Fa Nándor társa hihetetlen: a háborgó tengeren épített árbócot!

shadow

Conrad Colman, Fa Nándor korábbi társa örömmel tudatta Facebook-oldalán, hogy sikerült megjavítania az árbócot és a vitorlát, így tovább folytathatja útját a Vendée Globe földkerülő vitorlásversenyen a cél, Les Sables-D’Olonne felé.

Az új-zélandi hajósnak múlt pénteken majdnem tőből kitört az árbóca a verseny 96. napján, aminek következtében két lehetősége maradt: vagy feladja és bevontatja magát Portugáliába, vagy megpróbál valamit kezdeni a helyzettel, és pótolja a sérült részeket. Colman ez utóbbit választotta, ám mint kiderült, azóta súlyos élelmiszerhiánnyal küzd, úgyhogy sietnie kell. Ez azonban nem egyszerű, hiszen a szűk egy hét alatt összeeszkábált pótárbóccal és pótvitorlával közel sem olyan gyors a haladás, mint az eredeti alkatrészekkel.

A munkát nehezítette, hogy az óceánon folyamatosan 7-9 méteres hullámok támadták a hajóját, és sokszor volt olyan nagy a szél, hogy abba kellett hagynia a varrást. Colman kedden jelezte a csapatának, hogy elkészült, és nekivág a maradék 700 tengeri mérföldnek. Célba érését a jelenlegi tempójával jövő hét végére lehet várni.

Related Posts

  • SnowAngel

    Ez hősies dolog volt, nagyszerű teljesítmény, bravó! Nagyon szurkolok neki, hogy ne kelljen feladnia.