A harmadik hét előtt – ESB podcast

shadow

Jön az utolsó hét, és a legjobb hat versenyző 1.17-en belül áll.
Hátravan még öt szakasz, meg a párizsi ünneplés.

Froome előnyben, de közel van hozzá az Aru-Bardet-Uran hármas. Meg persze a bátran versenyző Dan Martin. Róluk, a Sky erejéről, és Landa várható szerepéről, a Froome-ot érintő mechanikai gondokról, és az eddig gyengének tűnő Quintana-Contador kettősről beszélgettünk.

A podcast végén jött némi játék, öt, Szabinak feltett kérdéssel.

Kedden folytatjuk!

 

ui1: az összetett állása ITT megtekinthető.
ui2: kedden 13.15-kor kezdünk az Eurosporton.
ui3: vasárnap szokás szerint – egy kis játék keretében – kisorsoljuk a roadbook-ot!

Related Posts

 • Márton Farkas

  igen jo podcast :) egyedül a támadásokkal nem értekvegyet :) igazan normális támadás csak Arutol volt… Uran meg sztem egyszer sem támadott csak mindig tudott menni ennyi, ami szép de én nem látom azt a sok támadást amirol szó volt :) másik meg hogy nagyon kemény utolso hét???? 6 szakaszbol 2 hegyi szakasz … én nem látom ezt olyan brutálisnak mint ahogy mondják…

  • Brigo

   Tour szinten ez brutális. Galibier viszonylag közel a csúcshoz és 10km feletti, 2000+ hegyi befutó ami előtt van egy másik hegy. Ha Aru erre a versenyre készült volna egész évben most rohadt jó helyzetben lenne. Így teljesen bizonytalan mit tud mutatni a 3ik heten. Froome-nak elég ha passzívan versenyez és figyel mindenre. Bár ezt nem szeretném.

   • arce

    Érdekes egy lejtő lesz, tavaly erről mentünk fel a Galabier-re, a Lauterat-ig meredek a lejtő, utána viszont, izomból lehet tolni lefele mert olyan 4-5 % komolyabb kanyarok nélkül.

    • Brigo

     Tavaly nem volt Galibier. Ha nincs kanyar az Froome-nak kedvez.

     • arce

      Úgy értettem én személyesen :-)

 • keftiu

  Köszönet a jól sikerült podcast-ért. Ami a támadásokat illeti, láttunk egy szakaszgyőzelmet érő Aru támadást, ami szinte mindenkit meglepett, így végig is tudta vinni, mivel meglehetősen hosszan elengedték. Azóta mit látunk? Nap, mint nap, szakaszról szakaszra műmájer, imitált támadásokon kívül szinte csak azt, ahogy az esélyesek teszik a kereket a másikéra és szépen felvonatoznak a Sky mögött vagy az éppen aktuális sprinter csapat mögött hegyre, majd völgyre le, ahogy annak idején a kis úttörők énekelték “…Hegyek között völgyek között zakatol a vonat…”
  Hogy ez miért van így, erre sokan sokféle módon próbáltak magyarázatot adni és lehet, hogy mindegyikben van valami igazság. Ugyanis van, aki szerint hiányzik a vér a pucájukból, nincs akarat, elszántság a támadásokhoz, azaz védik a kiharcolt pozíciójukat és nem szeretnék elveszíteni azt, van aki szerint a harmadik hétre tartalékolnak és majd ott látunk tőlük tűzijátékot, úgy legyen persze. Én úgy látom a két eltelt hét tapasztalata alapján, hogy akik Froome mögött vannak, azok ennyit tudnak, nem képesek erőből végigvinni egy eredményes támadást és ennek tudatában is vannak azzal együtt, hogy Froome sem az igazi ezzel a sok mechanikai hibával és halványabb formájával, éppen ezért fordul elő az a ritka helyzet a megelőző évekkel szemben, hogy többen is percen belül vannak hozzá képest, amikor ráfordulunk a harmadik hétre.
  Nagyon szeretném, ha a sárga trikó sorsa a két hegy valamelyikén dőlne el és nem az ITT futamon, nagy kérés ez, kedves kerekesek? Ugye nem. :)

 • Máriusz Kertész

  Csak jelzem, hogy Froome-nak nem volt defektje…a kerekének a küllője tört el, ahogy ezt több helyen is lenyilatkozták.

  • BG

   “Froome later suggested he had suffered a broken spoke in his wheel. It could have cost him the race.”
   Jogos, köszi!
   BG

 • István Mátyus

  Ha 2014-ből indulunk ki akkor papíron Uran jobb ITT-s mint Froome.
  Ha most megverné csoda lenne, nem hinném, hogy most jobb ITT-t fog menni, de a csúcs Uran tudna.

  Landa egyszerű, hogy jövőre miért Movistar. Valverdével hacsak ki nem fognak megint egy ilyen kevés hegyes, inkább egynapos menős útvonalat akkor neki nincs és nem is volt esélye háromhetes győzelemre soha sem, hiszen Puncheur. Landa Climber. Azaz Landa megkapja a Girot és a Vueltát, Quintana pedig a Tourt.
  Valverde terepe az egyhetesek tavasszal, meg az egynaposok áprilisban, meg a San Sebastian és a Lombardia.
  Lehet, hogy Valverde mondjuk konstansan meg tudna jönni egy Giron és kihasználná Majka, Pozzovivo, Kruijswijk, Zakarin rossz napjait és amikor ezek a srácok 1-1 rossz napjuk, rossz szakaszukan 2-3-4 percre megzuhannak és Valverde meg konstansan csak 1-1-1 percet kap akkor beelőzi azokat akik hullámzanak hogy egyszer szakaszgyőzelem másnap meg +3 perc, de ettől függetlenül reális esélye nem lenne a győzelemre.
  Landában hamarabb benne van hogy elöl lesz, csatázik, legjobb lesz a hegyen, és akkor már csak az ITT a kérdés, na meg az hogy ne legyen motoros bukás ilyesmi.
  Azért Landa idén már másodszor volt kapitány a Giron, és nem az ő hibájából esett, ha egy motoros megáll az úton ott nem tudsz mit csinálni. Tavaly kihullott, ez igaz, de 2015-ben is végig ment egészen jól a Giron.
  Tehát ha Landa jövőre megkapja a Girot simán övé lehet, és utána rápihenhet a Vueltára.
  Van egy olyan érzésem hogy Valverde most fogja azt csinálni ami az ő szerepe, és eddig ő csak olyan “nincs ló jó a szamár is” kapitány volt a Movistarban a háromheteseken, mert Soler meg Ruben Fernandez még fiatalok, Quintana-t meg mindenhova nem lehet elvinni, akkor oda teszik Valverdét, szépen leszakadozgat, megjönn ímmel-ámmal itt-ott, de konstans, nem hibázik, esetleg lepotyog neki 1-1 dobogó ha sokan feladják, és ez eléggé bejött párszor. De reális esélye győzelemre sosem volt, és én nem szerettem az Astanában sem amikor Kreuzigert meg Brajkovicot meg Fuglsangot tolták a háromheteseken 2011-2013 között, mert mit akartak ezekkel a srácokkal? Vagy Rolland szerűen top20 sem és még síkon is kiszakadnak és kizárólag az 5-6 hegyi szakaszra mennek rá és ott szöknek, vagy Pöttyös trikó mint Kessiakoff amit végül Voeckler levett róla 2012-ben, vagy a másik változat hogy szenvedtetik őket 8-10. helyekért aminek igazából semmi értéke… És az Astana ezt csinálta évekig ilyen 9 meg 7. helyeket szereztek tehát ennyiből Nibali náluk megváltás volt de szerencsére Nibalit meg kinőtték és találtak 2-3 tehetséges kerékpárost, Landa, Aru, Miguel Angel Lopez személyében, akik tényleg a jövő lehetnek, és most az Astana is baromi jó lehet ha tényleg elviszik Lopezt a Vueltára, esetleg rá is bízzák, és nem Arut tolják ott is, Aru Tour után hagy pihenjen, hagy menjen a fiatal reménység… Ugyanezt szeretném Movistartól is látni ne egy biztos 8. helyre menjenek rá egy triplázó és hulla fáradt Quintana-val hanem tegyék oda a kölyköket, menjen Ruben Fernandez, itassanak vele vért és etessenek vele erős paprikát 30 napon keresztül és úgy ezek után engedjék oda a Vueltára kapitányként, tüzeljék őket fel úgy hogy ha oda mész le kell szaggatni a fejét mindenkinek, szét kell ütnöd mindenkit fiam, tüzeljék fel őket rendesen, hitessék el velük hogy igen is meg tudják csinálni mint Szántó Öcsi bácsi, hogy “Hiába táncolsz, ütni kell meg szétb.szni a k.rva anyját mindenkinek!!!” Na ha így felmotiválnák őket a Vueltára, feltüzesítenék őket, Miguel Angel Lopezt Vino, Ruben Fernandezt meg Unzue akkor olyan Vuelta lenne hogy kő kövön nem maradna.. De ehhez tényleg ez kell, vagy akkor hívjon fel engem Vino és csinálok Miguel Angel Lopezből Tourt győztest 2019-re 1 centiről üvöltöznék az arcába meg leszaggatnám a fejét úgy feltüzelném hogy olyan akarata, olyan hite, olyan kitartása lenne mint senki másnak a mezőnyben!!

  Amúgy fontos, hogy amikor én Pantano-t és Sagant, Kreuzigert szidom hogy tiszteletlen fiatal akkor tegyük hozzá, hogy ebben ő a legkevésbé hibás, ebben a sportvezető a hibás, aki ezt engedi, ezt a viselkedést megengedi. Landa miért nem hagyta még 1x sem cserben Froome-ot? Ő miért nem állt előre és miért nem támadott mint Sagan és Kreuziger amikor Contador hátul volt sérülten? Mert róla a sportigazgató leszaggatná a rajtszámot és lenyomná a torkán ha ilyet merészelne csinálni, és ez a nagy gond, hogy nincs a fegyelem megkövetelve a fiatalokról, és itt hozzá kell tenni, hogy én is sokszor hülyén fogalmazok mert őket bántom, Sagant, Pantanot, Kreuzigert, pedig nem ők a hibásak, ők csak azért csinálják mert nekik ezt megengedik. A sportvezetők alkalmatlanok és mimóza lelkűek ahhoz hogy egy ilyen eset után az asztalra csapjanak…

  Gondoljunk bele ha Luca Scinto megteszi azt amit minden egyes porcikája kívánt hogy megtegyen, hogy vágja haza a Giro sorból azokat akik a kérése, utasítása ellenére nem szöktek, akkor mit mond a szponzor? Mit mond a csapattulajdonos? Azt hogy nem küldheted őket haza mert akkor nem látszik a mezünk, nem látszik a szponzorunk, és a szponzort és a csapat tulajdonost a pénz, a bevétel érdekli, nem pedig az eredmény. A szponzort az érdekli hogy 21 szakaszon 9 mezzel ők meg legyenek mutatva, akár hol, és ha Scinto haza küld 5 kerékpárost mert az az 5 nem érdemli meg a teljesítményével hogy ott legyen akkor Scintot is elküldi, kirúgja a csapat, mert a szponzor mez nem fog akkor látszani, és a szponzornak ebből bevétel kiesése lesz hogy nem mutatják meg mind a 9 mezt minden nap…
  Tehát a túl sok pénz miatt már a sportvezetők keze is meg van kötve és ők se vághatnak hozzá tárgyakat a fiaikhoz, nem küldhetik őket haza, az ő kezük is meg van kötve a szponzor miatt…
  Nagyon nehéz téma ez… Így igazából következmények és komoly büntetések nélkül megteheti egy kerékpáros hogy ellentmond a sportigazgatójának vagy “nem működik a rádiója” mert nem küldhetik haza, nem veheti le róla a sportigazgató a rajtszámot, hogy te csak bomlasztod a csapat morált és nincs keresni valód háromhetesen, mert akkor a szponzor neki esik a sportigazgatónak, hogy őt nem érdekli hogy hogy teljesít, őt csak az érdekli hogy azon a versenyzőn is ott van a szponzor logó amiért ő fizetett a csapat tulajdonosának….
  Nem tudom erre mi lehet a megoldás…

  • horvathpeter

   Astana kinotte Nibalit? Wtf? Mit nyertek azota, amiota elment? Kb. semmit. Es mit nyertek, amikor ott volt? Kb. Mindent. Valverde inkabb a serulesei miatt nem megy majd jol, jo lenne o meg haromhetesen is, foleg az idei formaval. Landa epp most hagyta cserben Froome-ot, amire Portal erdeklodott is a noi felmenoinek a hogylete felol. Parszor Arut is cserbenhagyta mar.

   • Tour A Csúcs

    És mit nyert mióta elment?

    • razs

     Azért “csak” másfél háromhetes telt el azóta, mióta elment, szerintem ezt ugyanúgy túl korai megítélni, mint @horvathpeter:disqus-nek az Astana csapatot.

     Utóbbit ráadásul olyan szintű balszerencse sorozat sújtotta, amiből az, hogy Kangert hatalmasat esett egy közlekedési táblában, kb. épp hogy top 10-es probléma, mert annyi nagyobb volt. Egy pár napja fel is soroltam, gombócból is sok…

     Szóval szerintem mindkét fél oldaláról úgy kb. a jövő évi Vuelta környékén lehet megállapítani, hogy kinek érte meg jobban.

     • Tour A Csúcs

      Ez szerintem is elhamarkodott következtetés a részéről.

     • István Mátyus

      Aru, Miguel Angel Lopez…
      ezek a srácok bármikor megeszik ma már Nibalit hegyre fel!

     • Tour A Csúcs

      Mondjuk szerintem is. Bár Lopez sérülékenyebb a kelleténél.

     • horvathpeter

      És mennyivel is fiatalabbak? Mi lenne, ha még az öregedő rókát se tudnák megverni? De az ő korukban lehet jobb volt náluk.

     • arce

      Most lehetne azt mondani, Aru ezzel a formával megnyerte volna a Giro, de mint tudjuk ha nincs a sportban (sem), Lopez meg konkrétan 1 3 hetest sem tekert még végig, úgyhogy nehezen hiszem, hogy bárkit megenne hegyen, nemhogy Nibalit.

     • horvathpeter

      Nibali elso harom heteset nyerte az Astanaban. Sot meg Contador is.

     • ahanem

      Contador a Discovery-vel nyerte az első háromhetesét.

     • horvathpeter

      Félreérthető volt, de az első háromhetesét, amit ment a kazahoknál, azt Contador is megnyerte. Szóval magyarán itt Arunak Tourt kéne nyernie! Egyébként Nibali se az Astanában nyerte az első háromhetesét.

     • razs

      Miért, a mostani Aru első háromhetese az Astana-nál? :)

     • horvathpeter

      Ez az. És mégse bír nyerni. Szal ennyit arról, hogy Nibalit kinőtte azzzAstana.

    • horvathpeter

     Ezert mondtam hogy egyik se notte ki a masikat. Meg mindig ott kene lennie! A Prince of Persiaval nem fog haromhetest nyerni.

     • Tour A Csúcs

      Pénz, pénz, pénz… :)

     • razs

      Ha Ő lesz a legerősebb, akkor nem számít a csapat. Dumoulin csapata gyengébb volt, mégis nyert. Ha itt nem Froome, Bardet vagy Landa nyer, akkor pedig itt sem.

      A csapat csak akkor számít, ha hasonlóan erősek vagytok, vagy van egy olyan zizid, amiben ki tudnak segíteni. De ott sem felfelé tudnak a leginkább segíteni, hanem mint például Kwiat most a pótkerékkel, vagy Tosatto a 3 km és 1 cm-nél történt bukáskor.

     • horvathpeter

      Viszont a csapat keszit fel a versenyre. Nibali csak az Astanaban ment igazan jol. Froome meg csak a Skyban. Azert ez nem veletlen.

   • arce

    Mondtam tavaly, hogy idén az Astanatól nem szabad azt várni amit az elmúlt években, gyakorlatilag a Bahrein az ő csapatukból építkezett.

  • Márton Farkas

   jó amit írsz de a saganos téma már unalmas csak te látod így ezt is mondtuk párszor, zöld trikó meglehetett a sárga nem mert gyenge a kapitány ilyen olyan okokból :) és mások voltak a célok hagyuk már légyszi…. Pantanóval mi a baj de komolyan? Nincs formában ez látszik de nagyon ezen kívül miért szidod? Landa témáról meg mindenki azt gondolja hogy Landa mekkora ász hogy megáltt az ucsó 100m en Froomenak, de sztem ez nem nagy dolog mert ő is pontosan tudja hogy segítőnek van itt és Fromme egész egyszerűen erősebb, mert senkinek semmi oka nincs arra hogy azt higyje nem így van, hiszen maradjunk Contadornál ő az esetetek többségében erőből szakadt le mert gyenge volt, míg Froomenal én ilyenre nem emlékszem… Időfutamon a Landa masfelpercet tuti kap a többiek olyan 1 perc körül max, szval landának nagyon verni kéne a másik 3 ast az uccsó héten ha Froome el is szállna….
   Movistárnál meg annyi hogy sztem nagyon max Girot kap meg mert Quintana egy Tour után mindig menni fog a Vueltára, és még egyszer ennyire nem lesz gyenge mint most ebben biztos vagyok…

   • Tour A Csúcs

    Sagan-t én sem értem. Viszont, ha lett volna esélye Contador-nak Tour-t nyerni, akkor hagyni kellett volna a zöld trikót a fenébe, mert a sárga sokkal többet ér.

  • ahanem

   Az első sorodat olvastam el, elég is volt.

   Az megvan, hogy most 2017 van és nem 2014 ugye?

 • István Mátyus

  Gergő, ha Pantani is azt nézte volna hogy melyik háromhetesen nincs 50 km sík időfutam akkor szerintem életében egyetlen egy háromhetesen sem indult volna el. Ő is megoldotta, támadott hosszút, sokat próbálkozott, a 4 s/km-et ő is megkapta általában ami Tourokon 115-125 km-en 7-8 perc körüli hátrányt simán jelentett neki, mégis tudott fordítani, ment, támadott, csinálta. Ha Nairo besértődik sík 50-en akkor mit mondjanak a régi hegyi menők, akiknek 120 km sík egyenkénti jutott a háromheteseken, meg emellé 60-80 km csapatidőfutam. Vagy Basso is 2004-be minden hegyre felment Armstronggal, sőt, verte is meg hegyen, és tényleg 1 hegyi szakaszon nem szakadt le Armstrongról, mégis 7 perccel mögötte végzett, sőt, még az ITT miatt Klöden is beelőzte ekkor Basso-t. De 90-es években Virenque ugyanez, simán kapott ő is 6 percet ITT-ken ilyen 120 km-es távokon amit meg kellett volna fordítson a hegyekben, tehát akkor a régi nagyok eléggé lenézően beszélhetnének szerintem Quintana-ról, ha Quintana már 50 km ITT-nél besértődne és jövőre nem Tourozna, miközben 10-15-20 éve még simán volt egy Touron akár 180-200 kilométernyi össz időfutam is.

  • Balázs Zoltán Nagy

   Pantani sosem nyert volna tourt, ha Ulrich nem kap defektet azon a bizonyos hegyen. Szerintem egyenes következménye volt ott a defekt utáni túl gyors felzárkózásnak az eléhezése.
   Úgyhogy bárki nyerhet túrt ha a szerencse vagy szerencsétlen faktorok úgy akarják!
   Lásd Nibali! :)
   Amúgy meg én is minimum 80-100km-es TT, kiírnék minden tourra, de a csapatidőfutamot max prológ szinten engedném!

   • razs

    Az első bekezdésedet elfogadom, de azért szerintem “bárki” nem nyerhet. Még egy ilyen komoly probléma mellett is csak egyetlen ember tudta Őt megelőzni: Marco Pantani. A többi 100+ versenyző még így sem. Ha pedig egy versenyen “csak” két komoly esélyesnek van nagy problémája, akkor is csak egy olyan “bárki” nyerhet, aki önerőből képes dobogóra állni.

    Szerintem 2000 óra talán egy kivétellel az összes háromhetest olyan versenyző nyerte, aki az adott versenyen top 3-as erőállapotban volt. Azt elfogadom, hogy némely versenyen 1-2 esélyes kiszállt balszerencse miatt, de attól még szerintem sosem “bárki” nyert.
    Az egy kivétel, az talán Óscar Pereiro. De ha azt vesszük, ott pedig azok nem érdemelték meg a győzelmet, akit visszaengedték a versenybe.

    • Balázs Zoltán Nagy

     Azért a bárki-t nem úgy értettem, hogy akár én is! :) :) :)
     Volt abban a bárkiben egy kis irónia a részemről! :) Lehet nem hangsúlyoztam ki annyira, hogy ez egyértelmű legyen! Ez az én hibám! Bocsi érte!

    • István Mátyus

     Nibali 2016 Giro? Kruijswijk, Chaves, Zakarin, Landa mind jobb volt nála

     • razs

      – Kruijswijk aláírom, a bukása nélkül menedzselhető előnye volt.
      – Zakarin ha nem bukik az időfutamon és nincs Nibali váltóhiba, akkor mondjuk azt, hogy össz időben x lett volna közöttük. Viszont a Risoul szakasz elején erőből szakadt le, azaz a bukásakor térben is le volt maradva. Akkor meg ezzel a nagyon picivel volt gyengébb.
      – Chaves bukás nélkül célba ért Nibali mögött, és mindketten voltak betegek a verseny különböző szakaszában, szóval az egyértelműen nem.
      – Landa meg olyan, hogy a harmadik hét előtt visszalépett, szóval se pro, se kontra bizonyíték nincs. De még ha igen is, a diplomatikus (hogy ne legyen 1 millió hozzászólás) top 3-as kategóriámba még így is belefér. :)

     • horvathpeter

      Max. Kruiswijk, de ő se, mert nem tud lejtmenetet menni. Anélkül pedig ma már nem lehet nyerni.

 • István Mátyus

  1. Egy név aki tuti dobogós: Uran!
  2. Top 6-ból aki visszaesik: Dan Martin mert most jönnek a hegyek és ő Puncheur, de Landa a logikus hogy dolgoznia kell Froome-ért.
  3. Szerintem már nem nyer szakaszt a top6-ból senki. Szökés elviszi a 2 hegyi szakaszt.
  4. Izoardon Froome szerintem kap szűkösen, fél percen belül.
  5. Meglesz az 1 perc Párizsban az első és második között. 1:00-1:20/1:30 között.

  • snookerista

   Uran már ott lenne közvetlen Froome mögött ha nem lenne a büntetèse. Nem csodálkoznèk ha Izoardon percen felül kapna Froome.Időfutamba meg egy jó formába lèvő Uran megjöhet a közelèbe. Portet sajnálom ha nem lenne fejbe gyenge már fèl perccel vezetne de ilyen a sport, mentális dolog annyit számít mint hogy valaki milyen erős

   • Tour A Csúcs

    Milyen büntetésről beszélsz?

    • snookerista

     20 másodperc amit kapott frissitèsèrt . vagy vègül azt nem kapta meg?

     • Tour A Csúcs

      Nem kapta meg. A zsűri törölte a büntetéseket.

 • arce

  1. Aru
  2. senki
  3. senki
  4. x körül lesz az Izoard
  5. másfél perc

  • Tour A Csúcs

   Neked át kellene tanulmanyoznod a Velowire és Le Gruppetto oldalakon található Tour útvonalakat. Szerintem meglepődnél azon, hogy a rajongók többsége szerint, milyen az ideális útvonal. Nagyon ritkán találni olyat, ahol 5 hegyi befutó van. 3-4 a maximum. 5-6 hegyi szakasz, 3-4 dombos, 1-2 időfutam a többi sík szakasz.

   • arce

    Most mondjam azt, hogy Le Grupetto elnevezés minden elmond :-)

    • Tour A Csúcs

     Nem ez a lényeg, de mindegy. :)

     • arce

      Jó én hegymániás vagyok, minél több annál jobb nálam egy útvonal, nálam úgy néz ki egy 3 hetes: 4-5 sprinter szakasz, 2 TT (amiből az egyik hegyi 40-50 km a sík), 7-8 dombos szakasz, 6-7 hegyi szakasz amiből 5 hegyi befutó egy lejtő sík nélkül.

     • Tour A Csúcs

      A 6-7 hegyi szakasz, 5 hegyi befutó rendben van, de 7-8 dombos szakasz soha nem lesz a Tour-on. Max 3-4 a többi sík szakasz.

 • István Mátyus

  Contador: “A 4 bukás nélkül, amiknél egyikben sem én voltam a hibás most a sárgáért harcolnék”
  Vélemények?
  Én megvárnám vele Izoard-ot hogy igazat mond-e.

  • Brigo

   Szar volt már a bukások előtt is.

   • Sleepwalker Dr.

    Ez egy cseppet erős kijelentés Nibalis képpel :))))))))))))))))))

  • razs

   Én diplomatikusabban fogalmaznék. Nyilván egy apró-pici sérülés is hátráltat valamennyire, de egy olyan versenyzőről beszélünk, aki egy olyan háromhetest nyert meg, amely egy bizonyos pontján a megkülönbözető trikót nem tudták ráadni, annyira nem tudta a kezét mozgatni.

   Ehhez képest ha egy vasággyal együtt 30 kg-os ember ráesik hegyre felfelé, gyök kettes tempóval, az elenyésző. Ebből arra következtetek, hogy JOBB formában lehetett, mint a bukások nélkül, de nem feltétlenül győztes formában.

   (Meg ilyet szerintem nem illik mondani, még ha igaz is. Igaz, másnak sem kellett volna, ezt most én is belátom. Itt gondold azt is, hogy amikor más versenyző – teszem azt egy “tehetségtelen, amúgy pedig egynapos menő” – mondott hasonlót, akkor Őt mennyre tartod nagyképűnek.
   Pedig az egyik legszimpatikusabb nyilatkozatokat pont Ő (Conta) tette, amikor Froome és Nibali erényeit kellett kiemelnie.)

  • paltam93

   Már évek óta mindig a bukások és sérülések… És akkor mit mondjon Froome? Ha 2-3-szor nem kell leszállnia a bringáról, akkor már most Párizsban kerekezne a sárgában? Azt hiszem Contador kapcsán Oleg jár közelebb az igazsághoz. Gondolom a Treknél sem erre fizettek be, és valamivel többet reméltek ennél.

  • GzsakSam

   Miért várnál? Aki bukik, az gyenge- szerinted.
   Vagy mégsem?
   De ma mintha nem bukott volna. Mi lesz a mai mentség?