Fucsovics nem bírt az 528. helyezett ausztrállal

Fotó: Fucsovics Márton Facebook-oldala
shadow

Fucsovics Márton meglepetésre kikapott a hazai közönség előtt szereplő Bradley Mousleytől az ausztrál nyílt teniszbajnokság selejtezőjének első fordulójában.

A verseny honlapja szerint a világranglistán 163. magyar játékos szerdán 1:3-ról fordítva hozta az első szettet az ATP-rangsor 528. helyén álló riválisa ellen, aki viszont 6:0-ra nyerte a folytatást. A harmadik szettben a szabadkártyával indult Mousley 5:4-nél a mérkőzésért adogatott, és első meccslabdáját értékesítette.

A 24 éves Fucsovics a tavalyi US Openen került fel először a kvalifikációból egy Grand Slam-torna főtáblájára. A selejtező másik magyarja, Gálfi Dalma csütörtökön kezdi meg szereplését Melbourne-ben.

Alanyi jogon magyar részről csak Babos Tímea kapott helyet az Australian Open főtábláján, ő először vág neki kiemeltként a viadalnak.

(MTI)

Related Posts

  • TheMaestro

    Semmi újdonság nincs benne, csak ha az odds kiosztásokat nézzük, mennyire esélytelennek tartották Marci ellenfelét… Kár és egyben félő, hogy idén se lesz sehol.

    • háromAk

      Nincs esélye. ezzel a puha mentalitással nem kerül az élvonal közelébe. A jó értelemben vett vagányság hiányzik belőle, enélkül pedig nem megy. Lásd Kyrgios, vagy amikor Tipszarevics próbált neki tanácsokat adni. (“…nem vagy már olyan fiatal és nincs időd… stb”). Megmarad a mi fiunknak, majdcsak jön egy jobb.