Sagan-show és Kittel sprint

shadow

Sokáig nem hozott túl sok izgalmat a hétfői szakasz, de az elmúlt két nap – és a folyamatos rossz idő miatt – érthető volt a “kényelmesebb” tempó. A legkomolyabb esemény – Burghardt magányos próbálkozását leszámítva – az volt, hogy nyilvánosságra hozták a 2020-as TdF nagy rajtjának helyszínét, amely másodszor a verseny történetében Nizza lesz.
Aztán jött az utolsó nyolc kilométer.

És egy bukás, amit Peter Sagan elképesztő érzékkel védett ki (ITT a videó). Fernanado Gaviria viszont földre került, így a Quick-Step sprintere kimaradt a hajrából. De van ennél nagyobb baj is, hisz Gaviria a csapata tájékoztatása szerint elörte a bal kézközépcsontját, műteni kell, így biztosan nem lehet ott a szombati Sanremón.

A sprintet megint Marcel Kittel nyerte, Sagan és Richeze előtt. A Katusa versenyzője másodszor győzött ezen a Tirrenón, Sagantól pedig ilyen felzárkózás után nem kis bravúr az újabb második hely (nagyon komoly volt, hogy jött fel kerékről-kerékre).

Tirreno-Adriatico 2018: Stage 6 Highlights

A bunch sprint was expected for the penultimate stage of the 2018 Tirreno Adriatico but would there be any real movement in the race for General Classification honours?

Összetettben nem történt változás, Kwiatkowski és Caruso kimaradt a bukásból, így kettőjük között továbbra is három másodperc a különbség. Kwiatnak tehát van egy minimális előnye a keddi időfutam előtt, de nem csak számunkra, hanem gyakorlatilag a Top 10-ből mindenkinek fontos lesz a holnap zárószakasz. Hisz nagyon szoros az összetett. Landa 20 másodpercre van a második helytől, Thomas pedig hat másodpercnyire tőle. Szóval a kék trikóért, és a dobogóért is lesz harc a tíz kilométeres – egyébként teljesen sík – egyenkéntin.

Kedden is 13.30-kor kezdünk az Eurosporton.

 

Related Posts

 • HAK-VZ

  Csaba more a kedvenced ma bebizonyította hogy egy világbajnok mitől több mint egy Giro/Vuelta győztes!
  Már csak Lengetoavastalpu úrnak kéne ide közénk visszatérni és mindenki boldog lenne! De valószínű ő már végleg kiábrándult a modern balfaszkodásból, wattmérőzésből, rádiózásból, stb… és ő már nem tér vissza közénk. Ő már nem békül a modern kerékpárral..

  • Respectvv4laci

   Olvasva a hozzászolásait a valaha volt legnagyobb lehetett és a prostizós oldalakon is feltünően aktiv volt .Igazi lelkitársak lehettetek a 2 kerékpárzseni brutális szexuális étvággyal a női nem feltétlen rabjaként .Az italt ő se vetette meg ? Ne mondd azt h nálad is többet ivott mert azt nem hiszem el.

   • HAK-VZ

    More egyébként találtam nemrég egy ékszert egy helyi kocsmában amit szerintem te is fel akarnál húzni a középső ujjadra ha látnád és ma mondtam neki hogy hívjon meg egy ebédre főzzön nekem valami finomat és az otthonába jártam de nem írok többet nyíltba mert megint betámadnak engem sokan teljes joggal hogy miket írok én!

    • Respectvv4laci

     Én leggyakrabban a bizsut is felhuzom nem válogatok nem éhezek hetekig!

  • razs

   Ezt a következtetést aztán egyetlen szakasz alapján mégis miből vontad le?

   Kwiat még viheti valamire, szerintem benne van a legtöbb lehetőség a háromhetes győzelemre az elmúlt időszak világbajnokai közül. Tök mindegy, hogy egy évig viseli a szivárványszínű trikót vagy étlete végéig a mezén színeket, még egy Vuelta győzelem is azonnal egy felsőbb polcra helyezné. Úgyhogy öszintét remélem, hogy lesz még első számű ember egy 2-3 éven belül.

   • horvathpeter

    Volt mar az a Quick Stepbe es akkorat szokott Tony Martinnal, hogy sajat magat szakitotta le.

 • horvathpeter

  Egyre jobb. Tegnap Froome bukast okozott. Persze ezert se kap semmit. Egyebkent erdekes, amikor a mezonyon belul mutattak a wattokat, eleg sokszor csak ketszaz alatt mentek szokevenyuldozes kozben.