Ki győzi le Selbyt?

shadow

Mark Selby jutott be elsőként az International Championship döntőjébe. Nem volt nehéz dolga az elődöntőben Gould ellen: két százas breaket lökve 9-3-ra leigázta volt top 16-os ellenfelét.

A fináléig vezető útja kicsit döcögősen indult, nem igazán fényes játékkal verte Cao Yupenget és Tom Fordot. Aztán kezdett el beindulni a szekér: Mark Williams és Robbie Williams ellen is öt-öt nagy breaket lökött. Talán az kellett neki, hogy egy valódi klasszissal találkozzon a kétszeres világbajnok személyében, nem tudni. Mindenesetre onnantól fogva ellenállhatatlan játékot nyújtott, és bemasírozott a döntőbe.

Ez az idei első olyan tornája, ahol több meccsen is jó játékot mutat. És igazi klasszishoz méltó módon, ahogy egyre közelebb jut a végkifejlethez, úgy lesz egyre jobb a játéka. Címet védhet Selby, ami eddig egyszer sikerült neki: a világbajnokságon.

Még nem tudni, hogy ki lesz az ellenfele. A szombati elődöntőben a meglepetésember Yan Bingtao és Mark Allen küzd meg a másik döntős helyért. A kínai még sosem játszott pontszerző döntőt – mint ahogy még elődöntőt sem. Allen a favorit, de ez semmit sem jelent.

Az viszont biztos, hogy a döntőben Selby lesz az esélyes. Ha Yannal hozza össze a sors, akkor úgy nyerhet egy pontszerző tornát – a legértékesebb kínai versenyt -, hogy nem győz le top 16-os játékost. Mindegyik lehetséges éljátékos ellenfele éppen a lehetséges Selby elleni meccs előtt esett ki. Amit úgy is meg lehet fogalmazni, hogy a világelső a meccsei nagy részét olyan játékossal játszotta, aki az előző nap erőn felül teljesített. Szerencsés a sorsolása, de az ő esetében tudjuk, hogy nincs erre szüksége. Ha jól megy neki. Ezúttal viszont lehet, hogy épp egy ilyen “könnyedebb” verseny kellett neki ahhoz, hogy ismét csúcsformába lendüljön.

És hogy a döntőben mennyi sansza lesz ellene akár Allennek, akár Yannak? Selby az utóbbi tíz pontszerző döntőjéből kilencet megnyert. Abban az egy elvesztett fináléban Ding tudott fölé kerekedni, aki más kategória, mint Selby lehetséges vasárnapi ellenfelei. Tehát már most, másfél nappal a döntő kezdete előtt ki lehet jelenteni, hogy Selby a toronymagas favorit.

Related Posts

 • Jaroslav Cibula

  Valóban Selby a döntő nagy esélyese,de ha Allen lesz az ellenfele akkor lehetnek vele problémái.Csak úgy mellékesen belenéztem Mark Allen Trump elleni meccsébe és arra lettem figyelmes hogy Allen jócskán felszedett testsúlyban ez szerintem még sok gondot fog neki okozni a játékban.Nem hiszem hogy még van valaki a top 50.-ben aki ennyire túlsúlyos lenne.

  • megiscsak

   Igen, jót tett Neki a házasság :) Viszont nekem pont az volt a véleményem a Trump elleni meccsén, hogy “felnőtt” a súlyához, mert régen láttam ilyen jól játszani :) Persze én csak ezer éve lelkes néző vagyok!

   • megiscsak

    Elkiabáltam! :(

 • Csolnoki Márton

  Már elég régóta ilyen méretekkel rendelkezik Allen, de – láthatóan – nem zavarja a játékban. (y)

 • Yves Snooker

  Most olvastam végig Bingham esetét. Meg vagyok döbbenve, hogy hogy lehet, hogy 2003(!) óta több tucat fogadást ejtett meg snooker meccsekre, a maga és a menedzsere nevében, de a szövetség számára egyértelmű, hogy nem befolyásolt egy meccset sem, s ezért összességében kevesebb eltiltást kapott (nem pontosan értem, hogy milyen indokkal kapott felfüggesztett eltiltást), mint annak idején Higgins, akit valójában csak azért büntettek meg, mert nem jelentett be a szövetségnek egy (nem is realizálódó) fogadási csalással összefüggő, “ukrán maffia” általi megkeresést. Ez a snooker Sukorója!

  • megiscsak

   És ebből is három “felfüggesztett”…..

 • Yves Snooker

  És Robertson megy a Champion of Champions-ra, és akár a döntőben össze is futhat Selby-vel. Az mekkora lenne, ha így lenne, és megverné azt, aki besegítette. Bár ahogy Robertsont elnézem, ha így folytatja, lassan kiesik a TOP16-ból.

  A Selby-éra: amióta megnyerte első világbajnoki címét, döntőben csak Ding győzte le egyetlenegyszer.

  https://uploads.disquscdn.com/images/d29efc09ae52c260fa8389f8ed0de303d6ea8d05aaaa65392ec1d0e445a33dfb.jpg

 • Baloghné Edit

  Amint a végeredmény is mutatta ezen a versenyen senki sem győzte le Selbyt. Sajnos én munka miatt nem láthattam a meccset, csak az összefoglalót. Már az összefoglaló is hagyott némi kívánnivalót maga után, de az, hogy az eredmény hirdetést egyszerűen meg se mutatják az már pofátlanság, mert hát ugye biztosan nem maradt el. Helyette láthattuk minden alkalommal a Nadalról szóló összefoglalót. Nem hiszem, hogy Nadalnak túl sok köze van a snookerhez. Mellesleg Djokovic hosszú évekig vezette a világranglistát, még sem emlékszem, hogy ő róla akár egyszer is készült volna ilyen. Arról nem is beszélve, hogy naponta többször, már-már unalomig ismételjék. Ha valakinek a szerkesztőségnél a kedvence, tegye meg nekünk akik MÉG néznek MAGYAR Eurosportot azt a szívességet, hogy vegye fel és otthon annyiszor lejátszhatja magának ahányszor csak ideje engedi!

  • megiscsak

   Csatlakozom az előttem szólóhoz. Ráadásul a zene is inkább egy brazil szappanoperához való, szerintem.