Quintana: “Idén már nincs kifogás!”

shadow

Nairo Quintana megint eltűnt egy picit, de ez vele kapcsolatban már nem is nagy hír.
Viszont nemrég hosszan nyilatkozott a kolumbiai El Tiempónak, és (kivételesen) mondott érdekeseket. Szóba kerültek az idei célok, a kevesebb tavaszi versenynap, Landa, az UCI által bevezetett létszámcsökkentés, Froome és még az esetleges politikai pályafutás is.

A tavalyi évvel ellentétben Nairót most nem láthatjuk a Tirrenón, hisz a Kolumbiai kör óta otthon, a jól megszokott környezetben készül. A jövő héten rajtoló Katalán körön viszont Valverdéhez hasonlóan ott lesz, így hamarosan újra találkozhatunk vele.

 

Összeállt már az idei versenynaptárad?
Igen, az első fele biztos. Katalán és Baszk kör, aztán egy pavés egynapos, mert szoknom kell az ilyen versenyeket. De azt még nem tudom, hogy pontosan hol indulok.

Most teljes az összhang közted és csapat között? Nincsenek más-más céljaitok?
A keret erős, bár nyilván mindig lehetne újabb és újabb segítőket igazolni. Az összhang jó, szóval az alap adott. Tudjuk mit szeretnénk elérni, ezért dolgozunk.

Mit szólsz ahhoz, hogy a Movistar elviszi a három legjobb versenyzőjét a Tourra?
Ez szerintem jó dolog, a taktikát illetően több fegyver lehet a kezünkben. Idén nincs kifogás, mindenkinek száz százalékos formában kell megérkeznie a rajtra.

Miért mész ilyen keveset tavasszal?
Itt most nem arról van szó, hogy Nairo nem motivált, egyszerűen csak mindent alárendel a Tour de France-nak. Így pedig válogatnom kell a versenyek között, és nem szabad túlhajtanom magam. Erős a keretünk, tud más is versenyt nyerni rajtam kívül.

Például Landa?
Igen. Mikel egy erős versenyző jó, hogy Eusebio megszerezte. Mindannyiunknak meg vannak a saját céljai, Valverdének, neki és nekem is. Az országút majd úgyis eldönti, ki lesz az első számú ember. Addig meg össze kell dolgoznunk a sikerért.

Jó, de Landa azt mondta, hogy Tourt szertene nyerni…
Ki nem? Ő és én is azért dolgozunk, hogy ez meglegyen. Az egyéni céljait mindenkinek tiszteletben kell tartani.

Számíthat az a Movistarnál, hogy egy spanyol vagy egy kolumbiai versenyzővel nyeri meg a sárga trikót?
Valamennyit biztosan.

Térjünk rá a Tourra. Idén lesz egy hosszú, kockaköves szakasz. Mennyire félsz attól a naptól?
Fel fogunk készülni rá. A sorunk tele van olyan versenyzőkkel, akik ezen a terepen jól mennek. Például Jasha Sutterlin, Daniele Benatti vagy Imanol Erviti. Fontos lesz a jó helyezkedés és az, hogy ne hagyd el a csapattársaidat. Egy gyors kerékcsere defekt esetén, aranyat érhet. Kár tagadni, azon a napon sok veszéllyel kell szembenéznünk.

000_Z54JR

Fotó: Europress / AFP

És a mindössze három klasszikus hegyi befutóhoz mit szólsz?
Lehet, hogy nem mindig lesz hegyi befutó, de vannak még kemény napok. Lesz egy mindössze 65 km-es, rövid szakasz. Az például ideális lehet nekem. Az utolsó hegy kifejezetten tetszik.

Mennyit számíthat idén az életkor és a tapasztalat?
Froome hiába 33 éves, már bőven megvan a kellő rutinja. Jól tudja, hogy kell felkészülni. A pavés nap neki is ott lesz…ha egyáltalán rajthoz állhat. Nem tudom megmondani, hogy a Giro miatt milyen erőben lesz, de nagyon okosan kell mennie, az biztos. Én még nem nyertem Tourt, így idén egyértelmű volt melyik háromhetesre készülök. A jövőben viszont még szívesen próbálkoznék. Egyébként meg bőven vannak még ellenfelek rajta kívül.

A Froome-ügy…
Elmondtam már a véleményemet róla. A szabályokat be kell tartani. Pont. Többet erről nem szeretnék beszélni.

Mit szólsz a létszám csökkentéséhez? 
Szerintem mínusz egy ember a háromhetes versenyen tényleg számíthat. Gondoljunk csak arra, mennyi bukás szokott lenni a rajt utáni napokban. Egy kiscsapatnak nem számít, ha mondjuk 4 fővel ér el Párizsba, a nagyoknak viszont igen. Az UCi részérúl azért lenne itt más tennivaló is: például a biztonságot illetően. Néha nem értem, miért kísér minket ennyi motor. Nem biztos, hogy mindegyikre szükség van. Talán ott is lehetne csökkenteni a létszámot.

Egyre többször téma a Giro és a Vuelta két hetesre csökkentése. Erről mit gondolsz?
Szerintem ez inkább a médiának fontos kérdés. Talán ha a frissességet meg a versenyzők egészségi állapotát nézzük, még valahol érthető is lenne a döntés. De nézzük meg, hogy manapság mennyit megyünk extrém időjárásban…akár 6 órán keresztül. Ez jót tesz valakinek? Vagy a rossz utakon való lejtmenet, esetleg a veszélyes városi körözések. Ezzel sem a versenyzőket véded.

Ha már szervezés. Hogy tetszett a kolumbiai kör?
Kezdetben kicsit kritikus és pesszimista voltam, de nem kellett volna. Óriási volt a tömeg minden szakaszon, nyilván lehet fejlődni – gondolok itt a tv közvetítés színvonalára – de szinte minden rendben ment.

Az UCI új elnöke felvetette a költségvetési plafon esetleges bevezetését is
Nekem ez nem áll össze. Szerintem minden olyan szponzornak örülni kellene, aki hajlandó sok pénzt beletenni az országúti kerékpárba. Ha valaki jönne mondjuk 100 millió euróval, küldjük el?

000_YX7UY

Fotó: Europress / AFP

Sokat vagy otthon, Kolumbiában készülsz, köztudottan nagyon kötődsz a szülőföldedhez. Miért?
Mindig is büszke voltam erre a környékre. Mikor én voltam fiatal, rettentő nehéz volt eljutni egy profi csapathoz, mivel alig volt keret az utánpótlás-nevelésre. Boyacában imádják a kerékpárt, ezért is döntöttünk úgy a barátommal Fernando Flórezzel, hogy csinálunk egy utánpótlás csapatot. Szeretnénk segíteni a fiataloknak. És idővel jó lenne akár kontinentális szintre is eljutni.

Otthon nagyon népszerű vagy. A politikai pálya nem érdekelne?
Őszinte leszek. Jó lenne tenni valamit a közösségért és az emberekért, de ez a világ nem ilyen egyszerű. Kiállsz valami mellett, majd rád sütik, hogy korrupt vagy és ellopsz mindent. Erre nincs szükségem.

Igaz, hogy nemrég megtanultál úszni? 
Igen :) Nem a félkészülés miatt, egyszerűen csak kikapcsol. Jó hobbi.

Nairo, gondolkoztál már azon, hogy mi lesz akkor ha idén sem nyered meg a Tourt?
Próbálkozom tovább.

 

 

(Forrás:eltiempo.com)

 

Related Posts

 • Szem

  Ezt a cikket jegyezzük meg. Ha majd a Touron 5 perc hátrányt szed össze a TTT az oldalszél, és a pavé miatt.
  Akkor majd megint kezdődik a magyarázkodása.

  • horvathpeter

   Sőt, most szépen mentse le mindenki és a TOuron a harmadik héten majd Schmitteljük be az aktuális Klödenezéshez!

   • HAK-VZ

    Azért ezt a madarat ne hasonlítsuk Klödihez!
    Inkább Menchovhoz!
    Menchov nyert Girot, Vueltát, de Tourt soha… Akárcsak Quintana!

    • Molnár Gábor

     Majd nyer!

    • razs

     Most kivételesen eredményességre hivatkoztál, azaz hogy ki mit nyert. Ez azért eléggé fura. Klöden mit nyert? Költői kérdés volt, mivel egy TTT szakaszt azért Ő is nyert. :)

     • HAK-VZ

      Klöden nem nyert sajnos háromhetest soha. Kétszer volt második a Touron.
      Az a mai mezőny színvonalát elnézve felér kb 4-5 Tour győzelemmel.
      Tudom, hogy ezt nem arra játsszák.

      Írtam múltkor hogy Loeb is 9x rali VB és Bourdais is 4x Champ Car bajnok. Attól függetlenül hogy olyan mezőnyökben nyertek ahol másnak nem volt autója, kb 2-3 autós bajnokságban nyertek.

      Aztán Loeb gyáván megfutamodott mikor jött a VW… majd a WTCC-be és Dakaron se vitte 3-4 évig semmire… WTCC-be is 3 autós VB-n lett harmadik (utolsó)…

      Bourdais is égett F1-be, Le Mans-ba se nyert soha, és azóta ég Indybe bár tavaly talán elkezdte összeszedni magát aztán jött a sérülése, az Indys bukása!

      Tehát minden versenyző eredményességéhez hozzátartozik hogy azt milyen mezőnyben érte el az eredményeket.
      Egy Zanardi, Mansell, Montoya CART cím sokkal-sokkal többet ér mint Bourdais 4 címe nulla mezőnyben…

     • razs

      Menchov viszont ugyanabban a mezőnyben (pici elcsúszással, lévén 3 év van közöttük) nyert sokkal több mindent. Én Őt száz csilliárdszor jobb bringásnak tartom, mint Klöden-t. Utóbbinak van két második helye, az egyik hat perces hátrányban, a másik pedig egy fél órás szökevény mögött. Még a 2009-es országúton 6. helye szép, abban az a pláne, hogy csak a harmadik számú emberként. Ez akkor is csak 3 eredmény.

      Menchov pedig 2003-ban nyerte a fehér trikót és még 2011-ben is Cobo csapattársaként volt 5. És Andy és Berci mellett is állt dobogón, valamint Heras mögött is, amelyet a legfelsőbb bíróság adott vissza a spanyolnak. Szerintem kettejük között zongorázni lehet a különbséget.

     • HAK-VZ

      Menchov soha nem volt igazán Tour de France esélyes.
      Klöden pedig igen.
      Menchov eredményesebb, de Klöden tehetségesebb és jobb volt.
      Klöden majdnem nyert Tourt! Míg Menchovnak esélye sem volt rá soha!

     • razs

      Szerintem Klöden sosem volt közelebb, mint Menchov 2010-ben. De olyan szempontból hiába vitatkozunk, hogy a végeredéméy úgyis az, hogy egyikük sem nyert egyszer sem. Sem az országúton, sem a zöldasztalnál. Úgyhogy max. annyi értelme van ezeknek a hsz-eknek, hogy közelítünk ahhoz a komment darabszámhoz, amit nem olyan régen leírtál. :)

     • HAK-VZ

      Akkor a másik kérdésről mond el a szakvéleményedet testvérem!

     • HAK-VZ

      Amúgy more egy kis OFF:
      https://www.youtube.com/watch?v=IFLNxPQ__5Q

      Ez neked biztos tetszeni fog. De mond meg nekem mély tisztelettel, a 3 lehetőség közül kire szavazzunk?
      A jelenlegi korrupt, egyházat és pedofíliát támogatókra?
      A buzi, zsidó raszta hajú drogos tanulatlan koszos hippi senkiházikra?
      Vagy a fajgyűlölő, idegengyűlölő, másokat születés és bőrszín alapján megkülönböztetőkre???

      Kire szavazzunk?? Mind a 3 rossz…
      Balközép is nagyon-nagyon rossz, jobbközép meg szélsőjobb meg még rosszabb.
      Akikre szavaznék a balszélen a Munkáspárt de nekik meg nincs még 1%-uk sem..
      30 ezer szavazóval és 0.6%-al a Munkáspárt nem megy semmire… Így nekik felesleges a szavazat.

     • razs

      Ha csak az általam legjobbnak ítélt pártra kellene szavazni mindenféle egyéb gondolat nélkül, akkor egyértelműen a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra szavaznék. Azért mert vicc, amit a politikusok csinálnak (főleg a többi!). De Ők az egyetlenek akik bevallják, és megfelelő iróniával állnak a kérdéshez.

      Ha Őket kivesszük a kalapból és csak a “komoly” (ezt a szót megfelelő fenntartásokkal kezeljük, lásd előzőek) pártokat vesszük, akkor egyértelműen arra az egyéni jelöltre, akinek a legnagyobb esélye van a jelenlegi kormányt leváltani, teljesen mindegy, hogy melyik párt tagja. A legfontosabb a kormányváltás! Párt listán pedig nem tudom. Talán egy eddig még nem kormányzó, de 5% fölötti pártra (tulajdonképpen 2 ilyen van), mert Ők még nem voltak kormányon és nem loptak, így 0.001% esély van rá, hogy nem is fognak.

     • HAK-VZ

      De ez hülyeség..

      Tökmindegy hogy nem voltak kormányon és még nem loptak ha buták az elveik, butaság amit vallanak, és nem lehet vele azonosulni. Lásd környezetvédelem meg egyéb faszságok…
      Engem nem érdekel ha valaki lop vagy valaki korrupt ha tesz a népért is. A népért viszont senki nem akar tenni. Olyat nem tudnál mondani…
      A “harmadik utasság”-nak nevezett balközép pártok a legalja akkor már MSZP. Akik legalább felvállalják hogy baloldaliak. De ők is manapság már a szociáldemokrata-szocialista ideológiákból elindultak a balközép irányba, a buzik, zsidók, hippik, szabadelvűek, raszták, tróger tanulatlan drogosok védelmének irányába.. A baloldaliság viszont teljesen más..

     • razs

      A környezetvédelem önmagában egyáltalan nem hülyeség. Szerintem teljesen normális, hogy nem szemetelünk az erdőben, nem betonozunk le minden placcot, vigyázunk az ivóvízre és a tengerekre. Illetve a megújuló energiaforrások, a hőszigetelés stb. mind jó dolog. Szerintem nem sok ember szeretne Mad Max sivatagban élni öreg korában.

      Mint az élet sok egyéb területén a túltolt mértékű dolog a hülyeség. Azaz amikor például 20 millió embert megszivathat valaki azzal, hogy megvétózza az elkerülő út építését, azért mert 2 cserjét át kellene ültetni. Szóval az ilyen az túlzás, de alapjában véve a koncepció az szerintem jogos.

      Nehéz kérdés ez a dolog. Palpatine főkancellár és Anakin között (micsoda életszerű példa…) is előkerült egy ilyen beszélgetés, hogy a demokrácia és az erős kezű vezető között hol van a helyes út. Mert mindkét irányban ha eltolódik a dolog, abból rossz sül ki szerintem. A legjobb nyilván az lenne, ha én lennék az erős kezű vezető és akkor csupa számomra szimpatikus döntést hoznék. :)

     • HAK-VZ

      A Palpatine az a raklo akit belebasztak a gémes kútba?

      Igen de a mai mocskos tróger hippi szabadelvű környezetvédők olyanok hogy 1 fát is ha ki kell vágni siratnak tüntetnek hozzá kötözik magukat és a törvénye meg jog őket védi és ez elfogadhatatlan.. Ezek az aktivista állatok.. Ezeket miért nem lehet viperával megverni, vagy napalmozni őket vagy valami hasonló? Vagy gumilövedékezni őket? Állampolgári engedetlenség miatt előállítják őket 24 órára és ennyi majd kiengedik őket és nem történik semmi… Ilyen törvények nem létezhetnek… Ez elfogadhatatlan.. Én az erős karhatalom híve vagyok. Aki lázad, aki tüntet azt törjék meg úgy hogy többet ne jusson eszébe!

      Ezért haragszok a környezetvédők ezeknek a típusára. De valóban a szemetelés stb teljesen jogos!

      Csak sajnos ezek olyan környezetvédők akik siratnak 1-2 fa kivágásáért is meg stb.. Aztán meg szívják a papírból (fából) készült töltött cigit… És ez kurvára álszent!!

      Állatvédelem ugyanez. Állatvédők tiltják a medvék kilövését mert az rossz dolog. De ha a medve bemegy és leöl 20 juhot vagy 3 szarvasmarhát az teljesen korrekt! Azért nem szól senki! A medvének nem szólnak az állatvédelemről… De te nem lőheted ki csak mindenféle engedéllyel és csak a megjelöltet meg stb… Ez a szomorú… Vagy a patkányok, rágcsálók ellen is már élve fogó ketreceket akarnak bevezetni meg ilyenek… szánalom… Ezeknek az embereknek a mezőgazdaságról, a környezetről, az állattartásról fogalmuk sincs akik ezeket kiabálják…

     • Satya

      Az MKKP érdekes helyzetben van, mert egyértelműen kormányváltást szeretnének viszont valszeg nem lesz meg nekik az 5%, így viszont csak értékes szavatokat vesznek el más bekerülő pártoktól, ami segítség a kormánynak. Jót akarnak de az ellenkezőjét érik el vele. A legjobb amit tehetnek szerintem hogy az utolso pillanatban azt mondják ez az egész egy vicc volt és nem fognak elindulni a választáson. Vélemény?

     • HAK-VZ

      Balközép elveket osztják. A zsidók, hippik, raszták, drogosok, munkakerülők, szabadelvűk és egyéb élősködők védelmét. Szerintem akár össze is foghatnak az MSZP-DK vonallal, vagy egyéniben visszalépnek a javukra.

     • Satya

      Neked a zsidókkal is bajod van meg az antiszemitákkal is, a négerekkel is meg a rasszistákkal is, a drogosokkal is bezzeg az alkoholistákkal nem! Amúgy szerintem a legnagyobb élősködő az az, aki ellopja a közpénzt és abból lesz milliárdos.

     • tomi

      A autóverseny mint technikai sport nem jó összehasonlítási alap, egy Senna, Prost, Schumacher szintű versenyző nyert se volna soha VB mondjuk egy Minardival

     • horvathpeter

      Mekkora tehetségek nem kaptak soha jó autót. Ma is jó páran megvernék a mezőnyból Hamikét ugyanazzal a Mercivel. Még Rosbergnek is sikerült.

     • HAK-VZ

      Hülk, Frijns… Itt van most Giovinazzi…
      Régen ott volt Cevert aki meghalt. Bellof aki meghalt…

      Christian Fittipaldit nagyon mondogatták régen de CART-ba nem vitte semmire.
      De ott van Alonso bár ő 2x VB de Schumachert elverte 2006-ba fair csatában kb. azonos autókkal!

      Ott van Mansell aki csak 1x VB pedig jobb volt mint Piquet, és ha nem baszta szét a kocsit akkor jobb volt mint Prost.

      De lehetne még sorolni.. Gondoljunk csak F1-en kívüliekre akiket senki nem ismer csak mert nem F1-esek. Dixon, Castroneves, Wheldon… jelenleg Newgarden, Pagenaud, Will Power…

      Vagy Lucas di Grassi se kapott soha normális autót F1-be…
      André Lotterer beugrott és 1 mp-vel verte a Q-n Ericsson-t…
      Neel Jani nem kapta meg a Toro Rossonál a lehetőséget soha sem pedig többre vitte mint Klien, Liuzzi és Speed azóta…

     • razs

      Jó de bizonyos sportágakat pont a fejlesztési verseny tesz azzá, ami. Az F-1 esetén a költségvetési sapka szerintem hülyeség, mert arra a sportágra mondják, hogy a “királykategória”. Szerintem a teszt-tilalom sem biztos hogy jó, mert van amikor pont az segít az erőviszonyok konzerválódásában. Értem én, hogy valakinek nem tetszik ha nem a kedvence nyer (nálam a M.Sch. és a Hamilton-éra is ilyen volt), de attól még a sportág szerintem veszítene, ha egyforma autóval menne mindenki.

      Arra ott van a WTCC, a kompenzációs súly, a BOP, meg minden nyavalya. Ott mondjuk sokszor azért megy a sírás, hogy miért büntetik azt, aki ügyesebb. Ez a szomszéd nője mindig zöldebb tipikus esete…

      Az F-1-ben meg marad az, hogy a csapattársakat lehet valóban összehasonlítani, mivel azonos autókkal mennek (kivéve: ha van második számú pilóta), a többire pedig marad a karakterszám-szaporítás a vitákban.

     • marsel

      és senki sem nyerne az én 18 éves montimmal a Touron :)) Ami amúgy ELADÓ !!!

     • Tóth Ati

      Öreg, Loeb 10szeres világbajnok és majdnem a 11. is meglett. 10 éven keresztül képtelenek voltak legyőzni. Azfalton szinte verhetetlen volt, ráadásul Párizsban rendre elverte a többi bajnokot. Sok mindent elnéztem neked, de ez már akkora baromság, hogy most telt be a pohár.

     • HAK-VZ

      Amíg volt gyári Peugeot Peterhansel, Sainz nyertek Dakart, Despres nyert Selyemutat, de Loeb nem nyert semmi nagy versenyt, 2 hetes tereprali versenyt. Se Selyemutat se Dakart…

      WTCC-be is gyári Citroen leggyengébbje volt…
      Ha kapott volna maga mellé ugyanolyan jó autóval egy csúcs Hirvonent vagy egy P.Solberget, Grönholmot a Citroenbe akkor nem nyert volna ennyi VB címet… De Sordot rakták mellé másodhegedűsnek éveken keresztül. Fejben nagyon jó volt hiszen kinőtte Hirvonent, akinek ugyanúgy ott lett volna a Citroen, vagy most Meeke-nek és mégsem élnek/éltek vele. Csak vergődtek/vergődnek.

      A gyári VW-től miért futamodott meg? Amikor jött Ogier egy ugyanolyan jó autóval, amikor fair harc lehetett volna? Nem lett volna technikai fölénye?

     • Tóth Ati

      Ogier-t is legyőzte, mindketten Citroen-en mentek. Az volt az utolsó világbajnoki címe. Nem mondom 3-4 évet még rá lehet fogni technikai fölényre, de 10!! Ne már.

     • HAK-VZ

      Igen csak pl. Ogier-nek néha kiadták hogy érkezz a beíróba 4 perccel hamarabb és stb… Így ő takarított Loeb-nek meg bezsebelt sok perc büntetést.. Ezért is hagyta ott a csapatot.

     • Tóth Ati

      Nem ezért hagyta ott, de teljesen mindegy, mit írok neked…

     • barni

      A példáidnál már csak az azokból kifundált megállapításaid nagyobb baromságok!!! A szimpátia nálad felülírja az eredményességét így teljesen eltorzult múlt, jelen, és jövőképet alkotsz.

     • HAK-VZ

      Miért baromságok? Láttad te az igazi Subaruval mit művelt Mäkinen és Solberg? Amikor még a Subaru is jó volt?
      Vagy pontosan melyik példákra gondolsz?

     • Qstonen Jussi

      Tomi Mäkinen? Ő mit művelt Subaruval ?)) kb semmit.

     • Qstonen Jussi

      Te ugye az megvan hogy nem megfutamodott, hanem a Citroën lépett vissza. És amíg csapattársak voltak addig Ogiert rendre elverte.

     • HAK-VZ

      Megfutamodás 2013 volt… Amikor nem folytatta hanem visszavonult. Pont amikor jött a gyári VW.
      A Citroen onnan nem lépett vissza hanem vergődött Hirvonennel, Sordoval, Meeke-el és Ostberggel évekig, most meg Breen-el vergődik.. Mert nem tudnak végig menni 1 futamon se főleg Meeke aki kb egy szezonban 12 verseny 36 napjából olyan 15-18 autót tör össze/tesz tönkre kb.

     • Qstonen Jussi

      Akkor Alberto haverod is megfutamodott ? Ja, ő nem , persze.

     • HAK-VZ

      Contador?
      Ő bukott emberként vonult vissza. Utolsó 2 évében nem nyert háromhetest…
      Ez hogy szakaszgyőzelmekért szenvedjen ez már nem ő volt..

  • tomi

   Ráadásul a neveket böngészve, ki tud ebből a sorból tempót menni, lehet még a Merida is letolja őket időfutamon, pedig ők nagyon hitványak ebben a műfajban.

   • Tóth Ati

    Sütterlin, Erviti nem rossz időfutamos. Persze 1-2 perc hátrány valószínűleg meglesz és úgy gondolom Nibali-nak is.

 • Szem

  6 skyos a top20ban ezen a mini itt-n, ezek alapján csak porte nem fog időt veszíteni a touron akárki lesz a sky kapitánya

  • HAK-VZ

   Tökmindegy ha végig se megy/mehet a Sky kapitánya.

  • razs

   Ez lehet hogy igaz, de én még ha előre odaadunk két és fél perc előny a Sky leendő kapitányának csak a TTT-n, akkor nem csak Nibali, de még Urán, Porte vagy Landa végső győzelmére is előbb fogadnék, ha az a kapitány nem Froome.
   Bernal, de la Cruz, Elissonde, Henao, Kwiatkowski, Moscon, Poels, Rosa, Thomas? Még egyikük sem ment 21 napon keresztül olyan formában, amely egy háromhetes győzelemhez kell és ezen a versenyen egyikükből sem nézem ki. Ha mindenáron mondanom kellene valakit, akkor Thomas lenne, de Ő kb. annyiszor keveredik “f*szságokba”, mint Porte.

   • Tóth Ati

    Pedig könnyen lehet, hogy Thomas vezet majd a 9. szakasz után. Pavé-n valószínűleg Ő a legjobb az összetett menők közül. Egyszer minden rossz sorozat véget ér, lehet idén Thomas vagy Porte nyeri a Tour-t. Aztán könnyen megtörténhet, hogy Quintana mindenkit ledurrant majd az Alpe d’Huez-n és a Col de Portet-n és megnyeri a Tour-t.

    • razs

     Persze, megtörténhet.
     De ettől még Te is nyilván magabiztosabban fogadnál arra, hogy Froome tudja megőrizni a megszerzett vezetést, mint hogy Thomas tudja. A többiekről nem is beszélve.
     Ha ez nem így van, akkor vagy Neked nem fáj a fogadás a 4.3 milliárd euróból, vagy pedig Biff Neked hozta vissza a jövőből az almanach-ot és abban látsz előre valami csodát. :)

  • tomi

   Mondjuk ez nem meglepetés, és az ellenfelek ezzel kalkulálnak is BMC, SKY és Sunweb ők fognak jót menni a többiek veszteségeket minimalizálnak.

 • Respectvv4laci

  Azért itt megcsillant az intellektuális Nairo a büdős üristenit!!! Az isten szót kért és nem is fukarkodott az érdekes gondolatokkal!!! Bravó Nairó innentól az országuton is meg kell mutatni h ki az ISTEN!