Djokovic kiesett a ritmusból, úgy érezte magát, mint egy újonc

shadow

Novak Djokovic először játszott tétmeccset azóta, hogy februárban kisebb műtétet hajtottak végre a jobb könyökén. A visszatérés nem sikerült jól, három szettben kikapott a selejtezőből főtáblára kerülő Taro Daniel ellen.

A korábbi világelső a mérkőzést követően elismerte, hogy idegesen játszott, és nem nagyon találta a ritmust a japán teniszező ellen. “Úgy éreztem, mintha ez lett volna az első meccsen a touron. Nagyon furcsa volt. Teljesen elveszítettem a ritmust, mindent. Az elmúlt pár hétben volt némi problémám az egészségemmel.”

Djokovic február elején esett át egy kisebb műtéten, és sokáig kérdéses volt, elindul-e egyáltalán Indian Wellsben. Végül az utolsó pillanatokban döntöttek az indulás mellett. “Hálás vagyok, hogy a műtét után ennyire hamar visszatérhettem, ezzel együtt nem éreztem jól magam a pályán. Idegesen játszottam. Túl sok ki nem kényszerített hibát ütöttem.”

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

A mérkőzést követően a négyszeres Grand Slam-győztes Jim Courier azt mondta, Djokovic teljesítménye további kérdőjeleket vet fel, és nem csak a fizikai állapotával kapcsolatban. “A műtét után az volt a kérdés, hogyan játszik majd, hogyan reagál a könyöke az erőfeszítésre és a stresszre. Azonban végül a szíve és a feje nem reagált jól.”

Djokovic nyilatkozata azonban választ ad erre a kérdésre is, a szerb szerint egyértelműen a meccshiány miatt búcsúzott korán Indian Wellsben. “Nyilvánvaló, hogy amikor kilenc hónap alatt ennyire kevés meccset játszol, akkor te magad is kételkedsz abban, elég fitt vagy-e már a játékhoz, vagy nem. Még ha nincsenek is fájdalmaid, ezen jár az agyad. Én két éven keresztül küzdöttem ezzel a sérüléssel.”

A 12-szeres Grand Slam-győztes azt is elismerte, a vártnál korábban tért vissza a teniszhez, de ez elsősorban annak köszönhető, hogy szépen gyógyult a könyöke. “Eredetileg nem is kellett volna itt lennem, öt-hat hete volt a műtétem. Viszont elég gyorsan haladt a felépülésem, és felkészültem a versenyre. Boldog vagyok, amiért sikerült a műtét után ennyire gyorsan felépülni, és visszatérni a pályára.”

Djokovic valószínűleg a március 19-én kezdődő Miami Openen is elindul majd, az indulási szándékát legalábbis jelezte.

Related Posts

 • hát nem tudom, Waw és Djoker indulgatásai is adhocnak tűnnek, semmi profizmust nem látok bennük…
  persze én a felszínt kapargatom
  azt hiszem minden tornaigazgató rettenetesen szorít, hogy Fed játsszon még, amúgy is ő a legnagyobb sztár, de a mögötte lévő 4 egyszerre nem játszik az komoly
  ilyenkor van vicctorna lásd Dubai

  • Erzsébet Süle

   Nekem az fura nagyon, hogy nekik sehogy sem sikerül. Január óta próbálkoznak és nem megy. Tavaly Rafa is vissza tudott jönni egyből a csúcsra. Roger pedig még mindig ott van. A térdét műtötték, s nem hamarkodta el a visszajövetelt. Tudta mikor kell azt megtenni, hogy a csúcson lehessen újra. Ez vajon másnak miért nem sikerül? Stáb, orvosok, család, önmaguk bizonytalanságai? Elgondolkodtató mindenesetre. Azt írták majmolják Rogert a kihagyásban, de nekik valahogy nem sikerül a visszatérés.

   • Nagy Mihály

    Lehet, hogy fölöslegesen ismétlem, de úgy érzem, hogy nemcsak a sérüléssel van baj és a gyógyulással, hanem a csapatokkal, stábbal is. Lehet mindent mondani: hogy a teljesítménykényszer, a sok torna, nincs pihenő idő, stb. Ez mind blabla, vagy ahogy fogalmaztál, rizsa. Hiába van a stáb, a “csapat”, a felhajtás, ha nincs az eredményeket (és pénzt) termelő versenyzője. Emlékszem, mikor Federert cikizték a térdbalesete miatt. Hol történt? Elengedte a füle mellett, az orvosok tették a dolgukat; ő pedig megbízott bennük, és az erőnléti edzőjében, edzőjében. Terhelését, életvitelét, versenynaptárát korához igazította, az eredmény őt igazolta, nagy örömömre/örömünkre. Még akkor is, ha nem lesz minden torna végén trófea emelgetés! Minden meccséért köszönet!
    És az sem nagy baj, ha a sportolókról szóló hírek tényeken alapulnak, és nem keverednek a nyilatkozók ellentmondásokba!

    • SnowAngel

     De ehhez először Federernek is le kellett mennie a kút legmélyére, nem emlékszel? Ő is visszajött idő előtt, és kínlódott Wimbledonig, csak akkor hozta meg ezt a nagyon nehéz döntést.

     • Nagy Mihály

      Valóban ez a legnehezebb döntések közé tartozott. És ráadásul kétesélyes is volt. De a kimenet mindenképp a jó döntést igazolta. Persze benne volt a sikertelenség lehetősége is: mi lesz, ha hiába tettem meg minden a gyógyulásért? De itt látszik, mennyire fontos a stabil, bizalmi háttér is!

     • megiscsak

      Tehát több mint 5 és kevesebb mint 6, ha már ilyen hülyeségeken kötözködsz már megint.

     • Nagy Mihály

      Nem kötözködök, hanem csak a nyilatkozat(ok) megfontoltságára utalok. De azt azért ugye nem vitatod, hogy egy hét +pihenő sokat segíthet a felépülésben?

   • Viktor

    Federer nem a nagy tornán akart vissza térni ,hanem a Hopman kupán melegitett be.

    • Nagy Mihály

     Igen. És még nem is pontszerzőn. Tavaly is vállalta (megteremtette magának) az ATP tour tét nélküli, de a felkészülést jobban szolgáló tornát.

   • Xilophon

    “Azt írták majmolják Rogert a kihagyásban”
    Jó nagy hülyeségeket írnak. :)

   • András Kovács

    Pontosan!!!😉

   • SnowAngel

    Azért Roger is elkapkodta először, rá is ment Wimbledon. Most már csak azt emlegetjük, hogy a fél év kihagyás után hogyan jött vissza ereje teljében, de az első, elhamarkodott visszatérést már nem emlegetjük.

    • Viktor

     Azért ott majdnem döntőzött😁csak közben elcsúszott…ezért is jártunk jobban hogy ott indult.
     Ki tudja mi van ha ott tovább jut.

     • SnowAngel

      Igen, ahogy írtam, végiggondoltam. Mindennek oka van, és lehet, hogy pont ez kellett a teljes megújuláshoz.

   • zoli62

    Fednek más a genetikája mint az összes többinek.

    • SnowAngel

     Igen, és az orra is sokkal nagyobb, és azon át sokkal több oxigéndús levegőt tud magába szippantani. Szóval még a légzéskönnyítést is megoldotta genetikailag, nem kell neki meldonium. Neki beépített doppingolója van.

     • zoli62

      Biztos, ha te mondod.

     • SnowAngel

      Legalább annyira biztos, mint a te genetikára vonatkozó mantrád.

     • zoli62

      Az nem mantra. Nézd meg milyen sokan sérültek. A genetikának nagy szerepe van.

     • SnowAngel

      Nem vitatom, hogy van szerepe a genetikának egy sportoló testi adottságaiban, a játékra való alkalmasságban (bár Schwartzmann az élő cáfolat erre), a sérülésekből való gyorsabb felépülésben, avagy regenerálódásban, de ez csak egy része a teljesítőképességnek. Kb. annyit tesz hozzá az egész teljesítményhez, mint a jó ütőválasztás. Te viszont Federer egész pályafutását, az eredményességét ezzel magyarázod. Elmondtad egyszer, elmondtad kétszer, mert nagyon megtetszett neked ez a gondolatmenet, és mert ezzel minden más, az eredményeket megalapozó tényezőt kiiktathattál az értékelésből. Tetszetős gondolat, de üres, hiába ismételgeted, mondod el újra és újra. Nincs visszhangja, nem lehet továbbfejleszteni, de nagyon akarod, hogy igazzá váljon. Mantra.

     • zoli62

      Pontosan. Amennyiben a genetika nem lenne ennyire meghatározó, akkor a teniszezők közül más is lett volna, aki utánacsinálta volna, de nem volt ilyen.

     • Nagy Mihály

      Teljesen becsípődött neked ez a genetika. Érvek helyett, tökéletes, semmitmondó “válasz”, magyarázat mindenre. Más sportágaknál nem próbálkoztál még ezzel teljesítményt értékelni?

     • SnowAngel

      Te tényleg menthetetlen vagy. Ha öreganyámnak töke lett volna, ő lett volna az öregapám (bocs, nagyi!).

  • zoli62

   Egyre több lesz a vicctorna.

 • Németh Péter

  Èn aszt hitem visza jön az öreg Novàk, ozd inazsba tesz mindengit. Ozd mi fan? Teszi inazsba Tarró Dani. Nics jó gi làtàzsa jövöre nèzve.

  • Manócska

   Szerintem nem lesz itt semmi baj a jövőre nézve. Ha a könyöke rendben van/lesz, akkor ismerve őt, az akaratát, a kitartását, a küzdeni tudását, stb.., biztos vagyok benne hogy visszaküzdi magát a legjobbak közé.

   • Németh Péter

    Ugy legyen Manócska, èn nagy Novàk fan voltam règen. :)

    • Manócska

     Csak régen? Most már nem? Amúgy jelenleg kik a kedvenceid?

 • Xilophon

  Bíztam abban, hogy itt a tavaszi Mastersekre összeáll a mezőny, elég sok idő eltelt itt a csetlések-botlások, tartós hiányzások kezdete óta. Sajnálom, hogy egyelőre még silányabb, mint tavaly, és nem is tűnik úgy, mint ami rövid távon változhatna. Öröm az ürömben, hogy nincs is most annyi időm a teniszre, mint korábban. :) Djokóék első szettjét valamennyire láttam, hát tényleg gázul játszott. Én most nem is tudom igazából, hogy ki a csapata. Stepaneket mutatták többször, mást nem ismertem fel.

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Itt van egyébként a spagettievő kislány stream: http://arenavision.us/guide

   • Xilophon

    Extra kockázatosnak mondja a vírusirtóm, az oldal ráadásul kéri az összes védekező pluginem kikapcsolását… nem ez lesz az elsődleges platformom. :) Pedig milyen jó minőségű az a spanyol! Nem hiába, a minőségnek ára van. Csak nem mindegy, mekkora. Mert egy bizonyos szint fölött már kijön a tennistv.com előfizetés.

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Nekem is feldob vagy 6 riasztást, de ennyi. 😀

 • Manócska

  Wozniackiék tesznek róla hogy Federerék meccse minél későbben kezdődjön. Már több mint 2 órája nyúzzák egymást, és igazából még mindig nem lehet tudni hogy melyikük fog győzni.

  • Xilophon

   Most már azért igen.

   • Manócska

    Talán. Ezen a meccsen semmi sem biztos. Lehet hogy mindjárt jön egy vissza brék.

  • SnowAngel

   Miattam volt, hogy pont ideérjek a meccs (majdnem) elejére. Apropó, látta valaki mostanában @disqus_mgHdUhxb0U:disquskát? Baljós előjel, hogy most nem árasztotta el a fórumot a gyalázkodásával.
   Mod: megnéztem, már 3 hete nincs jelen a fórumon. Elüldöztétek, most kinek a púpját simogassam?

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Itt vagyok én Neked!!! 😀

    • SnowAngel

     Aztán púpod van-e?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Az nincs mondjuk, de ez most részletkérdés. 😀

     • Xilophon

      Hát sapkád?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Az van, de azt elég béna lenne simogatni.

     • SnowAngel

      Jó, a púptól eltekinthetek, de tudod-e olyan módszeresen és szofisztikáltan ócsárolni Federert, ahogy @disqus_mgHdUhxb0U:disqus csinálja?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Szerintem ilyen még a többi párhuzamos dimenzióban sem létezhet.

     • SnowAngel

      😀

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Erre azért most eszembe jutott még valami, de azt inkább nem írom le. 😀

     • SnowAngel

      O.K., tehát gondoljak arra, amire akarok. :)

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Most meg az jutott eszembe, hogy szerintem Te is erre gondoltál és így vezettél rá engem. Ez biztos. Te vagy a perverz én abszolúte ártatlan bárány vagyok hozzád képest.

     • SnowAngel

      A ‘meglepően kegyetlenül perverz angyali csillagköd’ mellett még az ártatlanok megrontója is vagyok?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Háát, múltkor azzal a MILF-es beszólással rontottál rajtam nem keveset…

     • SnowAngel

      Ki kellett volna tennem a 18+ karikát?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Lehet, és akkor nem keresek utána mit is jelent az a rövidítés… olyan oldalakat dobott ki a Google hallod…

     • SnowAngel

      Pedig már annyira köznapi kifejezéssé vált nálunk, hogy nem is gondolunk az eredeti jelentésére.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Mit jelenet az hogy NÁLUNK? 😀

     • SnowAngel

      A magyar közbeszédben.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Ja. Én eddig nem is használtam… 😀

     • SnowAngel

      A nők érthető okokból nem szívesen használják ezt a kifejezést. :)

     • Dicsértessék_A_Roger!

      És Te mégis.

     • Xilophon

      Az tavaly óra Rogerre van kiakasztva, nem? :)

     • SnowAngel

      😀 Még egy, és lassan már az USA-ban is kiszolgálják alkohollal.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Ebből kiindulva Rafa a kakaó délutáni műsor? 😀

     • Xilophon

      South Park vs. Family Guy
      Én a Family Guyt jobban szeretem. 😀

   • Manócska

    Az más. :) Akkor meg van nekik bocsátva, hogy ilyen sokáig tartott a meccsük.

    • Viktor

     Új néven megjelenik ,ha jön a dust szezon😊

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Tök jó megint spanyol kommentárral nézni a tenisz Mozartját. :)

 • SnowAngel

  A bemutató tornán IW előtt sokkal jobb volt Federer. Éd határozottan fürgébb is.

  • András Kovács

   Azèrt ìgy is sima 6-2 😉

   • SnowAngel

    Az első 4 játék után már a helyére került a dolog.

    • András Kovács

     Sajnos èn csak az eredmènyt làtom!Pedig ez Krajnovic nem jàtszott rosszùl az elmùlt hetekben!

     • SnowAngel

      Most is próbálkozik, de Federer az első tétovaságai után begyújtotta a rakétákat. És ahogy egy kicsit is meginog Federer a szerváknál, Krajinovic lecsap. Az eredményt látod, ennyire futja neki.

     • András Kovács

      Köszönöm a rèszletes jelentèst!😉😉😉

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Fed ezzel a borostával kinéz most 40-nek is. 😀

  • Erzsébet Süle

   Nekem tetszik. Most a játéka is. :)

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Szárnyal az Öreg és ami még fontos, végre Mirkát is mutatták. Igaz csak messziről. :(

    • Erzsébet Süle

     Képzeld közelre 😀

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Már oly sokszor megtörtént ez. 😀

     • Erzsébet Süle

      Többre ne vágyj. Még a végén fájhat is 😀

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Komolyan mondom, ezen a fórumon minden Nő perverz????

     • Erzsébet Süle

      Hogy én? Dehogyis, csak vicc. Nem vettem komolyan amit írtál, bár nem ismerlek. Még a nemedben sem vagyok biztos 😀

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Hát hogyne. 😀

 • SnowAngel

  Szegény Krajinovic, beérte azt a pörgetett röptét, és utána RF csak átejtette a labdát. Egy ilyen alázás után futva menekülnék a pályáról.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Helyenként elég brutál labdamenetek vannak ám itt.

 • Erzsébet Süle

  Krajinovic még a 6:2 után is mennyire azt gondolta lesz itt keresni valója. Önbizalma az van :) De mostanra teljesen megtört szerintem.

  • SnowAngel

   Olyanokat kapott, hogy egy kevésbé elhivatott játékos már rég egy csendes sarokban zokogna. Minden elismerésem az övé, tényleg mindent megpróbál.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Brutál keresztütések. Pörgetett tenyó után a dönörű EGYKEZES fonák. :)

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Túl rövid volt a meccs. Esély sem volt, hogy többször mutassák Mirkát.

  • SnowAngel

   A végén azért mutatták, ahogy csámcsogva tapsol, érd be azzal!

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Tetszett ahogy csámcsog.

    • SnowAngel

     Rögtön gondoltam. Tökélyre fejlesztette a kérődzést.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Bármikor etetném.

    • Xilophon

     Spagetti?

 • zoli62

  Djokovicnak el se kellett volna itt indulnia.

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Csak egy kérdésre válaszolj légyszíves! Delon vagy Banderas?

   • zoli62

    Egyik sem. Miért?

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Akkor ki a legjobb Zorro???

     • zoli62

      Hol ki a legjobb?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Filmben.

     • zoli62

      Nehéz kérdés.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Ezért kérdeztem. 😀

     • zoli62

      Nincs kimondottan legjobb.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Kész, tudtam! 😀

     • zoli62

      :) Miből tudtad? Sportban, filmben, zenében is nehéz ilyet mondani.

     • András Kovács

      Csak weak èra van…!😀😀Ès a filmekben sincs legjobb!Kèpzeld ezt a palit amikor “csajozni pròbàl”…!Minden Nõ nagy àlma egy ilyen hatàrozott fèrfi!!😎

     • Xilophon
   • Erzsébet Süle

    Szerintem a “Bandi” jobb illatú 😀

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Én is Banderasra voksolnék, mert ott jobb csaj volt. 😀

     • Erzsébet Süle

      A “Bandi ” természetesebb is. Jobban áll neki a szerep :)

    • András Kovács

     Diavolo parfümjèt ismered?

     • Erzsébet Süle

      Nem.

   • Igen, talán ez az egyetlen téma, amiben valamelyest kompetens maszkos barátunk :)))))

 • Erzsébet Süle

  Röpke 1 óra. Azt hittem szorosabb lesz. Krajinovic másokkal vívott küzdelmeiből kiindulva. Hiába a Fedex szint az egy más világ :)

 • Ma már Federer emlékeztetett arra, akit Federernek ismerünk. Szerencsétlen Krajnovicnak ezt kellett feldolgoznia.

  • Viktor

   Párosban is ezt kapta,csak forditva.

 • dagadtos

  Lelki válságban vagyok. Lehet, hogy venni fogok magamnak egy Seikót, és nem tudom Roger megbocsátja-e ezt. Minden szalonban Djokovic kísért!!

  • És megmutatta az összes Seikot? :))

   • dagadtos

    Lószart, csak ott röhög a sarokban, hogy mi van dagadt, nekem lenne rá pénzem, mégis ingyen adják, neked meg kikötik a villanyt, ha kiköhögöd, így élvezkedj máskor, ha spárgázós tenyeresekkel szopatnak!

    • SnowAngel

     A jófogáson mindent találhatsz, kétezertől 420 ezerig. 😀 És ott nincsenek Djokovic képek. https://www.jofogas.hu/magyarorszag?q=seiko

     • dagadtos

      Órákkal sefteltem egyetemistaként évekig, de köszi :)

     • SnowAngel

      Azt mondják, az óra az örök szerelem egy férfiember életében. Még Djokovic sem állhat egy igaz szerelem útjába. 😛 Egyébként is, Djokovicnak ez munka, tiéd a tiszta élvezet.

     • 😀

  • giotti1

   Én tudom a megoldást: vegyél egy Hublot-t.

 • Születőben az új Djokovic. Borna Coric egymás után két meccsen kiosztott egy-egy 6:0-át. Egyiket Youngnak, másikat Vinolasnak. Most Aguttal játszik, Agut statja 4 gém után: első szervából 25% másodikból 0% megnyert pont. A Piócát (én csak így hívom Agutot) eddig kiválóan levakarja magáról. 4:0
  Brutál alapvonaljátéka van.

  • SnowAngel

   A hasonlat annyiban jó, hogy Coric játéka is elég unalmas, a lendülete viszont elsöprő lehet. Most be is jött neki.

   • Ponrosan. A víz kiver a gondolatra, hogy ezt a teniszt kell nézzük.

    • SnowAngel

     Azért vannak Shapovalov-félék is.

     • igaz :)

     • Respectvv4laci

      És előbb-utobb jön majd egy uj Rafa is lesz mit nézni gyerekek jól fogjuk érezni magunkat ahogy Shapot üti majd egy kis géppuska lábu kis latin .

     • SnowAngel

      De Lacikám, Nadal nem egyszeri és megismételhetetlen? Talán majd az akadémiáján egyszer ki tudnak nevelni Toni bácsival egy hasonló csillagot. Nem lesz olyan fényes, mert az lehetetlen, de visszahoz valamit abból a csillogásból, amit a Főni elért.

     • Respectvv4laci

      Igazad van mondjuk hülyeséget beszélek de ja egy ilyen Nadal utánzat akkor Shapo ellen az is elég lesz.

     • Viktor

      Egy kétbalkezest :)

     • SnowAngel

      😀

  • Nagy Mihály

   Coric nem horvát?

   • Viktor

    Ja, ő is délszláv.

 • SnowAngel

  Hogy lehet 6:1 Carreno Bustának, mikor Medvegyev ilyen parádés labdameneteket is tud nyerni, mint az utolsó gémben? Vagy túl sok a parádézásból ahelyett, hogy rendesen játszana?

 • SnowAngel

  Verdasco megint egész jól bekezdett. Tetszik, ahogy megint jó formában van és számolni kell vele.

  • És utána verdasan megverte magát :)
   Thiem megsérült? Nem lattam

   • SnowAngel

    Sajnos bealudtam, nem tudom, mi történt. Mindkettejüket sajnálom, bízakodtam egy jó szereplésben. :(

 • Valakinek ha szorítani kell ezen az ágon Fed mellett legyen Chung mutassa meg Fed ellen hogy az AusOpen kisiklás volt

 • Manócska

  Ahogy nézem az eredményeket, igazi meglepetés engem most nem ért. Viszont azt látom hogy Thiem a 3. szettben 4-2-es Cuevas vezetésnél feladta a meccset. Nagyon remélem hogy így a salak szezon kezdete előtt nem komoly a sérülése. A mai napon számomra egy fontos meccs van, természetesen Delpoé, és szerencsére nézni is tudom mert teljesen emberi időpontban játszik. Előtte pedig azt hiszem hogy megnézem Anisimova meccsét, hiszen sok jót olvasok itt róla, és ezáltal kíváncsivá tettetek.

  • Xilophon

   Hánykor lesz Delpó?

  • jó öreg Verda elhasalása nem nagy meglepi, de sajnálom, Thiemet is, Chungnak örülök!

   • Manócska

    Chung mellett és Coric-nak is örülök. Végre úgy néz ki hogy ismét kezd magára találni. Nem tudom hogy ki hogy van vele, de nekem ő is szimpatikus a fiatalok közül.

  • Nagy Mihály

   Megint butuska(ostoba) módon állították össze Thiem versenynaptárát. A dél amerikau salak helyett “hazai” salakon gyűjtögethette volna a ranglista pontokat. Még egy kis erőlködés, aztán ugorhat a salakszezon! Szerintem.

 • nyuszika

  Jobb helyet nem találtam rövid írásomhoz.
  Én ezt a Thiem-et már egyre inkább sajnálom. Nem vagyok ugyan a rajongója, de azért ő is célba érhetne már. Azonban egyre inkább azt gondolom, hogy fejben nincs ott sokszor maximálisan. Korábban írtak a kedves kollegák arról, hogy lehet, hogy egy edzőváltás segítene neki. Most itt többen arról értekeznek, hogy a naptárát nem jól állította össze. Végképp nem tudom megítélni, hogy mi az igazság ebben. Bár könnyen lehet, hogy mindkettőben van valami. Ugyanakkor szerintem fejben nem az igazi sokszor. Az egy dolog, hogy én személy szerint örülök annak, hogy a Del Potro-val szembeni H2H-je 4-0 az óriás javára. De azért ez elég durva. További játékosok akikkel szemben még szintén nem sikerült egyszer sem győznie: Nishikori, Tsonga, Berdych, Raonic, Verdasco. (A legbizarrabb Anderson: 6-0.) A nagy négyest is épphogy egyszer-egyszer legyőzte.
  Be kell valljam azt, hogy Stefanos Tsitsipas-t én rögtön “megvettem”. Antwerpenben Goffin ellen nem ismerte a félelmet. Igaz, hogy (még) “csak” egykezes a fonákja, de mentségére szolgáljon, hogy 19 éves… Majd megtanulja a kétkezest is. Lehet, hogy egy kicsit túlgondolt a következő meglátásom. Kétszer találkozott Thiem-mel. Mindkét alkalommal kikapott tőle. Először Dohában, ott a harmadik körben két szettben búcsúztatta. Most pedig másodszor innen küldte haza a második körben. Egyik meccs sem volt könnyű, kellően megszenvedett az osztrák fiú a győzelemért. A második alkalommal felcsillant a remény a görög fiúnak is, hiszen most már három szettig “jutott”, azaz a másodikat képes volt elvinni… De! Az arab tornán Tsitsipas után már ki sem állt Monfils ellen a következő körben, itt pedig éppen kiállt utána Cuevas ellen, de a harmadik szettben fel is adta a küzdelmet. (Addig 1-1 volt, a végső szettben éppen nem vezetett…) Nem kívánom bántani Thiem-et. Alapvetően kedvelem. Tudom, hogy lesérült mindkét esetben. De lehet akár a sors fintorának is nevezni egy kicsit azt, hogy mindkét eset Tsitsipas legyőzése után történt. Láttam mindkét meccset, így bizton állíthatom, hogy Thiem-ből (is) rengeteg energiát kivett a két párharcuk.
  Ennyi lenne. Magamat ismételve, sajnálom őt. Lehet, hogy túlzás Del Potro-t is a mumusának neveznem. Lehet, hogy felesleges tovább gondolni a Tsitsipas utáni két “bukását” is. De szeretném, ha ő is célba érne végre. Ehhez pedig még valami hiányzik, még valami kellene. Ennek kapcsán töprengtem ezen-azon.

  • Bence Horváth

   Thiem egyelőre salakmenő. Azon a borításon nem sok igazi ellenfele van.
   Keménypályán, főleg a gyors borításokon más a helyzet. Oda még nem alkalmas a játéka, főleg, ha nincs top formában…

   • nyuszika

    Köszönöm tájékoztatásodat / válaszodat.
    Igen, én gyakorlatilag az ellenfeleket hangsúlyoztam ki, míg te a borítás fontosságáról (is) írtál. Ez is hozzátartozik a teljes képhez. Mi több, erősen úgy tűnik, hogy neked van igazad :-)

    • Bence Horváth

     Salalon 76.5% a karrier átlaga, ami egy nagyon jó mutató 24 évesen. Keményen és füvön csak 54%. :/

 • Xilophon

  A SkySports Arenánk a 2015-ös döntőt adják, Djokó-Fed. Milyen fiatalok és milyen jó formában vannak mindketten!