Viviani: “A Sky-nak csak egy dolog számít”

shadow

Két éve olimpiai aranyat nyert, 2015-ben pedig szakaszt a Girón. Egy igazán nagy szezonnal azonban még adós. Három idény után eljött a Sky-tól, és megpróbálja átvenni Marcel Kittel helyét a Quick-Stepnél.
Elia Viviani a váltás okairól, a Sky-nál tapasztal hangulatról, a Froome-ügyről, az új csapatáról és az idei célokról.

 

Azt mondják a Sky-ról, hogy ők testesítik meg az ideális csapat fogalmát. Te mégis eljöttél. Miért?
Valóban jó náluk tekerni. Mindent megkapsz, és csak magadra kell figyelned. Ennek egy idő után meglesz a látható eredménye. Nem könnyű még egy ilyen szinten működő sort találni. De azt látni kell, hogy esetemben, nem lett volna biztosított a jövő. Legalábbis, ami az egyéni céljaimat illeti. Persze csodálatos volt náluk menni, nem fogom elfelejteni, hogy a Romandián Froome és Moscon is segített nekem felvezetni a hajrát, de ebben a sorban csak egy dolog számít: az összetett győzelem. Az egy dolog, hogy én lemaradtam a tavalyi Giróról, de idén és jövőre sem lett volna biztos a helyem. És most, amikor a legjobb éveimet futom, és érzem magamban az erőt, ezt nem engedhettem meg magamnak. Ráadásul egy olyan nagy csapat hívott, mint a Quick-Step. Őszintén mondom, a Sky-nál hosszú távra terveztem, az első év után azt hittem, örökre náluk fogok tekerni.

Viszont a versenyzési stílusuk miatt sokaknak egyáltalán nem szimpatikusak
Valóban van egy olyan felfogásuk a kerékpárról, ami nem megszokott ebben a közegben. Őket egy dolog érdekli: az eredmény. A látványosság náluk másodlagos. Nem szimpatikusak szeretnének lenni, hanem győztesek. Sokat fektettek a csapatba, és ezért cserébe eredményeket, meg izgalommentesen megnyert Tour de France-t szeretnének. Van egy létező pénzügyi fölényük, megvehetik a legjobbakat, így pedig a kiemelt ember a lehető legkomolyabb támogatást kaphatja. El akarják érni a céljukat. Hogy közben nem ők a közönségkedvencek? Na, az számukra nem lényeges.

Ennek fényében mit gondolsz a Froome-ügyről?
Ismerve az ottani szokásokat, és a Sky alaposságát, nem tudom, hogy Froome miért vállalt volna ekkora rizikót. Ő, akit szinte naponta ellenőriznek. Versenyzőként viszont azt mondom, ha nem sikerül hitelesen bizonytania a történteket, akkor meg kell büntetni. Ha másokat eltiltottak ezért, akkor vele sem lehet kivételezni.

Lefevere az új főnököd, érezhetően sokat vár tőled. Szerinte simán nyerhetsz annyit, mint Kittel.
Tényleg gyönyörű dolgokat mondott rólam, de ez abszolút nem ijeszt meg. Mármint az, hogy vannak elvárások. Tavaly volt 9 győzelmem, és 10 második helyem. Ha ezeknek csak a felét megnyerem, már léptem előre. És egy olyan sorral, amit itt kapok, egyátalán nem lehetetlen a dolog. Amúgy meg nem Kittel-pótló leszek. Ő teljesen más stílusú versenyző. A világ legerősebb sprintere, de a sík befutókon kívül, máshol nem nagyon villog. Szerintem én egy fokkal komplettebb vagyok. Nekem mostantól az a fontos, hogy a lehető legtöbb sprintet nyerjem. De egyébként például Kristoffhoz hasonlóan a Flandrián sem érzem magam esélytelennek.

Viszont mostantól lesz melletted egy Gaviria…
Pályan elég nagy ellenfelek vagyunk, a 2016-os vb-n bemutatott viselkedése még a mai napig felidegesít. Amúgy nem hiszem, hogy sok közös versenyünk lesz. Majd mindenki szépen dolgozik a saját sorával. Szerintem egy Quick-Step-színtű csapatnak, simán szüksége van két sprinterre.

DS9F2CUXcAIzeMc

Fotó: twitter

És a Sanremo?
Ki nem álmodik arról, hogy azon a versenyen egy komplett csapat dolgozik érte, és még marad embere a Via Román? De nekem a Sanremo 2018-ban nem élet-halál kérdése. Úgy vagyok vele, mint az olimpiával. Előbb megnézem milyen, és csak aztán próbálom megnyerni. És azt se felejtsük el, hogy erre az egynaposra nem csak ketten vagyunk a Quick-Stepben. Alaphilippe és Gilbert sem esélytelen. Amúgy meg inkább ott vagyok Gaviria mellett, minthogy tv-ből nézzem a versenyt.

Mennyit változott Viviani a Rióban látott önmagához képest?
Sokat. Alapból akkor négy kilóval nehezebb voltam. Egy országútra készülő Viviani 80 kilót nyom ki negyvenszer, négy szériában, a pályás pedig kétszázat, háromszor hatos sorozatokkal. Most megcsinálok 10-12 sprint szimulációt egy óra alatt, anno a pályán egy nap alatt 40 álló rajtot gyakoroltam. November óta készülök az új idényre, már jóval több, mint 5000 kilométert mentem.

Megváltozott az életed az olimpiai bajnoki cím óta?
Ha olimpiai bajnok leszel, szinte egy új dimenzióba kerülsz. Az emberek felismernek az utcán. Ez számomra teljesen új dolog volt. Megállítanak, elmesélik, hogy mit csináltak épp, amikor nyertél. Emlékeznek a pillanatra és ez hihetetlen érzés. Sokan mondják, hogy elsírták magukat a győzelmem miatt. Mikor buktam, többen megdobálták a tv-t és káromkodtak :) Mindenkinek van valami története. Aztán ott vannak a személyes kapcsolatok. Megismerkedtem például csomó más olasz sportolóval. Sofia Goggia, Peter Fill. Velük több eseményen összefutottam. Vagy ott van Greg Paltrinieri. Vele tök jóban lettünk.

Szóval készen állsz arra, hogy nagyobb lesz a felelősség, és nőni fognak veled szemben az elvárások?
A lehető legtöbb sprintet szeretném nyerni. Csak ez foglalkoztat. Most vagyok a legjobb korban, szóval itt az ideje annak, hogy a pálya után az országúton is robbantsak egy nagyot.

 

(Forrás: CdS/Tuttobici)

Related Posts

 • Rodzsa

  Mit művelt Gaviria pályán? Mire utalt Viviani?

  • Trozsák

   Saganos vagy. Neked ezek a gyilkossági kísérletek az ellenféllel kapcsolatban természetesek. De kérdezd meg Durbridge-et
   Mivel TE a Sagan színvonalhoz szoktál így természetes hogy nem veszed észre az ilyet. Sagan is simán lekönyököli a másikat majd elcsodálkozik hogy ez nem fér bele…

   • Rodzsa

    Mi van? Lövésem sincs az esetről, azért kérdezem, nem akartam ironizálni. Te ellenben rögtön a rosszat feltételezed a másikról. Az ilyen barmok miatt mint Te, hagyom itt ezt a fórumot. Sziasztok!

    • Trozsák

     Durbridge-et meg talán Mezgecet földhöz vágta Gaviria, ennyi történt. Profi munka volt. Olyan Saganos etikátlan.

     • Szem

      Te inkább ne beszélj etikáról…

 • Szem

  Sky fölény…, de azért teker a QS-ben egy Viviani, Gilbert, Gaviria, Alaphilippe, Stybar, Jungels, Capecchi, Sabatini, Morkov, Lampaert, Terpstra és a Contador által felfedezett Enric Mas.

  • Trozsák

   Ebből említésre méltó Viviani mondjuk top3-ra, de győzelemre csak Gaviria, Gilbert, Terpstra, Alaphilippe és Stybar… A többi sehol nem tényező.

   • Tóth Ati

    Lampaert sem? Nyert 1 szakaszt a Vuelta-n, 1 klasszikust és ő Belgium időfutam bajnoka.

    • Trozsák

     Jövőre nem lesz tényező. Max megint nemzeti ITT de ennyi. VB ITT-n hol volt?
     A leggyengébb volt a Belga keretből…

     • Tóth Ati

      Az minden volt csak nem klasszikus időfutam pálya.
      Nálad Terpstra nyerő ember, holott tavaly nem nyert semmit.

     • Trozsák

      PR győztes a raklo testvérem!!!
      Nem csak az elmúlt évet kell nézni!!

     • Tóth Ati

      Honnan tudod, hogy Lampaert nem nyert rangos klasszikust? Még csak 26 éves.

     • Trozsák

      Az az érzésem róla hogy egy olyan szót keresünk vele kapcsolatban ami T-vel kezdődik, majd E-vel folytatódik és “hetségtelen”-el végződik!

     • Tóth Ati

      Persze, mert 2016-ban egy ritka tehetséges vízhordó nyerte a PR-t.

     • Trozsák

      Boonen fasz volt… későn indította a hajrát…

     • horvathpeter

      Annak a ritka tehetséges vízhordónak több eredménye van a klasszikusokról mint a Lampaert Mónikának. Idén is ott volt a Roubaix-n a legjobbak között, Lampaert meg hol volt? 80-ba se.

     • Tóth Ati

      Hayman-nel semmi gond, örültem a győzelmének.
      Lampaert csak 26 éves, most következnek a legjobb évei. Amúgy 24 évesen Top 10 volt a PR-n.

   • Rodzsa

    Terpstra és Stybar csak akkor tényezők, ha egyedül érkeznek a célba.

    • Trozsák

     Igen! De őket imádom! Néha megcsinálják! Olyanok mint Manificat meg Sundby a sífutásban. Nem tudnak hajrázni, és tömegrajtot csak akkor nyernek ha otthagynak mindenkit.
     Ezért lenne igazságos ha lenne macskaköves időfutam is!
     Mondjuk Paris-Roubaix előtt vagy Flandria előtt lenne egy 60-70 km-es egyenként indításos macskaköves időfutam lásd sífutás…
     Vagy egyik évben bevállalnák hogy a 260 km-es Roubaix vagy Flandria egyenként indításos lenne mezőny verseny, tömegrajt helyett @tthati:disqus mi a szakmai véleményed testvérem?

     • Tóth Ati

      Szakmai! Ez jó. 😀
      Fogalmam sincs. A tavaly a női versenyen Marseille-ben próbálkoztak hasonlóval. A hagyományok miatt erősen kétlem, hogy valaha is sor kerülhetne ilyen versenyre. A francia és belga szurkolók darabokra tépnék a szervezőket, ha ezt megpróbálnák. Én a PR esetében nagyon nem örülnék a Flandria meg nem érdekel. Tőlem azt csinálnak a szervezők a versennyel, amit csak akarnak. Idén már úgysem fogom nézni.

   • Szem

    A lényeg, hogy a QS is ki tud állítani akár 2 bivalyerős sort, és mégis csak a Skyon kérik számon a pénzügyi fölényt, és az igazolásaikat.

    • Trozsák

     QS hova tud?
     Sky háromhetesekre, QS meg Sprintbe felsőközép kategóriás Gaviria-val, középkategóriás Vivianival.
     Ardenneki egynaposokat felsőközép Alaphilippe, Gilbert már egyre gyengébb az Ardennekben évek óta.
     Északi
     macskaköveseken oké Stybar, Gilbert, Terpstra nagyon jók imádom őket,
     nagyon is, talán egy szint GVA és Sagannal! Stybarnál szerencsétlenebb
     ember nincs… Nem nyert még se Roubaix-t se Flandriát… Pedig nála
     jobban senki nem érdemelné meg!

     razs remélem kiegyenlíti ez majd valamikor Stybarnál is magát…

     Mert ilyenen elbukni Flandria győzelmet hogy kilazul a macskakövön a műfoga és féloldalasan lógott a szájába… Több Corega kellett volna akkor már Flandria győztes lenne! De Roubaix ugyanez… Évek óta van EGY valaki aki lehajrázza. Vagy egy néző löki fel lásd mikor Cancellara-Vanmarcke volt az 1-2 és Stybar a 3. Na akkor is Stybar ott volt velük, kibírta a szektorokat erőben talán a legjobb volt erre fellökte egy néző…

     Háromhetesre meg semmi, egy top10-es madár Jungelsszel mit akarnak? Semmire nem jó az a raklo…

 • razs

  Amikor néha egy-egy felháborító hír kapcsán azt hiszem, hogy ennél már tényleg nincs lejjebb, mindig van:

  “Nyolcéves eltiltást kapott Szuzuki Jasuhiro japán kajakos, miután kiderült, doppingszert csempészett vetélytársa italába.”

  • macbookproapple

   Ilyenért én örökös eltiltást adnák az illetőnek.

   • Trozsák

    Miért? A cél szentesíti az eszközt… Nehogy már…
    Hány éves vagy testvérem? Gondolom szoktál csajozni. És gondolom mindig őszinte vagy a csajjal….
    Természetes hogy nekik is hazudunk hogy megfektessük őket… ugyanígy a dopping… ott is csalnak hogy eredményesek legyenek… ugyanúgy próbálunk mókolni valamit az élet minden területén…
    Tudta, hogy a másik erősebb és csak így lehet eredményes, hát megpróbálta…
    Te is gondolom mindig nyíltan őszinte vagy egy csajhoz mikor odamész őket leszólítani….
    Ezt a szentéletűsködést hagyjuk már a fenébe…
    Persze, minden ember szűzen házasodik meg példamutató értéket él… na persze…. hagyjuk már ezt a balfasz képmutatást már elnézést kérek mély tisztelettel….

    • macbookproapple

     mindkettő téren van hazugság, de azért van némi különbség. A dopping az egy dolog. De ez nem sportemberhez méltó viselkedés. Tisztelni kell az ellenfelet. Másfelől meg mindenki azt szed amit akar, de ilyet nem teszünk senkivel sem….

     • Trozsák

      Hány éves vagy? Hány csajod volt már?
      Hogy szólítottad meg őket? Hogy kezdtél el ismerkedni velük?
      Mindig szentéletű voltál gondolom… @respekt úr segíts nekem mély tisztelettel….

     • macbookproapple

      Előbb kezdenék el cuccolni, minthogy egy versenyzőtársamnak adjak be fű alatt valami szart, csakhogy lebukjon. Milyen ember az ilyen ? Ezekszerint neked ez nem okozna gondot.

     • Trozsák

      https://www.youtube.com/watch?v=FsrYhh4qoKE
      “disgraceful, he is an absolute pig.. that was awful”

      Plato ki akartak lökni Neal-t hogy ne szerezzen pontot, a bajnokságban a riválisa.
      Jason Plato szurkoló vagyok egyébként!
      Hagyjuk az álszent dumát a cél szentesíti az eszközt…

    • razs

     Szerintem elég baj, hogy ilyen torz erkölcsi mércéd van, hogy még saját magaddal sem vagy konzisztens.

     Gondolom akkor az is belefér, amikor az amerikai műkorcsolyázó megverette a riválisát vagy amikor az egyik motorversenyző edzésen átnyúlva meghúzta a riválisa fékét és utóbbi bukott miatta, mert ‘a cél szentesíti az eszközt’.

     Akkor Sagan is nyugodtan könyökölje a kordonnak Cavendish-t legközelebb is és ne érdekelje, hogy az összetett esélyesek buknak-e miatta. Mert Neki a szakaszgyőzelem a cél.
     Illetve Nibali legközelebb saját maga rántsa a hófalnak Kruijswijk kormányát, mert Neki pedig az összetett győzelem a célja. Tök mindegy, hogy a hollandnak milyen csontja törik el.
     Ezzel szemben anno milyen sportszerűtlen volt az Astana, amikor 2014-ben Contador bukása után csak 20 percet mentek lassabban, holott teljesen meg kellett volna várni. Egy pezsgősüveget kellett volna hozzájuk vágni! Meg Valverde is egy féreg, mert amikor a Ventoux szakasz elején a Sky segítők bukása után nem várt volna.

     Nálam M. Schumacher kilökései sem férnek bele. De az mondjuk igaz, hogy M. Schumacher és Lance is pont az a gátlástalam ember volt, amivel a 7 címüket megnyerték. Aki amúgy gyors, de galamblelkű, azt sajnos eltiporják az ilyenek. Pl. Hill vagy Rosberg sem véletlen, hogy csak 1-1 VB címet nyert. De én inkább szeretnék este is tudni a tükörbe nézni, nem akarok más hátán felkapszkodva vagy Őt a víz alá nyomva érvényesülni. De a mai világban sajnos azt látom, hogy “velem van a baj”, de én csak azért sem leszek egy törtető g*c*.

     Én szívesen dolgozom egy olyan helyen, ahol mondjuk néha poénból elforgatják 90 fokkal a monitorom vagy leragasztják az optikai egeremet. De nem akarnék egy olyan helyen dolgozni, ahol attól kell rettegnem, hogy valaki odaül a gépemhez olyat csinál, amivel szándékosan kirúgat. Egy sportolónak se attól kelljen rettegnie, hogy ki mikor, mit csempész az italába. Se az öltözőben, se az étteremben, sem a moziban, sehol.

     Az meg hogy valakinek az italába belecsempészel valamit, az esetek 99%-ában egy ennél komolyabb bűncselekmény előkészülete (az 1% kivétel mondjuk az, amikor egy pici gyerek nem akarja bevenni a rossz ízű gyógyszert és a szülei belecsempészik az ételébe, hogy meggyógyuljon). Lásd a parti drogok utáni erőszakoskodást, vagy a japán csávó esetét. Szégyen, hogy bármi ilyen valakinek belefér az erkölcsi mércéjébe.
     Az olyan dolgoról nem is beszélve, hogy az illető érzékeny lehet bármire, tehát bele is halhat abba, amit a tudta nélkül elfogyaszt. Manapság annyi féle allergia van: laktóz, glutén, mogyoró, … stb. Az ilyet teljes joggal tiltsák el örökre, tényleg se csak 8 évre.

     Valószínűleg velem van a baj, mert szerintem egy társkeresés vagy álláskeresés esetén is azt kell mondani, ami az igazság. Én eddig mindig így tettem. Ha a szüleiddel / albérletben / koleszban laksz, ha BKV-val jársz, ha nincs autód, akkor azt, ha nincs nyelvvizsgád, nincs 3 év munkatapasztalatod, nem értesz a web fejlesztéshez, akkor pedig azt. Ha nem teljesítem a feltételeket, akkor nem érdemlem meg, hogy az illető párja / alkalmazottja legyek és akkor keresek tovább. Vagy legközelebbre teljesítem a hiányzó feltételeket és úgy megyek vissza. Nem tudom mi szükség van a mániákus hazudozásra.

     Sőt azt vallom, hogy egy egyedülálló pasi nyugodtan ismerkedjen ahogy akar, de az én szememben férfiként legalább akkor patkány, aki a párját a háta mögött, a tudta és beleegyezése nélkül megcsalja és a szédített nő előtt pedig elrejti a jeggyűrűjét, mint sportolóként amilyen patkány az eltiltott japán.
     Én még ha tudom, akkor a jótékony hazugságokat is szoktam kerülni: “de örülök, hogy látlak”, “nagyon csinos vagy, drágám”, “de finom, amit főztél”. Ha valaki valamiről megkérdezni a véleményem, akkor szerintem az a legjobb, ha őszintén megmondom Neki.

     • Trozsák

      A kettő között van az igazság.
      A kilökéseket, meg a Sagan féle könyökléseket utálom, amikor a másik sportoló sérül bele. De nem tudom én az étterembe is szólok a pincérnek hogy ha nem előttem bontja fel az italt hogy kérem hozzon egy másikat amit itt bont ki és itt önt ki, én erre rá vagyok állva teljesen nekem lehet ez azért természetes, mert ez felénk Magyarországon megszokott dolog.

      A várás az nálam más dolog. A várás szintén egy régről megszokott dolog. Ami a múltban is természetes dolog volt.

      Mint ahogy régen felénk az is megszokott volt hogy ha nem vigyázol magadra a szórakozóhelyen akkor így jársz… Akkor ez van… Nagyon szomorú dolog és nem tudom a mai napig jellemző dolog-e de ez volt régen a megszokott. Az ilyen érzékenységekbe meg allergiákba amiket írsz én nem hiszek, szerintem ezek felvett dolgok mint az hogy valaki vegetáriánus hogy kitalálja hogy nem eszik húst ugye ez sajnos régen is volt manapság meg már kitalálják hogy nem ehetnek vajat, lisztet, kenyeret, mogyorót stb és felvesznek ilyen álbetegségeket a fiatalok miközben semmi bajuk. Én ezekben a betegségekben nem hiszek. Nekünk miért nem volt semmi bajunk? Mi ettünk meg eszünk mindent és semmi bajunk, teljesen egészségesek vagyunk, pedig eszük húst, lisztet, meg minden ilyen hülyeséget amit a mai fiatalok már nem akarnak enni kitalált álbetegségekre hivatkozva.

      Szerintem nem probléma ha nem mondasz állásinterjún igazat, vagy raklinak igazat. Pl. ha minden műgyűjtő igazat mondana most nem lenne 1 múzeum sem… Múltkor írtam az értékbecslős dolgokról hogy lefizetik hogy az árut tizedannyira értékelje mint amennyit tényleg ér, 3 millió helyett 300 ezerre cserébe kap 1 milliót így a múzeumtulajdonos 1.3 milliót fizet miközben eredetileg 3-at kellett volna. Vagy a lopott könyvek, lopott műtárgyak, stb… Ezért is utálom a múzeumokat mert tudom azt is hogy működik.
      De nagyon sokszor van olyan hogy kénytelen vagy hazudni ha sikeres akarsz lenni, eredményes akarsz lenni.

    • Márton Farkas

     sportot ne keverd a nőkkel semmi köze hozzá!!!!!!!!! Ez nem szenteskedés… neked belefér egy két dolog nővel saját dolgod… de ne hasonlítsd már légyszi a szándékos csalást, egy nőhöz.
     A cél szentesíti az eszközt? ez belefér, de ha valakinek fosnia kell, vagy defektet kap vagy bukik, akkor meg kell várni??? nyerni kell és a cél szentesíti az eszközt, ilyenkor is.. nem tudom ki az álszent… ja gondolom jössz az iratlan szabállyal… az nem iratlan szabály hogy a más italába nem teszünk doppingot, vagy bármi mást???
     Ez volt az utolsó hogy ilyen kommentre reagálok meg a politikai fűszerezésüekre, mert ez sport és ne mossuk össze a kettőt… mert hoyg írod az egyébdolgokat a régi nagoykkal stb azt még lehet mondani te igy látod ők a kedvencek oké, de nőkhöz hasonlításhoz, politikához sztem semmi köze… nyilván te attól még írod de ez sport oldal és néha jó lenne elgondolkoznod hogy egyyszer felháborodsz a sportszerűtlenságen, máskor meg cél szentesíti az eszközt
     Szép napot!

  • horvathpeter

   És aki klenbuterolt csempészett Contador marhahúsos szendójába, aztat mikor tiltsák már el?

   • bobek

    Igen! egy egész havi adagot rakott bele! Kapjuk el!

  • bobek

   Ajánlom megtekintésre (ha még nem látta valaki) Ben Jhonson dok filmet. Elég érdekes.

  • GzsakSam

   Lehet, hogy sündörgött valaki Froome körül szeptember 7-én? 😀

   • Trozsák

    Ugyanmár testvérem…

  • Trozsák

   ÚJABB SPOILER!
   AKI MEGNÉZI MEGTISZTEL, AKI NEM AZ MEGÖRVENDEZTET!

   Nehéz ez… egyrészt kurvajó! És kormánykitüntetést neki mert egy zseni.
   Másrészt alapelv hogy egy diszkóba se hagyod hátra a piádat nehogy valaki bedrogozzon és kiraboljon… Bár nem tudom lehet elmúltak azok az idők mint amilyenek a mi időnkben voltak hogy bedrogozták egymást meg stb… mi a diszkóba is verekedni jártunk nem ismerkedni, mai fiatalság már más…
   Úgyhogy ez főleg a vetélytárs hibája, aki hátra hagyta az italát, nem azé aki bele tette.
   Én is kénytelen voltam egy jó haveromat, barátomat annak idején leoltani a sárga földig mert ráhajtott arra a csajra akire én is rá akartam Respekt Domokos úr ezt neked mondom csak Spoiler alatt hogy azzal az adott hölggyel egyébként a NYÍLT utcán egy elsőbbség adás táblának dőlve, támaszkodva lettünk egymáséi éjszaka a sötétben tehát a cél szentesíti az eszközt…
   Amúgy elhagytam a zakómat az említett éjszaka alatt annak idején na jó szerencsére akkoriban még nem ilyen 20-30-40 ezer forint volt egy öltöny úgyhogy vettem másikat rá egy hétre.
   de az említett akció után sajnos a zakómat nem sikerült megtalálnom

   • Respectvv4laci

    Zseni köszönet az eltakart részért ! Zseni ez az ember!

 • horvathpeter
  • Tóth Ati

   Nem rossz! Ez első verseny, amit igazán várok. Az a 16 kilométeres hegy elég kemény lesz a szezon elején. :)

   • Szem

    Kiváncsi leszek Barguilra a pro conti sorral a háta mögött milyen eredményt tud elérni az egyhetesen.

    • Tóth Ati

     A Sunweb-ben sem kapott sok segítséget. Szerintem jó lesz.

   • horvathpeter
    • Trozsák
     • horvathpeter

      Ez rakló zene.

     • Trozsák

      rövid o!
      Raklo!
      Az a (nem cigány) fiatal fiú, fiatal férfi.

     • Trozsák

      vagy úriembert is jelent ha többesszámba mondod.
      Raklok. Úri család, azokra is használjuk.
      “megyek a raklokhoz” az pl. megyek az úri családhoz, gazdag családhoz. Ezt jelenti.

      Olyan mint magyaroknál az ember.
      Hogy ezt használjuk férfiakra is hogy “az emberem nyírja a füvet” meg használjuk általánosságban is férfiakra-nőkre is hogy “sok ember van a szórakozóhelyen” ott ezt nem csak a férfiakra értjük, hanem ugye a nőkre is.

     • Trozsák

      Ebbe az esetben a raklo zene az az úriemberek, gazdagok, fehér emberek zenéje.

     • Trozsák

      Ez például nem raklo zene, hanem a mi zenénk:

      “Én vagyok a fekete ember és te vagy a fehér
      Te kölyköd már jól lakott, de az enyém enni kér
      Én vagyok a sötétség és te vagy itt a fény
      Büszke lehetsz, te kiválasztott felsőbbrendű lény”

      https://www.youtube.com/watch?v=KUbQaRvPSUk

   • Trozsák

    Ez egy 1550-1570 VAM körül ideálisan megtehető kb olyan 39 perc alatt.
    @horvathpeter:disqus tudsz ennek a hegynek KOM-ot valahol more?

    https://www.cyclingcols.com/profiles/SaintMartinW.gif

    • Tóth Ati

     Prato Nevoso szint és nehezebb, mint a Monte Jafferau (Giro) vagy a La Rosiere (Tour). Szóval, így az év elején nem egy könnyű hegy.

  • Trozsák

   Csak 18 km időfutam, csak 6%-os a királyetap hegyi befutója.
   Köszönjük szépen ezt se kell(ene) megnézni de úgyis akkora fanatikusak vagyunk hogy ott leszünk és nézni fogjuk… pedig ha minket eltakarítanának akkor jönne változás. Amíg vagyunk páran idióták és leülünk és megnézzük ezt is, a modern kerékpárt addig nem fognak változtatni, nem fog visszatérni az igazi országúti kerékpár, a régi színvonal. Az akkor térne vissza ha mi karakánabbak lennénk és nem ülnénk le megnézni a mai szemetet…