És Contador visszaszólt

shadow

Mit is mondott búcsúzóul Alberto Contadorról az utolsó nagy interjújában Oleg Tinkov?

“Sokan azt hiszik, hogy rossz viszonyban voltam Sagannal. De sokkal inkább Contadorral nem volt ideális a kapcsolatom. Tisztelem a múltja és az eredményei miatt, de mint ember, nem tudok rá felnézni. Szerintem sokan a csapattársai közül is így vannak ezzel. Elég rossz hangulatban távozott tőlünk, szerintem Guercilénáéknak nagyon oda kell rá figyelniük. Lehet, hogy vele együtt a komplett csapatát is leigazolta a Trek, de pont ez okozhat majd gondokat. Nem volt szimpatikus, a Giro megnyerése után még csak nem is pezsgőzött(…) Contadornak már vissza kellene vonulnia. A Vueltán leszakadt az öt legjobbról, hamarosan meg a talán a Top 20-ról fog. Látszik, hogy nem olyan erős, mint régebben. Szerintem nem fog több nagy kört nyerni.”

Alberto Contador and Oleg Tinkov in 2015

Fotó: cyclingweekly

És akkor ma megjött a válasz, Alberto Contador már Trek versenyzőként beszélt a volt főnökéről.

“Iszom én pezsgőt csak nem vele, hanem a barátaimmal. Egyébként meg van feladatom bőven, szóval nem fecsérelném rá az energiámat. Sok pénze van, vett egy csapatot, de nem tudta rendesen vezetni” – nyilatkozta Contador a spanyol Cadena Sernek. “Nem gondolok rá, a pályafutásom azon részét lezártam. Számomra ő már csak a múlt. Minden gond akkor kezdődött, amikor 2014-ben főleg Riis miatt aláírtam a csapatához. Majd ő kirúgta. Akkor már tudtam, hogy itt nem lesz minden rendben. A csapatunk 70 főből állt, de nem volt egyetlen ember sem, aki igazából vezér lett volna. Riis tudott irányítani egy ilyen sort, ő nem.”

Az interjú végén Contador természetesen az idei Tour de France-ról is beszélt.

“Ha meg akarod nyerni, hinned kell benne. Én hiszek. Azért edzek minden nap, hogy enyém legyen a sárga trikó. Ha arra készülsz, hogy a legjobb ötre lehetsz jó, tízben sem leszel. Cél a maximum, én újra Tourt szeretnék nyerni.”

 

Related Posts

 • Brigo

  Hát lehet tudni, hogy amint kiszáll Oleg Contadornak lesz egy ilyen nyilatkozata.

  • Brigo

   OFF: Néhány napja depressziós vagyok mert száműzték az eurosportot. Hiányozni fog a magyar nyelvű adás. :(

   • Gábor

    Uhh. Nem lennék a helyedben.

    • Brigo

     Én se lennék a helyemben. 😀
     De majd ncore segít 😉

     • Gábor

      Szokott. :)

 • Roland Papp

  Kicsit érdekes ez a sárdobálás Conta részéről. Ha ennyire nem volt szimpi neki Oleg miért maradt ott 4 évet ? 😀 Szerintem sok helyen várták volna tárt karokkal ugyanis 2015ben a szerződése lejárt Tinkoffékkal mégis ottmaradt még egy évet és egy párat még biztosan maradt volna ha Oleg nem száll ki… Megint lentebb került a szememben…

  • Szabolcs

   Oleg dobálhatja a sárt, Conta meg egyszer szól és nem tetszik. Érdekes világ. Persze elfogult vagyok és maradok. Hajrá Alberto.

   • Roland Papp

    Csak az igazat mondta. Akárhogy is vesszük csűrjük csavarjuk Conta már nem az aki annó volt leginkább fogalmazzunk úgy hogy kiégett. A múltban voltak sikerei ez tény vitathatatlanul a sportág egyik nagy alakja DE elfáradt és be kéne látnia neki is. Az előző két szezont vizsgálva kanyarba se volt ott a top mezőnyben (2015-ös Girot kivéve). Hol beteg volt hol bukott hol ez volt hol az. Ha esetleg nem adja fel akkor meg végigteker a mezőnyben olyan 5-10. helyen. Arról meg ne beszéljük hogy Oleg hogy vezette a csapatot. Ismételem magam ha annyira rossz lett volna a csapatvezetés akkor miért maradt ? Érdekes Sagannak nem volt semmi baja a Tinkoffal maximum annyi hogy alig volt ember aki neki segített mert ugye az egész csapat Contára épült. Sagannak sikerült eredményeket hozni Contának nem… Mondom ezt úgy hogy a Tinkoffnak szurkoltam ha Saganról volt szó illetve nagy körök összetettjében általában a feltörekvő emberkéknek szurkolok ha pedig a nagyok közül kell választani akkor Froome a választott.

  • sztich

   Mert volt olyan fair, hogy kitöltötte a szerződését. Ha elment volna, nincs, aki eredményeket hozzon összetettben…

   • Roland Papp

    2015 ben lejart a szerzodese… Miert maradt a 16-osra ha ennyire nem volt jo a kapcsolat?

 • arce

  Kár volt belemenni ebbe mindkét fél részéről, persze így a médiában minimum egy cikkel több jelenik meg róluk, mintha ezt a négy fal között intézik.

 • Tamás Bulányi

  Érdekes, hogy a szovjet utódállamokból származó csapatvezetők egy részének stílusa (vagy annak hiánya) mennyire nem kompatibilis a nyugat-európai mentalitással. Ha nem tetszik valami, már a nyilvánosság előtt ekézik a bringásaikat. Oleg a leghangosabban, de Vinokurov sem marad el sokkal ettől, ez azért a múltkori Nibali interjúból is lejött. Ez szinte egyik jelentősebb (Brailsford, Unzue, Lefever) európai csapatvezetőre sem jellemző. Az, hogy Contador egyszer visszaszól, szerintem várható volt és elég valószerűen mutatja, hogy mi is zajlott a Tinkoffnál. Függetlenül attól, hogy Contador az elmúlt években milyen eredményeket hozott, meg hány évig maradt volna ott (érvényes szerződése volt nagyon sok millió euróra és a keróban egyébként sem divat szerződéseket idő előtt felbontani vagy abból kiszállni). Oleg (akinek volt néhány tényleg nagyon jó ötlete) ment előre mint egy zenebohóc, de mögött a sorok azért elég zavarosak voltak.

  • sztich

   Fogalma sem volt, hogy kell összerakni egy csapatot. Persze szerinte igen. A legnagyobb hibája volt, hogy Riist kihajította.

   • horvathpeter

    Mondjuk Riis azért lett kihajítva, mert már nem hozta az eredményeket. Amint elment, egyből elkezdtek versenyeket nyerni. Meg nem is baj, ha egy egykori hatalmas dopert végre eltüntettek a sportágból, eggyel kevesebb legalább, már csak Bassótól és Vinótól kéne megszabadulni, hogy lezáruljon végleg egy sötét korszak.

    • stubyte

     Riis tényleg nem hozta az eredményeket, mert a “mellékes” fontosabb lett neki, mint a csapat. Gyakorlatilag másodállásként kezelte a csapatot. Basso és Vino sajnos csak 2 ember, vannak még ott többen is a dopping-árnyékában.

  • Roland Papp

   csak a szerzodes 15 ben lejart…

   • Tamás Bulányi

    És 16-ban Tourt akart nyerni, majd visszavonulni, gondolom nem akarta az utolsónak tervezet évét egy csapatváltással kezdeni, ráadásul nyilván azt az évenkénti 4 millát sem adta volna meg bárki. És ebből a szempontból valóban lehet azt mondani, hogy az rendeli a nótát, aki a muzsikust fizeti, de azért azt hiszem, hogy egy csapattulajdonosi, csapatvezetői szerep nem csak jogokkal, de az irányított emberek iránti felelősséggel és tisztelettel is jár.

    • Roland Papp

     Igen vissza akart vonulni meg Tourt akart nyerni… Csak se a Tour se a visszavonulás nem jött össze 😀 Csapong ide oda azt se tudja már mit csinál…

 • horvathpeter

  Azt azért ne felejtsük el, hogy ha nincs Oleg és nem hozza a pénzét, akkor még ennyi mindent se értek volna el. Amikor elment a Saxoba Contador, Riisék még akartak volna hegyi segítőket venni mellé, de nem volt rá pénzük. Aztán jött Oleg és tudtak venni. És Sagant sem tudták volna megszerezni, aki vezéregyénisége lett a csapatnak. Abban valszeg igaza van, hogy nem fog már háromhetest nyerni, de ettől még nem kéne visszavonulnia és a Top-20-ból se fog még mostanában kiesni.

 • Nagy Veronika

  Azért a cikk az egész (hosszú) rádióinterjúnak csak kiragadott leirata…
  https://www.youtube.com/watch?v=35__DvUvs_Y
  Nemcsak Riis távozott érdekesen a csapatból időközben, hanem masszőr, szakácsok, vagyis a stáb fontos tagjai. A twitteren olvasgatva diplomatikusan ugyan, de azt sugallták, hogy T úr stílusa, vezetői attitűdje (modora) elviselhetetlen volt. Valószínűleg erre utalt AC is.Azt is mondta, hogy őt úgy nevelték, hogy tiszteljük a másik embert…

 • Contador az egyik legnagyobb harcos az egész mezőnyben,Tinkov meg a legnagyobb bunkó…volt,szerencsére kiszállt.
  Én nem szerettem soha Albertót,ott kezdődött amikor Schleck-et otthagyta az emelkedőn amikor leesett a lánca…Persze lehet,hogy csak a sértődöttség beszél belőlem,de miután kiderült,hogy doppingolt,ezt az érzést csak fokozta.Attól,hogy nem szeretem még elismerem a tehetségét és a versenyhez való érzékét,ő a kevés versenyzők egyike aki ösztönből teker és nem a komputerét nézi 0-24-ben.Ezzel nem Froome ellen szóltam,nekem a “nagy négyes” közül ő a legszimpatikusabb.
  Szerintem Conta még képes lehet nagy kört nyerni…És tényleg,aki nem a győzelemért megy az nem is fogja megszerezni.Ha nem is a Tour de France,de egy Vuelta még benne lehet.

 • kellkaresz

  Arról azért ne feledkezzünk meg, hogy míg minden más menőnek volt csapata aki segítette, neki nem.
  Az utóbbi két évben mindenhol egyedül kínlódott