Del Potro sérülése miatt Wimbledont is kihagyhatja

shadow

Juan Del Potro lemondta a queens-i füvespályás tenisztornán való indulását ágyéksérülés miatt, amelyet még a Roland Garroson szerzett. Az argentin teniszezőnek már a hertogenbosch-i versenyt ki kellet hagynia, és most a wimbledoni indulása is veszélybe került.

Az egykori világranglista negyedik Del Potro jelenleg fizikai edzéseket végez Tandilban.

Del Potro idén hat versenyen indult: többek között elődöntőt játszott Delray Beach-en, Acapulcóban a harmadik fordulóba jutott, míg Indian Wellsben Novak Djokovictól, Miamiban Roger Federertől kapott ki.

via

 

 

Related Posts

 • Manócska

  Nagyon sajnálom Delpot. Nem volt elég neki a sok csuklósérülés, most még ráadásul más sérülésekkel is küzdenie kell. Az ő esetében tényleg igaz az a mondás, hogy “a szegény embert még az ág is húzza”. Remélem előbb-utóbb teljesen rendbe jön, és újra fog tudni huzamosabban ideig egyfolytában játszani. Személy szerint nekem nagyon hiányzik a mezőnyből ha nem játszik. A hosszú csuklósérülése alatt is rendszeresen kerestem a vele kapcsolatos híreket, hogy mikor tud már végre visszatérni a pályára játszani. Szerintem az ATP Tour egyik legszerethetőbb figurája.

  • acmilan19889

   Szerintem ő már soha nem lesz a “régi” Del Po.A sorozatos sérülései miatt a legjobb évei vesztek/vesznek el,és az elveszett időt semmi sem hozhatja vissza.Nyert egy emlékezetes GS-t,de annak már 8!!! éve.Azóta szinte semmilyen komolyabb tornagyőzelem (GS,Masters) nincs,mire összekapná magát addigra már itt az újabb sérülés.Szerethető figura az biztos,kedvelem is,nagy közönség kedvenc,de az utóbbi időben mintha kicsit rá is játszana.Most a Garroson mikor Murray ellen elveszítette az első szettet,utána hosszú percekig állt a hálóra borulva.Persze azt tudta mindenki,hogy neki sokkal fontosabb az első szett megnyerése jelen állapotában,de a szettvesztés utáni összeomlás szerintem túl látványosra,már inkább színpadiasra sikerült.Hogyne,megviseli az embert egy ilyen helyzet,de egy ilyen látványos összeomlás demonstrálásával inkább az ellenfél önbizalmát erősítem,ha azt látja rajtam,hogy ilyen szinten zuhantam össze.Írom ezt úgy,hogy kifejezetten kedvelem a palit,és szerintem ezek nélkül a mutatványok nélkül is közönség kedvenc marad.Térjen vissza mielőbb,kívánom neki.

   • Manócska

    Szerintem Delpo egy őszinte ember. Mindig is kimutatta az érzelmeit. Nem gondolom hogy rájátszana bármire is, hiszen nincs is rá szüksége. Anélkül is nagyon szereti a közönség.

    • acmilan19889

     Én láttam némi rájátszást benne.(persze csak én látom így.) Mondjuk elég jó százalékban szúrom ki azt,ha valaki még pluszban produkálja magát.Djoko-fanként mondom,neki sem szimpatikus mindegyik húzása,de hát gondolom senki sem makulátlan.Del Po biztosan őszinte ember,de ezt némileg eltúlozta.Meditálhatott volna a buktán kevésbé látványosan is.
     És még valami:az őszinteség (mármint hogyha abban az értelemben veszem,hogy valaki vállalja az érzelmeit) pozitív irányban is működik.Vagyis ha egy győztes meccs után letépi a pólóját,akkor sem ítélem el (hiszen csak őszintén kimutatta az érzelmeit),még ha elismerten színpadias is a mozdulat.Csak míg az övét sokan ellenszenvesnek tartják,a Del Po-féle megnyilvánulást őszintének ismerik el.Pedig ez ugyan annak a botnak a másik vége.Ahogy Moldova Gyuri bácsi írta anno…

     • Manócska

      Akkor mondok neked valamit, amin lehet hogy meg fogsz lepődni. Djoko poló tépését, ütő törését, ökölrázását, stb.. maximálisan őszintének tartottam. Az már más tészta, hogy nekem ezek a megnyílvánulásai nem tetszettek. Viszont pl. a mostani mérkőzés utáni szívdobálása nekem nem tűnik annak. Kifejezetten rossz érzésem van mikor csinálja. Ezzel együtt persze lehet őszinte, csak én nem érzem annak. De különben azt észrevettem ezen a blogon is, hogy mennyire máshogy tudunk nézni egy embert. Ami szerintem nem is baj.

     • acmilan19889

      A szívdobálás nekem sem őszinte,elmondom neked,már le is írtam néhányszor.Nekem a “Terminátor-Nole” tűnik őszintének,és nem az,aki bocsánatot kér minden pontért.Az meg,hogy ki milyen nézőpontból közelít meg valakit,pl.sportolót,,nagyban függ a személyes rokonszenv/ellenszenv érzésétől.Ha valakit kedvelek,szurkolok neki,akkor a pozitív megnyilvánulásait veszem inkább észre,azt hangsúlyozom.Ha valakit utálok/gyűlölök/nem kedvelek akkor inkább a negatív dolgait veszem észre.Sokféle nézőpont létezik.

     • Manócska

      Teljes mértékben egyetértek veled. Ez tipikusan az az eset, hogy más szemében a szálkát is észreveszem, magaméban a gerendát sem. Vagyis lehet hogy az általam kedvelt sportoló olyat tesz a pályán, ami mások számára nem túl szimpatikus, én mégsem figyelek fel rá, mert elfogult vagyok az irányába. Míg a kevésbé kedvelt sportolónál meg sokkal kisebb dologra felfigyelek, és a nem tetszésemet fejezem ki. Szóval nagyon érdekes, és összetett dolog ez a szurkolói lét.

   • giotti1

    Bár azt hiszem, igazad van, én még reménykedem benne, hogy lesz neki – talán már 30-on túl – egy nagy dobása.

 • dagadtos

  Valaki kifogásolta anno, hogy a Djokovic vereségéről/sérüléséről szóló cikkeket nem túl méltóságteljes fotókkal illusztrálják a szerbről, és mondtuk neki többen is, hogy ez általános gyakorlat sajnos, Federerrel is meg szokták tenni a médiában. Már sajnos nem emlékszem, ki volt az, de itt az újabb példa.

  • Bence Horváth

   Én mondjuk ezt nem értem, egy teljesen ideillő kép, ami illusztrálja a helyzetet…nem tudom, mi ebben a nem méltóságteljes. Jobb, mintha mosolygós / integetős / szívdobálós kép lenne.

  • Manócska

   Erre emlékszem, hiszen többek között én is válaszoltam rá, hogy ne akadjon ki rajta ennyire, mert ez nem Djoko ellen van, hiszen Federer cikk is volt már ilyen képpel illusztrálva. Az illető nevére viszont én sem emlékszem. Ha lesz hozzá kedvem, lehet hogy visszakeresem.

  • acmilan19889

   Én akkor csak annyit írtam -a Djoko fotó láttán-,hogy nem kell foglalkozni vele,és annak örültem,hogy legalább nem sérült meg.Mindenkiről lehetne kikukázni olyan képeket amelyek nem a legelőnyösebb beállításban mutatja az illetőt.

 • Xilophon

  Delpót én egy ilyen ritka vendégként tartom számon, akit időnként meglepetésemberként teniszezőként látunk, amúgy meg nem is az.

 • federerfan

  Sajnalom Del Pot,remelem ,hogy ez a serules nem lesz olyan hosszu eletu mint a csukloserulese.A ferfi tenisznek igenis SZUKSEGE van ra.

 • nyuszika

  Most már túl vagyunk Wimbledonon. Örülhetünk, hogy helyre jött a sérüléseiből. De már tudjuk, hogy sajnos kiesett a második körben. Első körben a görög-ausztrállal játszott. Nem volt egy könnyű meccs. Második körben megverte a lett.
  Nem akarom bulvárosra venni a figurát, de azért elgondolkodtam egy bizonyos dolgon. Nyilván a sérüléseiről nem tehet. Ez biztos, hogy megviseli őt pszichésen is. De mintha tényleg bele-bele törődne néha, hogy ő már csak a szimpatikus vesztes lehet… Pedig őt emlegették egy ideig lehetséges ötödikként a négyes mellett… Nekem nagyon úgy tűnik, hogy nincs szerencséje a nőkkel. Tény: annyi hölgyet (nőt) mondhat(na) szerelmének, amennyit nem szégyell(ne)… Közel a harminchoz, ha egyáltalán hinni lehet a messzi híreknek (és tisztelettel úgy a bulvársajtónak is), elmondhatjuk róla, hogy négy-öt kedvese már volt. Majdnem mindegyikük dekoratív, szép modell volt. Valahol érthető. De, én még egy olyan képet nem láttam róla, ahol a sokadik műtéte után lábadozik és mellette van a barátnője… Nyilván, nem kell senkinek sem a magánéletét nagydobra verni. Én mégsem érzem úgy, hogy ő megtalálta volna a számításait ezen a téren. Most is van kedvese, de hogy mennyire támogatja őt és mennyire boldog vele, azt nem lehet innen megítélnünk. A többiek példáját látva szerintem lehet ebben valami. Nadalnak 12 éve ugyanaz a társa és mindenki szerint boldogok együtt. Federer 8 éve van a feleségével, és az amikor sírva fakadt a wimbledoni győzelem után a 4 gyermekük mellett, többet mond minden szónál…