Quintana: “Az előző évet elrontottuk!”

shadow

Volt már jobb éve, ez tagadhatatlan.
Megnyerte a Tirrenót, második lett a Girón, de a legfontosabb versenyén, mintha ott sem lett volna.
Ez már a múlt, és Nairo Quintana egy teljesen más szezont ígér. Olyan szezont, ahol csak egy verseny érdekli igazán: ez pedig a Tour de France.

 

Lassan neked is elkezdődik az új idény. Mennyire foglalkoztat az a kérdés, hogy ki lesz a Tour-kapitány?
Szeretnénk megnyeri a sárga trikót, és erre a Movistarnak ebben az évben jók az esélyei. Mindenkinek megvannak a személyes céljai, de egyértelmű, hogy miért dolgozunk. Szerintem Landa leigazolása nem probléma, hanem sokkal inkább előny. Három erős emberrel utazunk egy versenyre, szóval egyre jobbak az esélyeink. Én személy szerint tele vagyok bizonyítási vággyal. Egy nagyszerű csapat áll mellettem, biztos vagyok benne, hogy júliusra rendben leszek.

Mi történt veled 2017-ben? Jól kezdtél, a Girón második voltál, de aztán a Tourra nagyon elfogytál
Szerintem a tavalyi évem nem volt rossz. Inkább csak simán jónak mondanám. Az viszont tagadhatatlan, hogy nem voltam elégedett magammal. Elrontottunk egy-két dolgot. Persze az elvárások is nagyobbak voltak a megszokottnál. Ez az idény más lesz. Csak egy verseny érdekel: ez pedig a Tour.

Mi kell ahhoz, hogy végre tiéd legyen a sárga trikó?
Kiváló kondi, és szerencse. Három hetet kell lehozni folyamatos koncentrációval és lehetőleg hiba nélkül. Az elmúlt években egyszer minimum rontottam. Még ha nem is látványosan nagyot.

Változik valamennyit a programod?
Nem is keveset. Az a terv, hogy jóval kevesebb versenynapom lesz a Tourig. Tavaly Franciaországban már az első napokban éreztem, hogy nem vagyok rendben. Most probálom elosztani a feladatokat, főleg otthon fogok készülni. De nyilván lesznek európai versenyeim is.

004-27-1389x920

Fotó: movistarteam.com

Szerinted kik lesznek a legnagyobb ellenfelek a Touron?
Még ugye vannak kérdőjelek, de ha elindul, akkor Dumoulin. Aztán Nibali, aki egy dobogót bármikor képes összehozni. Meg Bardet is csak a Tourra fog készülni. Szóval vannak egy páran.

Froome-ot nem említetted. Az ő ügyéhez mit szólsz?
Én is annyit tudok, amit az újságok megírtak. A kerékpársportnak az lenne a legjobb, ha nagyon hamar tisztázódna a helyzete. Nem tudom, hogy nélküle mennyire lesz dominiáns a Sky, de biztosan számolni kell velük.

A Landa-kérdés viszont megkerülhetetlen. Lesz köztetek rivalizálás?
Tavaly láthattuk, hogy milyen sokat segített Froome-nak. Szerintem ha a helyzet úgy kívánja, ezt itt is meg fogja tenni. Mikel érkezésével a csapatunk rengeteget erősödött. Tudom, hogy a média örülne annak ha feszültség lenne köztünk, de ez nincs így. Már a csapattársam, és rengeteget segíthet nekünk.

Az is jó hír lehet számodra, hogy a Touron Valverde ott lesz melletted
Ő az a versenyző, akire hatalmas szükségünk van. Főszerepet kaphat a Touron, és egyúttal szépen felkészülhet a vb-re is. Ahol nagyon remélem, hogy aranyt fog nyerni. Megérdemelné!

15154378001347

Fotó: movistarteam.com

Hegyimenős lesz a pálya. Téged nem foglalkoztat a világbajnokság?
Engem idén csak a Tour érdekel. Messze van a vb, még az sem biztos, hogy ott leszek a válogatottban.

Ha már a nemzeti csapat. Milyen most szerinted a kolumbiai utánpótlás?
Mindenki Bernalról beszél, nem véletlenül. Az eredményei jelzésértékűek. De ott van a Caja Ruralban tekerő Nelso Soto, aki nagyon gyors és kiváló egynapos menő lehet belőle. Szerencsére a jelen és a jövő is rendben van. Aztán lesz egy körversenyünk, a Colombia Oro y Paz, ahol egyre jobb mezőny jön össze. Így pedig lehetőségünk lesz megmutatni magunkat az egész világnak.

 

 

(Forrás: marca.com)

Related Posts

 • Respectvv4laci

  A király szót kért !

 • gyalogos

  ideje is lenne hogy újra villantson valamit.meg kell nyernie a Tourt,számára más cél nem lehet.

 • horvathpeter

  Inkább csak a Tourt rontották el. A Vueltára kellett volna helyette menni! Girón példuá élete VAM-jait tolta, 2013-as Touron volt utoljára ilyen jó. Érdekes, hogy a saját csapattársai helyett inkább Valverdének szurkol a vb-n.

  • Godó Viktor

   De hát Valverde a csapattársa. 😀 Gondolom a honfitársakra céloztál.(Tudom VB-n nemzeti színben indul).

   • horvathpeter

    Mondhatta volna azt is, hogy Uran vagy Chaves mennyire megérdemli a győzelmet. És a legszebb, hogy még ő is indul valszeg.

    • AOVKV

     Én kedvenc WTCC Pilótám Bennani és Chilton volt… mégis Norbi győzelmének szurkoltam… ennyit a hazaszeretetről…
     Chaves vagy Uran győzelmet mondott volna ha jelentene számára valamit a hazája..

 • tomi

  OFF- Gergőnek egy jó cím: Tour de Hongrie győzelemtől a Giro-ig. Két év alatt egész szép teljesítmény, bár nem tudom hova vezet ez, hogy az araboktól is és a zsidóktól is kérünk lóvét egyszerre, kicsit olyan két végén égetjük a gyertyát effektus.
  Ha lehet mondani egy pozitívumot, az az hogy idén is foguk látni a Corsa Rosan De Rosa-kat.

 • Respectvv4laci

  Jövőre eldől h a valaha volt legnagyobb titulus vagy a süllyesztő felé indul el.

 • AOVKV

  “Szerintem a tavalyi évem nem volt rossz. Inkább csak simán jónak mondanám.” 😱😱😱😱😱😱😱

  Húúúú b.zdki más a mércénk…