Higgins lemosta O’Sullivant

shadow

Már-már ott tartottunk, hogy felmerült a kérdés: ki győzheti le O’Sullivant?

A rajongói erre a kérdésre általában azt felelik, hogy senki, csakis önmagától kaphat ki. És mivel a snookert kedvelők nagyjából (legalább) háromnegyede Ronnie-ért rajong, mondhatjuk, hogy elég sokan látják így az erőviszonyokat. És amilyen formát Ronnie mutatott az utóbbi hetekben, azzal talán a legnagyobb kritikusait is meggyőzte.

Tegnap Higginsszel került össze, aki azon kevesek közé tartozik, akiket önmagával egy szintre sorol. Nem véletlen, hogy ebben a szezonban mind a négy egymás elleni meccsüket Ronnie nyerte – a skót ellen mindig duplán koncentrál, mert tudja, hogy muszáj. Ennek következtében a négy győzelme közé egy 6-0-s siker is bekerült, a Bajnokok Bajnokságán.

Csakhogy Higgins akkora klasszis, hogy nem kaphat ki folyton ősi ellenlábasától. Legutóbb tavaly ugyanitt győzte le őt, és ugyanezt most is megtette. Ráadásul nem akárhogy: 5-0-val, kevesebb, mint másfél óra alatt elintézte az ötszörös világbajnokot, a szezon messze legjobb játékosát. Ez eddig egyetlen alkalommal fordult elő: 1994-ben, második hivatalos egymás elleni meccsükön. Amikor még mind a ketten tinédzserek voltak…

Higgins tegnap félelmetesen játszott: 55, 109, 117, 105, 72, ezek voltak a breakjei. Az utolsó frame-et 60 pontos hátrányból lopta el, az alábbi módon:

Higgins egyébként az egész tornán zseniális játékot mutat: az eddigi öt meccsén összesen két frame-et veszített, és a 21 megnyert frame-je során lökött hét százas breaket. Ebben a tekintetben csak Robertson múlja őt felül, aki már nyolcnál jár, és aki (bármilyen hihetetlen) az idei első pontszerző elődöntőjét játssza. A világranglista 20. helyére lecsúszott ausztrál biztos, hogy nagyon hamar vissza fog jutni a top 16 közé. Higgins és Robertson játssza a második elődöntőt, 20 órától.

Az első elődöntő egy visszavágó lesz: Trump és Cao Yupeng az idei European Mastersen is a négy között futott össze, akkor az angol győzött 6-1-re. Érthető módon fájdalmas volt a kínai számára ez a vereség, mivel élete első pontszerző elődöntőjét játszotta. Most következik a második, ahol tehát ismét Trump lesz az ellenfele. Cao nyilván most sem örülne egy vereségnek, de neki már mindenképp élete legjobb tornája lesz ez a Scottish Open, hiszen az elődöntő mellett meglökte élete első maximumát. Érdekesség, hogy nem is lökött több százas breaket ezen a héten.

Related Posts

 • rodkor

  Hmm…
  Ronnie utóbbi 3 győzelme kb 5 sort érdemelt.
  Egy Higgins mérkőzés meg 6 oldalt.

  #feelthedifference

 • Yves Snooker

  A meccs elején azért mindketten – hogy egy klasszikust idézzek – lövöldöztek, mint részeg cowboy a vidéki búcsúban a három pálcikás műanyag vízipisztolyra.

 • rodkor

  Cao 147-e nincs is megemlítve a cikkben.
  Ronnie korábbi Higgins-verései nem érdemeltek külön cikket.
  Oké, mondom magyar snooker.
  Erre most hipp-hopp Higgins siker és már nyálcsorgatás álá Buzás Gábor.

  Eddig függetlennek gondoltam, de kijelenthető, hogy Ön is elvakult drukker, ahogy a Kurucz László is

  • rodkor

   ja bocs
   elrejtve véletlenül:
   “az elődöntő mellett meglökte élete első maximumát”

  • Higgins olyat tett, amit 23 éve nem tudott megtenni. Ronnie olyan formában volt, hogy elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen eredmény. Ennek van hírértéke.
   Higgins-drukkerséggel még sosem vádoltak, de egyszer ennek is el kellett jönnie.

   • rodkor

    Lényegi részekre reagálva

    “Higgins olyat tett, amit 23 éve nem tudott megtenni.”
    Champion of Champions: Ronnie 6-0 Higgins. AZELŐTT maszlag Championship League 3-0-kat levéve Ronnie 1999-ben egy CSOPORTMECCSEN ‘whitewash’-olta Higginst, 4-0-ra. És ennyi.

    “Ronnie olyan formában volt, hogy elképzelhetetlennek tűnt egy ilyen eredmény.” — az előbb említett meccsig mi történt: nyert egy tornát, parádésan, aztán első kínai meccsét elbukta, s úgy jött oda Coventrybe.Tehát ‘nothing special’, ha mondhatjuk. Azután nyert még 2 tornát, azóta másak voltak a szelek.

    “Ennek van hírértéke.” — Megítélés kérdése. Ez már súrolja a személyeskedés határát és tudom, hogy Ön ekkor a Magyar Snooker Gála körül tevékenykedett, de a Ronnie-féle 29. pontszerző is nagy hírértékkel bírt, nem volt róla külön cikk, csak egy fél megemlítés, ahogy a Cao 147-ről is itt.

    • rodkor

     Kiegészítés: 2002-2005 között Higginst 6 alkalommal legyőzte zsínorban. Ehhez képest csak idén hónapok alatt 4x. Ez sem lett kiemelve sehol. Az pedig, hogy ‘már megint Ronnie’, az nem az Ön hibája. Ennyi erővel kapja be Ronnie, hogy idén ősszel-kora télen nagyon komolyra vette a sportágat.

     • Tényleg úgy érzi, hogy nem írtam Ronnie őszi sikereiről?

     • rodkor

      Mondtam, hogy az English Open – érthető okokból – kimaradt. A többit hol vettem szemügyre?

    • Még egyszer írom: HIGGINS olyat tett, amit 23 éve nem tudott megtenni.

     Nincs kiemelve, hogy Ronnie 4x legyőzte, erre csak annyit tudok válaszolni, hogy de igen, ott van a cikkben.

     Részemről vita lezárva.

   • rodkor

    Kedves Gábor!
    Tegnap Neil csak kb. 1,5 után nyert pontszerzőt, az nem 23 év, említésre sem méltó!

 • Yves Snooker

  Azért Robertson Higgins elleni első 4 frame-je kapcsán csak annyit lehet mondani, hogy Neil nailed it.
  Illetve Robertsonról meg csak sznúkerlatívuszokban lehetett beszélni.

 • Baloghné Edit

  Nézem- nézném a mai snooker meccset, és mit látok a szünetekben, mint újra-és újra a Nadal reklámot. Nem unják még vetíteni????? Vagy ennyire nincs mit leadni??????Förtelem. Nem tudom, hogy kinek a kedvence a szerkesztőségben, de megtehetné azok kedvéért, akik még nézik az Eurosportot, hogy vegyék le. Vagy legalább korlátozzák a napi 3-4 alkalomra. Megtennék nekünk ezt ????

  • razs

   Úgy látom nem sikerült megérteni, amit legutóbbi poszthoz kommentként leírtam.

   Senkinek sem a kedvence, csak amikor a nemzetközi adásban reklám megy, de Magyarországon nem sikerült értékesíteni a reklám időt, itt akkor sem adhatják az élő közvetítést, hanem beraknak valami időkitöltőt.

   A személyes véleményem szerint legalább ennyire förtelem, hogy valahányszor belépek erre a fórumra, egy agyhalott mindig ilyen stílusban panaszkodik miatt.

   • laci54

    Ettől függetlenül IGAZA VAN. Rettenetesen idegesítő.Reklám ide vagy oda.Én is azonnal elkapcsolok.

    • razs

     Amúgy számomra is unalmas, pedig Rafa drukker vagyok. Ahogy az Alpecin-es sampon reklámja, a kecskét és bazi nagy sajtot a furgonba pakoló Miller – Svindal kettős és a top 10 válogatások részei is. De leginkább az, amikor már megy egy élő közvetítés, de még az odakapcsolás előtt beraknak reklámot, és még több időt veszítünk.

     Csak mivel nincs annyi pénzem, hogy csináljak egy saját TV csatornát
     amiben egyáltalán nincsenek TV reklámok, ezért nem panaszkodom, mert
     elfogadom, hogy másnak a gazdasági érdeke és ebből él. Mert egyrészt felesleges idegeskedni miatta, másrészt normálisan is szóvá lehet tenni.

     • laci54

      ok!

   • Baloghné Edit

    Én a helyedben nem személyeskednék, mert én is írhatnám neked, hogy mocskos BUNKÓ vagy. Tehát gondold meg mit írsz, és ha nem tudsz ÉRTELMES ember módjára kommentálni, akkor inkább ne írj!!!!! Te agyhalott BUNKÓ!!!!!!!

 • Yves Snooker

  Persze, Neil mindig ebben volt igazán jó, az elején nagyon megnyomja, aztán, ha nem Selby az ellenfél, akkor az előnye kitarthat a végéig.

  Ill. amikor ott a lehetőség, nagyonis tisztában van vele. Most már csak meg kell vernie a nála tapasztalatlanabb kínai ellenfelét.

  Ha Ronnie-nak nem lehetett meg a 4. ebben az évadban, akkor Robertsonnak legyen meg végre a 13., és irány vissza a TOP 16-ba.

 • rodkor

  KEDVES GÁBOR!!!!

  Hol a ‘Robertson lemosta Higginst’ című cikkje????
  Amiben fél mondat esik Cao Yupengről, hogy ‘Egyébként ellenfele a Judd Trumpot legyőző Cao Yupeng lesz.’

  • Ha 6-0, vagy 6-1 lett volna, az lenne a címe.
   Persze akkor meg azért kapnék fröcsögő kritikákat.

   • rodkor

    Ha 9 frame után Robertson mutatója: 96% pot, 75% long pot és 94% safety, akkor nem jogos a cím?
    Scoreline-függetlenül???

    Az újságírás/cikkírás úgyis a parázs címektől kellendőbb jobban!

    • Ez a meccs nem 9 frame-ig tartott.

     • rodkor

      Elnézést Neil Robertson nevében, hogy tulajdonképp 2 frame-et odaadott Higginsnek!