A világelső Kerber visszalépett Birminghamtől

shadow

A világelső Angelique Kerber visszalépett a jövő heti birminghami füves pályás tenisztornától.

A német játékos a május eleji madridi tornán szenvedett combhajlítóizom-sérülést, amiből még mindig nem épült fel teljesen – részben ennek is köszönhető, hogy a múlt hétvégén véget ért francia nyílt teniszbajnokságon már az első fordulóban búcsúzott.

“A párizsi Grand Slam-torna után már jobban voltam, azonban szombat este megint elkezdett fájni a lábam” – mondta Kerber, akinek az egy héttel később kezdődő, eastbourne-i tornán is kérdésessé vált a részvétele.

A 29 éves teniszező tavaly két Grand Slam-tornát (Australian Open, US Open) is meg tudott nyerni, míg Wimbledonban döntőt játszott. Ezzel szemben idén nem megy neki a játék: mindössze egy kisebb versenyen jutott fináléba, s azt is elveszítette.

Related Posts

 • Bravo Donna Vekic! Where is Stan your Man?

 • Erzsébet Süle

  Mostanság nem szoktam nézni női meccseket. A Garros döntő is már kivétel volt. Nincs különösebben kedvencem már évek óta. Ha valakit is kinéztem magamnak, biztosan 1-2 jobb eredmény után kiesett az első 20ból, vagy ellaposodott, kevés lett a játéka a sorozatos győzelmekhez. Ma kivételesen ráértem, meg aztán kíváncsi voltam Vekic-re. Döntő szett 3:3 ig láttam a mérkőzést. Örülök neki, hogy nyert, s látok benne fantáziát. Ha a figyelme nem kalandozik el a tenisztől, jó kis játékos lehet. S még csak 20 éves. Azon eléggé elgondolkodtam, hogy Konta hogy a fenébe tud ezzel a tenisszel 8. lenni a rangsorban. Ennyire gyenge a mezőny? Vagy ennyire nincsenek meghatározó játékosok? Igazán gyengus a színvonal. Ez így nem jó. Azért van egy olyan sejtésem, hogy nagyon megosztja ezeket a csajokat a szereplésvágy, celebség, divatfotózkodás, vagy, hogy is nevezzem :), nincs elég idő a teniszhez. Nem csak sportolók. Szép pofi, jó test, aztán már csak mellékes a tenisz. Így persze nem lehet odatenni senkinek sem magát és küzdeni. Megelégszenek a középszerűséggel. Ahogy szokták mondani, 1 fenékkel nem lehet 2 lovat megülni :), vagy többet.
  Aki kitörne, vagy csak a tenisszel foglalkozna, annak meg nincs elég tehetsége hozzá, hogy folyamatosan ott legyen a tűz közelében. Legalábbis én így látom a női teniszt. Sajnos bennük nincs olyan elhivatottság, mint a férfimezőny elejében.

  • Bence Horváth

   Mondjuk a kényszerességben abszolút Rafára hasonlító, folyamatosan hunyorgó Konta szerintem annyira nem akar tetszeni. De ezt igazából sose tudjuk meg.

   • A hunyorgás pimfli az adogatást megelőző pattogtatási motívumokhoz képest. Na attól rendre falramászok.

    • Bence Horváth

     Én is. 1 órával tovább tartott a meccs kb., mint kellett volna…

   • Erzsébet Süle

    Igen, így van. Nekem is Nadal jutott róla eszembe, lépések, szökkenés, stb. Nem is értem ilyenekben miért kell majmolni egymást, s miért ne lehetne csak önmaga. Az adogatásra készülés amolyan Bartolis :)