Erre ki számított?

shadow

Amikor kiderült, hogy Higgins – Robertson és Trump – Cao Yupeng elődöntőket rendeznek a Scottish Openen, akkor (különösen Higgins negyeddöntős játéka után) leginkább Higgins és Trump döntőjére lehetett számítani.

Ehhez képest Cao legyőzte Trumpot az első elődöntőben. És ezzel egyrészt visszavágott a Lommelben elszenvedett elődöntős vereségért, másrészt bejutott élete első pontszerző döntőjébe. Mindezt kiegészítve élete első maximumával, el lehet mondani, hogy remek hete van.

Cao két döntő frame-es meccset nyert a torna korai szakaszában, és egyetlen top 16-ossal találkozott, Trump személyében. A korábban szinte észrevétlen kínai (egy Crucible-beli győzelemtől eltekintve) idén már két nagyszerű eredményt tud felmutatni. Ő maga a biztonsági játéka javulását emelte ki:

“Nagyon sok időt töltöttem gyakorlással, elsősorban a biztonsági játékkal. Az előző szezonban csak a golyóbelökésre fektettem hangsúlyt, ezért nagyon sok lehetőséget hagytam az ellenfeleimnek.”

Cao

Cao Yupeng. Fotó: worldsnooker.com

Trump kritizálta ellenfele sebességét, de nem volt hajlandó erre fogni a vereségét.

“Lassú és fárasztó, ahogy játszik. Az ember csak ül a székében, és arra vágyik, hogy lehetőséghez jusson. Aztán amikor ez megtörténik, elkezdesz rohanni, és persze hogy hibázol.

Nem élvezem mostanában a játékot, de persze nehéz is élvezni a vereségeket. Az a legfontosabb, hogy mielőbb túltegyem magam rajta. Könnyű lenne azon sopánkodni, hogy mennyire lassan játszott, de az a helyzet, hogy megvoltak a sanszaim, csak nem használtam ki őket.”

Ami a második elődöntőt illeti: Robertson valami elképesztő módon snookerezett. A szünetig lemosta Higginst, ahogy előző nap a skót tette O’Sullivan ellen. 4-0 után már nem volt annyira egyértelmű a meccs, Higgins feljött 4-3-ra, de az ausztrál a végén megint ellenállhatatlanul játszott.

6-3-ra győzte le egyetlen top 16-os ellenfelét. A döntőben pedig két nem top 16-os találkozik. Cao élete, Robertson pedig szezonja első pontszerző döntőjét játssza. Másfél éve nem adatott meg neki ez a siker, és ennek következtében nem lesz ott a Mastersen. Egyetlen pillanatig, pont a legrosszabbkor került ki a 16 közül. A mostani menetelése ugyanis visszavitte az elitbe.

Óriási dolog Robertson részéről, hogy ennyire jól tudott reagálni erre a pofonra. Remek játékot mutat egész héten, összesen már tíz százas breaknél jár. Fu tavaly 11-et lökve lett a Scottish Open első bajnoka.

A döntőben persze Robertson a favorit. Mint ahogy az elődöntőben Trump és Higgins, a negyeddöntőben O’Sullivan volt esélyes. Számít még az ilyesmi?

Related Posts

 • Gábor Herczeg

  Nem, már egyáltalán nem számít…

 • Yves Snooker

  A 7. frame végéig bírtam nézni Robertson bénázását.

 • Yves Snooker

  Hendry most szemtől szemben kérhet elnézést Robertsontól azért, mert egykor rossz break-építőnek nevezte. (23 óra 32 perc)

 • Yves Snooker

  Ezért Robertson a kedvencem, amit ma este csinált!
  Csak, sajnos, mostanában nagyon ritkán lehetett ilyet látni tőle.

 • Yves Snooker

  Még időben megnéztem, de nem mertem beírni, nehogy…
  Robertson sosem vesztett még döntőframe-es döntőt.

 • Yves Snooker

  Egyébként pedig micsoda sportember: ahogy kiesett a TOP 16-ból, azonnal visszakapaszkodott.

 • Yves Snooker

  Épp a minap nézegettem sgian dubh oldalakat, és még meg is jegyeztem, hogy a Robertson az egy régi skót klán név is: https://www.thescotlandkiltcompany.co.uk/clan-and-tartan?clan_name=roberston

 • Yves Snooker

  Igen, igen, nagyon örülök, mert 1,5 évet kellett erre várnom!!!

  És volt még valami; amikor azt mondta KL, hogy tavaly Fu is 11 százast lökött itt (mint most Robertson), és akkor ő nyerte a tornát. Hát, reménykedtem.