Gondolkodós napok jönnek

shadow

Ha van versenyző, akinek ezekben a napokban nagyon jár az agya, akkor az pont ő.
Vincenzo Nibali gondolkodik. Bár lehet, hogy magában már tudja a választ. Ha minden igaz, akkor ezt december 14-ig, el is árulja nekünk. Giro vagy Tour. A kérdés “csak” ennyi.

Mert esetében jövőre egy dolog biztos: ez pedig a világbajnokság. De mi lesz az olasz körrel? Hisz ismét lesznek szicíliai szakaszok. Vagy esetleg újra megpróbálja a Tourt? Ahol olyan útvonalat sikerült kijelölni, ami feküdhet neki. Ráadásul Froome Girózik, így itt lenne a nagy esély. A felkészülés mindenesetre elkezdődött, a Bahrain-Merida ugyanis a következő két hetet Horvátországban, Hvar szigetén tölti.

 

Kezdjünk egy aktuális kérdéssel: manapság van realitása a Giro-Tour duplának?
Nem vagyok biztos benne, hogy Froome tudja, mire vállalkozik. Én 2016-ban megnyertem a Girót, aztán jött Tour, igaz, nem az összetettért mentem. Már úgy is durva volt a három hét. És ugye ott van előttünk Contador példája.

Igen, de a Sky azt mondja, hogy ha idén sikerült egymás után két nagy kört nyerni, akkor most miért ne lehetne megpróbálni…
Senki ne értse félre amit mondok, és minden tiszteletem a spanyol körversenyé, de azért az nem a Giro. Most tegyük félre a történelmet és az útvonalat. Egy dolog biztos: az év első háromhetesén vagy a legjobb formában. De a Giro esetén ott az időjárás-faktor. Olaszországban májusban nem tudod megmondani, hogy mi vár rád másnap. Főleg nem a hegyekben. Ettől igazán nehéz a verseny.

Nibalinak jobb lenne egy fáradt Froome-al találkozni a Touron?
Bárcsak egy fáradt Froome jönne a Giróra:)

000_UP6PV

Fotó: Europress/AFP

A következő év a vb-ről is szól. Túl messze van, hogy érdemben beszélgessünk róla?
Olyan szempontból nem, hogy az lesz az egyik legfontosabb feladatom 2018-ban. Több egynaposon szeretnék indulni, ilyen a Liége is. Ha indulok, akkor legyen esélyem a győzelemre. Másként nincs értelme rajthoz állni.

Sanremo?
Hááát…ameddig ilyen a vége, és csak a Cipressa meg a Poggio van benne, az a sprinterek versenye.

Érkezett hozzátok Pozzovivo. Mennyit erősödött a Bahrain-Merida? Veszélyesek lehettek valamennyire a Sky-ra?
Én nem csak rájuk hegyezném ki az egészet. Ott van például Quintana és az ő sora. Szerintem Nairo lesz a versenyző, akit le kell győzni a sárga trikóért. Domenico nagyon kellett a sorunkba, de például visszatér Navardauskas, aki sokat volt sérült. Mi biztosan erősödtünk.

Beszéljünk egy kicsit a többiekről. Aruval szerinted mi lesz jövőre?
Amióta profi, még nem váltott csapatot. Ilyen szempontból tehát egy szokatlan helyzetben lesz. De az biztos, hogy a távozása miatt, új ingerek érik, és így többet kihozhat magából.

És mi a helyzet az olasz fiatalokkal? Például Mosconnal.
Szerintem ha van olasz versenyző, akinek reális esélye lehet a Roubaix-n, akkor az ő. Nálam Gianni egynapos menő. Sokkal inkább látom ebben jónak, mint valamelyik körversenyen.

De akkor ki lehet a jövő nagy háromhetes menője?
A legfiatalabbak közül én Bernalt mondanám.

000_UP64V

Fotó: Europress/AFP

Te viszont nemrég múltál harminchárom. Mit csinálsz azért, hogy bírd a tempót, akár a tíz évvel fiatalabbak ellen?
Próbálok okosan készülni, minden részletre odafigyelni, és feleslegesen nem kicsinálni magam. Telente például nagyon hasznosnak gondolom a montizást. Úgyhogy azt is csinálom.

Valami egyéb extra?
A lakásomhoz közel van egy emelkedő, a Bré, az hasonló meredekségű, mint helyenként a Zoncolan. Oda szoktam eljárni.

Jó ideje Luganóban élsz. Jó ötlet volt odaköltözni?
Teljes mértékben. A feleségem és a kislányom is kiválóan érzi magát. Lassan lehet, hogy nagyobb házba költözünk.

Emmával először talán a 2014-es Tour eredményhirdetésekor találkozhattunk, amikor pár hónapos volt. Most már jóval nagyobb, hogy bírja az apuka sok utazással járó munkáját?
Neki a kerékpárhoz még csak annyi köze van, hogy néha nézi a tv-ben. Még meg kell tanítanom tekerni…

(Forrás: Tuttosport)

Related Posts

 • tomi

  Bízom benne, hogy ez befolyásoló tényező lesz:
  Egy dolog biztos: az év első háromhetesén vagy a legjobb formában. De a Giro esetén ott az időjárás-faktor. Olaszországban májusban nem tudod megmondani, hogy mi vár rád másnap. Főleg nem a hegyekben. Ettől igazán nehéz a verseny.

 • snookerista

  Megnéznék egy Froome Nibalit a Giron. Touron pedig egy Dumoulin Quintanat .

  • Háromhetes menő

   Sima Froome és sima Dumoulin győzelem lenne.
   Urant ne becsüljétek alá! A Touron most szerintem ő lesz a legjobb!! Fáradt Froome-ot üti. Quintanat üti. Ha Dumoulin oda megy akkor van csak baj, meg ha Porte végigmegy. De ha Dumoulin is Girozik és Porte nem megy végig ismét akkor Urannak néz ki ez a Tour szerintem. Quintana-t 2014-ben is ütötte volna ha nincs neutralizációs lejtmenet..

   • snookerista

    Porte úgy nem fog végigmenni hogy ne történjen vele valami. Urannak formája nagyon váltakozó én szurkolok neki, mert ő nem rossz időfutamba és akkor lehet egy végletekig izgalmas tourunk

    • Tóth Ati

     Nem szabad Froome-t leírni. Fáradtan is kemény ellenfél lehet.

     • Háromhetes menő

      Nem lesz. Touron, Giro után nem. Ha csak fel nem adja a Girot. Akkor oké. De ha Giron végig megy, 100%-ban összetettre koncentrálva, és nem Landásan, akkor kizárt, hogy Touron is esélyes lesz.

     • Tóth Ati

      Nem tudhatod. Tudom Contador és Quintana nem járt sikerrel, de Froome még náluk is nagyon eséllyel indul.

     • Háromhetes menő

      2011-es Contador sokkal-sokkal jobb volt mint ez a Froome. És neki sem sikerült. Froome-nak Giro után a Tour biztosan nem fog.

     • Tóth Ati

      Szerintem egyáltalán nem volt jobb, ebben biztos vagyok.

     • Szem

      Pf… A 2011-es Contador baromi jó volt, és meg is nyerte a Girot, aztán a Touron megint nem tudta irányítani a biciklijét.

      Másrészt az egy 2011-es mezőny volt, most meg egy 2018as mezőny lesz. Contador mögött nem volt olyan profi csapat, mint most a Sky Froome mögött.

      Szerintem semmi értelme összehasonlítani Contadort, és Froomeot a dupla tekintetében, Quintánával meg aztán végképp semmi értelme, mert neki a Unzué a csapatfőnöke, aki vagy egy istenadta zseni, vagy a világ legnagyobb balfácánja. (ez még nem derült ki)

     • Háromhetes menő

      Szerintem már kiderült. A világ legnagyobb madara..

     • horvathpeter

      Azert neki van edzokent messze a legtobb Tour gyozelme a mezonyben. Az EPOhoz azert meg ertett.

   • razs

    Amúgy Uran vagy Porte nyilatkozott valami teljesen egyértelműt a szándékról a jövő évi háromheteseken, vagy csak az idei programjából következtetsz arra, hogy jövőre is megismétli?

    • Háromhetes menő

     Idei év alapján következtetek. Szerintem tuti Tour mindketten.

   • tomi

    Szerintem olaszban Nibalit nem győzné le Froome, főleg nem 34 km igazi dőfutammal, ott percen belül maradna a cápa és neki annyi lenne a hideg hegyekben.

    • Háromhetes menő

     Froome valószínűleg vagy jobb vagy egy szint Dumoulinnel. Dumoulinnek 2 és fél perces hasmenés is belefért így is simán nyerte a Girot Nibali előtt. Ha az nincs akkor 3-4 perccel nyer.. És Froome szerintem legalább Dumoulin szintet tud!!

     • tomi

      Csak ott ugye volt 70 km időfutam és végig csoda idő, most a fele lesz és valszeg nem ilyen jó idő.

    • Tóth Ati

     Soha nem győzte le, jövőre sem fogja. Nibali ezt nagyon jól tudja, ezért indul majd a Tour-on.

     • tomi

      Szerintem meg olasz földön legyőzné, mondjuk nekem csak egy a lényeg, hogy Froome véletlenül se legyen rózsaszínben Rómában.

     • Tóth Ati

      Nem vitás, hogy másképp gondolom. Akkor nyerjen Pinot. :)

     • Mike B.

      Tirreno 2013
      Persze egy 3hetes GT, főleg 5 évvel később teljesen más kávéház. Én se fogadnék rá, hogy legyőzné.

 • horvathpeter

  Vajon azért 14-ig jelenti be, hogy a Star Warst már nyugodtan tudja nézni?

  • Satya

   Valószínű, meg nem csak ő, hanem a Nibali rajongók is.

 • Tóth Ati

  Biztos vagyok benne, hogy a Tour-on fog indulni és Dumoulin is.

  • Háromhetes menő

   Dumoulinben én nem vagyok biztos.

   • Tóth Ati

    ITT, TTT neki kedvez és ő valószínűleg jól megy a pave-n. Egyértelmű a Tour sokkal jobban fekszik neki. Bár, szerintem neki nem kellene nézni, hogy milyen az útvonal, hiszen 3hetes menő.

    • Háromhetes menő

     Froome nagyobb kihívás. Én a helyében Girora mennék, hogy megüssem Froome-ot. Jampiskodjak.

     • Tóth Ati

      Te is tudod, hogy 45 kilométer kevés lesz. Persze meg lehet próbálni, meg hátha Froome megbetegszik, de igazából nem látok esélyt rá, hogy Dumoulin legyőzze őt. 70-80 kilométer időfutam esetén más lenne a helyzet, esetleg kevesebb hegyi befutó is Dumoulin-nek kedvezne.

     • Háromhetes menő

      Lankásabb emelkedők mint a Montevergine pl na ott is Dumoulin hajrája inkább jobb, 10 jóváírás + pár mp külön időt ott meg az ilyesmiken adhat. Wattmérővel meg ha ilyen 20-30 mp hátránnyal kivédekezi a hosszú hegyeket elég lehet a 45 km időfutam is.
      Jövőre 2 és fél percet nem adhat ajándékba Froome-nak, az teljesen biztos.

     • Tóth Ati

      A Cervinia is lankásabb a Mont Jafferau pedig olyan körülbelül mint az Oropa. Etna, Zoncolan és a Prato Nevoso lehetnek Froome hegyei. Igazából nagyon kemény befutó csak Zoncolan és az Etna lesz.

     • Háromhetes menő

      Cervinia is Hesjedalé volt 2012-be is, aki inkább magasabb, izmosabb, TT-sebb alkat és nem Purito/Scarponi/Basso mentek jól rajta!!! Ott is simán Dumoulinnek kéne jobbnak lenni nem Froome-nak.

     • Tóth Ati

      Talán 2 kilóval könnyebb Froome, ez elhanyagolható különbség.

     • Háromhetes menő

      Prato Nevoso meg Sastre hegye!!! Ott kezdte el 2008-ban amit az Alpe d’Huez-en fejezett be. A TT menők kivégzését!! Cadel, Menchov.
      Nekik még nem volt wattmérőjük. Ők megkapták a közel 4 percet 2 szakasz alatt akkor.
      Menchov 3:10
      Cadel 3:02
      Kettő szakasz alatt…. :)

     • Tóth Ati

      Sajnos Frank és nem Andy volt a kapitány. Ellenkező esetben, lehet Sastre nem nyert volna Tour-t. Az Alpe d’huez-n Frank szenvedett, Andy meg szinte nyugodtan tekert. Párszor próbálta biztatni a bátyját, nem sok sikerrel.

     • Háromhetes menő

      Majd ha ilyen lesz a modern kerékpár is mint amilyen 2008 körül volt akkor fogják megérteni a fiatal barátaink hogy én miről is panaszkodok állandóan…

     • Szem

      Mindenki tudja, hogy miért panaszkodsz. Mert te soha, semmit nem tettél le az asztalra, és a feszkót, ami felgyülemlett benned, most így vezeted le. Nem egy nagy cucc, hogy szerencsétlen vagy.

     • Háromhetes menő

      Én büszke vagyok arra amit elértem!! Azért panaszkodok mert a hobbim, amit szerettem egykor nézni nagyon, az most hanyatlik. Nincs színvonal.. Én azért vagyok sokszor ingerült és ideges.

     • Szem

      Az értelmiképességeid hanyatlanak, nem a sport színvonala.
      Ez két különböző dolog.

     • Brigo

      Nibali is kiosztotta a perceket. 2016 Giro.
      Majka Uran Chaves Jungels Valverde
      2 min fölött midegyik. Legalább…
      Az akkor tehetséges Majka 3,5-t :)

     • Háromhetes menő

      Sztálin is megszüntette az éhezést. Éhen halasztott mindenkit aki éhes volt 😀
      Ilyen áron talán inkább ne… Hogy abba emberek belesérüljenek, belerokkanjanak, vagy akár karrierjük is rámenjen…

     • Szem

      Pedig te mindig ezt hajtogatod, hogy nyugodtan doppingoljanak, dögöljenek bele.

     • Háromhetes menő

      Doppingba nem fognak bele halni… Ha nem Ricco módon csinálják, de még ő sem halt bele… Viszont lejtmenetes bukásba 80-100-as tempónál már hamarabb meghalsz mint ha doppingolsz…

     • Tóth Ati

      És az Alpe d’Huez jövőre? 5000 szint…

     • tomi

      Jafferau rövid, de rohadt meredek, rögtön az a Frejus autopálya alatt indul, olyan 15-16 %- kal és szinte 10 % alá nem megy.

     • Tóth Ati
     • tomi
     • Tóth Ati

      A másik a hivatalos szintrajz.

     • Dumoulin NEM wattmérőzik a versenyen! Sőt, szerintem Froome teljesítményén sem igazán érződne, ha betiltanák.
      Ezt nyilatkozta Tom pár napja:

      “Nem figyelem a wattokat őszintén szólva. Edzés során persze igen, plusz az időfutamok alatt is, hogy tudjam nagyjából mit csinálok, de normál szakaszokon nincs is a kijelzőmön a wattérték.”

      “Mit szólnál hozzá, ha betiltanák?”

      “Nekem mindegy, én nem használom… de miért tiltanák be? Egyes srácok, mint Contador vagy Quintana azt hiszik, hogy bizonyos versenyzők, mint például Froome kizárólag a wattmérőre hagyatkozva tekernek. Szerintem nem, bár ki tudja. Még ha így is van, és Froome csak a wattmérő alapján versenyez, akkor sem hiszek benne, hogy ezzel előnyt szerez. Nem jelent előnyt, így a betiltása nem változtatná meg a verseny képét, kizárt dolog. De tudod mit, tiltsák be nyugodtan, engem tényleg nem izgat.”

     • horvathpeter

      Dehogynem jelent elonyt, mindig tudja hogy mennyivel kell mennie, hogy ne faradjon el. Dumoulin a Vueltan nem hasznalt wattmerot, ott el is faradt, de a Giron biztos hogy hasznalt.

     • Szem

      Viszont ilyen hülyének lenni, mint te biztos nem jelent előnyt az életben.

     • tomi

      Tök jó meglátásaid is vannak, de kérlek ne hülyézz már le mindenkit, simán lehet anélkül is véleményt formálni.

     • horvathpeter

      Tudod, o csak erre kepes.

     • Szem

      Az se vélemény, hogy wattmérő.

     • tomi

      Azért régen aki leszakad az nem nagyon jött vissza és most nem 30-40 évről beszélek, de akár 10 évvel ezelőtt aki megrogyott annak lefőtt a kávé, egy embert tudok akik vissza tudott kapaszkodni az Sastre volt, de ő sem ilyen fél és percekről csak amikor kolbászolt a esélyes csoport végén aztán onnan visszaküzdötte magát.

     • Csakhogy Dumoulin esetében szó sincs megrogyásról, ő csak jól beosztja az erejét. Fölösleges reagálni a lószokra, ha valaki olyan jól megy saját tempót, mint ő.

     • tomi

      De régén, hogyhogy erre nem jöttek rá hogyan kell, mondom Sastre csinált csak hasonlót, de ő sem tudott visszajönni, ha már perc körül volt a hátránya…

     • Azt nem tudom, de az, hogy régen senki nem tudta ilyen jól megcsinálni, nem jelent semmit. Pont azt mutatja, hogy nem igaz a mantra, hogy régen minden jobb volt. 😀

     • Háromhetes menő

      Wattmérő… ennyi a megoldás. Ma se jöttek rá erre hogy hogy kell maguktól, csak felteszik a wattmérőt és követik azt… ennyi a megoldás..

     • horvathpeter

      És anno a Vueltán hova lett a legendás saját tempója? Ja mert egy gép nem mondta neki meg, hogy mennyit kell menni három héten át a győzelemhez és a végén már túlerőltette magát.

     • Ne viccelj már. A Vueltán még messze nem volt olyan erős, mint idén a Girón, de ezt Te is tudod. Várható volt, hogy előbb utóbb megtörik. Most ezt hozod fel ellene? Nem is értem, mi köze ennek a wattmérőhöz? Nyilván nem 3 hétre mondja meg neki, mert ennyi erővel akkor a mezőnnyel sem menne soha, hanem végigtolná egyedül. Nem is boncolgatom tovább ezt a részét, annyira evidens.

      Hová lett a saját tempója? Sehova, ott volt az! Nézz már vissza pár szakaszt… Ugyanaz a klasszikus Dumoulin volt, Áru rengeteg támadásánál leszakadt (utolsó pár hegyi szakaszról beszélek) 10-20 secre, aztán saját tempóban felért. Ha ott nem használt szerinted wattmérőt, akkor saját magad bizonyítod ezzel, hogy a Girón sem. :)

     • horvathpeter

      Sok időfutammenő régen is saját tempóban ment hegyre, lásd Indurain, Wiggins, Uran, C. Evans! Vagy akkor szerinted fejben kiszámolta hogy Quintana centire mikor fog eláradni és még pont meg is veri a hegyen? Na az a klasszikus wattmérőzés volt.

     • Respectvv4laci

      Giron is meg lett volna törve ha topformában lettek volna a nagyok azaz Nairo és VIncenzo. Középszerü hegyimenő világklasszis IT specialista.Idén megy a levesbe

     • Mármint jövőre? Na majd meglátjuk. 😉

     • GzsakSam

      Tavasszal még oda-vissza voltál Nairo-tól, pláne miután nyerte a Tirreno-t, vagy szakaszt nyert a Giro-n… (http://hosszabbitas.hu/kerekpar/es-bringa/ciao-nairo – “Gála! Erődemonstráció! ” – az idézet tőled van.)
      Most meg már nem volt topformában?

     • Respectvv4laci

      De jo ezt olvasni főleg annak fényében ami utana következett vicces:) Áradoztam de a Blochaus utan megtört valami vagy te ugyanazt a formát láttad tőle utana is? Ha ugy ment volna utani is kiosztja őket a picsába igy meg ment a vonatozás.Szánalmas h a szezon talán legnagyobb támadása hegyen ez volt a 3heteseken egy 20masodperces kiosztás mármint GC contendertől nem szökésből.Touron nulla akcio.

     • Háromhetes menő

      Wattmérőzik…

     • Háromhetes menő

      Floyd Landis: Én nem doppingoltam soha, a szüleim úgy neveltek, hogy becsületes legyek, és tisztességes, és soha ne csaljak.

      2006 Tour de France után mondta. Ahol doppingolt, akkor volt a “túltolós” szakasza amikor 8 percet adott a mezőnynek.. Ja és árvaházban nőtt fel :) Azaz nem voltak szülei, nem mondhattak neki ilyet..

      Vagy Contador 2014 Vuelta. Tekerészni megyek, és a 3. héten szakaszgyőzelem a célom, összetett nem érdekel. Végeredmény összetett győzelem…

      Ne dőlj már be ezeknek….

     • Ne keverjük már megint a doppingot a wattmérővel! Landis csalt, így érthető, hogy hazudott. Nem volt más választása.
      Dumoulin miért hazudna? Tegyük fel, hogy wattmérőzik. Mit veszítene azzal, ha elismerné, hogy wattmérőt használ? Semmit. Szabálytalan? Nem. Akkor meg? Teljesen bele vagytok zúgva ebbe a wattmérő dologba, mintha Froome és Dumoulin csak ennek köszönhetően verné agyon a mezőnyt, pedig ez nagy marhaság.

      A Contadoros dologra még annyit, hogy ilyen márpedig van: Dumoulin sem nyerni ment a Vueltára 2 éve, aztán mégis nyert volna, ha legalább egy értelmes hegyi segítője van, de hát sprintersorban ritka az olyan. 😉

     • horvathpeter

      Miért a Girón volt neki? Oszt mégis nyert a sprinter sorral. Nem ezen múlik. A wattmérőn már igen.

     • A Girón még Kelderman kiesése után is sokkal jobb sora volt. Persze nem egy Sky. Viszont olvass utána Dumoulin felkészülésének. 2015-ben még nem gondolkodott összetettben. Rio után kezdett máshogy és másra edzeni, és az összetettre csak idéntől fókuszál. De hidd azt, hogy a wattmérő jelentette a különbséget, amit nem is használt ráadásul. Csak azt nem értem, hogy egy hozzád hasonló okos miért nem ajándékozta akkor meg egy wattmérővel a 15-ös Vuelta előtt? Lehet, hogy már 2x-es Tour győztes is lenne akkor, nem? Ennyire egyszerű gondolom.

     • horvathpeter

      Froome-ot megajándékozták vele és hirtelen a semmiből négyszeres Tour győztes lett. Szal ennyire egyszerű.

     • LOL. Na no comment innentől erre a baromságra. :)

     • Szem

      Ő volt a legjobb? Igen!
      Akkor meg mit vernyákoltok a wattmérőre, az nem hajtja helyettetek a biciklit.
      Karácsonyra veszek neked egy wattmérőt a sarki kocsmáig se leszel gyorsabb, mint Nibali.

     • horvathpeter

      Nibali viszont gyorsabb lesz azoknal, akik nem hasznalnak wattmerot. Hopp!

     • Satya

      Amugy nem árvaházban nőtt fel Landis elvileg

     • Szerintem a Tourra fog menni. Nagyon adja magát. A jampiskodásból már kinőtt. Ha Froome is megy a Tourra, ott megütközhetnek. Arra szerintem a 2019-es Tourig várnunk kell, hogy mindketten pihenten menjenek egymás ellen.

     • Márton Farkas

      ez nem eredménycentrikus, plusz ugysem tudja SZERINTEM elverni Froomet. Bár lehet azt kellett volna írnom tuti nem veri mert hát látjuk a jövőt…. Amugy Porterol valóban elfeledkeztünk… sztem ő lehet nagyon nagy esélyes, ha…. (életében előszőr tudjuk mit nem csinál)

     • Háromhetes menő

      Szerintem képes elverni. Montevergine, Cervinia nagyon Dumoulin hegyei.
      Pratonevoso és Zoncolan ami meg egyértelműen Froome emelkedője.
      És közbe jöhet eső, lejtmenet, bármi bárkinek. Tavaly Dumoulin eldobott 2 és fél percet a semmire Bormioban, ezt nyilván nem teheti majd meg Froome ellen. Nibali és Quintana ellen megtehette.

    • tomi

     Egyébként valaki látta paven jól menni Dumoulint, csak kérdezem? Ping-pong tour esetleg? De tény a Touron van olyan rész ami nagyon fekszik neki ITT, TTT, de pl a sok lejtmenet nem biztos.

     • Tóth Ati

      Mégis miért ne feküdne neki? Idén a Stilfsejoch-on a leggyorsabb? volt lefelé. Eddig nem úgy tűnt, hogy gondot okozna neki a lejtmenet.

     • carolieto

      Ezt már akkor sem értettem, már ha az Umbrail lejtmenetére gondolsz. Mármint azt, hogy a pillangó a leggyorsabb lett volna. A tetőn kisebb volt a hátránya, mint a célban, tehát nem lehetett a leggyorsabb. Max úgy, ha a lejtő csak egy bizonyos részét nézzük.
      Na mindegy, ettől függetlenül nem gondolom, hogy nagyon zavarba lehetne hozni lejtmenetben.

     • Ha jól rémlik Nibali után a 2. leggyorsabb volt. A lényeg viszont az ebből, hogy elég jól megy lefelé is. Nem a legjobb a mezőnyben, de nem hiszem, hogy gondot okozna neki a lejtmenet.

     • carolieto

      Ez lehet, és szerintem sem a lejtők lesznek a gyenge pontjai.

     • Tóth Ati

      Azért tettem kérdőjelet. Egyébként az egy nagyon jó oldal, ott nem szoktak hülyeségeket kivenni. Mindenesetre gyors volt Dumoulin.

     • carolieto

      Gyors, de ha a teljes lejtmenetet nézzük, akkor nem lehetett a leggyorsabb. De nem ezen a néhány másodpercen múlik, nem rossz lefelé és kész.

     • Melyik oldal?

     • Tóth Ati
     • Brigo

      Nem ő nem Froome ilyen szempontból. Szépen bicajozik.

     • horvathpeter

      Vueltán adott anno pavén a népnek, mondjuk másnap el is vesztette a versenyt.

     • Háromhetes menő

      2015 Vuelta Ávila szakasz. De az lehet inkább térkő szerűség.

  • razs

   Én pedig azt remélem, hogy Nibali és Dumoulin is bevállalja Giro-Tour duplát. Úgy, hogy mindhárman (a 3. persze Froome, nyilván) mindkét versenyen az összetettért mennek, egyik sem alibizés vagy felkészülési verseny lesz. :)

   A Tour-t pedig amúgy behúzhatná Porte. De csak azért, mert az idei teljesítménye után én már lemondtam róla és hogy csak azért is pont az ellenkezője történjen. :)

   • Tóth Ati

    Porte győzelme óriási szenzáció lenne, de egyértelműen örülnék neki.

   • Brigo

    Kizárt. VB-t akar nyerni Nibali (én is azt akarom, hogy azt nyerje meg leginkább).

  • horvathpeter

   Hogy besirtok majd, ha mondjuk Nibali bejelenti, hogy a Vueltan indul.

 • Háromhetes menő

  Én Dumoulin véleményét várnám meg Nibali helyében.
  Ha Dumoulin és Froome is Giro akkor egyértelmű Tour.
  De ha Froome Giro és Dumoulin Tour akkor Nibali inkább Girora menjen és bízzon a rossz időben és egy Froome rossz napban és bukásban, ugyanis tavaly már láttuk hogy Dumoulin ellen esélytelen, még úgy is hogy kapott ajándékba 2 és fél percet..

  • Mike B.

   Gondolom akkor, ez vonatkozik Quintanara is (meg Froomeon kivül kb. mindenkire), hisz “tavaly már láttuk, hogy Dumoulin ellen esélytelen”.
   Tényleg erős volt, amit csinált tavaly Dumoulin, de azért kicsit kezd erős lenni az a hype amit kap. Eddig egy Girot nyert. Pont annyit, mint mondjuk Hesjedal :)
   (az már csak fun fact, hogy hasonló módon is nyerték meg)

   • Háromhetes menő

    Quintana fixen Tourozik úgy tudom. Ahol esélytelen lesz Dumoulin ellen, de szerintem Uran ellen is, tehát ha Dumoulin Girora megy akkor se nyugodhat meg Quintana. Akkor sem ő a Tour legnagyobb esélyese.

    • Ennyire azért ne becsüld le Quintanát. Volt egy gyengébb szezonja, ahol azért sikerült egy Giro 2. helyet szereznie. Ettől még nagyon jó bringás, ha elemében van! Dumoulin pedig jó, de egyáltalán nem biztos, hogy megveri Quintanát a Touron. Majd kiderül. Aki túl van viszont hype-olva szerintem, az Uran, és éppen általad. :)
     Jól nyomja, de jövőre nem lesz dobogós egyik GT-n sem.

    • Respectvv4laci

     Ha közepes formában van Nairo Froomeot leszámitva bárki ellen favorit .Uran 😀

     • Háromhetes menő

      Idén se hittél Uranba pedig Giro előtt megmondtam!! És Froome legnagyobb ellenfele volt idén!!! Közelebb volt hozzá Touron, mint Vueltán a kipihent Nibali!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Szerintem Urant alábecsülitek nagyon. 2014-ben is Uran simán nyerte volna a Girot ha nincs a neutralizált lejtmenet… 4:11-et kapott, célban 2:58 volt közöttük!! Akár Uran a Zoncolanon még 1 percet is elengedhetett volna akkor, ha ott ő van rózsában!!!
      Uran nagyon is jó kerékpáros amikor jó formában van. Csak hullámzó. Való igaz, hogy lehet, hogy jövőre elő jön a 2015-ös énje. Amikor Giro 14, Tour 42. lett.
      De ha jövőre is a 2014-es és 2017-es Uran teker a Touron akkor bizony az igazi esélyes az ő és nem Quintana.

      Nyilván Dumoulin a fő kérdés. A csúcs Uran szerintem Nibalit és Quintana-t veri. Froome pedig tuti formán kívül lesz Touron, Giro után. Porte valószínű megint elesik.

   • Nyilván nem automatikus, hogy simán elveri őket bármikor. De igen jó eséllyel indul ellenük. Az eddig egy Girót nyert érv meg eléggé sántít: összesen 1 GT-re ment összetettért, ehhez képest nem elég, hogy azt megnyerte, de majdnem egy másikon is győzött már. Szerintem elég jó arány. 😀