A Porsche sorozatban harmadszor nyerte meg a Le Mans-i 24 órást

shadow

Sorozatban harmadszor, összességében 19. alkalommal nyerte meg a Porsche csapata a Le Mans-i 24 órás autóversenyt, amely szombat délután kezdődött és vasárnap 15 órakor ért véget.

A nyertes autót ezúttal a német Timo Bernhard, valamint két új-zélandi pilóta, Brendon Hartley és Earl Bamber vezette.

A csapat annak ellenére tudott diadalmaskodni, hogy szombat este elülső tengelyprobléma miatt közel másfél órát vesztegelt a garázsban, így 22 körös hátrányba került. Ezt követően azonban a Toyota két esélyes autója kiesett, az elsőszámú Porschét pedig négy órával a befutó előtt érte utol egy súlyos technikai probléma.
A második helyet az utolsó harmadban még az élen is álló Jackie Chan DC Racing szerezte meg, harmadikként a korábbi Forma-1-es pilótával, Nelson Piquet Jr.-ral felálló Vaillante Rebellion nevű csapat végzett.

A világ egyik legrégebbi autóversenyét 85. alkalommal rendezték meg, a végső győzelmet illetően csúcstartó Porsche 19. sikerével tovább javította a rekordot.

MTI

Related Posts

  • buttercake

    Hát ez váratlan volt! Egy kicsit azért sajnálom, hogy nem egy LMP2 – es csapat lett az abszolút első.

  • Összeesküvéselmélet: Tervezetten “szerelgetünk” 1/2 vagy közel 1 órát vagy többet a kocsin, ergo nem kell nyélen menni 24 órán keresztül. A többiek kinyomják a kocsik szemét közben, jó eséllyel lesz valami gond az autókkal. “Pihent” autóval meg a végén nyomjuk amíg kell. Kockázatos, de akár be is jöhet. Semmi alapja de miért ne lehetne trükközni így!? Tuti verseny volt, ez csak úgy megfordult a fejemben.