Federer nem úszta meg a skót szoknyát Glasgow-ban

shadow

Emlékezetes nap lett a kedd a teniszben, és nem csak azért, mert Andy Murrayt Wimbledon óta először láthattuk játszani. Mint ismeretes, a britek első számú játékosa legutóbb a londoni füves pályás Grand Slamen lépett pályára, ahol július 12-én már sérülten játszva egy ötszettes mérkőzésen Sam Querrey ellen búcsúzott a negyeddöntőben. Ezt követően Murray készült arra, hogy a US Openen ismét pályára lépjen, de végül, a sorsolást követően bejelentette, hogy visszalép.

Murray Federer ellen tesztelheti a csípőjét | Hosszabbítás

A mai napon, egy jótékonysági eseménynek köszönhetően végre képet kaphatunk arról, hogy hogyan is halad Andy Murray csípősérülésének regenerációja. Ugyanis a skót teniszező, aki jelenleg a világranglista 16. helyezettje, az Andy Murray Live elnevezésű eseményen játszik, hogy az UNICEF-nek gyűjtsön pénzt.

Kedden viszont hazai pályán, Glasgow-ban egy jótékonysági bemutatómérkőzést vívott Roger Federerrel. A körülbelül 13 ezer néző előtt játszott, nagyszerű hangulatú, pazar labdameneteket hozó találkozón Federer 6:3-ra megnyerte az első szettet, a másodikban 1:0-ra vezetett a skót, amikor Roger korábbi könnyelmű kijelentését, miszerint, ha valaki hoz neki egy skót szoknyát, szívesen felpróbálja, kihasználták a hazaiak. Az egyik szünetben megjelent egy hölgy a pálya szélén és a saját skót szoknyáját felajánlotta a svájcinak. Federer fel is vette azt a nadrágjára, és abban játszotta le a következő gémet, amit meg is nyert. Majd visszaadta a ruhadarabot az eredeti tulajdonosnak, amit előtte persze ellátott a kézjegyével.

A folytatásban a második szettet 6:3-ra behúzta Andy Murray, a champions tie break-et pedig 10-6-ra Federer nyerte az időközben skót sapkát is viselő Murray ellen.

Andy Murray a Roger Federertől kapott skót sapkában - Fotó: Europress/AFP

Andy Murray a Roger Federertől kapott skót sapkában
– Fotó: Europress/AFP

Related Posts

 • Kéti

  Mondjuk a tweetben legalább tudják, hogy az nem szoknya 😉

  • Katalin Andó

   Bizony, ha a kilt-re magyarul ránézünk, az skót szoknya.

 • giotti1

  Annyira szánalmas ez a páros meccs.

 • MattKirby

  Remélem ha hozzánk eljön egyszer akkor mi a szünetekben gulyáslevessel meg paprikával fogjuk tömni, és minimum Sobri Jóskának öltöztetjük. Azt is biztos értékelné.

  • Xilophon

   Én lebuzizom, ha nem iszik a jó szar pálinkából két menet között.