll 20 éves, aki 65-nek próbálja eladni magát. Legalább is a színvonal alapján…

     • Háromhetes menő

      20-65 intervallum stimmel.
      Szeretnék annyi lenni amennyit írtál!!
      20 évesen nem kell az embernek kurvákhoz járni, könnyebben, olcsóbban jut friss húshoz…

     • Háromhetes menő
  • Yetti

   Azt neked ki mondta, hogy Sagan Contador segítőjeként volt a Tinkoffban, mert ez neked annyira beakadt, hogy az ember lassan elhiszi, hogy úgy volt. Valami közelibb forrást most már igazán olvasnék róla.

  • adam

   Azt érted Contador elárulása alatt, hogy amikor lejtmenetben bukott Contador akkor odaadta neki a bringáját, vagy azt, hogy segítő nélkül nyert zöld trikót, hogy drága Bercinknek lehessen elegendő segítője?

   • Háromhetes menő
    • adam

     Most komolyan azt hiszed, hogy ez nem volt előre megbeszélve? Max. az egyetlen, ami kritika lehet, hogy Sagannak volt segítője és nem minden segítő Contador mellett volt. Nem fogod magad tökön szúrni azzal, hogy a világ legjobb versenyzőjétől elveszed a lehetőséget a szakaszgyőzelemre egy kiöregedett hegyi menőért.

     • Háromhetes menő

      Én? Dehogynem! Az lett volna becsületes viselkedés! Ha ő a kapitány… És kiállnak a kapitány mellett..
      Lásd Sky 2012…

 • stubyte

  Sagant lehet nagyon szeretni és lehet nagyon utálni. Egy biztos, közömbös kerékpár rajongót nemigen lehet találni vele kapcsolatban.

 • barni

  Kèrlek Pista!!! Kèrlek ne tedd tönkre a fórumot! Kezdünk átmenni egy szerintem nagyon rossz irányba. Talán egyszer-kètszer olvass vissza miket írsz, mert a sok jó èszrevètel mellett nagyon sok dolog csak a Te elmèd szülemènye. Kèrlek Pista!!! Kèrlek, ha valóban szereted márpedig szereted ezt a sportot, akkor szeresd úgy ahogy van, a párodnak is azt mondod, hogy bezzeg húsz ève sokkal jobban nèztèl ki, mert a kerèkpár minden nap megkapja tőled. Kèrlek Pista!!! Kèrlek a maiak, mint a règiek, csibèszek, küzdenek, harcolnak, de kèrlek èrtsd meg hegyek lábánál támadások csak ritkán lesznek ès csak úgy nyehetnek, ha taktikusan versenyeznek. Kèrlek Pista!!! Kèrlek ne ítélkezz, ne általánosíts ès ne nèzd le a jelent a jövőt, hisz ezek a múlt elött járnak. Kèrlek Pista!!! Kèrlek…….!!!!