Sima Kwiatkowski

shadow

Bár Michal Kwiatkowskinak mindössze három másodperces előnye volt a Tirreno utolsó szakasza előtt, azt még a nagy ellenfél Damiano Caruso is elismerte, hogy a Sky versenyzője jóval esélyesebb nála.

Ilyen szempontból jött a papírforma a San Benedetto-i időfutamon, hisz Kwiat végül 24 másodperc előnnyel nyerte az összetettet, csapattársa, Geraint Thomas pedig simán megelőzte Mikel Landát. Azaz két sky-os versenyző zárt a dobogón, a Richie Porte hiányában a BMC kapitányként tekerő Caruso pedig második lett.

A 10.5 km-es egyenkéntit – a tavalyi évhez hasonlóan – Rohan Dennis (BMC) nyerte, ismét csak a holland lottós Van Emden, illetve Castroviejo előtt.

Tirreno-Adriatico 2018: Stage 7 Highlights

Michal Kwiatkowski held a slender lead heading in to the final stage of the 2018 Tirreno Adriatico but could the Team Sky rider hold off the challenge of BMC Racing’s Damiano Caruso during the 10km individual time trial?

„Télen nagyon rámentem a hegyi edzésekre és az időfutamokra egyaránt” – mondta a második idei összetett győzelmét megszerző Kwiatkowski. ”Ennek köszönhetően joggal bízhattam abban, hogy a Tirrenóhoz hasonló versenyeken lehet esélyem egy jó eredményre. G nem volt olyan szerencsés, mint én, de végül ő is bejött a dobogóra. Velem végig szinte csak jó történt, szóval bizakodó vagyok a Sanremo előtt. De most egy kicsit pihenek, végre lesz három napom, amit otthon tölthetek.”

Kwiat pályafutása első Tirrenóját nyerte, Benoot az utolsó napon megtartotta a fehér trikót, Mosca behúzta a pontversenyt, a hegyi összetett pedig a nippós Bagiolié lett. Az olaszok háziversenyét végül Nibali nyerte, hisz az időfutamon adott négy másodpercet Arunak, így – nem mintha nagy jelentősége lenne – de ő zárt előrébb.

Folytatás szombaton, hisz jön az év első klasszikusa, a Milano-Sanremo. Élő közvetítés 14.-30-tól az Eurosport 2-n. De nagyon jó hír, hogy a Bundesliga ezúttal senkinél nem fog bekavarni.

 

Related Posts

 • HAK-VZ

  Miért ilyen kevés a komment? Ennyire nem szeretik ezt a madarat?
  Oké én se kedvelem és középszerűnek tartom és a legunalmasabb világbajnoknak tartom. De akkor is kibírta a hegyet bár mindannyian tudjuk hogy hogyan és milyen eszközökkel (wattmérő) de akkor is kibírta!

  Bár soha nem lesz háromhetesen meghatározó vagy egyáltalán top5-re esélyes sem, de akkor is ez egy szép egyhetes volt tőle!

  Olvastam valahol hogy bezzeg ha Thomas nem vált félre stb… ezzel azért nem értek egyet mert Thomas ITT-n is gyengébb volt mint Kwiat.

  Amúgy nem 10.05 volt az időfutam? Nem elírás a cikkben a 10.5?
  Nem mindegy! Máshogy alakulnak akkor az s/km-ek!

  Froome-Aru között megvolt a szokásos 4 feletti s/km
  MA Lopez pedig 4.5 környékét kapott.
  Landa pedig 5 s/km-et Froome-tól ami rengeteg! Ez megint a régi, Astanás önmaga!
  Majka is meg Meintjes is szar volt.
  Nibali 3.88-at kapott de azt nyugodtan felezzük le mert Nibalit tudjuk egyheteseket mennyire veszi komolyan. Ugyanez Uran aki szintén sokat kapott de ők Packagingelnek a Tourra. Hozzáteszem nagyon jól csinálják!
  Yates és Bennett kaptak 3.4 s/km-et ami nagyon szép!
  Ganna pedig tényleg szar a hegyen!

  Amúgy az elvemet még mindig tartom. Hegyi befutók hosszának összege x 2 = normális időfutamtáv.
  Itt 1 hegyi befutó volt amiről mindenféle adatok jöttek hogy 14-13 vagy 11 km.
  Én 11-nek veszem.
  11×2 az 22 km
  TTT 21.5 + ITT 10.05 az 31.55 km.
  Ez 10 km-el több időfutam mint amennyi indokolt lenne!
  Megnézhetjük a végeredményt. Aki a hegyet nyerte csak összetett 6.
  És a hegyen 11. nyerte a versenyt.
  11 km-es hegyhez sok a 32 km időfutam.
  A csapatidőfutamot le kellett volna felezni. Ez egy időfutamos útvonal volt!

  • razs

   Én pedig kinézem belőle, hogy egyszer azt csinálja, mint Jalabert, Di Luca vagy Sanyi és “erőből” nyer egy háromhetest. Én továbbra is többre tartanám, mintha nyer egy csilliárd egynapost. De kétségtelenül az is szép teljesítmény lenne, ha mind az öt monumentumot + VB-t meg tudná nyerni. Ő lenne az első nem belga. :) A VB megvan, a San Remo megvan, a kockakövesek nehezek lesznek, de szerintem a jelenlegi mezőnyből Neki van erre a legtöbb esélye, több mint a két belgának (GVA, Gilbert). Nagyon nehéz lenne, de lehet érdemes lenne megpróbálni… Mindkettő ki tudja belefér-e, már Ő is 27 éves és a példákból látszik, hogy egy évben mindkettőn (háromhetes + egynaposok) nehéz jól menni. Lásd Sanyi. És Nibali is pont két háromhetes-mentes évben nyert Lombardiát.

   • HAK-VZ

    Visszatérve a tegnapi vagy tegnapelőtti beszélgetésünkre: Közeledik az álomkoalícióm amúgy!

    DK-MSZP-Jobbik!

    A Jobbik temperamentikussága összekombinálva baloldali értékekkel tökéletes!
    Csak a közös jó és ne a közös rossz tulajdonságaikat hozzák ki.
    Jobbikba jó: Sorkatonaság, fegyelem, fiataloktól elvárja az erős fizikumot, kitartást, küzdenitudást, és az erős karhatalom, a gárda híve.

    Jobbikba rossz: Fajgyűlölő, idegengyűlölő, fasiszta, születés alapján különböztet meg embereket.
    MSZP-DK-ba jó: Baloldali-szociális, embereket vagyon alapján különböztet meg, igazságosságot keresi, nem a bőrszínek alapján hanem vagyoni és viselkedési alapon differenciál.
    MSZP-DK-ba rossz: Szabadelvűeket, drogosokat, hippiket, hazaárulókat, dolgozni nem akarókat is védi. A senkiházi rasztákat, gyenge fizikumú mai csőgatyás hosszúhajú fiatalok mellett is kiáll, meg a buzik mellett is kiáll a “szabadság” nevében….

    Ha a közös jót összekombináljuk azaz erős karhatalmú, rendőr-katonaállamot hozunk létre, ahol viszont az embereket nem születés alapján hanem viselkedés alapján különböztetjük meg, és jutalmazunk-büntetünk akkor a világ legjobb ideológiáját kapjuk, a szocializmust-kommunizmust.

  • Szem

   Ebből a mini idofutambol, ami szinte prolognak is vicc nem következtetnek nagyokat

   • HAK-VZ

    Lassan ott tartunk hogy ez lesz egy normál időfutam…

    • Tóth Ati

     Idén egész sok időfutam kilométer volt. 1994, 1995, 1998, 1999, 2003, 2004, 2005, 2010, ezekben az években egyáltalán nem volt időfutam a Tirreno-n.

     • HAK-VZ

      Általánosságba mondtam. Nem csak Tirrenón,

     • Tóth Ati

      Inkább csak a 3heteseken kevesebb az időfutam és a Dauphine-n is.

  • tomi

   Én Kwiatkowskit csak egy szó miat nem szeretem–>az ég angol megfelelője.