Valverde egy hajszállal elöl

shadow

“Várhatóan igen szoros lesz” – mondta Alberto Contador a tegnapi szakaszt követően.
De, hogy ennyire, azt nem biztos, hogy gondolta volna. A nagy veszélyt ő ráadásul Ion Izagirrétől várta, aki azonban bukott egy kanyarban és feladta a versenyt.

A 12 km hosszú egyenkéntit a belga Victor Campenaerts nyerte, mindössze 1 mp-cel megelőzve Alejandro Valverdét. Amit azonban a sors a szakaszon elvett a spanyoltól, azt az összetettben visszaadta neki. Rávert ugyanis 6 mp-et Contadorra, ami azt jelenti, hogy két szakasszal a vége előtt 1 mp-cel átvette tőle a vezetést. Thibaut Pinot is nagyon jól ment, és csak 9 mp-et kapott a győztestől, így összetettben harmadik, és abszolút lőtávolon belül van a maga 6 mp-es hátrányával.

Campenaerts a 103. helyről várhatta a mai szakaszt, így viszonylag korán elrajtolt, és repesztett egy elképesztő időt. Mind Valverde, mind Contador álltak nála jobban a pálya bizonyos pontjain, a végén azonban a belgáé lett a szakaszgyőzelem.
Könnyűnek épp nem mondható a hátralévő két szakasz, azonban mindkét esetben a mezőnyhajrá a legvalószínűbb forgatókönyv. Persze az egy másodperc az csak egy másodperc.

“Sajnálom, hogy nincs még hátra néhány hegyi szakasz, hogy Alejandróval tovább küzdhessünk egymással” – mondta Contador. “Az összetett győzelem nem túl valószínű a számomra, mert az utolsó két szakasz inkább a sprintereknek kedvez.”

“Egy másodperc az semmi” – nyilatkozta Valverde. “Ilyenkor az ember nem lehet nyugodt. Még kevésbé, ha Alberto van mögötte, aki egy kiváló stratéga és megmutatta, hogy milyen erős. Amíg át nem haladok vasárnap a célvonalon, semmi sincs lefutva.”

Folytatás holnap. Ezúttal azonban a Bundesliga közvetítések miatt csak este 20.30-tól mutatjuk a szakaszt az Eurosport 2-n.

Related Posts

 • István Mátyus

  Ha nincs az a 2 kóbor kutya ma Contador előtt… Akik miatt fékeznie kellett… Hát… :)
  Froome-nak ezt jóváírták volna?! 😀

  • Tóth Ati

   Spanyolországban biztos nem. :)

  • horvathpeter

   Hagyjál már, így is simán vernie kellett volna a nála évekkel idősebb Valverdét, aki sokmindenről híres, csak arról nem hogy milyen jó időfutam menő. A kutyáknál viccesebb volt, hogy amikor valaki beért, akkor lazán átsétáltak az uton, egyik gyerek meg lazán át is biciklizett montival, közben meg persze ment a verseny.

 • Tóth Ati

  Úgy gondolom, Pinot-nak nem okoz majd gondot a két Giro-s időfutam. Legtöbb ellenfelét simán verni fogja. A hegyek még kérdéses, de bízom benne, hogy minden rendben lesz.

  • István Mátyus

   Tegnapot látva inkább a hegy ami nem kérdés :)
   Landa, Uran mögötte. Quintana nyilván kiemelkedik, Kruijswijk nem tudjuk mire lehet képes. Dumoulin szerintem inkább rövid emelkedőkön lehet jó, Quintana a kérdés, hogy csúcsformában lesz-e, és kiemelkedő lesz-e, és tudja-e kontrollálni a versenyt, vagy hasonló lesz mint 2014-ben, amikor azért Aru, Uran tudták csipkedni őt rendesen. Ha Quintana jó erőben van akkor nincs kérdés. Ha nem, na akkor lehet egy igazán ütős Giro.

   • Tóth Ati

    Landa, Chaves, Quintana, Aru, Uran, Zakarin őket biztos verni fogja időfutamon és valószínűleg Kruijswijk, Nibali is gyengébb lesz.

    • horvathpeter

     Amúgy tényleg jól menne, csak kár hogy szegény le fog pottyanni az első meredekebb lejtőn.

     • Tóth Ati

      Megtörténhet, de remélem most végre nem fog. :)

    • arce

     Zakarin azért nagyon jó időfutam menő és Nibali is jobb mint Pinot, én mindenesetre örülnék ha összetett esélyei lennének Pinotnak.

     • Tóth Ati

      Zakarin biztos nem jobb és szerintem már Nibali sem. A francia időfutam bajnoktól beszélünk, aki több mint 1 percet adott Coppel-nak. Annak a Coppel-nak, aki 4 lett az első Tour-os időfutamon. Froome-tól csak 32 másodpercet kapott. Amúgy Pinot tavaly legyőzte Dumoulin-t is a Romandie-n.

     • arce

      Szerintem Zakarin Nibalinál is jobb, de lényegtelen, mert akkor már két brutál hegyen túl lesznek, szóval ott derül ki, ki mire jelentkezhet be.

     • Tóth Ati

      Igazad van. Ezért írtam, hogy a hegyek még kérdéses.

    • István Mátyus

     URAN?? :)
     Kruijswijk szerintem kérdéses, Nibali is hullámzó, Uran nagyon jó időfutamban, őt biztosan nem veri, többieket igen. De Uran, az igazi akit 2014-ben láttunk utoljára na ő brutális volt. Nem tudom lesz-e még olyan jó, de ő 4 mp-t adott kilométerenként Arunak, Quintana-nak. Az közel 70 km-en már 4 perc feletti lenne. Az az Uran nagyon kéne még, de abban igazad van, hogy nem tudni vele mi lesz mert ő ma pocsék volt, de május még messze van.

     • Tóth Ati

      Uran nehéz eset. Pinot tavaly biztos jobb volt, és ma is simán verte.

     • arce

      Sajnos Uran a hatalmas kérdőjel, hogy vele mi franc lett azért két Giro 2. hely az nem kutyaütőre vall, ráadásul az Altopiano del Montasiós szakaszt is behúzta akkor.

     • horvathpeter

      Talán megtörte hogy elcsalták a Giróját, mint Pantanit anno, amit jogosan meg kellett volna nyernie, azóta csak egynaposon tudott nyerni lényegében.

     • István Mátyus

      Kruijswijk is ezért kérdéses, hogy egy megnyert Giro eldobása után hogy tud majd ismét jól menni.. Őt is ezért féltjük sokan. De Porte is magára talált, igaz ő 4 szezont szenvedett végig, sőt még tavaly sem hozta ki a 100%-ot, mert simán második erő volt Froome mögött.

 • Kiss Akos

  Nem vagyok Pinot-fan, de azért olyat írni, hogy Nibali meg a jelenlegi Urán jobb időfutammenő nála, az azért merész. 2-3 évvel ezelőtti Urán természetesen az lett volna, de azóta Pinot rengeteget fejlődött, Urán meg inkább visszafejlődött. Tavaly a francia úgy nyerte a Romandiai körön a kronót, hogy ott volt a mezőnyben Dumoulin és Froome. Szerintem, ha Pinot nem esik szét (mint ahogy a TdF-en szokott), lehet esélye egy dobogóra, ellentétben mondjuk Uránnal. Nagyon bírtam a kolumbiait, de már a tavalyi gyengébb mezőnyben sem volt esélye a dobogóra, idén pedig azért minőségibb a felhozatal, plusz én egy szóval se olvastam sehol, hogy ő a Giro-n indulna, pláne mert a TdF-en fog (Giro csapatban Rolland, Formolo és Carthy vannak).

  • Respectvv4laci

   Uran majd segithet Quintanának mint honfitárs ahogy tavaly tette Chavesnek.Arra még jó másra már nemigen.

 • Tóth Ati

  Picit off: Megnéztem a 2011-es Giro 9 szakaszát(Etna). 2011-ben csak a Tour-t láttam, szóval eddig még nem láttam. Contador ránézésre sokkal könnyebben mozgott, mint az idei andalúz körön. Quintana ha nyerni szeretne, akkor valami hasonlót kell csinálnia. Ha jó formában lesz, akkor 6-8 kilométerrel a cél előtt támadnia kell, ugyanezt megismételni a Blockhaus-on.