Federer? Nadal? Djokovic? Esetleg jönnek a fiatalok? – Hosszabbítás telejósda IV.

shadow

A korábbi tippekkel ellentétben 2018-ban a férfiaknál is sok a bizonytalanság. Vajon sikerül Novak Djokovicnak úgy visszatérni, mint Roger Federernek és Rafa Nadalnak tavaly? Fenn tudja tartani a svájci 37-hez közeledve is a csúcsformáját? Meggyógyult már annyira a spanyol térde, hogy megőrizze a világelsőségét? Vagy ez lesz az a bizonyos év, amikor véget vetnek a nagy ötös, négyes, hármas uralkodásának? Ember legyen a talpán, aki már januárban elárulja az igazságot. Mi azért idén is megpróbáljuk.

A szabályok mit sem változtak: megtippeltük a négy férfi Grand Slam-torna győztesét, és természetesen idén sem maradhat el a szokásos bold prediction, tehát a bátor (esélytelen?) tipp.

Az előző években is nagy sikere volt a játékunknak, számos olvasó osztotta meg tippjeit kommentben, ezt köszönjük szépen. Arra kérünk titeket, hogy ismét csatlakozzatok itt hozzánk a tenisz szezon elején, és jövő ilyenkor összegezzünk, majd tippeljünk újra. Tehát, ha van kedvetek, írjátok meg nekünk az alább látható rendszer alapján, hogy ki, hol, miért fog nyerni!

Szabó Gábor (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Alexander Zverev, Novak Djokovic

Bold prediction:
A – Djokovic megnyeri az Ausztrál Opent. (Nem tudom, hogy ez mennyire bold – szerintem egyre inkább.)
B – Három új GS-győztes is lesz az idén. (Akinek az előző nem elég bold.)

Gondoltam, valamelyik csak bejön :) Vagy visznek (majdnem) mindent a régiek, vagy jönnek az újak (de kik?), és elvisznek hármat is. Két hét múlva okosabbak leszünk, azt hiszem, elsősorban Rafát és Nolét illetően.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Szántó Petra (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Dominic Thiem, Alexander Zverev, Novak Djokovic

Bold prediction: Lesz a férfiaknál új világelső.

2017-ben még nem volt valós generációváltás, de ez előbb-utóbb elkerülhetetlen. Talán csak félmunkát végeznek a fiatalok, de itt az idő egy új Grand Slam-győztesre és új világelsőre. Azért csurran-cseppen még a nagy öregeknek is, és év vége felé Djokovic is újra a régi lesz. Nadalt ugyan nem írtam be Garros-győztesnek, de őt sem kell leírni még. Murray és Wawrinka miatt viszont aggódom.

Köves Gábor (Eurosport/a Davis-kupa-csapat kapitánya)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic

Bold Prediction: Tsitsipas év végére bejön a top 35-be.

Buzás Gábor (Eurosport/Hosszabbítás)

Grand Slam: Grigor Dimitrov, David Goffin, Alexander Zverev, Jack Sock

Bold prediction: Idén senki sem nyer GS-trófeát a “nagy négyesből”.

A fiatal generáció most már tényleg felülkerekedik. Murray sérült, Djokovic nem talál újra motivációt, Federer kiöregszik, Nadal pedig valahogy kikap a Garroson, és ráébred, hogy már nem tudja utolérni Federert GS-ek tekintetében, ezért visszavonul.

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Takács Márton (Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov

Bold prediction: Idén új Grand Slam-győztest avatnak, talán nem is egyszer, Grigor Dimitrov és esetleg Alexander Zverev személyében.

Roger Federer remélhetőleg idén is nyer legalább egy Grand Slamet -, nagyszerű formában van, így az Ausztrál Opent behúzhatja címvédőként, persze akkor sem leszek szomorú, ha Wimbledonban is ő fut be. Ha nem lesz sérült, Rafael Nadalé lesz idén is a Roland Garros-elsőség. Wimbledonra visszajöhet a legjobb formájában Novak Djokovic, a US Opent pedig megnyerheti Grigor Dimitrov, aki akár már Melbourne-ben is a csúcsra törhet. Talán végre Alexander Zverev is bejut egy GS-döntőbe.

Kálmán Laci (Hosszabbítás)

Grand Slam: Roger Federer, Novak Djokovic, Grigor Dimitrov, Juan Martin Del Potro

Bold prediction: Fucsó negyeddöntőt játszik valamelyik GS-en

Jelen ismereteink egyértelműen Federer győzelmét vetítik előre. Persze lehet, hogy pont ezért nem fog nyerni, én mindenesetre őt tippelem.
Djokovic a Garrosra már rendben lesz egészségileg, a motivációja pedig olyan erős lesz, hogy alig fér el majd benne. Le is vezeti majd egy győzelemmel Párizsban.
Wimbledonban célba ér valaki azok közül, akikre már régóta számítunk. Lehetne persze Federert írni, de azt gondolom, hogy minden még neki sem jöhet össze. Láttuk már a bolgárt nagyszerűen játszani az All England Clubban. Az idén lenyűgöző játékkal élete legnagyobb sikerét éri majd el.
Ha US Open, akkor DelPo. Nem létezik, hogy soha sehol ne jöjjön ki többé neki a lépés. Szeret és tud New Yorkban játszani, és ha egészséges, a tenisze bárki ellen jó.
Szeretném, ha a bold nem is lenne akkora bold…

Fotó: Europress/AFP

Fotó: Europress/AFP

Csatári Flóra (Hosszabbítás)

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, David Goffin

Bold prediction: Novak Djokovic, Rafael Nadal, Nick Kyrgios, David Goffin

Mivel tavaly nagyon átvert engem, hogy az előző szezonra visszatekintve próbáltam tippelni, igazi kristálygömböm meg még mindig nincs, ezért idén úgy döntöttem, szakítok a racionalitással. Az Australian Openre abszolút Federer lenne a logikus választás, tehát Djokovicot írtam. Belátom, Nadal egész ésszerűnek tűnhet a lista második helyén, de ő most nem százas fizikálisan, szóval szerintem ér. Wimbledonnal úgy voltam, legyen valaki olyan, aki még sosem nyert Grand Slamet. (És amúgy is, Kyrgiosszal asszem tavaly merészebbet vállaltam. Most már tőlem nyerhet toporzékolva káromkodva is.) A US Openig meg ki az isten lát most el? Én nagyon szerettem 2017-ben Goffint, szóval megszavaznék neki is idénre egyet a legnagyobb trófeák közül.

Németh Dániel (Hosszabbítás)

Grand Slam: Novak Djokovic, Rafa Nadal, Roger Federer, Novak Djokovic

Bold prediction: Alexander Zverev eddig egyszer sem jutott a legjobb nyolc közé Grand Slam-tornán. Ezt most mind a négy helyszínen megjavítja, és valahol még döntőt is játszani fog.

Ez az év ismét a szerbé lesz. A korábbi dominanciájától ugyan távol kerül, de a kemény pályás Grand Slameken senki nem fogja megállítani, és miután Fedalék gyengébb szezont zárnak 2017-hez képest, újra világelső lesz. Ezzel persze ők nem fognak sokat foglalkozni, Nadal tovább építgeti örökségét a Garroson, míg Federer megnyeri a 20. GS-címét kedvenc helyszínén. A feltörekvő játékosok továbbra sem tudják megtörni a nagy ötös/négyes/hármas uralkodását, de két-három játékos is közel kerül hozzájuk, előkészítve ezzel a 2019-es hatalomátvételt.

Related Posts

 • giotti1

  Federer, Djokovic, Federer, Djokovic.
  Bold: Murray visszavonul, bejelenti, hogy a csípőműtét során méhet és petefészket is kapott, és szül egy gyereket Serenától.

 • Martin Vigh

  GS: Djokovic, Thiem, Federer, Djokovic
  Bold: Megint egy kicsiit a lokál patrióta szól belőlem, úgyhogy Fucsovics bejön a top 50-be, a szezon végén Nadal és/vagy Federer visszavonul

 • Bence Horváth

  Federer, Thiem, Federer, Federer

  Bold: Fucsó Top50-es lesz az év végén. Thiem letarolja a salakszezont.

  • SnowAngel

   Thiemet végül bevettem a csapatomba, hogy legyen egy szorgalmas, stabil pontgyűjtőm, és most parázok, hogy mi lesz a Garroson, amit igazából Goffinnek szánok. Meg egyébként is salakon ők egymás legnagyobb vetélytársai. De ahogy nézem, te is elkövetted ugyanezt.

 • Balázs Németh

  Federer, Nadal, Federer, Del Potro. Bold: Nadal visszavonul év végén

 • Baton

  RAFA, RAFA, RAFA, RAFA

  BOD: feggya a sok megalásztatás után nekie nyugdíjba meggy és senki nek sem fog hiányozni

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Federer, Federer, Federer, Federer, Federer, Federer …. ….. Federer, ….

  Bold: Federer

  • Baton

   mit feggya? ámodozz csak tee ugykicsapják min a 7rő mint a huzat teee, fegya akko nyer géest mikor piros salak hul az égbő enyi

  • Xilophon

   Federer-papa (Robert), -mama (Lynette), a két kislány, a két kisfiú …. …. ja meg maga a Mester, ….

   De ki a kövér Federer?

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Hát a @dagadtos!

    • SnowAngel

     @xilophon:disqus, @dicsrtessk_a_roger:disqus, teljesen idétlenek vagytok, de imádom ezt az idétlenkedést!

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Idétlen?

     • SnowAngel

      Óh, jaj, időtlent akartam írni!

 • cilike55

  Federer, Nadal, Federer, Djokovic
  Bold: Marci nyolcaddöntőt játszik wimbledonban Federer ellen.

 • Péter Zentai

  Nadal, Goffin, Dimitrov, Federer
  Bold: Goffin top 4-es játékos lesz, Djokovics nem nyer GS-t, ugyanúgy szenvedni fog mint Nadal 2015-ben és 2016-ban, aztán majd jövőre sikerül csak neki visszatérni a csúcsra.
  GS tippeim elég merészek. Rafa ha rendben van szerintem nagy esélyes, ő maga azt nyilatkozta, hogy a mostani szituáció nem egyenlő a 2015 elejével mert előtte sokat kihagyott, most év végéig teniszezett és nem felejtette el hogyan kell játszani, csak pár meccsre van szüksége, hogy az automizmusok visszajöjjenek, nem is versenyezte szét magát feleslegesen az év elején, remélhetőleg kipihente a térdsérülését. Amikor megnyerte AO-t akkor RG-t nem sikerült neki, és ő hagyománytisztelő, ezért más nyer idén Párizsban. Federer utoljára 10 évvel ezelőtt tudott nyerni a US Openen, egyszer még meg fogja nyerni, ott gyűjti be a 20-ik GS-t amely pályafutása utolsó GS címe lesz. Dimitrov meg egyszer GS győztes lesz. Igazából mind a 4 választottam totál bizonytalan, jelenlegi körülmények alapján egy Federer, Nadal, Federer, Djokovics sort kellett volna írni, de ez csak játék.

  • SnowAngel

   Federer-USO tippedben nagyon egyetértek, én is azt várom a legjobban.

  • Péter Zentai

   Ja, és a Garrosra Thiemen is gondolkodtam de ő hihetetlen módszerességgel készül szétverni azokat az éveket amelyeknek karrireje legjobb éveinek kéne lennie. Nincs elég agya GS győztesnek lenni, de egyszer így is meg fogja nyerni “izomból” a Garrost, valószínűleg nem idén.

 • embergyermek

  NAGYON FIGYELJETEK A SZAVAMRA! :)))))))
  Goffin, Nadal, Federer, Federer
  Bold? Djokovicot megműtik, Nadal megsérül és kényszerből visszavonul.

 • SnowAngel

  Én nem tippelek (babonából; botrányosan rossz a találati arányom). A kívánságlistámat írom le: Federer, Goffin, Federer, Federer. Az USO-t talán még jobban szeretném neki, mint Wimbledont. Goffin végre a magasba emelhetné azt a Muskétások-kupát, tavaly is csak a sérülése akadályozta meg ebben (ez elég elfogulatlan volt, nem? :P). Federer USO-s győzelméről egyedül Dimitrov javára tudnék lemondani. Ő ugyan nem a csapatom tagja, de ott van a holdudvarban. És ha már kívánságok: Fucsovics jusson be a Top50-be. Hajrá, Maestro, legyen még egy jó évünk!

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Goffen…

   • SnowAngel

    Mit tegyek, elnyerte a szimpátiámat. Okos, remek ütései és megoldásai vannak, könnyeden használja és bejátssza a pályát, és nézni is nagyon jó. Meg fogod nekem valaha is bocsátani, hogy pont őt szúrtam ki magamnak második számú játékosnak (aki időnként még a Maestro fejére is nőtt)?

    • Dicsértessék_A_Roger!

     Már régen elfogadtam, hogy csak csodálni fogom a Nőket, megérteni soha sem. 😀

  • dagadtos

   Persze, tavaly is csak a sérülése akadályozta meg… az elődöntőben találkoztak volna Nadallal. Nem tudom, mennyire dereng, milyen formában volt a spanyol az elődöntőben, döntőben.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Megetette volna vele a Chatrier salakját. Kétszer.

   • SnowAngel

    Ok, Nadalra emlékszel tavalyról. De emlékszel-e Goffinre a sérüléséig?

    • dagadtos

     A Nadal elleni meccsére emlékszem, ahol lincseltük Rafát. De még azt is bukta, pedig az még fényévekre volt a Garros-formától. Senki nem verte volna pl a döntőben Nadalt, senki, még egy 100%-os Djokovic sem szerintem, ez a véleményem. De persze szerelmeseknek magyarázhat az ember… 😛

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Djoko és Fed ellen az egy egészen más meccs lett volna. Nem mondom, hogy nem Nadal győzelemmel, de egészen más.

     • dagadtos

      De azért gondolom, érezzük a röhejességét annak, amikor azon lamentálunk, hogy egy 10-szeres Garros győztes egyik legjobb Garros-teljesítménye elég lett volna-e egy nullaszoros GS-győztes, egy darab 250-es salakos tornagyőzelemmel rendelkező 26 éves játékos ellen, mert az épp egész jó formában van…

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Ja, az persze hogy vicc. Eleve Goffen Nadal ellen… ne már! 😀

     • dagadtos

      Szerintem lehet majd esélye ellene, ebben nem értünk egyet. De nem a garros végjátékában egy top Nadal ellen. Az ellen kinek is volt eddig esélye? Ja, senkinek.

     • SnowAngel

      Remélem, jól szórakoztok. :)

     • dagadtos

      Még igen, de ha a Goffined veri ki Federert az ausztrálról, rajtad fogjuk leverni!

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Hé, Nőt nem bántunk! Legfeljebb örökre ignoráljuk.

     • SnowAngel

      Tedd azt minden nővel!

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Na ezt most nem értem. 😀

     • SnowAngel

      A te megoldási javaslatod volt az ignorálás, nem?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Igen, ha Fed elveri magát Goffen ellen én biztos ignorállak egy jó időre. 😀

      De ez miért vonatkozna mindenkire?

     • SnowAngel

      A “nőt nem bántunk, legfeljebb ignoráljuk” nem egy általános kijelentés volt? Akkor bocs, félreértettem.
      Ha bekövetkezik, amit írsz, és Goffin megint elveri Federert, én magam is romokban fogok heverni, kéne egy kis megértés és vigasz! De ha ignorálsz, azt is megértem. Tényleg sikerült kiválasztanom Federer potenciálisan legveszélyesebb ellenfelét. Talán a tehetsége miatt.

     • SnowAngel

      Ezt a békát már le kellett nyelnem a vb-n, nem volt könnyű. Sikerült kiválasztanom a Maestro legerősebb potenciális ellenfelét a csapatomba még akkor, amikor magam sem hittem, hogy a fejére nőhet. Először maga Federer hívta fel rá a figyelmemet (Goffin az ütőpartnere volt, többször is), és a srác tényleg nagyon jó. Legyetek kicsit megértőbbek, kövessétek Federert! https://www.express.co.uk/sport/tennis/881319/Roger-Federer-David-Goffin-practice-ATP-World-Tour-Finals-win

     • dagadtos

      Azt a meccset ajándékba kapta, nem amiatt félek én tőle. Pont ez idegesített fel a vb-n amúgy, amikor elkezdtétek nyomni, hogy megverte Nadalt és Federert. Az egyik rokkant volt, a másik tán az év legrosszabb játékát tette le a második-harmadik szettben. De tényleg sokat fejlődött, és veszélyes tenisze van Federerre, a jó fogadás miatt pl. kevés az olcsó pont, és ez nem jó. A szervája sokat fejlődött, ez sem jó. De nálam még mindig az a valószínűbb forgatókönyv, hogy kijózanítják majd a nagyok, és visszazuhan a kishitűségébe. Aztán meglátjuk.

     • SnowAngel

      A legnagyobb veszély rá nézve tényleg a kishitűség, remélem, ezt megoldja. A játéka megvan a győzelmekhez, sokkal élesebb, a szervája már fegyver is lehet, és nagyon kreatív (nagyon erős technikai tudás háttérrel). Nem lelkesedem a gondolatért, hogy már idén átvehetné a stafétát Federertől, de benne van a pakliban. Ha már valaki, akkor részemről ő legyen, aki legyőzi Federert. Az biztos, hogy nem fog jól esni, ha és amikor bekövetkezik.

     • Xilophon

      Egy ember elmegy az orvoshoz.
      – Doktor úr, kérem, segítsen! Kisebbrendűségi komplexusom van!
      A doki megvizsgálja, majd így szól:
      – Uram, magának nincs kisebbrendűségi komplexusa. Maga egyszerűen kisebbrendű.

     • SnowAngel

      Hmmm, ugye ezt nem konkrétan Goffinre akarod vonatkoztatni?

     • Xilophon

      Csak egy asszociáció volt a beszélgetésetekre.

     • SnowAngel

      Először is, itt mi mind a tenisz szerelmesei vagyunk. Szerintem te is, szóval felesleges terelni. A szurkoló, legyen szó bárkiről, érzelmi alapon választ, Én nem tudom, és szerintem más sem tudná megállapítani egy meccs végeredményét, ha az első perctől valaki más áll a másik oldalon. Goffin nem gyengébb játékos volt azokon a meccseken, hanem labilisabb, mentálisan még nem volt készen.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Nem csak mentális problémák lennének ott. Fizikálisan sem bírna egy GS meccset Nadal ellen, pláne salakon.

     • SnowAngel

      Várjuk ki a végét! Okos tenisszel Nadalt is le lehet fárasztani szerintem.

     • dagadtos

      átugrik a fején a labda!!!

 • András Kovács

  Federer,Nadal,Federer,Federer!Bold?Roger Federer minden idõk legidõsebb world number 1.lesz!Èljen a tàmadò tenisz ès a felszàllòàgas agresszìv jàtèk!

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Amúgy ez lehet csak deja vu, de mintha már tippeltünk volna ilyesmit az idei évre nem?

  • Nem az RF és a halandók miatt van ez? 😉

 • GOATderer

  Fucsovics, Tomic, McEnroe, Laver

  Bold prediction: Djokovic kevés glutént fog fogyasztani, Kyrgios káromkodni fog egy meccsén
  Bald prediction: Agassi és Ljubicic továbbra is kopasz marad

  • A Bald rész nagyon odabasz 😀

 • embergyermek

  A napokban értekeztünk itt a srácokkal, hogy mi lehet az oka annak, hogy a mai fiatalok csak a tuti alapvonalat tolják. Hát most mindent félre téve, és ez nem FEDERER-ről szól hanem a nagybetűs teniszről: ennyi féle ütést variál Fed, és ezzel messzemenőkig bizonyítja, hogy miért ő a valaha volt, de kérem szépen ez a TENISZ. Vegyétek a fáradtságot és nézzétek végig, nem Roger miatt, hanem azért, hogy mindenki fejében rend legyen, és el tudja helyezni az aktualitásokat a radarján:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1440&v=LLXQFgJbHc0

  • embergyermek

   hozzá tenném, ez elég sűrű adag, és ehhez képest rendkívül silány a valóság manapság.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    A Youzhny elleni nyesés párbajnál milyen jól látszik, hogy az orosszal ellentétben nemcsak simán középre nyeseget, hanem még ott is variál. Tenisz Isten.

   • SnowAngel

    Sokáig nem tudtam megfogalmazni, miért pont Federert választottam anno. Talán azért, mert nála értettem meg, hogy ez a játék egy szimfónia. Csupa matek meg fizika, amit egy kreatív elme összerak, és ha jól használja, valami tökéletes kerekedik ki belőle.

    • Xilophon

     Már nem emlékszem, hogy ki volt az, de mikor írtam Nadal kapcsán, hogy nekem valami durva és gyors metálzene jut eszembe a játékáról, ő azt válaszolta, hogy számára (Fed-szurkoló számára) meg egyértelműen Roger a súlyos metál arc. És tényleg sokszor nem sok választja el a klasszikus zenét a metáltól.

     • SnowAngel

      Lehet benne valami. Sokáig a metál nekem csak valami nagyon zavaros, nyomasztó, idegtépő valami volt. Nem állítom, hogy teljesen befogadó lettem, de jó néhányszor rácsodálkoztam.

     • Túrin
     • SnowAngel

      Azt hiszem, ez most nekem kicsit sok.

  • giotti1

   Ezek közül egyiket-másikat ráadásul Federer találta fel. Az én kedvencem tőle a fake drop shot, azt ő csinálta először, és azóta sem sokszor láttam mástól.

   És ezek csak az ütések, megjegyzem, Federer a lábmunkában is nagyon kreatív. Egyszer megszámolták, hogy egy mérkőzésen 17(!) féle lábmunkával ütötte a tenyerest.

 • baelidzs

  Kyrgios, Nadal, Kyrgios, Zverev

  Bold: Federer megnyeri a huszadikat, Shapo elődöntőt játszik

  Bold Insane (csak 18+ !): Federer a Garroson (elindul és) megszerzi a 20-ik Grand Slamét, majd a wimbledoni harmadik körös vereség után a Laver kupán bejelenti, hogy visszavonul és Zverev edzője lesz. Aztán megvádolják szexuális zaklatással (Bencic) és még Svájc is kitagadja, nem csak a tenisz. Nadal bejelenti, hogy nem hajlandó többet angolul beszélni, az akadémiáról sem. Agassi bevallja, hogy valójában Pepe Imaz üzlettársa. DelPotro-t Argentínában boldoggá avatják, Ferenc pápa pedig utódjának jelöli. Wawrinka megnyeri Wimbledont, és elnézést kér érte. Murray-t idén egy titkos helyen megműtik, de 2022-ben robotcsípővel visszatér és félig androidként megnyeri a US Open-t kiváltó China Open-t.

  • Dicsértessék_A_Roger!

   Szerintem ezt most túltoltad. 😀

  • dagadtos

   Hiszed vagy sem, az én fejemben megfordult, tönkre tudná-e tenni Bencic Federert, ha akarná.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Ez már azért nem kis paranoia…

    • dagadtos

     Hatalommal, népszerűséggel rendelkező idősebb férfi. Ne mondd, hogy nem vetted észre, mennyire paternalista módon viselkedik Belindával. Ha megfigyeled, az interjúkon szinte mindig ő beszél, uralja a verbális terepet, felfogja a reflektorfényt, árnyékolja a nőt. Tipikus bántalmazó attitűd – nekem az a gyanúm, itt nem is sima zaklatást, annál is súlyosabb cselekményeket takarnak a kulisszák!

     • baelidzs

      😀
      de tegyél már a végére egy szmájlit, mert a többiek félreértik.

     • dagadtos

      A szmájli megöli a hatást :)

     • SnowAngel

      A szmájli az egész írásbeli kommunikációt megöli. Már nem kell pontosan fogalmaznunk, elég odabiggyeszteni egy hangulatjelet.

     • Xilophon

      :(

     • Manócska

      Ebben sok igazság van, de a hangulatjel hiányában néha félreérthetik a mondanivalódat, akármilyen jól is fogalmazol. Így íráson keresztül azért nem mindig megy át minden. Pl. mikor elkezdtem kommentelni, én nem mindig ismertem fel az iróniát. Vagy pl. volt olyan is, hogy komolyan vettem valamit, amit egyáltalán nem kellett volna.

     • baelidzs

      Pontosan! Pont most írtam én is.

     • SnowAngel

      @disqus_XOObIqHFf6:disqus, @baelidzs:disqus, mindkettőtöknek van igazsága. Én az ellen vagyok, hogy a szmájlik már nem csak kiegészítik a tartalmat, hanem teljesen átveszik annak a helyét. A fórumon, ahol nincs hely és idő a mondandód teljes kifejtésére, tényleg segíthet a helyes megértésben, esetleg hosszas magyarázkodást pótol, meg persze a face-to-face mimikát is kiválthatja, de sokszor feleslegesen tobzódunk bennük. Az iróniára meg még mindig nem találtam megfelelő jelet.

     • Manócska

      Én egy dolgot nem szeretek még ezzel kapcsolatban. Azt amikor valaki valamit komolyan gondol, és mégis mosolygós szmájlit tesz a végére. Nekem ebből teljesen az jön le, mintha nem akárná teljesen felvállalni a véleményét a másikkal szemben, meg esetleg nem akar a másiknál “rossz” lenni. Persze ehhez ugye valamennyire ismerni kell a komment íróját.

     • Oó, akkor én mint kényszeres smiley használó, biztos a kedvenced vagyok (most ide a végére akartam rakni pár smiley-t, de már nem merek (meg ide is akartam (meg ezután is (és így tovább…)))))

     • Nem bírom ki….
      😀 😉 😛

     • SnowAngel

      Mi az, hogy kényszeres smiley-használó? Hiszen te magad vagy minden smiley ősapja, teljesen jogosan szórod őket szerteszét!

     • Akkor megnyugodtam 😀 😉

     • baelidzs

      hát azért nem. Ha jól használjuk, akkor megfelelően ki tudja egészíteni. Mintha odaraknád a mondatod mellé az arcod is. A személyes kommunikációban sem mindegy milyen mimikával közöljük az üzenetet. Valójában árnyaltabbá, részletesebbé tudja tenni az egész információcserét.

      Amit nem szerettek, az ennek a túltolása, ami pl ez: ¯_(ツ)_/¯
      😀

     • Manócska

      Legalábbis azok akik nem ismerik, mert nem rendszeres olvasói az oldalnak.

   • baelidzs

    Sajnos tönkre. :) Egy félmondat is elég lenne hozzá.

    • SnowAngel

     Egy hang nem elég, de akkor megszólalna a többi sértődött játékos, akit esetleg RF nem méltatott figyelemre az edzőpályán, vagy az öltöző folyosóján.

     • dagadtos

      Ágnes a Csörsz utcából?

     • SnowAngel

      Egész pontosan rá gondoltam. :)

     • megiscsak

      Szerintem azért egy hét múlva nem lesztek ennyire pihentek :) :)

     • SnowAngel

      Lehet, meg sem érem a jövő hét végét. A mai az egyetlen nap, amikor belátható időn belül van egy kis időm a teniszre és a fórumra.

     • Viktor

      Köszönt neki …csak nem méltatta 😀

     • SnowAngel

      Biztosan túl fenn hordta a fejét, és csak úgy lenézőleg köszönt. 😛

     • Viktor

      Mert túl magas?

     • SnowAngel

      Vannak, akikhez képest egyenesen óriás! Minden értelemben.

   • mtomiblade

    Engem is igazan tonkrerehetne Bencic…

    • dagadtos

     Ezt már megbeszéltük. Neked ott van anyu!

    • baelidzs

     😀

  • SnowAngel

   A Federerről szóló részt leszámítva tetszik az ötletrohamod.

   • baelidzs

    jó, hát a kívánságlistám természetesen ugyanaz, mint a tied, csak letisztultan, Goffinmentesen. 😀

    Federer, Federer, Federer, Federer

    • SnowAngel

     Rendben, nyerje a Garrost is Federer. :) Csak túl sok lenne neki ennyi meccs, nem akarom teljesen kinyírni.

     Goffinmentes, mi? Erről a koffeinmentes kávé jut eszembe, az is jó hogy van, de minek?

     • baelidzs

      Nekem meg a “jó hogy van, de minek?”-ről Goffin. 😀

      Najó, nem. Volt szerencse élőben is látni, akkor félelmetesen patent volt.

     • SnowAngel

      Mikor leírtam, féltem, hogy valaki így fogja értékelni. :) Azt a vb-t egy kicsit azóta is irigylem tőled, a hangulatot főleg. (És ha még nem mondtam volna elégszer, klassz volt a beszámolód!)

  • Péter Zentai

   Abban mi a bold, hogy Federer megnyeri a huszadikat?

   • baelidzs

    az tényleg nem bold, csak a felső sort nem akartam megváltoztatni, szóval csalok.

 • mtomiblade

  Mindenkinek nagyon boldog uj esztendot kivanok! :)
  Tippek: Federer/Dimitrov, Nadal, Delpo, Djokovic
  Hivatalos tippek: ARV, ARV, ARV, ARV ( es persze novemberben Londonban is ARV)
  Boldok:
  1. Marci top 10est ver GS-en.
  2. Kyrgios nyeri Wimbledont.
  3. Dimitrov nem nyer semmi ertekelhetot (ertsd: o szintjen, azaz 500as felettit)
  4. Kiharcoljuk a bentmaradast DK-ban.
  5. 1 es/vagy 4 alpontok miatt ellovom eletem elso detoxat.
  Meg boldabb boldok:
  a. A #metoo-ba belebukik egy sztar iden a tenisz vilagaban is. (Nem Nastase.)
  b. Boris Beckert elrabolja az alban maffia, es levagjak a kezet.
  c. Federer kameruni torzsfonoknek oltozve gyoz egy oktoberi galameccsen. Topor Csaba elerzekenyul.
  d. Nadal szervaroptevel nyeri Wimbit es az ev vegi vb-t.
  e. Kaplar elolvassa a Teniszkommentatorok Fekete Konyvet (1814, joreszt etikett-jellegu ajanlasok gyujtemenye), mely atformalja identitasat. Ezentul nem beszel bele a labdamenetekbe. Ev vegen 50 fos bankettet szervezek ennek megunneplesere.
  f. ARV nyeri az eszaki osszetettet a teli olimpian, a foci-vb-t, illetve jovo januarban a darts-vb-t.
  g. 1000-es torna megrendezesere jelentkezik Budapest, Parizs-Bercyt akarjuk kiturni. Lehetseges szponzor: EMMI, Meszaros & Co., Elios.
  h. Iden nem lesz “nyerhet-e…?” cikk Salakblogon. Baelidzs munkanelkulikent kikerul a Nyugati aluljaroba. :(
  j. Beke es boldogsag koltozik mindannyiunk szivebe. :) :) :)

  • baelidzs

   ALIGHANEM. 😀

   • mtomiblade

    Nyugi viszek forro gulyast 😛

  • SnowAngel

   Akkor most él az ARV-klub? Mert kihagytam a csapatomból. :(
   Az 1. és 4. esetén együtt megyünk a detoxba. A boldabb boldokban nem tudok veled tartani, legfeljebb az f) és g)-ben. És könyörgöm, miért pont @baelidzs:disqus-t száműzöd a Nyugati aluljáróba?

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Hát igen, szerintem oda inkább a Lacink fog jutni. 😀

    • SnowAngel

     A detoxba vagy az aluljáróba? 😛

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Először aluljáró utána detox, majd ismét aluljáró.

    • mtomiblade

     O hol van? Vagy csak en nem vettem eszre a nevet? (Nem lattam minden hsz-t az utobbi idoben. :( )

   • mtomiblade

    Meg szep hogy el! Hogy hagyhattad ki??! Te vagy a mozgalmunk egyik tabornoka!! :( :( :(
    (Csak azt ne mondd hogy mar a Lama-zaszlo sincs meg… :( )

    • SnowAngel

     A láma-zászlót még elő tudom kaparni valahonnan, meg akkor leporolom kicsit a kedvencünket. Kellene valami inspiráció (csekket is elfogadok), mert ahogy levetted a kezed a klubról, egyedül maradtam. Nem jó, ha én vagyok az egyetlen tag és cheerleaderként csak magamat buzdítom. Szóval újra kell ezt konfigurálni.

   • mtomiblade

    Csak arra reflektaltam, ha nem lesz nyerhet-e-cikk, a kollega frappans riposztjainak szama – legmelyebb sajnalatomra – is megcsappan. :(

 • gondana

  Ruud megverte Escobedot a selejtező utolsó fordulójában és főtáblás. Ennél jobban nem is kezdődhetett volna a nap. Már csak Nadalt, Dimitrovot és Federert kell vernie és már meg is van neki az az AO.

 • Manócska

  Federer, Nadal, Djokovic, Del potro
  Bold : Wawrinka megnyeri a Garrost.

 • gondana

  tipp: szívem szerint Federer, Federer, Federer, Federer

  dehogy maradjunk a racionális úton úgy : Nadal, Nadal, Federer, Federer
  -Az AO nagyon kell a spanyolnak, úgyhogy arra számítok durva vérszemet kap majd a végső sikerért. Lesz ott küzdés ezerrel, így úgy érzem a 3 esélyes Dimitrov, Federer és Nadal közül a két nem spanyol húzza a rövidebbet.
  -Az RG egyértelmű lesz azt nem kell magyarázni. Szerintem ha a spanyol egészséges, akkor ezen a felületen érinthetetlen lesz.
  -Wimbi is egyértelmű, az a helyzet mint az előbbinél. Véleményem szerint Federernek nem nagyon lesz kihívója a 9. győzelemhez.
  -USO is érdekes lesz. Ott szerintem év végére Federer lesz az egyetlen aki még ereje teljében lesz mind fizikálisan mind mentálisan és begyűjti a 21. GS győzelmét.
  Itt persze nem számítottam bele a váratlan meglepetéseket, azok is lehetnek bőven pl: Nick és Thiem aki ha akar bele tud kontárkodni egy kettőbe.

  Boldok:
  -Ruud megnyeri az AO-t átgázolva a top 10-en.
  -Rafának az RG-re dús hajkoronája lesz és évvégére apa lesz.
  -Federernek újabb ikrei születnek és elindul a Hungarian Openen ahol döntőben kikap Pirostól
  -Új Big Three születik majd az évbe: Ruud.Félix Auger-Aliassime,Tsitsipas
  -Messi pályát változtat és ütőt ragad Madridba.

  • SnowAngel

   Kösz, a boldokon jót szórakoztam!

  • Manócska

   Neked az a racionális út hogy megint Federer és Nadal viszi el az összes GS-t? :) Ezt tényleg komolyan így érzed? Én ezt jelen pillanatban szinte lehetetlennek tartom.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Pedig most még sokkal nagyobb is rá az esély, mint tavaly ilyenkor.

    • Manócska

     Szerintem nem.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Ne már! Tavaly ilyenkor Fed még bőven döcögött, Nadalról sem tudtunk kb. semmit, mindketten kihagytak fél évet.

     • Manócska

      Én tavaly sem gondoltam év elején hogy elviszik az összes GS-t.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Én sem. Csak azt írtam, hogy most nagyobb erre az esély, mint tavaly, de mindegy is, mert Fed viszi az összeset.

     • Manócska

      Nem-nem! :) Federer jó szívű, és ad belőle Del Potronak és Wawrinkának is.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Nem ad.

     • Manócska

      De igen.

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Hiába.

     • gondana

      Talán de nem biztos.

     • SnowAngel

      Na azt már nem! Eleget nagyvonalúskodott hosszú évekig.

     • Manócska

      Irigyek vagytok. :( Még az a szerencse hogy ő nem olyan, mint Ti.

     • SnowAngel

      Hát az rá nézve egyébként tényleg szerencse.

     • gondana

      Jó szívű Roger, de ingyen nem fogja adni.

     • Manócska

      Nem is kell ingyen adni. Majd a többi kedvencem jól megharcol érte.

     • gondana

      Egyetértek. Vegyék el csatában ha annyira kell nekik. Persze örülnék egy új GS győztesnek is, de ez az év kizárt rá szerintem. Túl erős Federer és Nadal.

   • gondana

    Hidd el van még bennük annyi, sőt bizonyítják majd hogy nem kell őket leírni. Persze ettől függetlenül belerondíthat majd pár fiatal titánka is. Akinek nagyon örülnék az Ruud lenne, de nem kizárt hogy Nick is borsot tör majd az orruk alá. De most gondolj bele, tavaly is mindenki lehetetlennek tartotta hogy 2017 Nadal és Federer éve lesz aztán jött a meglepetés.

    • Manócska

     Én tudom hogy van még bennük bőven, de azért ebben az évben szerintem többen is bele fognak ebbe szólni.

     • gondana

      Igen ebbe igazad van azt én se tartom kizártnak, de AO után okosabbak leszünk. Mindenesetre elég erősek lesznek ebbe az évbe úgy érzem.

     • Manócska

      Én is úgy érzem hogy ebben az évben is erősek lesznek, de szerintem nem fognak úgy tarolni, mint tavaly.

  • dagadtos

   A jó öreg Novak meg jóginak áll, vagy hova tűnt ebből a fejtegetésből?

   • Manócska

    Jól mondod. Bele fog ő ebbe a dologba szólni. Én legalábbis nagyon úgy érzem.

   • gondana

    Hát őt csak azért nem tettem bele ebbe a fejtegetésbe, mert mint régebben írtam a karja miatt meg hogy tényleg rendesen felépült erre az évre így számomra még kakukk tojás a szerb. Ez persze nem zárja ki hogy meglepetés ember lesz és behúzz pár Slamet.

 • Dicsértessék_A_Roger!

  Ki találja ki, hogy vajon melyik GS döntőt néztem meg ma ebéd előtt, alatt és után?

  • dagadtos

   Kilences Aussie?

   • baelidzs

    hagyjadmár ezt a nagy sérelmünket, senki nem kíváncsi rá már tavaly január után 😀 én is szinte el is felejtettem, hogy van/volt

    • dagadtos

     Idén akkor a 2015-ösöket kéne elfelejteni?

     • baelidzs

      Csak adja az ég, hogy idén egyszer találkozzunk Novakkal, aztán maradhat a sufniban a 15-ös USO meg Wimbi is. De még a 14-es wimbi is teljesen irrelevánssá kezd lenni. 😀 minek volt? Már senkit sem érdekel 2017 óta.

     • baelidzs

      jó, a többieknek üzenem, nem szeretnék tiszteletlen lenni, mindenkit szeretek [pls insert Manócska-filizófia here), de hát kicsit néha jólesik önzőn gonoszkodni Fedbuziként.

  • Manócska

   Tavalyi AO döntőt. Mintegy hangolódásként a holnap kezdődő tornára.

   • Dicsértessék_A_Roger!

    Tök jó volt hallani, ahogy SZG kijelentette a bemelegítés alatt, hogy Federer egészen biztos nem nyer 5-ben. 😀

    Ezt most nem szemétkedésből írom, egyértelmű volt számomra is, hogy 3-ban vagy talán 4-ben kellene nyernie Nadal ellen.

    • dagadtos

     Megvan Neked magyarul? Hogy lehetne ahhoz hozzájutni?

     • Dicsértessék_A_Roger!

      15 GB. Már egyszer beszéltünk róla, hogy valahová fel kéne töltenem.

     • megiscsak

      nCore-n fenn van.

     • dagadtos

      Köszi, megnézem, csak hülye vagyok ezekhez általában

    • Manócska

     Mert kicsi a hitetek. Én akkor is mondtam nektek hogy meglesz az, mikor brékhátrányba került az 5. szettben.
     Amúgy akkor eltaláltam. Mi a jutalmam? :)

     • Dicsértessék_A_Roger!

      Én is hittem benne, hogy megfordítja. Egyszerűen az a játék nem érdemelhetett vereséget.

 • baelidzs

  @dagadtos:disqus , toljál már egy prediksönt te is

  • dagadtos

   Babonás vagyok ilyen téren, szóval nem. Max ennyit:
   – Djokovic legalább egy grand slamet nyer
   – Az elveszett generáció és a fiatalok együttesen összesen legfeljebb egy grand slamet nyernek
   Bold: Takács Márton és Kálmán Laci év közben csatlakoznak a férfihang antifeminista szervezethez.

 • Szeghalmi Balázs

  Kyrgios, Nadal, Federer, del Potro
  Bold: Goffin döntőt játszik a Garroson, Murray bejut az év végi vb-re. Fucsovics Marci megnyeri a budapesti 250-est.😉

  • Manócska

   Örülök a Del Potro tippednek. Nálam is ő nyeri US-Opent. :)

   • Szeghalmi Balázs

    A New York-i pályák fekszenek Del Pónak a leginkább. S itt a múlt is mellette szól.☺

    • Manócska

     Mondjuk én akkor sem lennék szomorú ha egy másik GS-t nyerne meg ebben az évben. :)

 • Ó basszus, persze, hogy akkor van itt a legnagyobb pörgés amikor nem érek rá :(
  A másik meg, hogy ez alatt a cikk alatt lett volna a leginkább ontopik az éves szurkolói játékunk, a francba, hogy nem ez került ki reggel először :(

  Na mind1, azért ide is bemásolom, mert szerintem még itt lehetne leginkább az otthona a témának (persze egy fórum lenne az ideális…) és hátha még valaki(k) kedvet kap(nak) a játékhoz 😀
  Meg tulajdonképpen az AO után is csatlakozhat bárki, mert ugye nem a győzelem, hanem a (még) élvezetesebb szurkolás a lényeg 😉

  • gondana

   Hajnalba is fent leszel? Mert akkor izgulhatsz nekem Ruudért, főtáblás a kis betyár.

   • Tervezem megnézni a Cicipassz-Shapo meccset, szal igen.
    Majd belenézek a Ruud meccsbe is, és izgulok érte kicsit.

    Cserébe Te meg nézz majd rá Kergére, hogy nehogy elbaxa rögtön az első körben (én vszínű akkor dolgozni fogok :/ )

    • gondana

     Köszi. Nickre okvetlenül mert őrjít a kíváncsiság, hogy első körben mennyire feszül rá a teniszre. Remélem nem a ganxta csávót hozza, hanem zsonglőr mutatványos teniszét inkább.

 • Előre is bocsi az offtopik hozzászólásért.
  (Tisztelt Hosszabbitás Team, ezeket megelőzendő plz fontoljátok meg ezt a kérésem: http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/a-williams-testverek-inspiraltak-bartoli-visszatereset )

  Ha valaki a fenti formátumon kívül még további kedvet érez egy tippelős/verseny játékhoz is, azt meghívnám az első szurkolói csapatverseny játékra a 2018-as évre (lentebb bemásoltam a részleteket).

  Már 19-en vagyunk, de gyertek minél többen, jó móka lesz! 😉

  Holnap hajnalig (első forduló indulásáig) kellene leadni a nevezéseket és a csapatokat.
  De amúgy később bármikor be lehet csatlakozni a játékba, csak annyi, hogy kiesnek a már lezajlott/elindult versenyekről a pontok, de mivel úgyse a győzelem, hanem a (még élvezetesebb) szurkolás a lényeg, ezért sztem nem számít (meg majd csinálok a végén “versenyen kívüli” visszamenőleges (ahol visszamenőleg is érnek a pontok) teljes ranglistákat is, szal jöhettek hétfő után is 😉 )

  És akkor itt vannak a játék részletei:
  ———————————————————-
  Egy játékra hívnám a közösséget.
  Azt hiszem SnowAngel-től olvastam valamelyik hír alatt, hogy valakit felvett a “csapatába”, innen az ötlet.

  Szal mindenki kialakíthatna magának így év elején egy hat fős csapatot a lenti szabályok alapján és év végén megnéznénk kinek mennyi pontot gyűjtött a csapata a Tour-on 😀
  Év közben meg jót (még jobban) szórakoznánk, mert itt jegyezném meg, hogy a játék fő célja a szurkolás élvezetesebbé tétele, a csapatok pontgyűjtése csak egy plusz dolog, annak akinek ez bejön (én pl. bármennyire szeretek versenyezni, kb. teljesen szimpátia és nem esélyek szerint fogom a hat fős csapatom kiválasztani!)

  Szóval akkor a szabályok:
  A csapatokba 6 ATP Tour játékost kellene választani mindenkinek (úgyis hat játékból áll egy set 😉 ), a következő kategóriákból:
  1. a Big Three (Federer, Nadal, Djokovic)
  2. az elveszett nemzedék (Big Three-n kívül a többi 25 év feletti játékos)
  3. az ifjú titánok (20-25 év közötti játékosok)
  4. az ifik (20 év alatti játékosok)
  (az 1. és 4. kategóriákból 1-1, a 2. és 3. kategóriákból 2-2 játékost kell választani, így jön ki a 6 fő)

  Itt lehet puskázni a kategóriákat illetően (lehet szűrni 25 és 20 év alattira fent a menüben):
  https://live-tennis.eu/en/atp-live-ranking

  Év közben lehetőség lenne három cserére bármikor (természetesen kategóriákon belül maradva és fontos még, hogy a választott Big Three-t nem lehet lecserélni!), ha valaki súlyosan lesérülne/felgyógyulna, vagy valami okból kikerülne a kegyeinkből.

  Az egészet én fogom vezetni ebben a google sheet-ben:
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTpH_U6zhYIqyFOYcW2N01i6Z1toz1NX0-FF88uGS88LqGCZZS-u7yv7HqPK7I6WYeaPT6RaQUVp65y/pubhtml
  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Na ki játszik? 😀
  Gyerünk, minél többen iratkozzatok fel itt, ehhez a poszthoz fűzött válasszal, és egyből már a csapatotokat is válasszátok ki (de lehetőleg legkésőbb az AO indulásáig, hétfőig. Később is lehet csatlakozni, csak akkor a csatlakozás előtti hetek pontjai kiesnek).

  Jó játékot!
  (és ne feledjétek, nem a győzelem, hanem a (még élvezetesebb) szurkolás a lényeg! 😉 )
  ———————————————————-

  Korábbi posztok a játékkal kapcsolatban:
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/nick-nyisd-meg-gyakrabban-azt-a-csapot
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/del-potro-megprobalok-nyerni-meg-egy-grand-slamet
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/djokovic-es-wawrinka-is-federer-agara-kerult-az-ausztral-openen
  http://hosszabbitas.hu/tenisz/salakblog/ki-allitja-meg-roger-federert-az-ausztral-open-ele

  • És a szokásos statisztika: a választott játékosok gyakorisága az eddigi 19 résztvevő alapján:
   11 – Kyrgios, Dimitrov
   10 – Federer, DelPo, Shapovalov
   9 – A.Zverev
   8 – Thiem
   7 – Goffin
   5 – Djokovic
   4 – Nadal, Wawrinka
   3 – Fucsovics, Rublev, Minaur
   2 – Sock, Chung, Zsombi, Félix
   1 – Raonic, Monflis, Dolgopolov, Cilic, Pouille, Edmund, Tsitsipas, Ruud

   A részletes csapatlista itt:
   https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTpH_U6zhYIqyFOYcW2N01i6Z1toz1NX0-FF88uGS88LqGCZZS-u7yv7HqPK7I6WYeaPT6RaQUVp65y/pubhtml

   • Idemásolom a még 17 résztvevőre írt “elemzésem”, csak hogy az is egyben meglegyen itt.

    ———————————–
    Kyrgiost választották a legtöbben :O Hú de nagy lesz itt a pofáraesés(ünk) 😀
    Shapo 10-es száma nem meglepő, mert Ő a papírforma az ifi kategóriában, csak még nem tudjátok, hogy 2018-ban betlizni fog 😛 (tavaly elég szépen betört, de a 18 évével nem fogja bírni kezelni a nyomást amit a média rárakott, szal így jártatok 😉 )
    Dimi, Fed és DelPo szintén nem meglepő, eléggé papírformák Ők is (eh, a sok tutista csapatvezető 😛 )
    Goffin viszont eléggé meglepő, hogy sokaknál bekerült (legalábbis ahogy begofrizták a “helyére” a fórumon sokan az utóbbi napokban…)
    Zverev és Thiem is nagyjából várható volt (bár Ők is elég tutinak néznek ki, szal ilyen szempontból végül is meglepő, hogy nem választották többen Őket)
    Meglepően kevés a Nadal vezérevezős csapat (Djokót várható volt, hogy nem sokan választják, de így is beelőzte a spanyolt)
    Wawrinkára is volt 4 bátor jelentkező (akik látatlanban megvették a svájcit :O )
    Marcit is hárman (sztem Neki csapattól függetlenül mindenki fog drukkolni itt 😀 )
    Végül van 9 egyedi választás (és 5 akit ketten), Ők azért fontosak, mert ha esetleg kiemelkedő idényt futnak, az a csapatuknak extrát fog jelenteni (mert pl. Kerge nyerése kb. minden csapatot előre fog vinni). Pl. készülhettek Cicipassz idei betörésére 😛
    ———————————–

    Gondolatban mindenki update-elheti magának a két új csapattal 😉 (fentebb már az update-elt számok vannak)

  • Ezt is bemásolom ide a másik post alól, hogy egyben legyen itt minden:

   ——————————-
   A pre szezont a Fegya csapat (luke19) “nyerte” (a két auszi miatt főleg), 895 ponttal, nagy gratula! 😀
   Második helyen megosztva a Röpte MGTSZ (zé) és az Éhes Oroszlánok (Mancika) végeztek 510 ponttal.

   Az egész sorrendet itt találjátok meg:
   https://docs.google.com/spreadsheets/d/e/2PACX-1vTpH_U6zhYIqyFOYcW2N01i6Z1toz1NX0-FF88uGS88LqGCZZS-u7yv7HqPK7I6WYeaPT6RaQUVp65y/pubhtml

   Nyilván ez még nem jelent semmit, illetve azt jelenti, hogy majd az év végi ATP oldali hivatalos ranglistából ennyi pontot fogok levonni a csapatoktól az eredmény hirdetés előtt :)

   Holnaptól mindenki nulla ponttal fog indulni a nagy futamban.
   Hajrá NTSZB!!!!
   ——————————-

   Update:
   Mind a két újonnan csatlakozott csapatba beválogatásra került az idei meglepetés ifi, Minaur, szal így Ők “szerezték meg” a dobogós helyeket (Borka Ördögei (Spotika) 645 pont, Cilike Tennis Club (cilike55) 585 pont).

   De ugye ennek semmi jelentősége sincs, mert hétfőtől indul a játék, mindenkinek nulla ponttal 😛

   • A pre idényben a legjobban futott játékosok (a kiválasztottak közül)
    255 pont – Minaur (!)
    250 pont – Kerge, Monflis
    150 pont – DelPo, Rublev
    90 pont – Dimitrov, Thiem, Cilic
    77 pont – Marci
    65 pont – Chung, Dolgopolov
    57 pont – Tsitsipas
    45 pont – Edmund
    29 pont – Ruud
    20 pont – Shapovalov
    15 pont – Zsombi
    9 pont – Félix Auger-Aliassime
    A többiek még nem szereztek pontot idén (persze legtöbben még nem is játszottak közülük a Tour-on, Ők felvezetés nélkül vágnak neki az AO-nak)

  • Sziasztok!

   Én nem Ekstone vagyok, hanem egy ismerőse, ParaXtone.
   Azért írok, mert nem bírom nézni azt a sok kockázatot amit felvállalt a csapatával ez az idióta…
   Djokovic meg Raonic… Azt se tudjuk túlélik-e egyáltalán az első egy-két kört, egyáltalán semmit se tudunk róluk a hosszú kihagyásuk után… És berakta Őket, téboly… Gofriról nem is beszélve… Meg Kyrgios, úristen… Meg az az ismeretlen görög srác… Én ezt nem bírom…

   Na, csak, hogy rendbehozzam amit elcseszett, én is nevezek egy csapatot!
   A csapatnév: ParaXtone a tutista!
   1. Federer
   2. DelPo, Dimitrov
   3. A.Zverev, Thiem
   4. Shapovalov

   Így kell ezt csinálni…

   • Sziasztok!

    Én sem Ekstone vagyok, hanem egy másik ismerőse, MegaStone!
    Töketlen banda… az az érzelgős (szimpátia lúzer) Ekstone meg az a másik, a ParaXtone is (hogy akar nyerni az a beszari is, ha csak a mindenki által berakott tuti játékosokat válogatja be…)
    Majd én megmutatom, hogy csinálja ezt egy profi, akit semmilyen szimpátia xarság nem hátráltat, és nem fél kockáztatni a nyerésért! (bár nincs itt semmi kockázat, csak tisztán tudás…)

    A csapatom neve legyen: Valakinek Elsőnek Is Kell Lennie Tennis Club
    1. Nadal
    2. DelPo, Cilic
    3. Zverev, Kyrgios
    4. Shapovalov

    Ez így még nem tűnhet semmi extrának (bár az igazán profik észreveszik az apró finomságokat, hogy miért is nagyszerű már ez az alap csapat is), az extra az az előre kidolgozott titkos csereszisztémámban van! Úgy elmondanám, csak hogy még jobban csodálhassatok, de hát titkos 😉

    • 😀 😉 😛

     Természetesen az eredeti csapatommal indulok a játékban.
     De nem bírtam ki, és összeraktam még kettőt. Csak a játék kedvéért 😀

     Ha valakinek van kedve több, nem hivatalos csapatot indítani, bátran tegye meg Ő is.
     Szerintem fogok csinálni egy nem hivatalos csapat sheet-et, ahol fogom vezetni ezek pontjait.
     Természetesen a főcsapat az ami ér, ott kell nagyot villantani 😉

     Ide, a nem hivatalos részbe amúgy berakhatom pl. Manócska eredeti csapatát is!
     @disqus_XOObIqHFf6:disqus jól emlékszem Ők azok?:
     Federer, DelPo, Wawrinka, Nishikori, Goffin, Dimitrov?

     De akár SnowAngel bemutatójátékosokostúl Te is jöhetsz ide 😉

     • Manócska

      Igen. Jól emlékszel. Akkor versenyen kívül vezetni fogod őket is?

     • Igen

     • SnowAngel

      Ok, akkor Thiem helyett Feli Lopez, és csatlakozik még Dustin Brown exh. Bár ezek után teljesen igazságtalan, hogy Thiemet kirakom a csapatból. Nem fair, hogy kihasználom, és rögtön az első döntési helyzetben cserbenhagyom. Látod, erről beszéltem. Nem szabad csapatot választani, ha nem akarsz elköteleződni.

     • De az alapcsapatod marad, csak azon felül osszerakhatsz egy nem hivatalosat ami nem játszik a versenyben (es így nem is kell mereven tartanod a szabályokat, csak ha akarod 🙃

     • SnowAngel

      A saját szabályaimmal keveredtem konfliktusba, ha nem jöttél volna rá. Ide az eredeti/alapcsapatomat neveztem volna, de időközben örökbe fogadtam Thiemet is (főleg a te unszolásodra), és most dúl bennem a lelki békétlenség. Szóval Thiem is marad. Pont.

     • Manócska

      Nem vagy egyedül. Bennem is dúl a lelki békétlenség a 3 kimaradt kedvencem miatt. Pár napja volt még egy utolsó kísérletem @ekstone:disqus felé, hogy legalább Dimitrovot hadd vegyem be az ifjú titánok közé, hiszen csak 26 éves, de nagyon szigorú volt, és nem engedte meg. :(
      Most azért egy kicsit jobban érzem magam, hogy a csapatom velem lehet, mégha versenyen kívül is.

     • Leírod ide az alternatív csapatod összetételét akkor?

     • SnowAngel

      Federer, Goffin, Dolgopolov, Fucsovics, Feliciano Lopez, Piros Zsombor, valamint Thiem, Dustin Brown, és ARV (őt @mtomiblade:disqus Elnök úr miatt kell bevennem) mint díszvendégek. De ennek így nincs sok értelme, asszem.

     • Versenyen kívül mindennek van értelme 😉
      Gyűjthet Neked 9 fő is pontot ha akarod, de csinálhatjuk azt is, hogy elosztjuk a 9 fős csapatod összpontszámát 9-el majd megszorozzuk 6-al, így egy 6 fős csapatpontszámot kapunk.
      Melyik legyen? 😉

     • SnowAngel

      Maradok a 6 pontszerzőnél, mint a többiek, ne csicsázzuk már!

     • Az a baj a 9 fővel, hogy randa lesz a táblázat ha berakom 😀
      Szal csak a plusz három főt rakom a versenyek kívüli csapatodba és ha szeretnéd összevonom annál a 9 fő pontszámát (vagy az egészet vagy 9-el osztva szorozva 6-al)

     • SnowAngel

      Pont így jó, ahogy csináltad, már így is túlzásba estél. Kösz, hogy hajlandó vagy még pluszban ennyit dolgozni a kedvemért, hogy így is követhessem a kedvenceimet. Örök hálám, meg minden.

   • SnowAngel

    Ne csalj, mindenki csak egy csapattal indulhat! Ha nem tetszik a vesztes csapat, cserélj, a szabályok szerint megteheted. Nincs veszítenivalód, legfeljebb egy kicsit veszítesz az arcodból.

    • Írtam a végére 😛 (harmadik válasz)

  • mtomiblade

   Kiraly! :)

   Csapatom: Federer, ARV, Delpo, Kyrgios, AZverev, Tiafoe (o meg jan 20ig 19!!!!! :) :) )

   Csapatnev: Na Mi Ujsag, Wagner Ur?

   A gyoztes ev vegen vendegem egy korso sorre/ pohar vorosborra/ uveg kolara / asvanyvizre. 😉

   • Üdv a játékban!
    Amint lesz egy kis időm, felviszem a Te csapatod is a google sheet-be.
    GL&HF!

    Jah és köszi a szponzorációt 😉

    • baelidzs

     Hali Ekstone, be lehet még szállni? :S

     Csapat: Federer, Dimitrov, DelPo, Kyrgios, Zverev, Shapo
     Csapatnév: Nyerhet-e még Grand Slamet Szabó Gábor?

     Bocsi a késésért.

     • Hi, persze, egész évben be lehet szállni!
      Annyi, hogy az új csapatok csak a következő hét hétfőtől kezdik el termelni a pontokat szabály szerint.

      Így ha szigorúan vesszük a szabályt, akkor a Te csapatod már csak az AO után tudja elkezdeni gyűjteni a pontokat, de ha a többieknek nincs kifogása ellene tőlem még beférsz AO-val együtt is (bár jól megvártad míg Shapo, Dimi meg Kerge továbbjut 😛 (bár amikor még írtál lehet nem volt vége mindegyik meccsnek, nemtom))

     • baelidzs

      Hát azért ennyire nem vagyok számító, :) Manócska szólt reggel, hogy miért nem játszom, azért írtam. Shapo-t és Kyrgios-t biztos nem ezért választottam.

      Az AO nélkül elég nagy lenne a kiesés, szeretném, hogy benne legyek.

     • Manócska

      Nem hiszem hogy bárkinek is kifogása lenne ez ellen. Hiszen kora délelőtt írtam neked, még akkor bőven nem ért véget az első nap.

     • baelidzs

      <3 Téged nem lehet nem szeretni.

     • Senki sem balhézott (Manócska meg egyenesen támogatott) szal bent vagy Te is meg D3 is AO-val együtt.

     • baelidzs

      Köszönöm. Egyébként nagyon jó ötlet a játék!

     • Manócska

      Nekem nincs kifogásom ellene.

     • giotti1

      Pff… tutista.
      :)

     • baelidzs

      Hogy a kedvencemet, Serenát idézzem: “Én ide nyerni jöttem.”

      De ha megelőzöl a Goffinoddal meg a Djokovicsoddal, sírni fogok. 😀

 • Rea

  Sziasztok!

  Rea vagyok!
  Eddig csak olvastalak benneteket, de nem szeretnék kimaradni a játékból, így szokásommal ellentétben beregisztráltam. Ha bevennétek, nagyon örülnék!
  Magamról csak annyit, hogy 2016 májusáig ritkán néztem bele teniszbe. Nem értettem a felhajtást sem Federer sem Nadal kapcsán. Aztán jött a Roland Garros, amikor minden Nadal visszalépéséről szólt, majd ugye jött a Federer história. Akkor csak emberi és szakmai kíváncsiságból figyeltem, de ahhoz, hogy megértsem mi is történik, elkezdtem a múltjukat is megismerni. Aztán az olimpián Nadalnak drukkoltam, de még mindig csak emberi szempontból. Aztán leültem nézni a Hopman kupát, és függő lettem. Azóta ez a függőség nem normális szintet ért el. És rólatok is mindent tudok !😁

  Szóval beszállnék!

  Csapatom: Élvezzük a teniszt!

  Tagjai: Rafael Nadal- ugye,ez a kiskacsa effektus.Beregadt!
  Juan Martin del Potro- nem tudom nem szeretni ( ugye Rafa meccset néztem az olimpián, ahol Ő verte ki, így azt hiszem ez is eleve elrendel dolog volt.
  Grigor Dimitrov- Goffint is beraknám, vaciláltam is, de stabilabbnak érzem most Dimitrovot.(Goffin tartalák)
  Dominic Thiem- lelkileg nem érzem, hogy képes azt kihozni magából,amilehetne. De ezért kell neki a támogatás,és ha megfelelő ember kezébe kerülne, tovább léphetne. Reménykedem!
  Nick Kyrgios-nehezen vállaltam be, de hátha felnő, és akkor lesz benne potenciál.
  Stefanos Tsitsipas- tetszik a játéka. Nagy reményt fűzök hozzá. (Piros Zsommbi tartalék, úgyhogy lecserélem, he nem dolgozik kellőem.

  Remélem, még időben vagyok, hisz van még kb. 2 óra

  Viszlát egykot!

  • Manócska

   Szia! Üdvözlünk a fedélzeten. :)

  • gondana

   Üdv Rea. Jó játékosok, jó érvelések. Kyrgiosnál nálam is hasonló volt a helyzet, de én bízok benne hogy hamar felnő a nagy feladatokra mert tehetséges a srác.

  • Igen, időben vagy (ami “csak” annyit jelent, hogy az AO eredményeket is megkapod)

   Üdv a játékban!
   Amint lesz egy kis időm, felviszem a Te csapatod is a google sheet-be.
   GL&HF!

 • Sasori

  Sziasztok!

  Sasori vagyok. Reához hasonlóan eddig én is csak olvastalak titeket, és azt hiszem, csak egy indokra vártam, hogy regisztráljak. Ekstone játéka most ilyen. :)
  Egyébként 1 éve olvasom rendszeresen a hosszabbítást és a hozzászólásokat, magát a teniszt pedig 2005 Wimbledon óta kísérem figyelemmel.

  Még nincs hétfő, úgyhogy remélem, még nem késő csatlakozni a játékhoz! Csapatnévvel most hirtelen nem tudok előrukkolni, de szeretném benevezni az alábbi csapatot:

  1. Nadal
  2. Berdych, Dimitrov
  3. Thiem, Zverev
  4. Shapovalov

  (Azt hiszem, ezek közül csak Berdych igényel magyarázatot: annyit tudok elmondani, hogy 12 évvel ezelőtt még fiatal és feltörekvő játékos volt, én meg nem szoktam elfordulni a kedvenceimtől, akkor sem, ha nem hálálják meg a szurkolást.)

  További szép estét, és jó szurkolást kívánok mindenkinek!

  • SnowAngel

   Üdv, és Berdychért gratula. Szép történet.

  • Üdv a játékban!
   Amint lesz egy kis időm, felviszem a Te csapatod is a google sheet-be.
   GL&HF!

   • baelidzs

    én is írtam, ha még beférek!:)

 • Sasori

  Ha már itt vagyok, a cikkre is reagálok. A tippem a GS-ekre:
  Nadal, Thiem, Federer, Del Potro
  Bold prediction: év végére Nadal és Federer GS győzelmeinek száma 19-19 lesz. A döntetlenen felbuzdulva mindketten visszavonulnak, Federer elszegődik edzőnek Fucsovics Marcihoz, Nadal pedig megpróbálja megtanítani Piros Zsombornak, hogyan pakoljon magára némi izmot.

 • dagadtos

  Annyi tippet kap Thiem, hogy muszáj kiírnom magamból: nem értem, mit láttok ebben a srácban. Keményen tud ütni, nem mondom, hogy sose lesz belőle semmi, de nekem aránytalannak tűnik egyelőre ez a hype. (És bár látványos, mikor sülnek azok az egykezes fonákok, nehéz lenne rajonganom a teniszéért is.)

  • Manócska

   Nálam nem a matek miatt van. Már akkor is kedveltem, mikor még ide nem is írtam, és csak kapaszkodott felfelé a világranglistán.

  • SnowAngel

   Én végül azért választottam be a csapatomba, hogy legyen benne egy sztahanovista kiscserkész is. Kedvelem, de nem annyira, hogy fanatikus szurkolója lennék. Ez most szimpla számítás, de jó üzlet mindkettőnknek: én szurkolok neki, ő meg szállítja nekem a pontokat, ráadásul minden tornán ott van.

  • giotti1

   Egyetértek, én sem látom benne a nagy bajnokot, csak egy agyatlanul (bár szépen és nagy erővel) püfölő fiatalt, aki ráadásul már nem is annyira fiatal. Szerintem sosem fog GS-t nyerni.

   • dagadtos

    Pontosan ez vele a gondom, hogy semmi agyat nem tudok én se odaképzelni. A másik, hogy néha olyan fakezű megoldásokra képes hálónál vagy finom helyzetekben, hogy az ezen a szinten teljesen ledöbbent.

 • zetevar

  Miért van Rafa a ballagó öltönyében, amíg a többiek a Guccijukat viselik?

  • dagadtos

   :DD

 • Hitch

  Federer, Nadal, Dimitrov, Goffin

  bold: Federer világelső lesz nyárig, mivel sok pontot véd meg az év elején Nadal pedig a salakszezonban sokat veszít. tőle Dimitrov veszi át az első helyet

  • baelidzs

   nekem bejön! Jó lenne mind.

 • Dimitrov, Nadal, Federer, Del Potro

  Bold: Djokovic a top 5-be sem tud visszajönni év végére.

 • edietheeagle

  Már lement Nadal nyitó meccse, ezért csak versenyen kívül:
  Nafal, Thiem, Federer, Dimitrov
  Bold: Djokovic könyöke nem lesz teljes értékü, idén nem mer semmit. Nadal ismét megsérül (nem kívánom neki!), de az AO-t még behúzza. Idén megkezdődik az őrségváltás, Dimitrov és Thiem is GS-t nyer.
  Shapoalov 20-ban lesz év végére.

 • Mi Ko

  Cilic, Nadal, Federer, Del Potro

  Bold:
  Federer, Nadal, Murray, Wawrinka és Djokovic év végén egyszerre jelentik be a visszavonulásukat. Az ATP megszünteti a világranglistát…

 • Zsolt Szilveszter Szabó

  Delpo, Nadal, Federer, Djokovic
  Bold: Sávolt Attila párosban indul GS-en Marcival, nyernek egy meccset, de a WADA elmeszeli Attilát a vasbeton miatt (egy elég erős koktél, neten fent van).

  • giotti1

   Hát te hol jártál, bari? :)

   • Zsolt Szilveszter Szabó

    Átmenetileg elszólított a meló! De örülök Nektek! :-) (Lesz mit behoznom…)