Soler: egy segítő sárgában

shadow

Egy fiatal spanyol srác a Movistarból, aki jól megy a hegyeken, és fontos segítő lehet Quintana számára.
Nagyjából ennyit tudtunk Marc Solerről, aki vasárnap megnyerte a Párizs-Nizzát.

Egy már-már szokásosnak mondható, nagyon izgalmas nap végén. A zárószakaszon megint David de la Cruz győzött, aki emlékezetes módon tavaly még Quick-Step-versenyzőként előzte meg Alberto Contadort. Aki akkor azzal a második hellyel (az elmaradt bónusz másodpercek miatt) nem tudta megnyerni az összetettet.

“Az utolsó előtt szakaszon időt veszítettem, így nem igazán számítottam a sárgára” – mondta Soler. “A srácokkal előre megterveztük a korai akciót, ugyanis csak így lehetett egy kis káoszt okozni a mezőnyön belül. Soha nem nyertem még WT-versenyt, szóval elég nehezen hiszem el a történteket. A következő versenyem a Katalán kör lesz, ez nekem hazai pálya, de a feladatom teljesen egyértelmű: segítem a kapitányainkat.”

A Tarragona és Barcelona között található Vilanova i la Geltrúból származó Soler tényleg eddigi pályafutása legkomolyabb eredményét érte el. Talán most már biztos lehet benne, hogy anno jól döntött. Hisz katalán kisgyerekként természetesen focistának készült.

“Kapus voltam. De egy idő után észrevettem, hogy hiába melózok minden edzésen, valahogy nem megy az egész. Egy kisgyerek pedig szeretné élvezi azt, amit csinál. Ha elmentem a haverokkal tekerni, jöttek a sikerélmények. Szóval sokáig nem gondolkoztam a váltáson.”

000_12C1VZ

Fotó: Europress/AFP

Soler 13 évesen feküdt rá jobban az országúti kerékpárra, kilenc év múlva – már Movistar-versenyzőként – megnyerte a Tour de l’Avernirt. A következő év augusztusában hatalmasat bukott a Bretagne Classicon, eltörte a csigolyáját és a vártnál hamarabb fejezte be a szezont. Tavaly fehér trikós volt a Katalán körön, és élete első háromhetesét (Vuelta) is befejezte. Ennek a szezonnak úgy vágott neki, hogy nem lép ki a megszokott szerepéből.

“Szépen fejlődők, de a feladataim ezzel a győzelemmel nem fognak egyből megváltozni. Évről-évre erősebbnek érzem magam, és mostantól is csak a munkában fogok hinni. Jöhet a Katalán kör, ott lesz Nairo és Alejandro, szóval nekem őket kell a lehető legjobban segítenem.”

 

(Forrás: részben – as.com)

Related Posts

 • Respectvv4laci

  Nagyon ugy néz ki hogy Landa és Soler lehetnek a kiemelt emberek a Touron és Quintana Valverde Anacona lesznek a segítők.

  • Molnár Gábor

   Ezt a csillagok állásából olvastad ki?

   • Respectvv4laci

    Nem de szép lassan belátom hogy övék a jövő a 2fiatal még sokra viheti .

    • horvathpeter

     Landa még talán, de ez a Soler gyerek tehetségtelen. Ennyi idősen Valverdének már rég Vuelta dobogója és vb ezüstérme volt. És nem ám olyan tingli-tangli mezőnyben mint manapság. Herastól, a legendától csak két és fél percet kapott és olyan neveket vert el, mint Mancebo, Oscar Sevilla, Oscar Pereiro és Rasmussen. És utána még a csapattársát levezetésként vb címhez segítette.

     • Rodzsa

      MátyusPisti, miért törted fel HorváthPéter oldalát? 🙂

     • horvathpeter

      Pisti utálja Valverdét, főleg háromhetesen, akármekkora legendákat is vert meg rajta.

     • Rodzsa

      Ohh, tényleg. 🙂 Deca tehetségtelenezés része stimmelt. Sztem amúgy nagy versenyző lesz!

     • HAK-VZ

      Ki? Valverde?
      Ő még javíthat a renoméján ha VB-t nyer. De ez a madár?
      Meghívom egy sörivó versenyre meg befizetem valakihez a Rosszlányokon talán ezeken a területeken majd tud színvonalasan teljesíteni de hogy országúti kerékpárban…

      Ott nem várok tőle sokat!

     • Tóth Ati

      Szegény Simoni is tehetségtelen volt, mert csak 28 évesen tudott először dobogóra állni 3hetesen. Horner-t meg inkább hagyom is. :)
      Idén már temetted Kittel-t, nem igazán jött be. Hacsak nem lesz beteg vagy sérült, akkor ismét nyerni fog 3-4 szakaszt a Tour-on.

     • horvathpeter

      Hát ez a mai kőkemény Nibaling volt, meg igazából az előző is, mer ott is perecelt a Quick Step vonat. Persze ettől lehet bever 3-4-et a TOuron, de Gaviria előbb-utóbb megfogja, mert más korosztály. Övé a jövő.

     • Tóth Ati

      Ez aztán a megállapítás. Szóval Övé a jövő, mintha Kittel egy kiöregedett sprinter lenne. Még csak 29 éves, most jönnek a legjobb évei. Amúgy semmi gondom Gaviria-val.

     • horvathpeter

      Olyan sok jó éve nincs már, Cavendish évek óta nem az igazi már, pedig csak 32, Greipel mondjuk nem olyan rossz, de régen azér jobb volt sokkal.

     • Tóth Ati

      De rövid a memóriád. Tavaly a betegség miatt volt gyenge, és persze a bukás sem tett jót a karrierjének.

     • horvathpeter

      Ez az, fiatalon még felépülsz a sérülésekből meg a betegségekből, de harminc felett már egyre jobban koptatják a végsebességet.

  • horvathpeter

   Soler??? Valverde 48 évesen is bárhol megrajzolja.

  • razs

   Elsőre nem is sikerült értelmeznem amit írtál, simán automatikusan átfordítottam a fejemben arra, hogy Landa és Quintana lehetnek a kiemelt emberek.

   Ebből az egyhetesből szerintem még a többinél is kevesebb következtetést lehet levonni, mert nem csak harmad olyan hosszú vilt mint egy háromhetes (nyilván ez mindre igaz), hanem egyetlen vérbeli háromhetes esélyes sem indult rajta. Úgy végigfutva a neveket, talán Zakarin volt az egyetlen, aki valaha dobogós volt. Plusz Mollema, Kreuziger, Gesink volt top 5-ös, de mindannyian jó régen, Ők mindannyian inkább már kifelé mennek a sportágból.

   • Tóth Ati

    Chaves?? :)

    • razs

     Jogos, köszönöm a pontosítást! Csak végigpörgetve, manuálisan néztem meg az összetettet, ott pedig nem szerepelt a neve. Ennek oka a részéről egy “Hors délai (HD)” volt az utolsó szakaszon. Ha észrevettem volna, akkor nálam Chaves még Zakarin előtt is lett volna, meglátjuk idén mit tud (remélhetőleg) a sérülése után.

     Akkor már a kedvedért megnéztem a rajtlistát is. :)
     A valaha volt dobogósok közé kettejük mellett Thomas de Gendt is beletartozik (a második legjobb helyezése: 40., úgyhogy felette szerintem a 4 nappal ezelőtti de Gendt-centrikus poszt dacára is sokan átsiklottak volna), a valaha volt top 5-ösök közé pedig TvG, Nicolas Roche, Pierre Rolland is. De Ők is inkább a “kifelé menők”, úgyhogy ennek ellenére továbbra sem tartom ezt egy bivalyerős mezőnynek… :)

     Ha valaki még ki tud egészíteni, annak előre is gratuálok. :)

  • barni

   Szerintem egyedül Soler lesz a kiemelt ember😀

   • Respectvv4laci

    Ahhoz nagyon erős tavasz kéne de a kezdés meggyőző

  • István Tóth

   Alkatilag szerintem is komplexebb háromhetes menő lehet mint Quintana. Aztán majd elválik. A nyilatkozata szerintem szimpatikus. Azért ha huszonéves spanyol kerekes lennék én is örülnék már annak is, ha Valverde kerekének nyomán mehetek:)

   • Respectvv4laci

    Már most megközeliti hegyen sztem ha már nem jobb és időfutamról ugye nem is beszéltünk

 • Tóth Ati

  A spanyoloknak igazából mást tehetséges versenyzőjük nem is nagyon van pillanatnyilag. Esetleg még Enric Mas lehet jó, rajtuk kívül nem tudok mást.

  • Respectvv4laci

   Ha a spanyolajkuakat is idevesszük talán a kis Dahert tudnam még mondani

   • Tóth Ati

    Kezdve, hogy Soler katalán származású, ami nálam mindenképp plusz pont, a baszk ugyanúgy. Na Ő a tipikus gyengébb tesó eset. Nibali, Sagan…

    • Respectvv4laci

     Előbb-utobb elkezdi bontogatni a szárnyát és lesz majd pislogás. Kis Sagan is szlovák bajnok de mind1 ahol beárazta a bátyját őt se irnam le.

     • Szem

      Juraj az idősebb.
      A szlovák és a cseh bajnokságot együtt tartották, kb a Juraj Sagan elszökött, Peter meg nem ment utánna, a többiek meg rá figyeltek.
      Nem volt szó semmiféle beárazásról.

     • Tóth Ati

      Ott csak a csehek árazták be a szlovákokat. :)