¿Most kell abbahagyni?

shadow

“Ott leszek az augusztus 19-én kezdődő Vueltán. Az lesz az utolsó versenyem profiként. Boldogan mondom ezt nektek, nincs bennem szomorúság. Jól átgondoltam ezt a döntést, és úgy gondolom, nincs alkalmasabb hely a búcsúra, mint egy hazai körverseny. Úgy érzem, csodálatos három hét lesz, melynek során ismét megtapasztalhatom majd a szereteteteket. Üdv, mindenkinek, találkozunk augusztus 19-én.”

Hát úgy tűnik, tényleg itt a vége.
Alberto Contador elköszön.
Minden idők egyik legjobb háromhetes menőjét a spanyol körön láthatjuk utoljára.

Három Tour, három Giro és három Vuelta-győzelem. Azt a részét most hagyjuk, hogy ebből mennyi hivatalos.

Contador az elmúlt időszakban már nem volt önmaga, gyakorlatilag a 2014-es Tour óta nem volt reális esélye a sárga trikóra. A két évvel ezelőtti Girót még megnyerte, de a duplát ő sem bírta.

Mint ahogy a tavalyi spanyol kört sem, ahol az utolsó hegyi szakaszon még Chaves is megelőzte. Így lett negyedik.

A most futó szezonra mindenki jól emlékszik, négy összetett második hely (ezek közül a Párizs-Nizza lehet igazán fájó), és megint bátor/agresszív versenyzés a Tour harmadik hetében. Ahol végül kilencedik lett. Igaz a komolyabb eredmény, vagyis a szakaszgyőzelem nem jött össze.

Talán majd a Vueltán.
Ahol utoljára láthatjuk versenyezni.
Ahogy azt kell, az egyes rajtszámmal.

 

Mit gondolsz Contador visszavonulásásról?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

Related Posts

 • Márton Farkas

  en az idei utolsó hetét látva ami bizató volt számítottam egy Giro- Vuelta párosra és Froome Quintana meg Doumulan nélkül azért egy dobógóra de talan egy győzelemre is lett volna szépen esélye. Simán el tudom képzelni hogy ő úgy mondja hogy ez az ő döntése és örül neki el is fogadja de mélyen legbelül megpróbálta volna a köv évet csak a Treknél mondták neki, hogy szeretnék esetleg Arut vagy Landat és akkor ne vállajon mégegy évet. Sajnálom nagyon de nem volt jó látni korán leszakadni vagy hogy esélye sincs a nagyok ellen de én a köv évnek örültem volna még nagyon…

 • razs

  Az egyes rajtszám dolog meglepett. Elvileg a címvédőt (Quintana) illetné, de mivel Ő nem indul, ezért azt feltételeztem, hogy a tavalyi csapatverseny sorrendjében lesznek (BMC, Movistar, Cannondale…). Nyilván Contador pályafutása bőven megérdemli, csak eddig nem tudtam, hogy csak így el lehet térni ettől a sorrendtől.

  Én amúgy a “Meg kellett volna próbálnia a jövő évet” opcióra szavaztam. Aki régen olvassa a fórumot, azt tudja, hogy nekem Contador nem top kedvencem, de bajom sincs vele, és az eddigi teljesítményét elismerem.
  Viszont ami a saját hülyeségem, hogy Nála ugyanúgy nem tudom elfogadni, hogy megöregedett, mint régen Simoni vagy Basso esetében. Mindig azt vártam, hogy majd most tényleg megint úgy fognak menni, mint fénykorukban éveken át, elvégre 2 éve még tök jól mentek. Igen ám, de a 30-as éveik közepén az a két év mégiscsak két év, csak ezt nehezen fogadja el a szurkoló agya.

  • Háromhetes menő

   Degenkolb már sok!!!!!! Már az hogy ő ott van már az a sok kategóriába tartozik. Hátha Contador élete utolsó GT-jén is cserben tudja hagyni egy sprinter.
   Merckx megköszönheti főleg Sagannak és Tinkovnak hogy Contador nem állította be/döntötte meg az ő 11 GT győzelmes rekordját…

   • Tóth Ati

    Most őszintén! Mikor győzte volna le Froome-ot? 2013-ban esélye sem volt, 2015-ben duplázott. Tavaly sem tűnt erősnek, idén pedig egyszerűen gyenge volt. Ha állandóan Giro-n indult volna, akkor 2013-14 és valószínűleg a 16 is meglehetett volna, de nem a Tour.

    • Háromhetes menő

     2013-ban nem magaslati edzőtáborozott, ezt utólag vallotta be.
     2014 zsebben volt
     2015 Duplát meg kellett próbálni.
     2016 nem tudjuk. Dauphinén, utolsó felkészülési versenyen hegyi időfutamon verte, Superdévoluy-on erősebb volt, Méribelen és Vaujanyon meg kikapott, eléggé X-es helyzet volt a Dauphinén akkor.

     • Tóth Ati

      2014-ben még nem volt Sagan csak Tinkov. A Dauphiné-n Froome csak annyit adott ki magából, amennyi szükséges volt a győzelem eléréséhez, mint ahogy a Tour-on is.

     • Márton Farkas

      IStávnnak nem magyarázod meg soha ezt el kel fogadni.. COntador 2014 ig mindent nyert volna sőt még 2016 ban is csak a csúna gonosz csapat nem akarta hogy Tourt nyerjen szereték volna feleslegesen kifizetni neki a halom pénzt amit keres… Nem fair a részedről az idei touron kívül minden a csapatra meg társakra fogni, legyél csalódott éls a 2014 es mi lett volna ha azzal egyetértek nagyon is de a többi már nagyon messzire megy…MÁrmint IStvánnal aki azt mondja 2014 ben nagyon erős volt Contador ezzel értek egyet :) ja és Froome azon a Touron bukok egy csomószor őt is cserben hagyta a csapata mert bukott??? De azt seni sem emlegeti de Froome is simán lehett volna olyan erős de ezt soha nem tudjuk meg és előz versenyek számaiból nem kell kiindulni lasd idei év vagy számtalan más…

     • razs

      Szerintem ha az összes győzelmek darabszámában gondolkodsz, akkor a 2013 a “fájó”, mert 2007 és 2015 között minden évben nyert legalább egyet (abból egyszer kettőt), azt az egy évet leszámítva.

      2014-ben ha a Tour-on végigmegy, akkor pedig a Vuelta esélyei szerintem csökkentek volna, azaz darabra több háromhetest semmiképpen sem nyert volna (szerintem!). Bár ez nehéz kérdés, mert az egyik oldalon ott a sérülés, a másik oldalon viszont a több pihenés és a több regenerációs idő. De azonos évben, két egymást követő háromhetest még Contador sem nyert, és eddig Aru, Nibali, Quintana és Froome sem (nyilván idén utóbbinak még van esélye). Ez közel sem egyértelmű, 2013-ban könnyebb a “hiányzó” győzelmet megtalálni.

      (“hiányzó” = Merckx utolérése vagy megközelítése)

     • Háromhetes menő

      De akkor csak rajta múlt. Arról ő tehetett. Nem pedig rajta kívül álló külső tényező vette el tőle a győzelmet.
      2013-ban egyértelműen ő hibázott hogy nem magaslati edzőtáborozott. Azt csak magának köszönheti, de 2014 Touron, 2016 Touron rajta kívül álló okok miatt bukott és adta fel.

     • razs

      Most erre azt tudom mondani, hogy ha a volt edződ tanításai szerint idén Froome “defektet csinált magának”, akkor a 2014-es Tour-on Contador is elkerülhette volna a feltételezett úthibát.
      Természetesen nem mindegy, hogy fél percet veszítesz és utána felérsz a mezőnyre, vagy ****rá töröd magad, de ha Te azt mondtad Froome-ra, hogy az Ő hibája is a defekt, akkor ez Porte-ra vagy Contador-ra is igaz.

     • Háromhetes menő

      Igen, a kátyút el kellett volna kerülje. Ettől függetlenül korrekt egy autó tetejéről korábban leesett, repedt vázú kerékpárt adni neki?
      Valóban a kátyú nélkül lehet nem kap hosszanti irányú ütést a kerékpár és nem törik el a váz teljesen, és akkor nem bukik Contador.
      De ép kerékpárral ha belemegy a kátyúba akkor nem történik semmi.
      De természetesen Contadornak is el kellett volna kerülnie a kátyút.

     • horvathpeter

      Ép kerékpárral is simán kinyírhatod egy kátyúban a karbon bringádat, ha 70-el mész bele. Ne próbáld ki, hogy igazam van!

     • Szem

      Már gyenge volt, kész. Iszonyúan tisztelem a támadásai meg a stílusa miatt Contadort, de ez a Sagan cserbenhagyta egy bullshit. Ha erős, ha koncentrált, akkor nyer, és nem zakózik el minden banánhéjon.
      Ha ott van előtte Sagan akkor is gyenge és figyelmetlen marad.
      Tinkov és Sagan se hülye, nem fognak egy zöld trikót meg szakaszokat beáldozni azért, hogy Contador kegyelem TOP-10es helyezése meglegyen.

     • Háromhetes menő

      Idén már gyenge volt, de tavaly még a katalán körön verte Froome-ot, baszkon Quintana-t, Dauphinén is szoros volt Froome-al. Nyerte a hegyi időfutamot a Dauphinén…

     • Márton Farkas

      éls sehol nem volt a Touron…

     • Satya

      2015 dupla. Itt rontotta el, baromi nagy hülyeség volt megpróbálni. Nem is értem, hogy nem volt a környezetében egy ember, aki mondta volna neki, hogy tök lehetetlen. Akkor még lett volna talán reális esélye elkapni Froome-ot, ha nem megy a Girora. Így viszont Tourokon 3-ból 3-szor verte Froome.

     • Háromhetes menő

      Ez volt élete álma hogy egy évben Girot és Tourt nyer. Meg kellett próbálnia.

     • arce

      Akkor lett volna hülyeség, ha nem nyeri meg a Girot, és úgy jár, mint Quintana.

     • Tóth Ati

      De akkor egyáltalán nem lett volna hülyeség, ha Giro helyett Tour-t nyer. Főleg mivel azt szeretett volna igazán nyerni.

     • arce

      Jó, de egyet nyert, és el nem tudom képzelni, hogy azon szomorkodna miért nem Tourt nyert 2015-ben. Ha Quintanara mondanad akkor Ok lenne.

     • Tóth Ati

      Ez természetesen igaz. Megpróbálta, nem sikerült. Akkor lett volna esélye, ha nem indul a Giro-n.

     • horvathpeter

      Akkor se, Landa simán verte a komolyabb hegyeken, pedig ő még háromhetest se nyert soha.

   • Márton Farkas

    na sozkásos nóta de ez már vicc. Sagan miattad nem nyert Contador… Froome erősebb a hegyen meg időfutamon? Sagan meg Tinkoff, miért kevertetek bódító szert az ételébe… Ez már poén de nagyon. 2014 zsebben volt…. erős volt de egy touron végig kell menni… Ja Kruiswejnek volt zsebben a 2016 os Giro mert vezett egy csomóval és hegyen is erősnek tűnt 2 szakasszal a vége elött.. COntador meg már 3 perc hátrányban volt de zsebben volt…. nyilván számokkal leírod hogy melyik szakaszon mennyit hozott volna és nyer….Sagan Sagan azért nagoyn rossz ember vagy te fogtad a hegyen és huztad vissza COntadort…. István ez már nálad sztem betegség nem szimpátia unszinpátia :)

 • Háromhetes menő

  Szerintem azért nem volt értelme Girora vagy Vueltára mennie mert neki az rangján aluli, hogy a második hullámot megüsse, és a vakok között legyen félszemű. A szemétdombon a kakas az úr, a vakok között meg a félszemű. De sem kakas sem félszemű nem nyert még Froome ellen.

  Idén bebizonyosodott, hogy a kora miatt már a legnagyobbak ellen nem megy. Az meg hogy másodrangú versenyeken aminek nincs olyan rangja mint a Tour de France-nak másodrangú kerékpárosokkal bohóckodjon az egy legendához méltatlan. Én is ezt csináltam volna Contador helyében. Idén új csapatban ahol nem volt Sagan, Bodnar, Valgren, Kreuziger meg kellett próbálni, de így sem ment már.
  Ami szomorú hogy 2014-et és 2016-ot már nem adja vissza Contadornak semmi hogy azokat a Tourokat is utólag a Trek-ben megpróbálja de talán mindegy is, ezzel együtt kell élni. Sajnos nincs mi lett volna ha, a következményeket el kell fogadni, ezzel együtt kell élni. Ha a csapat cserben hagy és amiatt 2x is úgy megsérülsz hogy fel kell adnod a Tourt az a te hibád is mert te igazoltál ebbe a csapatba, sőt, maradtál ebbe a csapatba az első ilyen eset után, amikor elvettek tőled egy Tour győzelmet.

  • arce

   Ez hülyeség, csak Froome aki külön kategoria, de ő is csak a Touron, a többiek ugyanúgy nem ellenfelek, sem a Vueltan, sem a Giron, sem a Touron, viszont a legtöbb borulas ott van, így a Touron az első feladat nem rommá törni magadat az elején. Froome, kenyai bírja a meleget nagyon, neki a Tdf ideális verseny a legjobb csapattal a háta mögött, de Giron nem lenne versenyképes, a Vueltan még simán sebezhető egy Gt-vel a lábaban. És azt se felejtsük el, hogy a győzelmet sose kell megmagyarázni.

   • Tóth Ati

    Majd egyszer véletlenül meg ne lepődj… 😀

   • Háromhetes menő

    Tegyül fel te vagy a világ legjobb háromhetes menője.
    Mi érdekel? Nyerni rangosat a világ legjobb csapata, a Sky ellen, vagy bohóckodni a madarak ellen májusban?
    Ha én lennék a világ legjobb háromhetes menője a Tourhoz képest a többi versenyt én rangomon alulinak érezném hogy azokra menjek, és a Tourra meg ne.

    • horvathpeter

     De ha nincs esélyed nyerni a Touron? Mellesleg idén a madarak erősebbek voltak.

     • Háromhetes menő

      Akkor vissza kell vonulni, jól csinálja. Ezt kell csinálnia. Ha Touron nincs esélye madarak ellen meg rangján aluli neki menni akkor ezt kell csinálni. Én is ezt csinálnám és most csinálnám, miután beláttuk hogy ha nem hagyják cserben már úgy sem megy.

     • horvathpeter

      AKkor ennyiből az egész mezőny visszavonulhatna, mert semmi esélyük Froome ellen. Dumoulinnek még talán, ha lesz olyan 60-70 kili időfutam.

     • Márton Farkas

      sztem egyre durvábban fogalmazol…. Valóban az egyik legjobb 3 hetes menő, de jelen pillanatban már nem az mert nem tud megverni jó pár embert…. Multat senki nem veszi el tőle hogy lenne már rangon aluli olyan embereket legyőzni egy Giron vagy Vueltán akik ellen két éve nincs esélye? Federer vagy Nadal egy teniszversenyen csak Djokoviccsal meg Murrayal játszon mert a többieket 15 élven át mindig megverték????? Rangon aluli lenne mondjuk elmenni egy egyhetes versenyre ahol se bardet se pinot ne nibali se Fromme se Doumulan se Quintana se senki Gt top 3 as versenyző nem indul ő meg elmegy oda egy Tour sorral és megy ami csövön kifér…. NA az unalmas lennne. De egy Giro vagy Vuelta győzelem nem hiszem hogy rangon aluli ha nincs ott Froome…. 2015 ben se volt mezőny de a dupla miatt elindult egy rangon aluli versenyen? De sztem ha felkészül normálisan simn lett volna esélye egy Froome nélküli versenyben és ez nem lebecsülés de jelent pillanatban Fromme top hegyi menő és top időfutamos ilyen nincs a mezőnyben még DOumuélan közelelít azért, tehát ellene mindenki esélytelen…

    • arce

     Erre csak azt tudom mondani hogy óriási dolog bármilyen 3 hetest nyerni, nem véletlen, hogy a jelenlegi mezőnyben összesen 6 kerekes nyert ilyet.

 • Szerintem is itt az ideje visszavonulnia,hiába indult jól a szezonja,azzal a rengeteg második hellyel,látszik hogy a Tour-on már nem igazán tudott érvényesülni,bár mindent megpróbált mint mindig ez látszott :)
  Hazai közönség előtt búcsúzni különleges lesz számára és az útvonal is fekszik az ő agresszív stílusának…Rendkívül erős a mezőny,viszont a hazai utak és hegyek mindenképp kedveznek annak hogy szépen búcsúzzon,ami nálam egy Top5-öt vagy/és egy szakaszgyőzelmet jelent,bár előbbit szerintem szívesen beáldozná egy szakaszért…Én szurkolok neki,megérdemli,hogy szépen fejezze be pályafutását.

 • razs

  A 100 alatti odds-ok (William Hill):

  1.80 Chris Froome
  5.50 Vincenzo Nibali
  7.50 Alberto Contador
  11.00 Ilnur Zakarin
  16.00 Fabio Aru
  17.00 Miguel Angel Lopez
  23.00 Johan Esteban Chaves
  29.00 Adam Yates
  31.00 Domenico Pozzovivo, Steven Kruijswijk, Wilco Kelderman
  34.00 Warren Barguil
  37.00 Rafal Majka
  41.00 Marc Soler, Ruben Fernandez
  51.00 Samuel Sanchez, Wouter Poels
  67.00 Leopold Konig
  81.00 George Bennett, Nicolas Roche, Primoz Roglic, Tejay Van Garderen

  • ahanem

   Gondolom mert Tour-on jól ment és így 3. számú embernek gondolják a csapatán belül is.
   Azért az kemény hogy Königért kevesebbet adnak, mert ki tudja hogy tényleg rajthoz tud-e állni, vagy nem adja fel még Franciaországban a versenyt.

   Egyébként megtaláltad az egyetlen irodát, ahol hiányzik Bardet.

   https://www.oddschecker.com/cycling/vuelta-a-espana/winner

  • Háromhetes menő

   Lopez így is Arus odds-ot kap hogy a segítője lesz… még a fogadóirodánál is jobban értenek a kerékpárhoz mint az Astanánál…

  • Tóth Ati

   Froome 1.80
   Nibali 4.80
   Contador 8.00
   Zakarin 14.00
   Aru 18.00
   López 18.00
   Bardet 25.00
   Chaves 25.00
   Kruiswijk 28.00
   Yates A. 28.00
   Majka 30.00
   Kelderman 33.00
   Barguil 38.00
   Pozzovivo 50.00
   Alaphilippe 100

 • Marcelo

  Szerintem egy versenyzőnek akkor kell visszavonulnia, amikor már fáj minden csontja és már kényszerből kell visszavonulnia inkább, mert ők szeretik amit csinálnak. Viszont ilyen versenyzőknek, mint Conta akkor amikor érzik, hogy nem ugy pörög a láb, mert hát egoista b….k és nem birják elviselni, hogy más nyer. Egész évben nem tetszett nekem Pistolero, képmutatást csinált végig és megeszi a méreg legbelül őt.

 • Brigo

  A tour után jelentette be :)

 • edit

  Hajrá Berci! És köszönöm!

 • Bartha Péter

  Ha Contatornak olyan segítői lettek volna, mint Froome-nak, akkor most legalább 2 Tour győzelemmel többel búcsúzna a közönségtől!

  • Márton Farkas

   miért akkor goyrsabban ment volna hegyre???? csak mert 2014 ben volt egyedül olyan formában hogy megverhesse Froomet, akor meg bukott egy ártalmatlan helyen a figyelmetlensége miatt

   • Bartha Péter

    Ugye azt Te is láttad, hogy míg Nibalinak, Contadornak és más hegyimenőknek több kilométerrel a befutó előtt már nincs segítő emberük, addig Froome még vagy hármat dolgoztatott azért, hogy a többiek megroggyanjanak! Míg a segítői szép lassan felőrölték az ellenfeleket, addig Ő ráért az utólsó pillanatban “frissen” dobbantani! Persze ez mit sem von le Froome klasszisából! A hüle Drinkoff is azt hitte elég egy klasszist megvenni, hogy hírnevet szerezzen magának! Tévedett! Egy egész csapatot kellett volna, hogy jöjjenek az eredmények!