Bajnokok búcsúja

Graeme Dott. Fotó: worldsnooker.com
shadow

A hétfői nap igen komoly meglepetéseket hozott az Egyesült Királyság bajnokságán. Kiesett a verseny három korábbi bajnoka, Robertson, Williams, valamint Trump. Közülük ketten, az ausztrál és a walesi kétszeres bajnokok. Mindketten döntő frame-es csatát veszítettek. Williams a honfitárs Daytől, Robbo pedig a 2010-es UK -negyeddöntős Joyce-tól kapott ki 6-5-re.

Pedig Williams jó formában érkezett, hiszen megnyerte az előző tornát. Valamennyire esélyesnek is tűnt, főleg azok után, hogy Selby (lehetséges nyolcaddöntős ellenfele) kiesett. De azért azt ne feledjük, hogy bár kétszeres bajnok, de 2002 óta, azaz 15 éve nem nyert a UK-n.

Robertson az első két meccsén hat százas breaket pörkölt, óriási formában játszott. Lehet, hogy túl nagy volt rajta a nyomás, hiszen a Masteren való részvételért is játszott. Williams legyőzője, Day volt az első számú vetélytársa ezügyben, és a walesi győzelme után kötelező lett volna neki is hoznia a meccsét. Közel járt hozzá, jobban állt egy ideig a döntő frame-ben, de hiába.

Trump veresége is érdekes volt. Csodásan kezdett, semmi jelét nem mutatta annak, hogy az előző meccse után komoly önkritikát gyakorolt, és arról beszélt, hogy vacak formában van. 2-0 után azonban elkezdett rontogatni, és Dott szépen kihasználta az adódó lehetőségeket. 2-2 volt az állás a szünetben, és a szünet után Trump már csak önmaga halovány képe volt. 85% körüli golyóbelökéssel, sima 6-2-vel kapott ki. A skót világbajnok viszont remekelt, de hozzá kell tenni, hogy sok jó lehetőséget kapott (és egyébként adott is).

Kiesett még két korábbi döntős is: Marco Fu ellen egy 100-on kívüli kínai, Lyu Haotian győzött 6-4-re, Liang pedig Maguire-től kapott ki 6-5-re. Igaz, ha itt a skót esik ki, akkor még egy bajnok búcsúzik…

A szervezők kedden is délutánra tették az igazán izgalmas párosításokat. O’Sullivan ellenfele Michael White, Higgins pedig Yan Bingtaóval játszik. A King – Brecel és a Gould – Vafaei meccsek sajnos nem is kerülnek kamerák elé.

Related Posts

 • Yves Snooker

  Gondolom, Ronnie agya erősen kattog, hogy akár beállíthatja Davis UK-rekordját.
  És ha most nem, akkor már mikor?
  Az elődöntőben találkozhat egy UK bajnokkal, és a döntőben meg egy másik várhat rá.
  Nincs igazi nagy akadály előtte.

  Persze, ez a NIO kapcsán is így volt, így lehetett volna, sőt. Aztán mégsem így lett.

  • Yves Snooker

   Ezzel a címmel beérné Hendry 18 TC címét, és már nem csak a Mastersek, de a UK címek számát tekintve is lehagyná.

   • ZsMarci

    Nem követtem a tegnapi napot, de milyen keserves meccs lehetett az a Hawkins-Akárki…

    • rodkor

     Hawkins röviden a mérkőzésről: disgusting.

  • rodkor

   NIO-n fáradt volt, lehetett látni rajta.

   Igazából Ronnie és Murphy számára eddig álomszerű minden eredmény, de tudjuk, hogy a legneheztebb a kötelező.

 • Yves Snooker

  Azért engem Akani lassú beállásai szinte mindig és egy pillanat alatt hipnotikus álomba merítettek, de szerencsére az orra alatti motyogásaira mindig felébredtem. Az előbbinek tényleg volt egy hipnotikus hatása, utóbbi meg elképesztően fura volt (mert azt nem mondanám, hogy ideges volt, mert ahhoz túl jól játszott). Hát, aztán ő veszítette el a meccset, akármilyen hatékony is a játékstílusa (és akármilyen hatékonyan is hipnotizálja az ellenfelét).

  • ZsMarci

   Elképesztő, miket lökött be, és hogy ennek ellenére mennyire rossz volt nézni. Nem is bírtam végig, 4-2-nél feladtam. Aztán reggel jött a megkönnyebbülés, hogy van folytatás! :)

   • Yves Snooker

    Hatékony, de nézhetetlen.
    Vagy lyukközép, vagy ordasmellé.
    Vagy full ball snooker, vagy egyáltalán nem az.
    Technikában nem kérdés, hogy ott volt, és még fejben is, de nagyon, ám valahogy lélekben nem. Elnevetgélte, és elbukta. Amikor 5:4-re vezetett, mondjuk a szünetben, a színfalak mögött, kapott volna 2 pofont, mondjuk egy Terry Griffiths-től, akkor minden snookerrel kapcsolatos hír róla szólna ma, mint aki megverte Ronnie-t, így is róla szól minden hír, mint aki elbukta az esélyét…

 • Yves Snooker

  Korábban már írtam, mit gondolok Ronnie motivációjáról.
  Csak elfelejtettem egy klasszikus példával nyomatékosítani: Arnold Schwarzenegger – Mr. Olympia 1980!
  Remélem, összejön neki. Már az sem volt semmi, amikor egy év teljes kihagyással megvédte a világbajnoki címét. Szerintem ő a csúcson akarja abbahagyni, és nem annak epszilon sugarú környezetében, és nem is úgy, mint Hendry, vagy Davis. Igen, Mission: Impossible. Kiderül.

 • megiscsak

  Ritkán fordul elő, hogy nincs olyan a legjobb 8 között, akinek igazán drukkolnék!

 • Yves Snooker

  Ronnie O’Sullivan v Stephen Maguire | Frame 7 | Semi Final | UK Championship 2017 Snooker
  https://www.youtube.com/watch?v=BRUmKJbZc_k

  Azért ez a 111-es clearance megint gyönyörű volt.