Del Potro: “Megpróbálok nyerni még egy Grand Slamet”

shadow

Juan Martín del Potro egészséges. Ez egy fontos, és rendkívül hangsúlyos megállapítás lehet kevesebb, mint egy héttel az Ausztrál Open rajtja előtt. Ha ugyanis ő fizikálisan rendben van, bárkire, bármilyen borításon veszélyes lehet. Kiváltképp, hogy a mezőnyből hiányozni fog néhány topjátékos, ráadásul az indulók közül sem biztos, hogy mindenki százszázalékos.

A tavalyi szezon utolsó néhány hónapja remekül sikerült a számára. Címet védett Stockholmban, elődöntőt játszott a US Openen, és feljött a világranglista 12. helyéig. Az argentin ezt az időszakot egy új pályafutás kezdetének tekinti.

“Eléggé más a játékom, mint korábban. Sokkal gyakrabban használom a nyesést” – nyilatkozta.

Egyre közelít a Top 10 felé, legutóbb 2014-ben járt ilyen magasságban a világranglistán. Folyamatos fizioterápiás kezelésben részesül azért, hogy elkerülje a sérüléseket. Nála ez nem pusztán elővigyázatosság, hanem feltétlenül szükséges annak érdekében, hogy egyáltalán játszani tudjon.

“Minden nap kapok egy 2-3 órás kezelést. Szükségem van rájuk, ha továbbra is teniszezni akarok. De én nem bánom ezeket a kezeléseket, elfogadtam, hogy részei a mindennapjaimnak. Továbbra is fejlődni akarok, hisz itt van egy új karrier előttem az elmúlt évek problémái után. Most élvezem a teniszt, sokkal inkább, mint egy évvel ezelőtt. Vannak még elérendő céljaim, ezekért dolgozom.”

Elsősorban a Grand Slam-tornákon akar sikeres lenni. Del Potro egyike annak a három játékosnak, akik 2009 óta a Nagy Négyesen kívül major-trófeát tudtak nyerni. A korábbi kétszeres AO-negyeddöntős argentin esélyeit tovább növeli, hogy Nishikori Kei és Andy Murray visszalépett; a skót csípőjét ráadásul hétfőn már meg is műtötték. Stan WawrinkaRafael Nadal és Novak Djokovic végül az indulás mellett döntöttek, de egyikük sem játszott még tétmeccset az idén.

Del Potro önbizalma a GS-tornákat illetően jelentősen megnőtt azt követően, hogy a tavalyi US Openen bejutott a legjobb négy közé.

delpo

Fotó: Twitter

“Nagyon jó tornám volt ez, hisz megvertem Roger Federert a negyeddöntőben, majd Rafától kaptam ki, aki később megnyerte a versenyt. Ha a testem elég erős lesz, az idén is jó esélyeim lehetnek. Nagyon nagy célom, hogy megpróbáljak nyerni még egy nagy tornát.”

A héten Aucklandben versenyez, és ha messzire jut, akár be is kerülhet az első 10 közé a világranglistán. Bár ő, megannyi megpróbáltatás után azt is elég nehezen hiszi el, hogy eddig eljutott.

“Hihetetlen számomra a ranglistás helyezésem. De nem is a számokért játszom, teljesen mindegy a számomra, hogy 10. vagyok, vagy éppen a 30.”

DelPo első idei tétmeccsét majd Denis Shapovalov ellen vívja az ASB Classic Openen, Aucklandben. A jövő héten pedig jöhet az Ausztrál Open, ahol 2014 óta most szerepel majd először.

via

Related Posts

 • giotti1

  Szegény Delpo. A sorozatos sérülései miatt nem tudott nagy tornákat nyerni, most meg azáltal nyílt számára egy nagyon halvány esély, hogy a többiek sérültek. Valószínűleg ez az utolsó év, hogy ilyen foghíjas a mezőny, úgyhogy most vagy soha, bár nem látom, hogy egy egészséges Federert, hogyan tudna megoldani.

  • Gerappa

   Hát, egyszer már megoldotta ezt a szituációt.

   • giotti1

    2009-re gondolsz? Azóta történt vele egy s más, nem?

    • Gerappa

     Igen, 2009-re gondoltam. De azért azt tudjuk, hogy Roger kiélezett szituációba saját magát is meg tudja verni, amit szerencsére tavaly nem nagyon mutatott be.

     • giotti1

      Az elmúlt 8 évben Federer jobb játékos lett, Delpo meg gyengébb. A kimaradt éveket nem lehet pótolni sajnos. Gyorsaságban most már nincs a topjátékosok szintjén.

     • Németh Péter

      Emutt nyóc èvbe Dederel jop jàdèkozs led, hatàrozotan, Podro sokat volt sèrüld mek inazs.

     • SnowAngel

      Leszokott róla. A “Hogyan verjük meg Federert” kézikönyvet befejezte, és egyben ki is írta magából ezt a frusztrációt.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      US Openen, mintha még írt volna bele egyet s mást…

     • SnowAngel

      Talán. De leginkább leszarta elengedte.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Nekem tavalyról is rémlik valami…

  • marcihcdnb

   Meg egy egészséges Nadalt főleg, aki szétpörgeti a fonákját.

   • giotti1

    Nadalt talán még meg tudja oldani, régen is ő volt a spanyol mumusa.

    • Xilophon

     Pont annyira volt régen a spanyol mumusa, mint amennyire pl. Federer mumusa. Egyszer elért ellenük 3 győzelmet egyhuzamban. Ennyi.

    • Baton

     rafát megoldani??mit dumász te? csak ugy volt mumusa rafának mint neked a hüjeség tee. és ha nem tévedek uson rafa alázta be a kis kedvenckédet te logikai zseni

    • popp

     olyan is volt, hogy Federert ütötte le a pályáról, méghozzá egy GS-döntőben.

  • popp

   azért, azért Delpo még sérülések közepette is megtudta izzasztani a nagyokat két szettre menő meccseken, lásd a londoni és a riói olimpiát. Ha rendben van fizikálisan, akkor akárkit megverhet. Az viszont kérdés, hogy végig bír-e hét három szettre menő csatát.

 • Naponta 2-3 órás kezelés????? Mi anyámat csinálnak vele ezidő alatt?

  • giotti1

   Csípőnként másfél óra.

   • teljesen becsípődtünk :) még Delpo csuklója is…

  • Németh Péter

   Hiàba bróbàlja mek nyerni esztet a Opendet Del Podro, nem fog menie nekijje èn asztat mànd mostand mek modom. Inazsba teszik mànd a kvaliba.

  • SnowAngel

   Nem az számít, mit, hanem ki.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Akkor már inkább kik…

  • Túrin

   Ultrahangos és/vagy lézeres kezelés lehet.

 • Szasza

  De az nem az Ausztrál Open lesz! Ha nyerne, én az US Opent tippelném. Veszteni valója nincs, nyugodtan próbálkozhat, talán kis szerencsével meglehet. 😁

  • Én meg Wimbledont 2019-ben.

   • SnowAngel

    2020-ban kiegyezhetünk.

    • Dicsértessék_A_Roger!

     RF Tokió előtt azt még behúzza.

     • SnowAngel

      Akkor 2021, DelPo így járt…

 • gondana

  Örülnék egy Delpo GS-nek ismét, nagyon megérdemelné főleg ahogy küzdött a tavalyi évben is. Viszont remélem ezt nem pont Roger ellen akarja véghez vinni. Egy US Open-t még simán összehozhat az argentin ha testileg lelkileg rendbe lesz az óriás.

 • Előre is bocsi az offtopik hozzászólásért.
  (Tisztelt Hosszabítás team, ezeket megelőzendő plz fontoljátok meg ezt a kérésem: http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/a-williams-testverek-inspiraltak-bartoli-visszatereset )

  Szal egy játékra hívnám a közösséget, a részletek itt (felső hsz):
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/nick-nyisd-meg-gyakrabban-azt-a-csapot

  Ide is bemásolom a szöveget, de a válaszokat oda írjátok plz, ne off-oljunk szét egy másik topikot is.
  ———————————————————-
  Egy játékra hívnám a közösséget.
  Azt hiszem SnowAngel-től olvastam valamelyik hír alatt, hogy valakit felvett a “csapatába”, innen az ötlet.

  Szal mindenki kialakíthatna magának így év elején egy hatfős csapatot a lenti szabályok alapján és év végén megnéznénk kinek mennyi pontot gyűjtött a csapata a Tour-on 😀
  Év közben meg jót (még jobban) szórakoznánk, mert itt jegyezném meg, hogy a játék fő célja a szurkolás élvezetesebbé tétele, a csapatok pontgyűjtése csak egy plusz dolog, annak akinek ez bejön (én pl. bármennyire szeretek versenyezni, kb. teljesen szimpátia és nem esélyek szerint fogom a hat fős csapatom kiválasztani!)

  Szóval akkor a szabályok:
  A csapatokba 6 ATP Tour játékost kellene választani mindenkinek (úgyis hat játékból áll egy set 😉 ), a következő kategóriákból:
  (az 1. és 4. kategóriákból 1-1, a 2. és 3. kategórákból 2-2 játékost)
  1. a Big Three (Federer, Nadal, Djokovic)
  2. az elveszett nemzedék (Big Three-n kívül a többi 25 év feletti játékos)
  3. az ifjú titánok (20-25 év közötti játékosok)
  4. az ifik (20 év alatti játékosok)

  Itt lehet puskázni a kategóriákat illetően (lehet szűrni 25 és 20 év alattira fent a menüben):
  https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking

  Év közben lehetőség lenne három cserére (a Big Three-n kívül!) bármikor.
  (ha valaki súlyosan lesérülne/felgyógyulna, vagy valami okból kikerülne a kegyeinkből)

  Persze lehetnek más kategóriák vagy egyéb szabályok is, csak arra kérnélek Titeket, hogy AO kezdésig dobjátok ide az ötleteitek hsz-ként, mert jó lenne az AO starttal ezt is elindítani.

  Az egészet én vezetném egy google sheet-ben amit megosztanék mindenkivel.
  (később ide fogom linkelni azt is)

  Na ki játszik? 😀
  Gyerünk, minél többen iratkozzatok fel itt, ehhez a fő poszthoz fűzött válasszal, és egyből már a csapatotokat is válasszátok ki (de lehetőleg legkésőbb az AO indulásáig).

  Jó játékot!
  (és ne feledjétek, nem a győzelem, hanem a (még élvezetesebb) szurkolás a lényeg! 😉 )
  ———————————————————-

  • perfect

   Nagyon rendes tőled, hogy játszani hívsz minket, úgy, hogy a játékvezető szerepet is válalod. Gondolkodom még hogy játszam-e, mert a nagy tornákon kívül nem szoktam követni a tornákat, mert piszok sok idő megy el vele, sajnos. A másik gond az, hogy elég sok játékost kedvelek, nehéz kiválasztani az adott kategóriából 1-2 embert.
   Mi lesz akkor, ha nagyon hasonló összetételüek lesznek a csapatok ?

   • Közös szurkolások lesznek akkor 😉
    A 2. kategóriából nekem is nehéz volt a választás, de csak sikerült.
    Nem előírás az állandó jelenlét sem, akkor és annyit jöhetsz szurkolni amennyi jól esik :-)

  • Manócska

   Nekem még a csapat módosítással sem férnek be a kedvenc játékosaim. Federer, Delpo, Wawrinka igen, de el kellene engednem Nishikorit, Dimitrovot és Goffint. :( Az ifjú titánok és az ifikből pedig ugye 3 főt kellene kiválasztanom, ami viszont nem igazán megy még. Vannak szimpatikus és kevésbé szimpatikus játékosok közöttük, de a szívembe igazán még egyikük sem lopta be magát. Én teljes odaadással csak akkor tudok valakinek szurkolni, ha az adott játékos megmozgat bennem valamit belülről. Szóval nekem ez a játék így nem lenne az igazi. A Te általad felállított szabályok alapján én nem tudok olyan csapatot felállítani, amire tiszta szívvel azt mondanám hogy az enyém. Pedig szívesen játszanék. Amúgy miért kell szabályokhoz kötni a játékosok kiválasztását? Miért nem választhatja ki mindenki szabadon a csapatát?

   • SnowAngel

    Én sem tudok, és nem is akarok az ifjú titánok közül választani. Ez részemről elköteleződés lenne, ez még korai. Megpróbálom inkább a saját csapatomra szabni a paramétereket.

    • Manócska

     Az ifjú titánok közül Zverevet akár még be is tenném a csapatomba, de nem Nishikori kárára. Őt még feltétlenül a csapatomba szeretném látni. Remélem @ekstone:disqus nem lesz olyan szigorú, és ad némi engedményt, hogy én is tudjak játszani veletek.

     • SnowAngel

      Próbáld meg te is egy kicsit hajlítani a teret! Az a baj, hogy a kedvenceid túl erősek egy csapatra, szóval neked is kompromisszumot kellene kötnöd. Mit szólnál egy 7., “versenyen kívüli” csapattagnak? Szurkolni lehetne neki, de az eredménye nem számítana be a végelszámolásba. Nálam ez az “exhibition”.

     • Manócska

      Most már megvárom @ekstone:disqus válaszát, és majd utána döntök hogy mi legyen. Nem igazán akarom elengedni a kedvenceimet, még akkor sem ha ez csak egy játék.

     • Ha nem tudsz egy csapatot a fenti szabályok szerint kialakítani semmi gond, bekerülhetsz egy nem hivatalos csapattal Te is a buliba (versenyen kívül), szerintem Téged a verseny rész amúgy se hoz lázba 😉

      Akkor a Federer, Delpo, Wawrinka, Nishikori, Dimitrov, Goffin hatos lenne a Te nem hivatalos csapatod, ugye?

     • Manócska

      Ez így nem jó. Ha már játszom, akkor rendesen játsszak. Úgyhogy ha nehezen is, de csináltam egy hivatalos csapatot. :)
      Federer
      Wawrinka
      Delpo
      Thiem (róla valamiért azt hittem hogy 25 év feletti, de mivel csak 24 éves, így befér a 3. kategóriába, aminek nagyon örülök, hiszen őt is szeretem)
      Zverev
      Rublev
      És akkor már csak egy kérdés. A csere hogy működik? Bárkit cserélhetek bárkire, vagy az is kategóriához kötött?

     • Uh, nem akarok nagyon kekeckedősnek tűnni, főleg, hogy szét kellett bombáznod az eredeti csapatod, de Rublev még mindig nem jó :(

      Szal nem akarok, de muszáj, mivel bivaly erős csapatot raktál össze, véleményem szerint ez a legerősebb amit eddig láttam!
      Sztem a Big Three közül Federer jelenti a legkevesebb kockázatot, még a Tesco gazdaságos versenynaptárával is Neki lehet a legtöbb esélye a legtöbb pontot szerezni idén!
      2. kategóriába beraktál (ok, szuper kedvenceid) két majdnem big three-t, szal azt nem kell magyaráznom miért erős 😉
      A 3.-ből is azt a két játékost választottad akinek legnagyobb eséllyel lesz idén a legtöbb pontja (Kerge, akit sokat választottunk, irtó nagy kockázat)
      És Rublev, bár épphogy csak kicsúszik a 20 alatti kategóriából, (szerintem) erősebb mint az összes 20 év alatti játékos (Túrin pl. be is választotta a 3. kategóriájába), szóval könnyen lehet, hogy Ő döntene az első helyedről a versenyben (bár Cicipassz tarolni fog idén 😀 ) és az vitákat szülhet :O

      Szal utálom ezt kérni, de Őt még le tudnád cserélni? (esetleg 3.-ba felvinni és ide meg egy 20 év alattit rakni?)

      És a csere kategóriákhoz kötött (de szép próbálkozás volt, hogy egy huszárvágással visszahozd az eredeti csapatod 😉 😀 ).
      Jah és a Big Three-nél nem lehet cserélni, csak a többinél (bár Fed-et nem hiszem, hogy bármi pénzért lecserélnéd 😀 )

     • Manócska

      Pedig nekem nagyon kekeckedősnek tűnsz. :) Végre nagy nehezen, komoly áldozatokat hozva összerakom a csapatomat, de neked ez sem jó. :( De lásd hogy kivel van dolgod, Rublevet is lecserélem. Helyette legyen akkor Shapovalov.

     • Há jó becseréltél 😛
      Még így is a Te csapatod látom a legerősebbnek, ahhoz képest, hogy nem is érdekel a verseny része a játéknak 😉

     • Manócska

      Most kötekedsz velem? 😉
      Teljes mértékben szimpátia alapján választottam ki a 3 kedvenc játékosom mellé, a másik 3 játékost. Te nem engedted hogy a saját csapatommal részt vegyek a versenyben. Amúgy meg olyan játékost aki nem szimpatikus nekem, még akkor sem raknék a csapatomba, hogyha tudván tudnám róla, hogy valószínűleg sok pontot hozna nekem.

     • Dehogyis 🤐
      Itt mindenki oszt-szoroz Te meg simán beszimpatizálod a csapatod az első helyre 😂

     • Manócska

      Ilyen jól jár az, aki sok játékost szeret. :)

     • Manócska

      Ezt amúgy úgy értetted, hogy ha velük játszom, akkor is részt vehetek a veletek való közös játékban, és az ő pontjukat is ugyanúgy vezetnéd abban a táblázatban amit csináltál?

     • Igen vezetném, játékon kívüli kategóriaként.

    • Eh Lányok, pedig ez egy jó lehetőség lenne, hogy egy-egy fiatal teniszező közelebb kerüljön a szívetekhez 😉 (vagy kiessen a rostán, mert ugye lehet hármat cserélni évközben).

     Node Ti tudjátok, a buliban, mint nem “hivatalos” csapatok így is részt tudtok venni, a verseny részért meg nem hiszem, hogy vérezni fog a szívetek 😀

  • Ha nyolcan ugyanazt a csapatot jelölik meg, az nyer, akinek nagyobb a képátlója az arcán, vagy a kijelzőjén. Egyezés esetén a pixelszám dönt. Ha abban is azonosság mutatkozik, mindenki kinéz az ablakon és megszámolja, hányan mennek az utcán éppen, akié több, az a nyerő :))
   Csak vicc vót, nem megsértődni!

   • Nem vagyok az a sértődős típus 😉

    Az a 8 ember elmehet majd egy közös sörözésre megünnepelni a 8 első helyüket 😉

    Még1x, nem a verseny a lényeg itt (az csak egy plusz dolog annak aki élvezi azt a részt is) hanem, hogy még élvezetesebbé tegyük a szurkolást.

    Szóval én azt remélem, hogy minden résztvevő nyerni fog ebben a játékban 😉

  • Túrin

   Na akkor:

   Roger Federer
   David Goffin
   Andrej Rubljov
   Denis Shapovalov.

   • Manócska

    Ez így még kevés. 6 játékosnak kell a csapatodban lenni.

   • giotti1

    6 ember kell, Túrin. :)

    • Ha nagyon bízik az embereiben, 4 is elég 😀 😉

   • Welcome Túrin a buliban!
    Még egy 25 év feletti illetve egy 20-25 év közötti játékost választhatsz a csapatodba (hacsak nem akarod 4 fővel megnyerni a 6 fős csapatversenyt 😉 )

    • Túrin

     Jóvanna, nem figyeltem, mindjárt megnézem. 😀

     • Túrin

      Federer
      Del potro
      Goffin
      Rubljov
      Ha Fucsó jöhet 3. kategóriába, akkor ő, ha nem, akkor… akkor Kyrgios.
      Shapovalov.

     • Sztem mehet Fucsó (már ketten is Őt jelölték oda).
      Mondjuk nem semmi, ha nem jó Marci, akkor ok, jöjjön az a kutyaütő Kerge? 😀
      (bár, van esély rá, hogy Marci több pontot szerez (igaz ahhoz, Marcinak idén nagyon nagyot kell dobbantania, Kyrgiosnak meg nagyon bekergülnie, úgy hogy első héten nyert egy tornát egyből 😀 ))

  • Baton

   rafa rafa rafa rafa rafa

  • giotti1

   Megírtam a másik poszthoz a csapatom.

  • SnowAngel

   Az alulértékelt/leszálló ágban lévő, esetleg kiöregedett, de szívünknek kedves játékosok így teljesen kiszorulnak, ezt nem szeretném. Megoszthatnánk a 3. kategóriát, vagy bevezethetnénk egy újat, “alternatív választás” címmel. Maradhat így is 6 fő, de egy ifjú titán helyett én szívesebben választanék olyan valakit, akinek tényleg szurkolok, az eredményétől függetlenül. Így az én csapatom a következő lenne:
   1. Federer
   2. Goffin
   Dolgopolov
   3. Fucsovics (úgyis, mint ifjú titán; ő ugyan 25+, de ha az elvesztegetett éveit levonjuk, beleillene a kategóriába)
   Feliciano Lopez (alternatív ifjú titán)
   4. Piros Zsombor
   Sajnos, Dustin Brownt már sehová nem tudnám beszorítani, ő marad a “bemutató” kategória, versenyen kívül.

   • SnowAngel

    Azt hiszem, a Reményhal csapatnév még nem foglalt. 😛

    • Én inkább az “Örök ifjak” csapatnevet javasolnám 😉

     • SnowAngel

      Akkor a “My Dear Old Sztrovacsekek” leszünk, azt úgy sem tudja senki, mit is jelent a sztrovacsek. :)

     • Ez a poszt valamiért kimaradt eddig :O
      Google haver mindent tud 😉
      http://www.wagnerur.hu/story01.htm (még ha nem is vagyok Rejtős 😛 )

     • SnowAngel

      Ez nagyon tetszik, kösz, de lehet, hogy így ezt is át kell gondolnom. Holnap talán ráérek eldönteni.

   • Az az új kategóriád nekem is jó lenne Bagdha számára, de már nem akarok bekavarni, szal marad a ciprusi nekem is a “bemutató” kategóriában és ugyanúgy fogok szurkolni Neki is mint a többieknek (még egy kicsit jobban is 😉 ) (btw, Brown sikeresen túl van az AO selejtező első fordulóján, grats!)

    Látom nagyon nehezen megy a generáció váltás (mi lesz Veled így Angel 1-2(3-4) év múlva, amikor elkezdenek tömegesen visszavonulni a mostani 30+-osok? :O ), az a harmadik kategóriád kicsit öregre sikerült 😛

    Igazából, mivel nem nagy potenciállal rendelkező neveket választottál az ifjú titánok helyett, sokat nem kavarna be a versenybe, de én mégis kitennélek Téged is Manócska mellé, mint versenyen kívüli csapatokat (és akkor akár Brown-t is beteheted még 😉 ), hogy ne érezze magát egyedül, illetve Nektek a verseny rész eleve nem fontos, de így mégis részt vennétek a buliban.
    De ha nagyon ragaszkodsz hozzá, betehetlek egyetlen kivételként 😉

    • SnowAngel

     Fucso is győzött, sajnos Dolgopolov nem, de Piros még győzhet, szóval lehet ez egy jó nap nekem. Ne aggódj, fogok választani az ifjakból is, jelölt van, csak az elköteleződés még korai. Ha elfogadod a + kategóriát, ami versenybe nem számítana be, de számon tartanánk, akkor akár a versenyben is részt vehetnék. F. Lopezt átrakhatom az “Alternatív/Exh” kategóriába, hogy ne sértsem az alapszabályt (Fucsovics szerintem indokoltan maradhatna a 3-ban), de most még nem neveznék senkit helyette. Ezt a csereszabály megengedi, nem? (Amúgy nem szeretnék kivételezett lenni) A buliban mindenképpen részt veszek, amennyire az időm engedi mostanság. Egyébként is, a csapatomat elnézve, nem mindig lesznek képernyőn. :)

     • Jah, Marci beleférhet (Gitta is Őt rakta be 3.-ba).
      De most akkor 5 játékossal indulsz? Ennyire nehéz a választás? Még három későbbi csere lehetőséggel se megy? (azaz nem kell elköteleződni!) 😉
      Ha nem szeretnél kivételezett lenni, akkor az AO indulásig válasszá mán egyet na 😀

      De ha nem megy, az se baj, annyi, hogy akkor onnantól fog szerezni Neked pontot a 6. játékos amikor sikerül kiválasztanod, de az még nem számít majd cserének.

     • SnowAngel

      Kösz, még meggondolom, de lehet, hogy marad az 5 fős csapat.

     • Manócska

      Azért szerintem próbálj még egy játékost találni, hogy egyenlő esélyekkel tudjál indulni velünk. Nagy nehezen én is összeraktam a csapatom, bár még mindig nem felel meg @ekstone:disqus-nak. :) Még egyet változtatnom kellene rajta. Nekem is fáj a szívem azokért a kedvenc játékosaimért, akik végül is nem fértek be a csapatomba, de úgy vagyok vele hogy ettől még nem fogok kevésbé szurkolni nekik, mint ahogy eddig tettem. Sőt.. mondjuk ha pl. Goffin játszik Zverev ellen, akkor neki fogok szurkolni, és nem a német fiúnak. Még akkor is ha mindezt a pontjaim is bánni fogják. Amúgy csak azért csináltam én is egy szabályos csapatot, hogy tudjak veletek játszani.

     • És ha már játszol, akkor csak keményen? 😀
      Nem gyenge csapatot rittyentettél össze 😀
      Futrinka utca, mi? 😀
      6-ból 5-en TOP10-esek 😉
      Shapo meg a top ifi 😛

      Egyetlen gyengéd lehet, hogy nem fogod bírni a kedvenceidet lecserélni, ha nem olyan formát mutatnak 😛

     • Manócska

      Miért is nem tudom lecserélni? Federert, Nadalt és Djokot nem lehet csak cserélni. Nem?

     • Arra gondoltam, hogy nem fogod tudni cserbenhagyni a kedvencedet, de most jutott eszembe, hogy talonban még van egy pár Neked 😮
      Amúgy a szabályok lehetővé teszik a cserét igen.

     • Manócska

      Ó persze hogy van. Soroljam? 😉 Amúgy szerintem csak akkor fogok cserélni, ha ne adj Isten valamelyik játékosom huzamosabb időre lesérül. Rossz forma miatt senkit sem cserélek le.

     • Há akko csak jól írtam az egyedüli gyengeséget 😋
      Wavnál pedig esélyes a gyenge forma, a testi nyavalyák mellé még az edzője is lelépett (remélem nem lesz igazam)

     • Manócska

      Igen. :) Akkor mégis jól írtad. Mert ha játszik, legyen bármilyen formában is, marad a csapatomban.

     • SnowAngel

      Szombaton majd még egyszer nekibuzdulok, de valószínű, hogy nem választok senkit. A pontgyűjtés nem nagyon vonz, beérem az apró kis győzelmekkel, csak jó sok legyen belőlük. 😛 Rájöttem, hogy nem tudom fél szívvel csinálni, ha valakit beválasztok, azt rendesen követni kell meccsről meccsre, törődni kell vele – szóval nem akarok egy pontgyűjtő versenylovat csak azért, hogy erősödjön a portfólióm. @ekstone:disqus, ezt neked is írom.

  • gondana

   Hát nehéz volt dönteni, sok helyen a fej vagy írás döntött: Federer, Dimitrov, Sock, Kyrgios, Thiem, Casper Ruud

   • giotti1

    Ruud neve nálam is felmerült, jó a srác.

    • gondana

     Szerintem is. Tavaly figyeltem fel rá és hát nem akarok előre inni a medve bőrére de szerintem a jövőben még sokra viheti. Nagyon ügyes a srác.Kíváncsi vagyok mit alkot majd a kazah játékos ellen.

     • Cicipassz ellen esélye sincs a 4. kategóriában! 😀
      Hajrá Cici! 😀 😀 😀

    • Én amúgy azon (is, Fed kihagyása mellett) csodálkozom Nálad, hogy Shapo-t és nem Félix-et vetted fel a csapatodba, hogy van ez? 😉

     • giotti1

      Gondolkoztam rajta, de aztán a szimpátiát legyűrte az eredménykényszer. :) Örülnék azért, ha Felix rám cáfolna. :)

     • Ahogy látom nem is indul az AO-n Félix, vajh miért? :O

      Arra meg még nem válaszoltál, hogy miért Djóker Fed helyett? 😀
      (ott még a teljesítménykényszer sem lehet ok, mert Fed sokkal nagyobb eséllyel fog több pontot szerezni sztem)

     • giotti1

      Bízom az öreg csőszben. :) Nagyon motiváltnak tűnik, és ha Novak Djokovic motivált (és egészséges), akkor ott nem sok embernek osztanak még lapot. Federer megint ki fogja hagyni a salakszezont, és egyébként sem tudom elképzelni, hogy szinte mindent megnyerjen, ahol indul. Szerintem Djokónak az egész évet tekintve jobb esélye van, hogy több pontot szerezzen.

     • Téged nem bizonytalanít el a kezén lévő cucc és az az új szerva? Vagy az csak színjáték? 😀 De még ha azok nem is, mi van a szeretet izéjével?!

      Nagyon sok a kockázati tényező Vele kapcsolatban és a versenyző énem már nagyon a cserén gondolkodott, de aztán győzött a szurkoló énem, mivel nagyon szeretném, hogy egy nagyon jó Djóker térjen vissza a Tour-ra és pl. GS-ek tekintetében felzárkózzon a másik két GOAT mellé. Szal Ő marad a csapatban 😀

     • giotti1

      Az csak egy kompressziós karvédő szár, egészségesek is használják, nem jelent semmit. A szervát nem tudom, miért változtatták meg, de ha át tudott állni az új mozdulatra, akkor nincs azzal gond. De mindig is úgy gondoltam edzőként, hogy az eredményesség legfontosabb eleme a motiváció, úgyhogy kockáztattam, mert nagyon motiváltnak tűnik Djokovic.

     • Éppen ez az, a motiváció, szerinted nyomtalanul eltűnt Imaz?

     • giotti1

      Lehet, kitaláltak valami olyasmit, miszerint az a küldetése a Földön, hogy szeretetteljesen verjen agyon mindenkit. :-)

   • Manócska

    Ha esetleg tudod nézni, akkor az Eurosport1-en most kezdődik Ruud AO selejtezős meccse.

    • gondana

     Köszi az infot Manócska. Sajnos lemaradtam róla, viszont örültem mikor megláttam hogy sikerrel vette az első akadályt a fiú.

   • gondana

    Elfelejtettem csapat nevet írni. “Legendás Veteránok”

  • Sziasztok! Szeretnék én is beszállni a játékba, ha lehetséges :)
   Íme a csapatom:
   1. Federer
   2. Wawrinka, Del Potro (tartalék, ha valamelyikük kiesne: Dimitrov)
   3. Lucas Pouille, Fucsovics Marci (ha 25,9 évvel engedélyezni lehet, ha nem, akkor Borna Coric)
   4. Shapovalov

   “bemutató” kategória: Feliciano Lopez

   • Persze, hogy lehetséges! Üdv a játékban! 😀

    Sztem Marci beférhet ide (mivel nagyon sok Nála nagyobb pont potenciállal rendelkező játékos van ebben a kategóriában), majd maximum ha csak a Te csapatodban lenne egyedül kivétel, akkor inkább Coric-ot fogom betenni, mindenféle lehetséges későbbi vita elkerülése végett (mer ki tudja, lehet Marci idén valami durvát hoz össze :O )

    A cserét (Dimitrov) viszont légyszi majd Te jelezd, hogy mikor akarod életbe léptetni.

    GL&HF

  • pindurka

   én is beszállók ha lehet :)
   1. Rafa
   2. Dimitrov, Monfils
   3. Thiem, Chung
   4. Félix Auger-Aliassime

   • Persze, hogy lehet! 😀
    Üdv a játékban és GL&HF!

    • pindurka

     csapatnév meg legyen mondjuk: Jönnek a Vámosok

 • Baton

  nem foksz te semit nyerni mész visza braziliába, fegyjáva együtt

 • popp

  Nagyon szurkolok a srácnak. Amikor a Us Opent nyerte 2009-ben a magam részéről többre tartottam Djokovicnál.

 • Manócska

  Nem kis örömre Delpo is jól kezdte az évet. :) 6-2 6-4 arányban győzte le Shapovalovot.

  • Szasza

   Ez nekem is tetszett! 😊

   • Manócska

    Remélem így is folytatja, mind ezt a tornát, mind az egész évet. Nagyon tudnék díjazni egy idei GS győzelmet a részéről. :)

    • Szasza

     Ilyen sorsolásokkal nem lesz könyű. 🙄😬

     • Manócska

      Mióta visszajött a sérüléséből, azóta tényleg nincs sok szerencséje a sorsolásokkal. Azért remélem hogy ez nem lesz mindig így.

     • Szasza

      Egyszer minden sorozat megszakad, akár jó, akár rossz…

     • Manócska

      Így igaz. :)

     • nyuszika

      Igazad van, de jelenleg abszolút jól van. Mind mentálisan, mind fizikálisan. Ez óriási dolog :-) Az alapállításunk pedig úgy hangzik, hogy ilyenkor nagyon-nagyon veszélyes bárkire nézve is :-)
      A szerencse pedig, meglátásom szerint, egyszerűen nincs benne a szótárában… Neki mindig mindenért nagyon is (talán jobban mint másoknak) meg kellett küzdenie… Ez a jövőben is így lesz.
      Ugyanakkor van egy nagy előnye, amiről talán ő maga sem tud. Nevezetesen az, hogy minden meccsére úgy áll oda, mintha az egy döntő lenne / minimum az élete múlna rajta. Nem én mondtam ezt, tőlem sokkal okosabbak. De aláírom ezt az állítást. Úgyhogy azt hiszem, hogy jogosan bizakodhatunk :-)

     • Szasza

      Egyetértek, bizakodjunk! -) Csak egy kérésem lenne, ha lehet! Az időjárás legyen kegyes hozzá, mert Delpo utál dög melegben játszani.-)

  • nyuszika

   Ugye megmondtam :-)) Innentől kezdve “illik” már mindenkit megvernie, aki szembe jön vele :-)
   Reggel odáig jutottam, hogy 2-1 az orosz fiú javára. Mi több, addig láttam azt is, hogy miként engedett el ez az óriás három lasztit… :-( Aztán láttam később az eredményt és leesett az a nagy kő a szívemről :-) Megnyerte :-) Nem tudom hogyan, nem láttam, de megcsinálta :-) (Amennyit én láttam a meccsből az csak a bevezetés vagy akár az ébresztő lehetett… :-)
   Azt nyilatkozta, hogy ő maga is meglepődött azon, hogy milyen jól ment neki a játék :-) Csak szerényen :-) Bár megemlítette azt is, hogy előtte négy hétig keményen edzett otthon. Holnap Khachanov-val folytatja, akiről köztudott, hogy nagyon erőteljes a tenyerese… Nem baj, az ő tenyerese sem akármi… :-)
   (Nem véletlenül lett ő a Jóképű Majomkirály…)

   • Manócska

    Az a helyzet hogy az írásaidból az jön le, hogy hozzám hasonlóan nagyon szereted őt. :) Ő 2. számú kedvenc nálad, vagy teljesen ugyanott van a helye a szívedben mint Rafa?

    • popp

     nálam viszont első számú kedvenc. Ha 2009-es 19 évesen aratott us open győzelme után nem törik meg a pályafutása, akkor szerintem legalább Murrayvel emlegetnénk egy lapon.

     • Manócska

      Szerintem is sokkal több volt az ő pályafutásában. De ami késik, az nem múlik. Én őszintén hiszek abban, hogy fog ő még GS trófeát a magasba emelni, annak ellenére hogy itt ebben nem sokan hisznek. Szerintem pedig ha teljesen egészséges, és az erőnléte is rendben van, akkor bárkivel szemben lehet esélye a győzelemre.

     • nyuszika

      Abszolút egyetértek veled :-)

     • giotti1

      Szerintem a Nagy Négyesben nem lenne benne Murray. :)

    • nyuszika

     Őszintén? Még mindig “csak” a második, de jelenleg neki jobban drukkolok.
     Túlságosan fanatikus és laikus vagyok abban a tekintetben is, hogy megítéljem azt, hogy Nadalnak van e még feljebb onnan, ahol most van. De bármi lenne is erre a kérdésre a válasz, én már neki “csak” egészséget szeretnék kívánni. Félreértés ne essék, továbbra is vele örülök / vele sírok, de pillanatnyilag Del Potro-nak már jobban “járna” egy-két nagy dobás. Megszenvedte, kiböjtölte már azt nagyon is.