Összedőlt a vitorlázóversenyek rajtja

shadow

Összedőlt a Marina da Gloriánál, a riói olimpia vitorlázóversenyinél összeszerelt stég szombaton. Nem is akármilyen stég, hanem a versenyek fő helyszínéül szolgáló létesítmény adta fel a harcot. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy senki nem sérült meg, viszont még inkább felerősödtek azok a hangok, amelyek szerint az olimpiai építmények minősége finoman szólva is hagy némi kívánnivalót maga után.

Philip Wilkinson, a szervezőbizottság szóvivője elmondta, a balesetet a nagy hullámok és a viharos tenger okozta, ami annak fényében érdekes, hogy az összeomlott berendezés a fő beszállópont a vitorlázók számára. Felmerül a kérdés, mi lesz, ha a verseny napján nagy hullámok lesznek?! Wilkinson arról is beszámolt, hogy a céggel, amely építtette a szerkezetet, felvették a kapcsolatot, és azonnali javítást rendeltek el – ez négy napon belül kész is lesz, ami még jó, mert a versenyek augusztus nyolcadikán kezdődnek, az edzések idejére pedig egy ideiglenes beszállóhelyet biztosítanak majd a hajósoknak.

A Nemzetközi Vitorlázószövetség közleményében azt írta, kiemelt figyelemmel követik a javítási munkálatokat.

Korábban is meggyűlt már a baja az időjárással a riói szervezőknek, ezt megelőzően a nagy szél a strandröplabda helyszínéül szolgáló Copacabana mellett, a vízre telepített tv-stúdiókat rongálta meg, éppen ezért úgy döntöttek az rendezők, hogy fém szélfogó falakat telepítenek majd, ezzel próbálva megakadályozni a további károkat.

Az egész riói építkezést egyébként komoly kritika éri április óta, amikor egy újonnan épült kerékpárút, amelyet a játékok után is megtartanak, és amely az egyik fő városfejlesztő akcióként lett beharangozva, összeomlott, két ember halálát okozva.

via

Related Posts