Quintana és a dupla?

shadow

Contador megpróbálta, Froome egy korábbi nyilatkozata szerint nem reális.
Erre most jön Quintana, és bedobja a dupla lehetőségét.
Persze még semmi nem biztos, de Eusebio Unzué nyilatkozata igen érdekes.
“Nairo biztosan indulni fog a Touron. Azt viszont még nem találtuk ki, melyik lesz a másik nagy körversenye. Harminchárom napot tudna pihenni a Giro után, ez elégnek tűnik. Ha ott lesz az olasz körön, akkor változtatni kell a versenynaptárán, teljesen más tavasza lesz, mint idén.”
A ‘más’ tavaszról, a tavalyi Contador is tudna mesélni. Ő akkor igen kevés versenyen tekert, konkrétan csak az Andalúz és Katalán körön, illetve a Tirrenón indult. Contador 34 napot ‘pihenhetett’, most Quintana eggyel kevesebbet tudna.

Nairo Quintana az elmúlt öt (befejezett) körversenyén:
1 (Vuelta 2016) – 3 (TdF 2016) – 4 (Vuelta 2015) – 2 (TdF 2105) – 1 (Giro 2014)

Unzué tehát bedobta a dupla lehetőségét (amiből nem feltétlenül lesz valóság…), de mit mond erre maga az érintett?
“Csak úgy derül ki a dolog, ha megpróbálom. A legfőbb célom jövőre is a Tour lesz, de idén mentem a Vueltán, és jól bírtam.” Olyan jól, hogy meg is nyerte.
Erre a nyilatkozatra nyilván még nem lehet építeni, de ha a spanyol sajtó infói pontosak, akkor a Movistarnál gondolkoznak a duplán. Hiába a hatvanhét kilométernyi időfutam, a harmadik hét miatt Nairónak lenne esélye egy jó eredményre. És hát ő egyébként is igen szépen fejlődik ebben a számban.
Egy biztos, a kolumbiai versenyző az idei Touron nem volt önmaga. Hogy elrontotta-e a felkészülést, vagy tényleg betegség hátráltatta, azt nehéz megmondani. Egy egészséges Quintana valószínűleg nem csak egyszer próbálja betámadni Froome-ot a három hét alatt. És ha már Froome szóba került: a 100. Giro őt is érdekli, egyértelműen nem zárta ki az indulását. Az lenne igazán szép, ha mindketten bevállalnák a duplát.

Related Posts

 • Tóth Ati

  “Mindketten bevállanák a duplát.” Akkor Contador lenne a legnagyobb esélyes a Tour-on, és valószínűleg meg is nyerné. Én ebben nem hiszek. Quintana-nak az Etna és a Blockhaus megfelelően hosszú és meredek hegyek, de a többi már kevésbé. A Bormio-i szakasz például egyáltalán. Egyébként csak nekem tűnik nehezebb útvonalnak 2014-es. 2017: Etna, Blockhaus, Oropa, Ortisei, Piancavallo.
  2014: Oropa, Montecampione, Martelltal, Valsugana, Zoncolan plusz Monte Grappa időfutam.

  • horvathpeter

   Ahhoz végig is kéne mennie Contadornak. Froome és Quintana egy Tourral a lábukban verték a Vueltán. Bardet felkészül…

   • Tóth Ati

    Ez igaz, de Contador láthatóan nem volt csúcsformában. Bardet felkészül arra, hogy mégegyszer nem lesz a Tour-on dobogós. 😃

    • horvathpeter

     Lesz még valaha Contador csúcsformában? Amúgy Quintana és Froome olyan szinten emelkedik ki a mezőnyből, hogy simán megtudnák csinálni, hogy az egyik nyeri a Girót és a másik a Tourt, úgy hogy mind a kettőn ott vannak. Chaves talán veszélyes lehet rájuk, ha egyszer rossz nap nélkül végigmegy mondjuk a Touron.

     • Tóth Ati

      Úgy gondolom ebben egyetértünk. Ők ketten most kiemelkednek a mezőnyből, talán Chaves egyszer veszélyes lehet rájuk a jövőben. Dumoulin, Alaphilippe okozhat meglepetéseket a jövőben. Dumoulin az időfutamok miatt a Giro-n, Alaphilippe-nek talán kedvezhet a Tour útvonala.

     • arce

      Én még mindig azt mondom, hogy Quintana necces a Touron, mondjuk most valamit visszahozott a renoméjából a Vueltan, de valahogy az az érzésem, hogy előbb fog nyerni Tourt egy Dumoulin típusú versenyző (vagy pont ő maga), mint a kolumbiai. Chaves meg ki merem jelenteni, hogy soha nem fog Tourt nyerni, de Vuelta és/vagy Giro győzelmére nagy zizi raknék.

     • Tom Neale

      Ezt akár én is írhattam volna, annyira egybevág a véleményemmel. De frappánsabban van megfogalmazva annál, mintha én írtam volna. :-)

     • Tamás Bulányi

      Ezt én is hasonlóképp látom. Bár ha mindketten mindkét helyen indulnak, akkor Quintana nem nyerne se Girot (az útvolal miatt), se Tourt (a Tour miatt). Egy friss Froome ellen nem tudna a hegyeken annyit hozni, mint amennyit kb. 60 km. időfutamon kapna, ráadásul valószínüleg az is az utolsó hétre maradna, mert az Etna és a Blockhaus inkább Froome-nak feküdne. A Tour-ra pedig a Sky hozná – kosaras nyelven – a death lineup-ját hozza, és ha Froome legalább annyira rendben van, mint a mostani Vueltán, akkor ott nem nő fű másnak. Hozhat bárkit a Movistar (és bárkit nem tud), Landa, Poels, Henao, Nieve és most már Rosa ellen kevés lenne és akkor még Thomas-t, meg az irammenőiket nem is említettem.

 • Godó Viktor

  Látják ha a Sky erős lesz ( és valszeg az lesz), akkor nehéz lesz megverni a Touron Froomot. Kivéve ha Froome-al történik valami. Így viszont ha Nairo nyer egy Girot, még ha ki is kap a Touron, akkor is lesz egy GT győzelme az év végére. Abban nem bízhat, hogy Vueltán legyőz egy frissebb Nibali, Aru kombót egy Tour-ral a lábábában.

  • Tóth Ati

   Pedig szerintem képes megcsinálni, hiszen idén is sikerült.

  • Respectvv4laci

   Istenem a 2iparos.Most a pihent Chavez mire ment a Vueltán ? Vagy Kruiswijk az első tüsin 2percet kapott mielott bukott.Kb örülhet h bukott mert belett volna árazva.Azért a májusi mikulás kupán győztesek rendszeresen beárazódnak a Touron /Vueltán

   • Respectvv4laci

    Amugy sztem ezt a Giro utvonalat nem nyerné meg Quintana, akkor se ha Froome sem indul. Bár a mezőny nem tul acélos még Aru meg Nibali oké kicsit rájátszok arra h gyengék ők oké, de azért ilyen Landa félékre már tleg csak Mátyus Pista jelzőjét lennék kénytelen használni.

    • István Mátyus

     Nem tudom, hogy szoktál-e sífutást nézni, tavaly a Holmenkolleni 30 km-es női tömegrajtoson volt az, hogy Johaug az első percben meglépett, és talán minden idők egyik legnagyobb különbségű győzelmét hozta, a többiek nem is üldözték 29 km-en keresztül csak lézengtek egy minimális szándék nem volt arra, hogy utol érjék, tudták, hogy semmi esélyük, 29 km lézengés után az utolsó km-et meghajtották a hátsók és csatáztak egy jót a 2. helyért, de komolyan addig egy kellemes teadélutánozás volt, na ha Quintana elindulna kb. Aru és Nibali is ennnyit tudna csinálni ellene a hegyekben, hogy hozzáállással tüntet a képességkülönbség ellen és 1-2 hegyi szakasz után nem fogják komolyan venni Quintana-t, eszükbe sem jut a támadásokra reagálni. Hozna egy 2006-os különbséget akkor a Giro, hogy azon kéne izgulni, hogy 10 percen belül lesz-e valaki Quintana-hoz képest, de lehet Quintana is 9. szakasz után már 4 perccel vezetne és utána csak tekerészne mint Froome a Ventoux+időfutam után a tavalyi Touron, és Jurától kezdve az Alpokban végig dolgozhat az Astana meg aki akar, Froome-nak akkor 13. szakaszon került kb. végleg a zsebébe a Tour, Quintana-nak ez lehet 5 vagy 9. is csak nyilván végig kell menni. De Froome az első hegyi befutónál adott 4 percet Nibalinak a 2015-ös Touron, tehát Quintana-nak Etna+Blockhaus simán meglehetne a 4 perc. Landát ne becsüld le, meg Kruijswijk, Zakarin, Pinot, bármelyik Yates, Dumoulin, akár Chavezt is ide vehetjük de őt erőből én inkább úgymond biztos másodiknak venném, viszont ha ezek a nevek elmennek, akkor Nibalinak a top5 is szoros lehet, nyilván hullanak ki belőlük, de itt már ha ennyi névnek a harmada kihullik akkor is 8-ból kihullik 3 és ez a Quintana, Landa, Aru, Kruijswijk, Zakarin, Pinot, Yates, Dumoulin, Chavez 9-es ha már Aru-t is ide vesszük ezek közül Pinot és Dumoulin az aki szerintem nem, de a többiek inkább, vagy talán biztosan is jobbak mint Nibali.

     U.i.: Ahogy az Eurosport reklám is mondja, szurkoló vagyok, rajongó vagyok, meg ilyenek, tehát nyilván 3-4-el el kell osztani a szavaimat amikor Contadorról, Stybarról, Boonenről vagy Tonyról beszélek, akiket kedvelek, akikért rajongok, akik iránt elfogult vagyok, illetve a másik véglet akiket nem kedvelem őket is nyilván szenvedélyesen nem kedvelem, Nibali, franciák, Sagan.
     De ez szerintem mindenkinél így van, ettől függetlenül jól esik, hogy engem idéznél, szerintem a fórumba ezek beleférnek, pont ez a lényege hogy megértsük mindenki szemléletét, hiszen mindannyiunknak van igaza, nincs fekete-fehér kérdés, még a számok sem mutatnak fekete-fehér erőviszonyokat lásd Mollema tavaly Tour erőből 2. erő volt Froome mögött, végül 11. lett mert volt 1 rossz napja ahol bukott, megsérült, másnap 9 percet kapott, vagy Aru, aki szintén megzuhant és 20 percet miközben ő is nyilván sokkal többre képes.

     • horvathpeter

      Mondjuk Quintanat eppenseggel verte meg mar Aru, o nem tud ket jo haromhetest osszehozni egy evben, amelyiken gyenge ott siman van eselye ellene Arunak es Nibalinak.

     • arce

      Mondjuk Quintana nem villogott a 2014-es Giron se, pedig azt megnyerte, szóval ha el is indul nem hiszem hogy az első hét végére komoly előnye lenne, a többiek meg akiket soroltál messze nem Nibali szint és van egy rossz hírem sose lesznek azok.

     • Márton Farkas

      Most őszintén!
      Saggannal mi a bajod de komolyan nem értem… Nem nagyképű jó beszólásai vannak nem görcs az ember illetve gyakorlatilag csapat nélkül nyeri hülyére magát az elmúlt négy évben. Komolyan kíváncsi vagyok hogy miért

     • GzsakSam

      Contador miatt. Sagan ért el eredmény(eke)t, Contador meg nem. Szerinte ha nem Sagan megy a TdF-en, Contador nem esik el, és simán nyeri az összes szakaszt, trikót, és minden mást is. :)

     • István Mátyus

      A csapat nélkül az inkább csapattal szemben, mert nézd meg a Tour első szakaszát, míg Froome körül 8 embere volt ott, Contador körül ki? Egyedül Tosatto volt közvetlenül mellette, illetve pár kerékkel hátrébb Kiserlovski aki még úgy félig-meddig a közelébe volt, többiek teljesen magára hagyták, de ami talán ennél is gázabb volt, az a 2. szakasz, amikor pont a Tinkoff, Sagan miatt, Valgren és Kreuziger megrogyasztották Contadort felfelé, és felülbírálták a csapatsorrendet, megint ha megnézed itt is egyedül Kiserlovski maradt vele, tehát inkább Contador ment csapat nélkül, mint Sagan, oké, Contadornak volt egy külön bizalmi köre, akiket nem vihetett el Tourra, Bennati, Paulinho, Hernandez. 2 ember volt aki betartotta a csapatsorrendet, Kiserlovski és Tosatto, a többiek magukért mentek, és szerintem nem érv, hogy a kapitány sérült, akkor is ő a kapitány, ilyet még Froome sem csinált Wiggo-val, mikor átlépte a határt és rászóltak bevárta, a Tinkoff nem állt meg, pedig Contador elmondta, hogy szóltak a többieknek hogy bajban van, és bár ő Kreuzigerre hegyezte ki a dolgokat a kedvezményezett a legtöbbször Sagan volt, nem szabadott volna leigazolni, vagy nem kell elvinni Tourra, de nyilván ott a helye, de nem ebben a csapatban, vagy akkor álljon be segíteni a kapitánynak ahogy Cave tette 2012-ben és még a zöld trikóról is lemondott, és csomószor Wiggo-ért dolgozott, nem szökött a részhajrákért, ilyenek, teljesen beáldozta magát a csapatsorrendnek. Ha Contador első nap feladja akkor a komplett Tinkoff sort lehetne hibáztatni, de mivel ezek megtörténtek, hogy ezt követően a 2. és az 5. szakaszon is cserben hagyták, teljesen magára hagyták, ezek így nagyon csúnyán néznek ki, és nyilván nem csak Sagan tette, de a kedvezményezettje ő volt, és így nem lehet csapatot csinálni, hogy 2 ember Contadorért 5 meg Saganért dolgozik, a sík szakaszokon a szélrányék miatt a csapat fontos, hogy körül vegyen, hegyre fel saját zsírodon mész, de a síkon a szélrányék nagyon fontos, nem beszélve a bukások elkerüléséről, amit a Vueltán is tökéletesen láttunk, amikor Bennati sprintelt, és a saját pecsenyéjét sütögette a 6. szakaszon Contador akkor bukott, és megsérült. Giron Astana sprinter nélkül, Touron Sky sprinter nélkül, Vueltán Movistarban volt Rojas de soha nem volt top10 sem, nem saját pecsenyét sütögetett, hanem Nairoért ment, tehát idén csak olyan csapat versenyzője nyert háromhetest ahol nem volt más érdek, nem volt érdek a sprint, a szakaszgyőzelem, trikóviselés, vagy zöld trikó megszerzése, kizárólag a kapitányra koncentráltak, 2015 szintén Astana, Tinkoff, Sky sprinter nélkül, 2014 Vuelta milyen érdekes, Tinkoff, Bennatival, viszont egyszer sem volt top10, egyszer sem sprintelt, csak a kapitány érdekelte, 2014 Tour Astana szintén, 2014 Giro Movistar szintén sprinter nélkül. Erről is lehetne beszélni, hogy Bennati ha akkor nem sprintelt idén miért, ez őt felmenti, így egyértelmű, hogy csapat utasításra, szakmai stáb, sportigazgatók utasítására lett a kapitány a Touron és a Vueltán is cserben hagyva. 2013 RadioShack, Sky, Astana sprinter nélkül, 2012 Saxo, Sky, Garmin eset érdekes ugye 2012 Sky-ról már írtam, hogy ott Cave feladta magát inkább Wiggoért, Garminnál volt egy Farrar aki 4 nap után hazament, tehát ez kérdéses, talán visszamenőlegesen ők azok akik Hesjedallal nyertek úgy, hogy volt sprinterük, de ott is csak 4 napig, de persze nem következik belőle, hogy ha Farrar végigmegy akkor Hesjedal bukik, megsérül, de több az esélye, amikor több emberért dolgoznak, de szerintem el kell különíteni a Giant és Etixx féle sprinter csapatokat meg a Lotto-t is Kittel, Greipel, meg a Sky, Movistar féle összett menőkkel és hegyi segítőkkel rendelkező csapatokat. A kétfejűség sosem jó, olyan, mint mikor 2 csajod van, akkor igazából mindkettő boldogtalan, mert egyikkel sem tudsz igazán sokat törődni, mert egyszer egyikkel vagy, máskor meg a másikkal, és valamelyiknek úgyis hiányzol aznap amikor a másikkal vagy :)
      Egyébként ha az időben visszább megyünk 2011 Geox, BMC, Saxo sprinterek nélkül, 2010 Liquigas. Akár Giro akár Vuelta, kétfejűek voltak, bár Vueltán inkább mert ott volt Bennati, Giro Basso-Nibali az megint más helyzet amikor 2 hegyi menőd van, de ebben az évben az Astanában Contador csapatában a Touron nem volt sprinter, viszont ők meg a 2009-es Touron voltak kétfejűek, szintén 2 hegyi menővel, azonos profilúakat könnyebb kiszolgálni, elég őket megbújtatni, egy sprintert azt fel kell vinni, helyzetbe kell hozni, könyökölgetni kell, helyezkedni kell, ilyenek. Hát hosszúra sikerült és kb a 2/3 része teljesen más mint amire a kérdés vonatkozott, de ebben az én szemléletmódom tökéletesen benne van, hogy egy csapatot hogy kell felépíteni, hogy sikeres legyen, és hogy miért nem rajongok Saganért, illetve miért neheztelek rá is a Touron történtekért.

     • Márton Farkas

      Értem teljes mértékben. De sajnos amint te írásodból is látszik lényegében Sagan nem tehet azokról a dologkról amik miatt nem szereted. A csapatvezetés a Tinkoff meg kitudja ki de Sagan nem őt leigazolták hogy nyerjen zöldtrikót és meg versenyneket és nyert is. Ezenkívül tavalyi Toruron volt egy szakasz aminek vége fele volt egy lejmenet szerűség és a végén sík befutóval de már nagyon megtizedelt mezőnnyel aminek hatalmas esélyese lett volna de ő ment egy hatalmasat mikor megszakadt a sor hogy Conta felérjen. Sztem ne Sagant hibáztasd ezért hanem a csapatot. Egy másik adalék ehez. 2012 ben volt egy team Sky nevezetű csapat aki megnyeretett egy csomó spintet Cavvel és hát sárga is az övék lett pedig akkor még nem volt ilyen bomba erős a csapat(azt most ne nézzük hogy Froome volt a legeserősebb hegyi menő a 3 hét során és ő vitte végig Wigginst). Tehát nem lehetetlen a dolog. Én Contador szurkoló vagyok Discovery csapat és Rasmussennel való hatalmas csatája óta. AKkora támadásokat és meccset azóta se láttam mint azon a bizonyos szakaszon. De sajnos el kell ismeri hogy Contador ha nincs Sagan a csapatban akkor sem veri meg Froomet sztem ezt te is érzedm a második hely meg sztem nála nem opció…IGazsághoz hozzá tartozik hogy a 2014 Conta na az volt az igazi ott sztem volt oylan erős mint Froome és a kiesése után sztem jött volna fel Nibalira mint a talalyvíz de sajnos ő is bukott. MIóta kerékpárt nézek azt a bukást sajnáltam a legjobban. Jött még egy jó vueta abban az évben látszott hogy a formája jó meg is lett az eredménye. Azóta sajnos nagyon messze van ettől ezt te is érzed látod sztem. Szval sztem ne Sagant szidd hanem reménykedjünk hogy egyszer még lesz olyan formában mint 2014 ben.

     • István Mátyus

      Idén Froome a hegyekben egyáltalán nem volt kiemelkedő, egyszer nem volt a hegyekben ütős támadása, Mollema és Porte simán egy szint volna vele, a 2 időfutamon osztotta ki a többieket, Vueltán pedig ha levonod a 2 időfutamot ahol 52 és 1:57-et kapott akkor azt kapod hogy ezen kívül mindössze 9 mp-t kapott Froome-tól, tehát a 2:58-ból 2:49 időfutamokon jött össze, és ha a sérült, bekötözött Contador ennyire egál volt Froome-al a hegyekben, jó persze kellett hozzá a Formigal szakasz, de egy rossz nap Touron is benne lehetett volna, ha Contador is támadta volna, akkor vajon egy ép, sérülés nélküli Contador mire lett volna képes a hegyekben? Nagyon necces, szoros lett volna, szerintem ha nem bukik akkor nyerhette volna a Tourt. Froome hegyekben egyszer nem mutatott nagyot idén. Lejtmenet, sík oldalszél, időfutam, a Touron itt szedte össze az előnyét, nem a hegyekben. Egyszer nem szakítta le a többieket, mindig ment vele valaki, akár Arcalis, Ventoux, Emosson, sőt, Mont Blanc-on meg már ő szakadt le.

     • horvathpeter

      De csak azért, mert nem volt rá szüksége a Touron, ha nagyon kellett volna, előszedte volna a pipáít és nyomott volna egy La Pierre St. Martint, vagy egy olyan támadást mint a 14-es Dauphinén, minő véletlen hogy ott pont pipázott előtte.

     • Tóth Ati

      Pedig ott éppenséggel elég gyenge volt. A Col du Béal-t megnyerte, de a többi szakaszon már nem nyújtott kiemelkedő teljesítmény.

     • Tóth Ati

      Emosson-on csak Porte tudott vele menni, a Mont Blanc előtt pedig bukott, gondolom nem érezte túl jól magát. Az idei Tour-on mindenki esélytelen volt vele szemben. Úgy nyert, hogy valójában nem is nyújtott 100% teljesítmény. Contador maximum 2 lehetett volna.

     • Márton Farkas

      értékelem az optimizmusodat de Qiuntana akkor is sajnos ott a hegyen. Meg mindig az írod sérülés nélkül sajnos ilyen nincs hogy ha… AMugy eltértünk a kérdésemtől. Sagannal azok után amit írtam az előző hozzászolásomban mi bajod? mert contadoros résszel foglalkoztál csak

 • Respectvv4laci

  Ki ha nem ő?A zseni a 2tüdejű, idén a vér elválik a viztől ha most nem akkor soha.

 • Márton Farkas

  Mivel Tourt akar nyerni (valjjuk be ez senkinek nem reális nem csak neki addig amig Froome nem bukik) akik koncentráljon csak a Tourra mert eddig még sansza nem volt ott nyerni úgy hogy az volta fő versenye nem hogy elötte még Giró : :) :): ) Egy kommentere a válasz : nehogy soha legyen :) :)