Djokovic olyat tett, amit még soha – videó!

shadow

Related Posts

 • megiscsak

  Amikor felmerül az emberekben, hogy miért is nem olyan népszerű Djokovic, akkor azt mondom, hogy sajnos Neki nem megfelelő a PR-ja. Ha itt megért a kislányt megsirató Federer több hasábot is, akkor miért nem lehet ezt ebben az esetben is megtenni?! Hol volt, mikor, miért, mi célból stb. Ha nem tévedek akkor mindkettőt Kovács Gábor “írta”.

  • SnowAngel

   A síró kislány a meccs része volt, nem egy önálló PR.rendezvény. Ez a video (a felugró hirdetések alapján, Djokovic háta mögött) a Djokovic-alapítvány rendezvénye lehetett az AO előtt Melbourne-ben, ahol az alapítvány számlaszáma is feltűnik, adományozásra buzdítva. Ha már valamivel párhuzamba akarod állítani, inkább Federer nyilvános edzéséhez hasonlíthatnád.

   Amúgy most jött ki a lista a legpiacképesebb sportolókról a 2016. évi szponzori és egyéb kapcsolódó jövedelmek alapján. Tegyük hozzá, hogy RF alig játszott, június után egyáltalán nem, Novak viszont egész évben markánsan jelen volt, nyert egy kis ezt-azt, és még a karrier-GS sem dobta meg annyira az eladhatóságát (az előző évek fantasztikus teljesítményéről nem is beszélve).
   “World’s Top 10 Marketable Sports Stars (Source: London School of Marketing)
   1) Roger Federer (tennis) – £49.2m
   2) LeBron James (basketball) – £44.3m
   3) Phil Mickelson (golf) – £41m
   4) Tiger Woods (golf) – £36.9m
   5) Kevin Durant (basketball) – £29.5m
   6) Rory Mcilroy (golf) – £28.7m
   7) Novak Djokovic (tennis) – £27.9m
   8) Cristiano Ronaldo (football) – £26.2m
   9) Jordan Spieth (golf) – £26.2m
   10) Rafael Nadal (tennis) – £26.2m
   Szerintem elég sokan vannak . mint én is -, akik elismerik, tisztelik és csodálják Novak fantasztikus teljesítményét, de ettől még nem lesznek a rajongói. És ezen semmiféle PR nem fog változtatni.

   • megiscsak

    A hozzászólásodból egyértelműen kiderül, hogy nem értetted, vagy inkább nem akartad megérteni, hogy mit írtam. Azt, hogy egy adománygyűjtő rendezvényt egy nyilvános edzéshez hasonlítod, hát….. Igen, valóban nyert egy kis ezt-azt…… De nincs probléma, én is ugyanúgy vagyok a Federerrel, mint Te a Djokoval. Lehet neki dupla ennyi a bevétele is akár, én sem voltam és leszek Federer rajongó soha.

    • SnowAngel

     Szerintem te nem akarod érteni, hogy Federer népszerűsége nem a PR-ból fakad, hanem a személyiségéből. Ezért telik meg a lelátó akkor is, ha csak az edzését figyelhetik, és ezért kap nagyobb sajtófigyelmet minden megmozdulása. “Nyert egy kis ezt-azt” – ezt inkább iróniának szántam. Egy percig nem akarom kisebbíteni Djokovic fantasztikus dominanciáját, a pályán elért sikereit, de látod, mindez nem elég. Mindezek ellenére a piaci értéke (=mit és mennyit lehet eladni a nevével) messze elmarad az elért eredményeitől. A két említett esemény párhuzamba állítása pedig véleményem szerint jogos és kézenfekvő, hiszen mindkettő PR-megjelenés. Djokovic az alapítványát promótálta és gyarapította vele, Federer pedig a rendezők bevételét. Senki sem “saját zsebre” dolgozott, és persze mindkettejük imidzsének használt a fellépés. Még valami: nem igazán érdekel, RF mennyit keres, te állítottad szembe a két nagyszerű játékos népszerűségét. Erre szerintem semmi szükség, jól megférünk egymás mellett RF és ND rajongók. Legfeljebb a két tábor között éppúgy nincs átjárás, mint a Fradi-Dózsa szurkolók között, és néha egymásnak esünk. Szerencsére mi csak virtuálisan.

 • Emeryc

  Ez hallatlanul gusztustalan. Normális élvonalbeli teniszezők nem szoktak fogyatékosokat utánozni, csak ha olyan elvakult népszerűség hajszolók mint a szerb. Jó ízlésű embernek ettől kifordul a gyomra!!